icon

Dospelá dcéra ma ignoruje

marks2
17. aug 2017

Ahoj. môj problém je taký, že dospelá dcéra ma ignoruje, nerozpráva sa so mnou, viem o tom, že od febrára bola na SK každý mesiac no k nám prišla len v máji, lebo bola birmovnou mamou, a v júli kedy môjho muža pozvala na svoju svadbu...pozvala len jeho, ..mňa ani 2 svojich súrodencov nie...(s nami sa nerozpráva, ignoruje nás)
vec sa má tak, že vo februári sa dozvedela, že jej bratranec (rovnako starý ako ona), s ktorým vyrastala v jednom dome, dokonca chodili spolu do školy do rovnakej triedy 9rokov...čakal dieťa...ona sa preto nahnevala, a nechcela sa s nimi kontaktovať...snažila som sa jej vysvetliť, že takto sa nemôže správať,povedala som jej, že je arogantná, sebecká, a zlá keď sa nevie tešiť s nimi...a že to že sa jej nedarí otehotnieť si zaslúži,lebo sa nevie správať!!!!... ale nedala si to vysvetliť, veľmi mi vynadala...a odvtedy spolu nekomunikujeme... (ona sa s partnerom snažia o dieťa 5,5roka) ešte väčší problém nastal keď sa v máji dozvedela, že čakajú chlapca a idú mu dať meno, kt. ona chcela dať svojmu synovi (my sme o tom všetci vedeli, že ona chcela dať toto meno, lebo pred vyše 2rokmi keď čakala dieťa nám to povedala, čiže všetci to vieme, ale žiaľ o dieťa prišla a teraz je nazlostená na nás, že my sme im to nepripomenuli, že sme sa za ňu nepostavili, nebili sme sa za jej bolesť,.....ale ja som jej vysvetlila, že ja nikomu nebudem kázať aké majú dať meno....No ona si stojí za svojím, že sme ju nepodržali...
Od tej doby so mnounekomunikuje,ignoruje ma... Môjmu mužovi povedala, že problém je vo mne, lebo moja sestra sa za tohto konkrétneho bratranca (jej syna) povadila s mojou dcérou, pretože keď chodili na strednú tak ona chodila na aute svojho partnera do školy a brávala spolužiakov aj tohto bratranca a brala od nich 0,70€ za cestu....aj od tohto bratranca....a moja sestra sa s ňou o to povadila...že by ho mala brávať zadarmo.....takže mne vyčíta, že som sa nepostavila za jej bolesť za jej city...a moja sestra sa bila za syna pre 70 centov....
Nechápem čo ju na tom serie??? Veď je to len meno....a nezažila to po prvý krát....jej teta keď čakala dieťa tak sa spolu rozprávali a ona sa jej zdôverila, že raz keď bude zo svojím partnerom čakať dieťa tak mu dá meno Alex a ona o týždeň na to vyhlásila, že už našla synovi meno: Alex.......
tak nechápem prečo tak vyvádza keď sa jej to už raz stalo.....a prežila to!!!
Vyčíta mi dokoncaaj to, že keď bola na strednej v 1.ročníku blicovala, keď som to zistila tak som to sama nahlásila v škole, a vlastne som jej vybavila 4.zo správania aby sa poučila.....!!!!
Ale ako hovorím, je zlá mala by si rodičov ctiť!!! a nie ich ignorovať!! ale ako som jej už niekoľko krát povedala karma je zdarma!!
mala by navštíviť psychiatra!!!!
NO čo poviete??? čo jej mám ešte povedať aby sa dala dokopy a prestala ma ignorovať???

caroline_
17. aug 2017

Ty sa čuduješ? Na jej mieste urobím to isté... Panebože

rheia27
17. aug 2017

uprimne keby mne povie matka ze som zla a nezasluzim si dieta....asi sa snou nerozpravam do konca zivota
aj to na strednej...
ziadna empatia...

sila a hanba

neverendinglove
17. aug 2017

Boze. Toto co je? Vy ste matka?
Vrie to vo mne ked tu citam vase prispevky. Ste obycajna mrcha. V zivote by som taku mater nehcela ako ste vy.

maykaaa1122
17. aug 2017

ja by som skusila vyhladat inde pomoc, ako na diskusnom fore..troska hrbsia diskusia

danyb
17. aug 2017

veľmi ste svoju dcéru zranili a zradili, v ťažkom období ste ju nepodporili a osočujete ju ešte aj pred cudzími ľuďmi.. je to naozaj smutné ☹ chcete aby si ctila svojich rodičov? podľa vášho príspevku nemá problém s otcom aj na svadbu ho pozvala.. takže si myslím, že by ste sa mali zamyslieť v prvom rade nad sebou.. je mi vašej dcéry veľmi ľúto, prežíva ťažké obdobie a jej vlastná matka jej ešte pridáva.. mama je tu preto, aby vzala svoje dieťa do náručia a upokojila ho.. aj dospelé.. a nie ho zraňovala.. veď predovšetkým mame by malo záležať na šťastí svojho dieťaťa.. aj Vás mi je ľúto, ste zatrpknutá a sebestredná žena.. ak sa nezmeníte stratíte ju navždy..

bubato1
17. aug 2017

zvycajne sa nevyjadrujem k niecomu s cim nemam skusenost ale toto mi neda : ty nie si prave matka roka a velmi by som sa cudovala keby s tebpu tvoja dcera este niekedy prehovorila a ak potrebuje dr(psychologa/psychiatra) tak mozno len kvoli tomu ze ma z teba depky a traumu !!

rony1
17. aug 2017

@marks2 tak ako bolo pisane..uz radsej nic nevravte lebo su to dost drsne slova..ja som tiez prve potratila a keby dakdo blizky dal rovnake meno dost by ma to hnevalo a duplom ak je to uz druhy krat to ako by ste jej naschval robili..este by som brala meno take bezne slovenske co moze byt nahodne vybrane ze sa paci obom no xavier?meno dost netradicne a je to fakt fakt krute voci nej..a chapem preco vas nepozvala na svadbu a preco by aj mala ??vy ako matka ste mali dat debatu zo setrou nech prehovori syna na ine meno ze je plno inych peknych mien nech si nevybera to meno ktore ona chcela dat tomu svojemu nenarodenemu je to velmi bolestive..ja napriklad druhemu synovi ked sme vyberali meno nedeli sme sa rozhodnut ake a pacilo sa nam otko.aale..u nas raz je to daavno bol chlapcek otko a v 4-5rokoch chudatko zomrel mal leukemu..ako velmi sa mi to meno paci nemohla som ho dat nedalo mi to.

nela1916
17. aug 2017

@marks2 RODINNÁ PONORKA!!! Zdá sa mi, že ste na seba nejak povinne nalepení, povinne sa tešiť s bratrancovho dieťaťa, povinne komunikovať... Akoby nemohla byť len jej vec, s kým komunikuje a s kým nie a ako sa so svojou traumou vysporiada. Akoby tam u vás chýbalo súkromie, právo na svojbytnosť, niečo také.

Vieš veľmi často je to tak, že ak je dieťa na rodičov tak nejak permanentne nas***té, tak to znamená aj to, že sa im snaží zúfalo niečo naznačiť / povedať, len oni nie a nie pochopiť. Ak je už vo veci ignorancia, je to ten najkrajnejší prípad, tá posledná možnosť, ako sa so zlým vzťahom vysporiadať. Ak ťa už niekto ignoruje, mali by ti svietiť všetky kontrolky naplno!

katka253111
17. aug 2017

Ked toto citam, je mi smutno... pretoze aj ja mam podobnu maminu, ktora sice byva vedla mna o vchod vedla a momentalne je dost chora, chodim jej pomahat, postaram sa o zvierata, uvarila som aj jej, polievam zahradu...popritom male dieta mam a chlap je akurat teraz prec a maka u sestry... a dostane sa mi akurat hubovej polievky, aka som neschopna, otrasna, ze ma nikdy nemala mat, ze som omyl... a toto som pocuvala cele roky... a ked nieco treba, uz som bola Katka... viem, ze clovek v bolestiach povie kadeco, ale preco musi zranovat a nicit druhych? Aj ti maju svoje vlastne a vazne problemy...

Skuste sa aj vy nad sebou zamysliet... kazde dieta potrebuje matku, ale taku, o ktoru sa moze opriet, ktora ho podpori a podrzi aj v tazkych chvilach... nie mu nohy podrazi a este aj podupe po nom...

dagaz
17. aug 2017

@marks2 uz jej nehovorit nic uz bolo povedane vsetko. Skoda drat jazyk..toto sa tazko bude napravat. Ja som tiez qko mlada povyvadzala ale mama vzdy stala pri mne. Vysvetlila ale neurazala neposielala ma na psychiatriu. Na konci vzdy dodala: pochopis ked budes mat vlastne deti. Pochopila som. Syna sa snazim vychovavat podla vzoru mojej mami a paci sa mi to.

zooeynka
17. aug 2017

@marks2 Kedy si jej naposledy povedala ze ju lubis? Skus zacat s tym.

bluka2
17. aug 2017

Blahozelam dcere k tazkemu kroku, ako bolo prerusit kontankt s tebou. Hadam sa jej aj podari otehotniet, ked sa vysporiada s nasledkami tvojej vychovy (velakrat sa nedari kvoli psychickej nepohode, mozno jej pripad). Ak chces pre nu nieco spravit (co pochybujem), posli jej knizku "healing the daughters of narcissistic mothers" od karyl mcBride

bluka2
17. aug 2017

@zooeynka Naco by jej hovorila, ze ju lubi, ked to nie je pravda?

natalia11111
17. aug 2017

Ja sa aj cudujem ze k vam prisla :D

zooeynka
17. aug 2017

@bluka2 je to jej matka. Svojim sposobom ju urcite lubi, len je necitliva a prostoreka, netusi ze jej slova dceru dokazu zlozit na kolena. Autorka temy sa uprimne cuduje preco sa dcera s nou nebavi...niektorym ludom, ktori nemaju vyvinutu schopnost vcitit sa do druhych to skutocne nedochadza ako velmi slovne ublizili, to je evidentne jej pripad. Chcela utvrdit v tom aku ma mizernu, nevdacnu dceru ale tak snad jej troska otvarame oci...ajked tieto tvrdohlave, despoticke matky si malokedy daju povedat....ale mozno to pochopis@marks2

natalia11111
17. aug 2017

Citam ten prispevok druhy krat a stale neverím ze toto ste mohli napisat.. vy by ste sa mali dat dokopi a navstivit psychiatra..

jana_eyre
17. aug 2017

No necitam diskusiu, tak len taky moj rychly pohlad.. Ak sa takymto stylom, akym si pisala tento prispevok rozpravas aj so svojou dcerou, ktora zazila najvacsiu bolest aku zena zazit moze, vobec sa jej necudujem, ze sa s tebou nebavi..

Ked ti chyba aspon minimalna empatia voci vlastnej dcere, je len dobre pre jej psychicke zdravie, ze sa s tebou nebavi..

maris5
17. aug 2017

@marks2
"je dospelá tak nech si to pretrpí...je to jej život jej osud tak nech si žije!!!"
Tak, spravne ste napisali. Nech si zije, a ked vas odstrihla zo svojho zivota tak to akceptujte. Vyriesila svoj problem.

bluka2
17. aug 2017

@zooeynka Existuju matky, co svoje deti nelubia. Ona tak znie, ale ktovie. Spytaj sa nejakeho psychologa, toto existuje bohuzial...

libawet
17. aug 2017

@marks2 no dcéra vo svojom vnútri veľmi trpí a trápi sa, a tak kope okolo seba všetko a všetkých, aj vás, rodičov. Určite, to čo ona rieši, je pre jej okolie banalita a hlúposť, nezmysel, no pre ňu je to v súvislosti so stratou jej dieťatka veľmi citlivá vec. Mala si jej to vysvetliť, no veľmi, veľmi citlivo a určite ju objať a povedať povzbudivé slová. Myslím si, že je ešte čas to napraviť, nikdy nie je neskoro. Porozprávajte sa ako matka s dcérou, citlivo a jemne, skús sa vžiť do jej situácie, pohlaď ju a poľúb, potrebuje to od Teba, veľmi, si jej mama, inú nemá a ona Tvoja dcéra, Tvoje dieťa. Nie je neskoro, držím palce.
( aj ja na to čakám od svojej mamy, už 45 rokov, možno ma raz objíme a povie aj nahlas: ľúbim ťa a čo robíš, robíš dobre. Stále čakám...)

zooeynka
17. aug 2017

@bluka2 keby ju nelubila tak by ju neriesila, ignorovala by jej existenciu a nevypisovala by o nej na MK ...ale nejak sa odmlcala, skoda

libawet
17. aug 2017

@katka253111 to isté mám aj ja....a je hrozné, ako si to nesiem v sebe celý život, tento zlý vzťah s mamou, stále čakám, že ma pochváli, objíme, povie niečo....dcéry tým veľmi trpia.

bluka2
17. aug 2017

@zooeynka Ona pise, lebo jej ego trpi, ze je vlastnou dcerou ignorovana

danyb
17. aug 2017

@bluka2 si to vystihla.. to nie je o láske k dcére ale o láske k sebe.. bohužiaľ ☹ smutné

nela1916
17. aug 2017

@zooeynka No každopádne by som povedala, že keby jej po všetkých tých hlodoch odrazu vyznala lásku, tak by jej to chúďa dcéra určite neuverila. 😀 Ja by som si netrúfala hodnotiť lásku alebo nelásku, viem, že v týchto rodinných ponorkách a negativitách sú ľudia k sebe niekedy dosť bezhlavo hnusní a city sú až niekde v spodnom šuflíku, ale veď vieš, silné slová ako náplaste väčšinou nefungujú, nie po takýchto konfliktoch.

zooeynka
17. aug 2017

@nela1916 Aspon by urobila prvy krok k dcere! Ty im radis aby sa radsej az do smrti ignorovali???Alebo, co by bolo podla teba najlepsie?

lilyianka
17. aug 2017

@marks2 no vas by som za matku nechcela a ani by som vas tak nenazvala....psychiatra by ste mali skor navstivit vy ako ona....vasa dcera tehotna bola a potratila,o par rokov jej poviete,ze si zasluzi nemat dieta,ked bratrancovi nedopraje?? Za toto bysom sa s matkou ani ja nerozpravala a myslim,ze to je nsjvacsi kamen urazu...
To o tych par centoch som len prebehla zrakom,zda sa mi to o nicom a ohladom toho mena...tak je na to citliva to je cele
Ale uvedomit by ste sa mali vy vazena...vybavit dcere 4 zo stravania,no uplna "matka roka"!!!

nela1916
17. aug 2017

@zooeynka Jaj? Ja som si radiť ani netrúfla. Vieš, ja mám za sebou podobný konflikt a bolo strašne ťažké ho očistiť, rozanalyzovať a pod. Tá zažratá špina v takom konflikte je tak hlboká, že keď sa raz za čas pustí do éteru jedno milé slovo (síce si o tebe myslím, že si sebecká a arogantná, ale inak ťa ľúbim), vôbec nič to nerieši. Jednoznačne by mala urobiť prvý krok ona, ale chcelo by to celú komunikáciu úplne prekopať a prehodnotiť, sama neviem, čím by dcéru mohla presvedčiť, že je napr. už na jej strane, ke´d vlastne vôbec nie je. A je možné, že aj dcéra už voči nej tak zatrpkla, že sama voči nej prechováva neprekonateľnú negativitu. No povedala by som, že ak mi niekto permanentne vyčíta krivdu, je na mne, aby som sklopila zrak, chybu si priznala a zariadila sa podľa toho, lebo prístup v zmysle "síce ma náš konflikt mrzí, ale ja nič neurobím inak" je úplný nezmys;el.

loginexistuje
17. aug 2017

Nuz tiez mam podobnu matku a tvoja dcera spravila dobre ze sa s tebou nekontaktuje a prajem jej stastny zivot ked uz jej nebolo dopriate mat mamu ktora ju lubi

loginexistuje
17. aug 2017

@libawet
aj ja cakam a este cakam aj na odpust ale neviem ci sa dockam mojej je to jedno