icon

Domáce práce - žena verzus muž

23. nov 2020

Ahojte, nejak sa v tom stracam a stracam aj triezvy usudok. V poslednom case si s muzom vyhadzujeme na oci, kto co doma robi a muz ma stale svoju pravdu a uznanie sa mi nikdy nedostane. Chcem od neho väcsiu spoluucast na domacnosti, no on ma stale argumenty, ze ma toho "svojho" dost. Ja rano vstanem vychystam starsieho do skoly, obriadim mladsie (som na materskej). Muz odchadza autom, cca 1 hod.cesty do roboty. Ja doma klasika uvarit, upratat, oprat, ozehlit, drobny nakup, malej sa povenovat, ist von, so synom sa ucit. Muz pride cca o piatej. S detmi netravi aktivne vela casu, dost pozera TV alebo je na mobile (pracu nema fyzicky ale skor psychicky narocnu, plus ho unavuje cestovanie), z vacsej casti pripravuje veceru on, ale spratavam vsetko ja, nikdy nenalozi do mycky, ani neumyje. (Varieva z vacsej casti aj cez vikend.) Potom ja sprchujem obe deti alebo manzel iba starsieho, resp.na neho dohliadne, ja ukladam deti. S klasickymi pracami v domacosti ako vysavanie, utieranie prachu nepomaha nikdy. Ked mu to vycitam, tak ma argumenty, ze dobre zarobi, musi kvoli tomu dochadzat, co je unavne, spravi nakup, lebo ja nesoferujem, odvezie ma kam potrebujem, vybavuje a zabezpecuje vsetko ohladne stavby domu, sem-tam manualne nieco porobi. Som narocna a rozmaznana, ked chcem aby bol viac ucastny v domacnosti?

Strana
z8
lujza123
29. nov 2020

@cucoriedkacucoriedka na normálnej delbe práce predsa nič nieje. Ide len o to aby bola primeraná, aby proste pre tu domácnosť urobili obidvaja + - rovnako.
Bývam v dome s veľkou záhradou kde je roboty dosť a keď si musí človek nachystať drevo na celú zimu, pokosit sad krovinorezom a pod tak naozaj toto sú tie muzske práce. Rada varím, do kuchyne nikoho nepustím a vôbec mi táto činnosť nevadí...

Deľba práce podľa pohlavia je fajn, ale nie aby sa toho niekto zubami nechtami držal v panelakovom byte a nepohol ani prstom lebo však on nebude robiť ženské roboty (a muzske nemá v paneláku aké). Pritom stačí naozaj málo, možno naložiť umývačku ci vziať decka na ihrisko a hneď je v domacnosti klud.

1andrea111
29. nov 2020

Však si to vymeňte, keď máš pocit že máš toho viac. Ty zabezpečuj rodinu a všetko čo robí on a on nech je doma s deťmi. Myslím že on by to zvládol na rozdiel od Teba.

mandarinka555
29. nov 2020

@vivaa12 To ty si ideš stále dookola svoje....nepochopila si ani riadok, čo som napísala...tak prečo označuješ ty mňa ???

virginia
30. nov 2020

Necitala som prispevky, ale mne sa zda, ze muz ma toho dost, 8 hod. praca + 2 hod. soferovanie + nakup + varenie + taxi, ked je potreba. Neviem si predstavit, co tolko robis doma, urcite to mas jednoduchsie. Ale sama som bola na materskej a viem, ze niekedy je unavne, ze clovek si nemoze sam zariadit cas, lebo ho riadia deti. Napriek tomu si myslim, ze si zle zorganizovana. Starsie dieta je v skole, potom sa s nim trochu ucis, mladsie cez den aj spi, aj idete von, kde sa zahrate (neber to ako povinnost, ale ako oddych), trochu si upraces, vyperies. Skus sa inac mentalne nastavit a budes ok, nemas toho vela, deti mas zdrave, muza, ktory sa stara. Nie, nalozit do umyvacky po vareni nie je jadrova fyzika (mentalne ta to neunavi) a ani nemas sefa, ktory ta bude buzerovat za to, ze to zle ukladas riady az mas z toho zaludocne vredy, takze nemusis stresovat 🙂

zuzans258
4. dec 2020

No a čo povieš na toto...som materskej a muž prišiel o prácu...do všetkého sa mi montuje,napr idem umyť podlahu,nie teraz ju neumyvaj lebo dačo,potom zas do prania,chcem oprať a že nie dnes neper a bla bla...potom operie on a povie mi že sa vôbec nestarám o takéto veci.....varim obed v kuchyni je tam kopa riadov...a on mi povie že síce varím výborne,ale okolo varenia mám všade bordel a potom som tam hodinu a aj tak nechápe čo tam robím... podotykam nemáme umyvačku ....a takto by som vedela písať... robím nákupy,chodim autom,varim,platim šeky,berem malú von.....a on pozameta dom, spravy triesky a potom zakuri... takže radšej by som bola keby sa viac venuje malej a mňa nechá robiť si svoju robotu bez sprostých komentárov

nevludna
4. dec 2020

@zuzans258 tak si to s nim vyries

zuzans258
4. dec 2020

@nevludna vieš čo je najlepšie... ze sa môžeš opakovať ako papagáj....a jeden dva dni fajn ...a sme zase doma

nevludna
4. dec 2020

@zuzans258 to je smutne

1andrea111
4. dec 2020

@zuzans258 musíš mu to dať pocítiť zážitkom, nie slovami

zuzans258
4. dec 2020

@1andrea111 akože boli dni že som prestala variť,ale vyzerá to tak, že zase budú.... spravím si naobed to čo nemá rád a budem variť len sebe a malej... zážitok...no skús dať typ...lebo keď mu hodím zrkadlo tak očividne nechápe

Strana
z8