Domov pre dôchodcov s vysokým hodnotením v Nitre a okolí

chocholousek
30. sep 2014

Ahojte, mám známu, ktorá už nezvláda platiť náklady v RD, je už na tom aj zdravotne horšie a chcela by doporučiť domov dôchodcov, v ktorom by sa dobre cítila a vedela prežiť koniec staroby. Viete o niečom, kde sú klienti takéhoto domova spokojní? Ďakujem.

chocholousek
autor
2. okt 2014

Nikto nevie poradiť? 😒

bobsent
2. okt 2014

DD považská ulica. ale všeobecne všetky sú pomerne kvalitné(DD Železničiarka aj DD Dolnočermánska-tento myslím už renovovali).
V močenku su 2 domovy, jeden súkromný, ale strašne malilinké priestory.

godzillka
2. okt 2014

ja nie som od Nitry, no v mojom okoli su naklady na RD nizsie ako mesacne poplatky v DD... ☹ v kazdom pripade drzim palce!

caoli
2. okt 2014

suhlasim s @godzillka , dobre DD su sukromne (aj to bez zaruky) a tam je mesacny poplatok 1000 a viac. Pripadne vstupny "dar" vo vyske sumy utrznej za predaj domu.
Štatne su spravidla horsie ako zle - domovy soc. sluzieb. No a tie, kde su zriadovatelmi VUC alebo obce, tak tam sa plati tiez 600 a viac.
Videla som ich niekolko a niekolkokrat (v istom obdobi sme hladali riesenie neriesitelneho). Nie je to dobre. Na Slovensku nie.

ikuska88
2. okt 2014

Ak ti mozem poradit z vlastnej skusenosti mala som moznost do DD v NR nahliatnut trosku blizsie ( chodili sme tam v ramci praxe zo stred. zdravotneej ) a bola som obcas velmi prekvapena ako to tam funguje a ako sa spravaju zamestnanci ku klientom co tam byvaju. A DD v NR by som ti urcite neodporucala ani po fin. stranke. Skus pozriet AIRU je to v Nitr. Hrnciarovciach sukromne zariadenie je tak cca do 20 klientov je to tam super len ta cena je 600€ mesacne co je celkom dost. Potom mam dobru skusenost zo Zlatym Vekom to je tiez sukromne zariadenie rodinneho typu tam sa plati prvy mesiac 590€ a potom okolo 400€ zalezi na kolko je klient samostatny. A ak by nemala problem ist aj do levic tak tam je Senior haus vybavala som tam umiestnenie jednemu znamemu a je tam velmi mily personal a zlata pani riaditelka tam sa plati 350€. Organizuju im tam stale nejake akcie a venuju sa im po kazdej stranke. vsetko zalezi od toho ake ma znama financne moznosti.