Domáce násilie - nahlásenie otca
Nebudem to tu rozpisovat.. udiera ma a bije ma uz od detstva, vyraza sa mi, ze ked ho nahlasim, uz nikdy nebudem patrit do rodiny..
@januska12323 ja som ani nevedela ze facka neni domáce nasilie, dostala som ju preto lebo som odvravala
Kolko máš rokov?
Ked nechces volat linku pomoci, ries to so sirsou rodinou: babka, teta, ujo
@0silvia0 ja sa chcem len s niekým porozprávať, ale neviem či s rodinou.. proste neni mi dobre, nechcem aby sa nic riesilo
Ziješ v toxickej rodine, niekedy sú deti vedomejšie ako ich rodičoa.. máte v škole mžnost ist k psychologičke?
@ukulela no presne, máš pravdu. Tiež len čumím co popísala, raz tak, potom inak.
@bielasovicka ospravedlnujem sa, ale tiez mi neni moc dobre, nechcem ho nikde nahlasovat, sami si to poriesime. Proste je toho moc na mna
Dobre, ved v poriadku, my ti chceme len poradiť.
@bielasovicka ja proste neviem co uz so mnou.. hlavne so sa tyka v skole mam uz toho dost.. ja sa proste chcem porozprávať ale neviem sa otvoriť nikomu, ani kamoskam
Možno sa bojíš povedať pravdu, to chápem.
@bielasovicka nie proste.. ja uz neviem, hlavu mam niekde inde.. na pisomkach zabudam aj co som sa naucila a taketo.. mam pocit akokeby ma niečo tazi
Možno by ti školská psychologička pomohla. Skus sa s ňou porozprávať. Trochu sa ti uľaví.
@bielasovicka mne ide skor o to ze mam problemy v skole, zabudam co som sa naucila a take
@ukulela proste bola som v strese ked som to pisala, mam problemy v skole a neviem sa ani o nicom porozpravat a ani nikomu otvorit, je to proste pre mna tazke..
Proste chcem sa porozprávať s niekým, len sa neviem otvorit, nikde ho nahlasovať nebudem, mala som stress ked som to písala a prave sme niečo riesili tak som bola na neho nahnevaná. Musíte ma proste pochopiť ze ja sa chcem prosye len.. porozprávať o skole a tak len mi to nejde a ja to uz v sebe nechcem dusit
Ale mi dá tu s tebou porozprávať nevieme. Nie že by sme nechceli, ale takto to nejde. Sme tu anonymne. Ty potrebuješ pred sebou živého človeka, napr. školsku psychologičku, alebo telefonický rozhovor cez ip či iné linky pre deti a mládež.
@cacianka skusala som so psychologickou, ja sa proste neviem dokopat k tomu aby som zacala sa rozprávať o skole, len chcem aby ste ma pochopili..
Pochopenie myslim tak ze mam furt stress a nechcem aby sa nic riesilo k tejto teme co som napísala, mala som stress..
Ja si už s tým neviem rady
Proste furt stresujem a je toho moc
Potrebujes psychologicku pomoc, my ti tu s tym nepomozeme. Z toho stresu ti mozu zacat psychosomaticke problemy, treba to dat von a riesit to
@0silvia0 ako? Ja sa nikomu proste s mojim stressom neviem otvorit
Tak najprv napis, to by ta na zaciatok mohlo povzbudit
https://ipcko.sk/chatova-poradna/
No ale vieš, keď to nebudeš riešiť, tak to bude ešte horšie, a budeš mat väčšie problémy, ktoré sa nakopia a ťažšie sa budú riešiť. Skus sa premôcť a chod za psychologickou. Není to nič strašné, uvidíš ze ti pomôže.
@bielasovicka len proste ja som taky typ ktorý vela stresuje a aj ked som pisala tento príspevok tak som stressovala (uz ani neviem nad cim) a realne ho uz nechcem nahlasovať, sme si to doma vysvetlili a budeme to riesit len mi sami, len proste chcem aby ste ma pochopili. Neraz som z mojho stresu zabudla kde som..
Ale ja chápem co hovoríš, že stresujes, ale sama musíš uznať ze to nie je v poriadku. Ze od stresu zabudneš kde si. Ved otca nemusíš nahlasovať keď nechceš. Len kvôli tým stresom co píšeš by si sa s tou psychologickou mala porozprávať. Lebo toto není v poriadku. Držím ti palce✊
@bielasovicka ja sa proste bojím ze ma daju na psychiatriu ked im poviem o tom strese
Nikto ta nebude davat na psychiatriu kvoli stresovaniu. Je problem komunikovat aspon pisomne?

treba sa porozprávať, veľa pomôže aj psychológ. Ak máš školského psychológa, môže sa on/ona rozprávať s rodičmi a robiť vám takého mediátora.