icon

Dospelá dcéra ma ignoruje

marks2
17. aug 2017

Ahoj. môj problém je taký, že dospelá dcéra ma ignoruje, nerozpráva sa so mnou, viem o tom, že od febrára bola na SK každý mesiac no k nám prišla len v máji, lebo bola birmovnou mamou, a v júli kedy môjho muža pozvala na svoju svadbu...pozvala len jeho, ..mňa ani 2 svojich súrodencov nie...(s nami sa nerozpráva, ignoruje nás)
vec sa má tak, že vo februári sa dozvedela, že jej bratranec (rovnako starý ako ona), s ktorým vyrastala v jednom dome, dokonca chodili spolu do školy do rovnakej triedy 9rokov...čakal dieťa...ona sa preto nahnevala, a nechcela sa s nimi kontaktovať...snažila som sa jej vysvetliť, že takto sa nemôže správať,povedala som jej, že je arogantná, sebecká, a zlá keď sa nevie tešiť s nimi...a že to že sa jej nedarí otehotnieť si zaslúži,lebo sa nevie správať!!!!... ale nedala si to vysvetliť, veľmi mi vynadala...a odvtedy spolu nekomunikujeme... (ona sa s partnerom snažia o dieťa 5,5roka) ešte väčší problém nastal keď sa v máji dozvedela, že čakajú chlapca a idú mu dať meno, kt. ona chcela dať svojmu synovi (my sme o tom všetci vedeli, že ona chcela dať toto meno, lebo pred vyše 2rokmi keď čakala dieťa nám to povedala, čiže všetci to vieme, ale žiaľ o dieťa prišla a teraz je nazlostená na nás, že my sme im to nepripomenuli, že sme sa za ňu nepostavili, nebili sme sa za jej bolesť,.....ale ja som jej vysvetlila, že ja nikomu nebudem kázať aké majú dať meno....No ona si stojí za svojím, že sme ju nepodržali...
Od tej doby so mnounekomunikuje,ignoruje ma... Môjmu mužovi povedala, že problém je vo mne, lebo moja sestra sa za tohto konkrétneho bratranca (jej syna) povadila s mojou dcérou, pretože keď chodili na strednú tak ona chodila na aute svojho partnera do školy a brávala spolužiakov aj tohto bratranca a brala od nich 0,70€ za cestu....aj od tohto bratranca....a moja sestra sa s ňou o to povadila...že by ho mala brávať zadarmo.....takže mne vyčíta, že som sa nepostavila za jej bolesť za jej city...a moja sestra sa bila za syna pre 70 centov....
Nechápem čo ju na tom serie??? Veď je to len meno....a nezažila to po prvý krát....jej teta keď čakala dieťa tak sa spolu rozprávali a ona sa jej zdôverila, že raz keď bude zo svojím partnerom čakať dieťa tak mu dá meno Alex a ona o týždeň na to vyhlásila, že už našla synovi meno: Alex.......
tak nechápem prečo tak vyvádza keď sa jej to už raz stalo.....a prežila to!!!
Vyčíta mi dokoncaaj to, že keď bola na strednej v 1.ročníku blicovala, keď som to zistila tak som to sama nahlásila v škole, a vlastne som jej vybavila 4.zo správania aby sa poučila.....!!!!
Ale ako hovorím, je zlá mala by si rodičov ctiť!!! a nie ich ignorovať!! ale ako som jej už niekoľko krát povedala karma je zdarma!!
mala by navštíviť psychiatra!!!!
NO čo poviete??? čo jej mám ešte povedať aby sa dala dokopy a prestala ma ignorovať???

lulu369
17. aug 2017

@marks2 nehnevajte sa na mňa - by ste milujúca matka? A to som si myslela, že moja mama je odkedy sa stala starou mamou zlá, stále hľadajúci na mne chyby...(aj keď nerada to priznávam,, ale s mojou mamou máte dosť podobné ho) Ale vy si nezaslúžime nosiť "titul" mama. Dcéra potrebuje milujúcu matku, ktorá ju podrží, postaví sa za ňu, bez ohľadu na to, či má 9 alebo 30 rokov...

bona69
17. aug 2017

@marks2 fuj,tak to je hnus toto čo čítam,normálne neverím a že matka, no ja už by som sa k takej v živote neozvala 👎👎👎

sense
17. aug 2017

Necitala som diskusiu ale moj nazor , trucovanie za meno mi pride detinske, keby mi matka vybavi 4 zo spravania za jeden denblicovanua tak si pomyslim ze jej zrejme preskocilo, ale keby mi matka povie ze si nezasluzimmat dieta resp ze si zasluzimnemat dieta hoci sa roky on snazim tak by som sa tiez urazila nie z trucu ale z toho smutku ze vlastna matka mi nepraje mat dieta, vnuka/vnucku

babatkoo
17. aug 2017

@marks2 Och bozeee.... absolutne sa vasej dcere necudujem. Sama som prisla o dvojicky. Nenavidela som pohlad na tehotne zeny, zeny ktore kocikuju ... a to velmi vela rokov. Proste som to nevedela prekusnut ze ja nemam. Ziarlivost, hnev, beznadej. Nepochopi ta zena, ktora stratu vytuzeneho dietata nezazila. Ako matka by ste mali svoju dceru podporovat, davat jej pocit lasky, opory. Vy jej miesto toho sypete sol do rany. Viem pochopit aj to ako sa citi kvoli tomu menu pre dieta. Ja cudzia zena to chapem a vy ako matka nie?!?! Vam chyba trosku empatie
Ako pubiška som tiez blicovala a moja mamina, vysvetlila po dobrom ze toto teda nie. Vybavila mi doucovanie aby som sa do skoly nebala chodit pre zle znamky. Ale neospravedlnene hodiny za mna ospravedlnila. Aj tak sa totiz buduje dovera medzi rodicom a dietatom. Je mi vasej dcery velmi velmi luto.

mr1978
17. aug 2017

...za vsetko moze Vasa dcera... ona je zla,ona to ona hento. A co VY? ako trosku sudnosti by nezaskodilo.

valiaaa
17. aug 2017

Nie je dobre odsudzovat tuto matku, pretoze ona svojej dcere mohla odovzdat len to, co ona sama "dostala" od svojej mamy... velmi dobre chapem vsetky dcery, ktore maju podobny "vztah" s vlastnou mamou... odporucam utlu knizocku z Vydavatelstva Dona Bosca: Matka a dcéra, blízke aj vzdialené, resp. praktickejsia je este Príbeh vzťahu otec a syn - az po ich precitani som vela veci pochopila a kto vie, o com hovorim, je nacase to stopnut, vztah uzdravit a zacat odovzdavat svojim detom bezpodmienecnu lasku, nesebecku, nie opiciu.

natalkanasta
17. aug 2017

Bud sa niekto nudi a je to vymysleny prispevok alebo je to ciste psycho!!!!!

Ty sa cudujes, ze ta ignoruje? Zije niekde v zahranici, pride na Slovensko a nenavstivi ta? A ty sa cudujes, ze preco? Tak ja ti poviem preco:

Urazas ju, osocujes, ublizujes, nepodporis, utocis. Ved si to po sebe precitaj "nažila som sa jej vysvetliť, že takto sa nemôže správať,povedala som jej, že je arogantná, sebecká, a zlá keď sa nevie tešiť s nimi...a že to že sa jej nedarí otehotnieť si zaslúži,lebo sa nevie správať!!!!... " Ty si uvedomujes ako sa spravas? Urcite nie,

Ludi vo svojom okoli si vyberame. Ak by sa takto spravala cudzia osoba, tiez by sa s nou tvoja dcera (a kazdy clovek aspon so stipkou sebaucty) nebavila. O to smutnejsie je, ked sa takto sprava vlastna matka. Uvedomujes si, ako jej ublizuje, ze osoba, ktora by mala VZDY byt na jej strane, ju iba uraza? Vies, ako jej musi ublizovat, ze musi ignorovat vlastnu matku a urcite tuzi mat matku ktora k nej bude dobra? Ved ona nema inu moznost ako ta drzat najdalej od seba, kedze jej len ublizujes.

Fakt smutne. Daj jej pokoj. Bud sa jedneho dna uvedomis a budes vediet uprimne sa pozriet spatne na svoje hrozne spravanie, tak ta mozno dcera prijme do svojho zivota. Alebo mozno aj nie, po tejto traume co si jej sposobila.

Alebo pokial stale budes trvat na svojom, ze ty mas pravdu, tvoja dcera riesi banality, jednoducho sa nezmenis a nadalej budes riesit svoju dceru v takomto hroznom utocnom tone, tak moja rada: Drz sa od nej co najdalej, uz si jej naublizovala dost.

sissy27
17. aug 2017

@marks2 ty tiež materinskou láskou k svojej dcére zrovna neprekypuješ, tak čo čakáš od nej? ako si sama napísala - karma je zdarma... nie nadarmo sa hovorí, že deti sú zrkadlom svojich rodičov... čo dávaš, to dostávaš, asi tak... a to ešte tvoja dcéra sa v porovnaní s tebou chová inteligentne - prestala komunikovať a hotovo, aspoň nikomu nenadáva a nepodkopáva nohy ako ty...

adriannaa
17. aug 2017

dámy, zas nebuďte také jedovaté na autorku, mne nejde do hlavy ako môže jej dcéra žiarliť na svojho bratranca, že bude mať dieťa? Veď to je choré...tiež sa nespráva najlepšie...

adriannaa
17. aug 2017

"vec sa má tak, že vo februári sa dozvedela, že jej bratranec (rovnako starý ako ona), s ktorým vyrastala v jednom dome, dokonca chodili spolu do školy do rovnakej triedy 9rokov...čakal dieťa...ona sa preto nahnevala, a nechcela sa s nimi kontaktovať..."

takto sa správa dospelá žena, preboha?

glow1
17. aug 2017

@adriannaa slecna premúdrela,treba si precitat vsetko.aj to ze potratila

sense
17. aug 2017

@adriannaa a preco ju nutit do kontaktu ked nechce....mne osobne nebolo tiez dvakrat prijemneked som ja potratila a takmer vsetky kamaratky okolo boli skoro v jednu dobu tehotne pkus dalsich 5kolegyn v praci a vidala som ich denne a riesili len veci okolo tehi a vsetkych tych tehulkovskych veciach....nie kazdy sa dojaze tvarit nadsene ked sam trpi

katarina2479
17. aug 2017

@marks2 najdi si dobreho psychiatra, zjavne ho potrebujes...

novana
17. aug 2017

@natalkanasta, jasné, že vymyslený.

sticker
natalkanasta
17. aug 2017

@novana Tak to dufam! 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
charlie1980
17. aug 2017

@marks2 Ty si kruta mama. Mama si nadalej, Aj Ked je dcera dospela. To nie je ziadny argument, Ze postavit sa treba iba za neplnolete deti. To znamena, Ze den pred jej 18.nar by si sa za nu Este postavila ? Nie, Ty si sa za nu nepostavila, Lebo si kruta.

candii
17. aug 2017

@marks2 no uprimne, nedivim sa jej ..

oli18
17. aug 2017

@babatkoo tak ty budeš svojim deťom písať ospravedlnenky, po vzore tvojej matky, lebo aj tak sa buduje dôvera medzi rodičom a dieťaťom. Ja tomu hovorím medvedia služba pre vlastné dieťa, alebo zneužívanie rodičovskej dobroty. Ja jedine z objektívnych dôvodov 1-2x za šk. rok, tak to áno. Nemyslím si, že zakladateľka bonzla dcéru s radosťou. Skôr to bol jej zúfalý krok, ku ktorému sa odhodlala, keď všetky dostupné možnosti zlyhali.

candii
17. aug 2017

@oli18 no ale myslim si ze to su len tvoje dohady ze vsetky dostupne moznosti zlyhali 😀 lebo autorka o ziadnych nepise skor mi to pride ako skodoradost ze dcere vybavila 4 zo spravania 😀

negymama
17. aug 2017

@marks2 " je dospelá tak nech si to pretrpí...je to jej život jej osud tak nech si žije!!!/

toto si napisala o svojej dcere... a ze ta ignoruje????

NO a co??? Si dospela, tak si to pretrp!!!!!!

oli18
17. aug 2017

@candii zúfalí ľudia robia zúfalé veci, môj názor. Tvoj je iný, ja ho akceptujem.

katka253111
17. aug 2017

@libawet je mi to luto... je to veru tazke... moja kedysi aj pritulila, pohladila...ale tak spatne mam pocit, ze vzdy akoby za to nieco chcela - hlavne 100perc.poslusnost...a to som bola bezproblemove dieta - ziadne behacky, ulievanie, taranie sa...len doma... aj dnes ked som tam bola, tak polku casu len nadavanie na mna... mna to nenormalne ubija...aj ked viem, ze je chora a nahnevana na cely svet... ale neda sa neustale na kazdom hladat chybu, nadavat nanho... keby mozem, darujem jej kus zdravia... a o to viac ma to mrzi, ze zajtra idem aj ja na vysetrenie, ltoee som odkladala dlho predlho a sama sa bojim co a ako... a nemam sa o koho opriet...

laila22
17. aug 2017

Ja si myslim, ze je to vymyslene.. Autorka-trol chcela trosku rozbehnut debatku.. Nepoznam taku mamu ako je ona. Nepoznam mamu co by za jeden blic vybavila dcere 4 zo spravania.. Myslim, ze to ani nie je mozne.. Dalej tie podla mna vykonstruovane patalie s menami.. Najprv dala teta Alexa, tyzden po tom ako sa jej zdoverila neter.. Neskor dal bratranec Xaviera po tom co sa mu zdovrila.. Uprimne, kolko poznate Xavierov? Ja ziadneho.. Je to taka na ,,nahoda,, ze to meno sa zrazu pacilo aj bratrancovi a jeho zene..

emilia25
17. aug 2017

Rodicovske prekliatie ked som o tom citala az mi zle bolo.clovek povie hoci co a vobec si neuvedomuje ake to bude mat nasledky pre jej vlastne dieta.radsej jej pozehnajte.

lapersefona
17. aug 2017

Pozeram sa na vas prispevok ocami vasej dcery , ktora nie je zla iba nepochopena a citi to a preto sa tak sprava.

Apropo ja ju celkom chapem,... dlho sa snazit o babo a potom o neho prist s tym sa zena nikdy 100% nevyrovna.

Snazte sa ju pochopit ze je to pre nu tazke sa stretavat s bratrancom*preto zvolila unik), ona tuzi po babu tak preco by sa mala divat na tehu zenu ked ona nie je. Ona to vnima tak. Nici ju pohlad na tehotnu zenu...

Ale to je iba docadny stsv ...vsetko sa to zmeni ked bude mat babo..

Ale povedat vlastnej dcere kt prisla o babo ze si zasluzi ze nie je tehotna. Nuz ja by som vas tiez ignorovala a mozno uplne odrezala zo svojho srdca. Viete si predstavit ako bolia tie slova?

lapersefona
17. aug 2017

@adriannaa keby si prisla o vytuzene dieta alebo dieta kt uz mas..tiez by si sa na to divala celkom inac

Je to normalny obranny psychicky mechanizmus...lepsie nez sa pretvarovat

sisi0108
17. aug 2017

neviem či sa smiať alebo plakať ako sa tu milé dievčatá rozčulujú nad plateným trollom, aby rozprúdil diskusiu, veď je to všetko total nesúrodé čo tu zakladateľka popísala

candii
18. aug 2017

@oli18 vzdy sa da hocikedy prist a ospravedlnit sa a uznat si chybu ..

bluka2
18. aug 2017

@laila22 Ja poznam aspon dvoch 🙂 s tym menom je to lahke, jedna mohla dat xaviera a druha javiera