icon

Dospelá dcéra má vzťah so ženatým mužom

9. jan 2026

Riešili by ste, kebyže sa dozviete, že Vaša dospelá dcéra (35) má vzťah so ženatým mužom s deťmi? Vraj sa kvôli dcére rozišiel s manželkou a odsťahoval sa. Vzťah ale začal, ešte kým bol so ženou a doma. Ide to strašne rýchlo. Zoznámili sa a on sa ani nie po mesiaci odsťahoval a opustil rodinu. Zrejme aby dcéru ochránil, že teda nemá vzťah so zadaným chlapom. Mám o dcéru strach, príde mi to veľmi bezhlavé. Z celej situácie nie som nadšená.

Strana
z5
simsalabim
9. jan 2026

@anonym_autor nadsena by som nebola, povedala by som jej, nech si skusi uvedomit, ze takto rychlo moze nechat aj ju (aj s detmi) - ze to vypoveda o jeho chraktere a moralnych hodnotach. Ale realne sa neda urobit nic - len byt nestranny pozorovatel.

martinmmartin
9. jan 2026

vekovy rozdiel? Vyrastala bez otca?

brrunetkaa
9. jan 2026

Požiadala ta aby si jej pomohla situáciu vyriešit? Ak nie, tak by som neriešila. Svoj názor môžeš povedať, ale tak asi nie je tupá a tuší, že nadšená nebudeš. Ja by som ocenila keby mi mama nedáva doma kázne o tom ako mám žiť. Keď sa sklame, tak je to jej život už ma dosť rokov

vilma7
9. jan 2026

A ako to chceš ty riešiť? Ty jej môžeš akurát tak povedať čo si o tom celom myslíš.

cyneric
9. jan 2026

Ďakujeme za oznam.
Páči sa mi tam najmä to slovo "vraj", to znie veľmi dôveryhodne.

januska12323
9. jan 2026

Môžeš jej povedať svoj názor viac s tým nespravíš.

ivicatolic
9. jan 2026
@simsalabim

@anonym_autor nadsena by som nebola, povedala by som jej, nech si skusi uvedomit, ze takto rychlo moze nechat aj ju (aj s detmi) - ze to vypoveda o jeho chraktere a moralnych hodnotach. Ale realne sa neda urobit nic - len byt nestranny pozorovatel.

@anonym_autor
@simsalabim 👍👍👍

autor
9. jan 2026
@brrunetkaa

Požiadala ta aby si jej pomohla situáciu vyriešit? Ak nie, tak by som neriešila. Svoj názor môžeš povedať, ale tak asi nie je tupá a tuší, že nadšená nebudeš. Ja by som ocenila keby mi mama nedáva doma kázne o tom ako mám žiť. Keď sa sklame, tak je to jej život už ma dosť rokov

@martinmmartin Rozviedli sme sa.

@brrunetkaa Cize len povedat nazor a viac nemoralizovat?

anonym_439fa6
9. jan 2026

Nic o tej dcere nevieme, slobodna, rozvedena, detna...? Mozno jej posledna sanca na rodinu a mozno by ten vtak plachol za inou, nebyt tvojej dcery... Boh vie, co tam upiekli. 🎊

brrunetkaa
9. jan 2026
@anonym_autor

@martinmmartin Rozviedli sme sa.

@brrunetkaa Cize len povedat nazor a viac nemoralizovat?

@anonym_autor ja by som nemoralizovala. Určite vie, čo si asi o tom celom myslíš. Povedz jej max svoj názor a aj by som si ju vypočula ako to medzi nimi je, ak by ti o tom chcela povedať. Na základe tvrdení nejakých nezainteresovaných ľudí, od ktorých si sa to dopočula, by som nevynášala predčasne nejaké súdy. Možno zistíš, že ten chlap by sa odsťahoval po mesiaci od rodiny či by bolo tvojej dcéry alebo nie…

mandzula
9. jan 2026

Mala som 33, bola som vo vzťahu, zoznámila som sa so súčasným už manželom, bol vtedy rovnako vo vzťahu. Do mesiaca sme obaja boli rozídení a sme spolu 13 rokov. Dostalo sa mi od rodičov rôznych výčitiek a moralistických blábolov a jediný efekt bol taký, že nás to na určitý čas odcudzilo. Nechajme dospelé deti žiť svoje životy, ak si prídu po radu, pomôžme, ale nesúďme, nie vždy vieme, čím si vnútri prechádzajú.

biba_18
9. jan 2026

len čo znamená moralizovať? niekto aj vyjadrenie názoru môže brať ako moralizovanie ... ja by som svojmu dieťaťu povedala názor, tak ako vždy, ale ďalej by som nevyvíjala žiadnu aktivitu - lebo čo sa dá robiť?
ja mám vždy v hlave pesničku mariky gombitovej mami, mami ...
chcela by som byť pre svoje dieťa taká mama aby za mnou mohlo a chcelo prísť vždy keď sa niečo stane a byť mu oporou ...

mandzula
9. jan 2026
@biba_18

len čo znamená moralizovať? niekto aj vyjadrenie názoru môže brať ako moralizovanie ... ja by som svojmu dieťaťu povedala názor, tak ako vždy, ale ďalej by som nevyvíjala žiadnu aktivitu - lebo čo sa dá robiť?
ja mám vždy v hlave pesničku mariky gombitovej mami, mami ...
chcela by som byť pre svoje dieťa taká mama aby za mnou mohlo a chcelo prísť vždy keď sa niečo stane a byť mu oporou ...

@biba_18 U nás napríklad bolo to moralizovanie o vodu kážem, víno pijem. To ma fakt vtedy nasralo. Chcela som len trochu pochopenia, dostalo sa mi akurát tak výčitiek a súdení.

autor
9. jan 2026
@mandzula

Mala som 33, bola som vo vzťahu, zoznámila som sa so súčasným už manželom, bol vtedy rovnako vo vzťahu. Do mesiaca sme obaja boli rozídení a sme spolu 13 rokov. Dostalo sa mi od rodičov rôznych výčitiek a moralistických blábolov a jediný efekt bol taký, že nás to na určitý čas odcudzilo. Nechajme dospelé deti žiť svoje životy, ak si prídu po radu, pomôžme, ale nesúďme, nie vždy vieme, čím si vnútri prechádzajú.

@mandzula Myslis to, ze ta to odcudzilo s rodicmi?
A zacala si ty debatu s nimi? Alebo sa to dozvedeli odniekal a zacali oni?

Zeny a zacali by ste vy debatu, ci az ked pride za mnou dcera? Lebo nieco viem od nej, teda ze ma vztah a ze on je zenaty a ma deti, ale niektore drobnosti som sa dozvedela od tych, co poznaju toho muza s rodinou.
Akoze celkovo mi hlava neberie, ze sa rozhodne pre zenateho, ved boze, uz tie zaväzky, ktore z toho budu vyplyvat, ak by im to vydrzalo. Ani ma tak netrapi, ak by im to nevydrzalo, ved uz sa stalo, ze sa rozisla s niekym inym, nema 20.

mandzula
9. jan 2026
@anonym_autor

@mandzula Myslis to, ze ta to odcudzilo s rodicmi?
A zacala si ty debatu s nimi? Alebo sa to dozvedeli odniekal a zacali oni?

Zeny a zacali by ste vy debatu, ci az ked pride za mnou dcera? Lebo nieco viem od nej, teda ze ma vztah a ze on je zenaty a ma deti, ale niektore drobnosti som sa dozvedela od tych, co poznaju toho muza s rodinou.
Akoze celkovo mi hlava neberie, ze sa rozhodne pre zenateho, ved boze, uz tie zaväzky, ktore z toho budu vyplyvat, ak by im to vydrzalo. Ani ma tak netrapi, ak by im to nevydrzalo, ved uz sa stalo, ze sa rozisla s niekym inym, nema 20.

@anonym_autor Áno, s rodičmi. Nemusela som im nič hovoriť, prišiel za nimi môj vtedajší partner a všetko im vytrúbil ešte predtým, ako som stihla ja. Potom som dostala riadnu nakladačku a pritom vôbec nevedeli, čo predchádzalo môjmu rozhodnutiu, nechcela som ich zaťažovať svojimi vzťahovými problémami. Stačilo by mi, keby mi boli povedali, že za mnou stoja.
Či by som začala debatu? Ja asi áno, záviselo by od okolností. Rozhodne by som ju však neodsudzovala, skôr by som sa pýtala a chcela to pochopiť.

anonym_283c07
9. jan 2026

Ja by som moralizovala. Je to moje dieťa a vždy bude, od mala ju učím že si povieme svoj názor a neklameme sa aj keď povieme jedna druhej to, čo sa nám nepáči počuť.
Samozrejme že dospelá si spraví po svojom, bez ohľadu čo na to povie mama. Ale toto by sa mi nepáčilo.
Viem ako sa cíti podvádzaná, zaradená žena. A chlap ktorý si nájde frajerku skôr ako ukončí vzťah/manželstvo, je za mňa chudák ktorého by som po boku svojej dcéry vidieť nechcela

anonym_dddd0e
9. jan 2026

@anonym_autor co je na tom, kazda jedna zena zena s ktorou muz podvadza manzelku ma nejaku matku.

luccija
9. jan 2026

@anonym_autor čo od toho očakávas?zaľúbený človek hotová opica😉aj tak si spraví po svojom a ešte si s ňou pokazis vzťah.To, že sa odsťahoval znamená, že už nemá vzťah so ženatým so záväzkami?😂môžeš sa s ňou porozprávať a viac nič.Ked sa popáli bude to jej chyba je dospelá a zodpovedná.Ale vidím, že dobre duše ti už zvestovali klebety a ty sa asi?cítiš kvôli tomu zle.Niektori ľudia zle znášajú tie reči druhých ako to, čo dieťa spravi

papulienka48
9. jan 2026

Neviem, ci nieco matka v takomto pripade zmoze. Akoze porozpravat sa skuste, ale ci to bude mat nejaky zmysel...

zara3
9. jan 2026

@anonym_autor ked raz zrobil toto svojej zene, urobi aj tvojej dcere. Ona je dospela, jej mozes len poradit.

kiki68
9. jan 2026

No zalezi tam na okolnostiach, ale nadsena by som nebola a asi by som jej rovno povedala svoj nazor na vec. Ze tahat si domov second hand chlapa, co po mesiaci zdrhne pd rodiny je napad roka. Zdrhne aj od nej hned ako pridu nejake zavazky.

ankare
9. jan 2026

@anonym_autor Nič nezmozes. 🤷😔

mandzula
9. jan 2026
@zara3

@anonym_autor ked raz zrobil toto svojej zene, urobi aj tvojej dcere. Ona je dospela, jej mozes len poradit.

@zara3 Toto vsak vobec nie je pravidlo. Ja napriklad od manzela zdrhnut nemienim. Som uz vyzretostou niekde uplne inde ako pred 13 rokmi.

danieli
9. jan 2026

Dcera je dospela, uvidis ako sa to vyvinie, tvoj postoj urcite pozna aj citi, zbytocne sa v tom rypat, ale ano je to rizikovy vztah, poznam par, teda druhu manzelku, ktora sa takto vydala prisli deti, prvu manzelku si muz bral ako 20-rocny, samozrejme klasicka rodina s detni, potom druha manzelka opat rodina, tato druha manzelka sa vyjadrila, ze si ho brala s tym, ze predsa uz je starsi usadeny a uz by ju nenechal, veru nechal dnes ma tretiu…je to individualne, mozno realne stretol osudovu lasku, tvoju dceru, uvidite

anonym_37d60c
9. jan 2026

Ano urcite by som jej o tom povedala co si myslim. Ved je to moje decko, tak kto mu moze/ma povedat? Zas nehrajme sa tu na ignorantov voci okoliu, lebo tiez tie rady vzdy "nestaraj sa do nej" a vlastne "do nikoho" to mne pride uplne scestne.
Na druhej strane ALE by som si bola vedoma, ze je to jej rozhodnutie a uz je to v jej rukach. Snad si je vedoma, ze ak raz niekto nema problem ziskat novu znamost vo vztahu, nebude mat problem ani druhy krat. Tiez je podla mna odvazne nastahovat sa k niekomu o mesiac vztahu ale ZAS, jej vec. Co uz. Nikdy nevies, ci nebudu spplu do konca zivota a ano, budu mat mozno svadbu, deti, popri byvalych detoch a alimentoch... Dnes "skoro standard".

anonym_420e7a
9. jan 2026
@mandzula

@mandzula u nas rovnaky pribeh ako ten vas. Mame uz spolu aj dieta, sme stastni, vsetko funguje. Rodicia to ale stale uplne nevzali…

mandzula
9. jan 2026
@anonym_420e7a

@mandzula u nas rovnaky pribeh ako ten vas. Mame uz spolu aj dieta, sme stastni, vsetko funguje. Rodicia to ale stale uplne nevzali…

@anonym_420e7a Nasi uz, nastastie, ano, zistili, ze moj muz je velmi dobry chlap, no stale neviem prehryznut, ako sa k tomu postavili na zaciatku.

anonym_37d60c
9. jan 2026
@danieli

Dcera je dospela, uvidis ako sa to vyvinie, tvoj postoj urcite pozna aj citi, zbytocne sa v tom rypat, ale ano je to rizikovy vztah, poznam par, teda druhu manzelku, ktora sa takto vydala prisli deti, prvu manzelku si muz bral ako 20-rocny, samozrejme klasicka rodina s detni, potom druha manzelka opat rodina, tato druha manzelka sa vyjadrila, ze si ho brala s tym, ze predsa uz je starsi usadeny a uz by ju nenechal, veru nechal dnes ma tretiu…je to individualne, mozno realne stretol osudovu lasku, tvoju dceru, uvidite

@danieli jasne. Takych je kopa. Ale tym uz sa nechvalia, takze clovek vidi len ked niekto napise nejaky happyend - sme spolu, sme stastni, mame deti, prijimame exdeti, atd atd... Z mojho nezavisleho pozorovania okolia je ale takychto pripadov ovela menej ako tych, kde to dopadlo naprd.

anonym_420e7a
9. jan 2026
@mandzula

@anonym_420e7a Nasi uz, nastastie, ano, zistili, ze moj muz je velmi dobry chlap, no stale neviem prehryznut, ako sa k tomu postavili na zaciatku.

@mandzula nasi sa aj tvaria ze ano ale stale tam vidim taky odstup. O reakcii ked sa dozvedeli ze som tehotna ani nejdem pisat radsej, to ma zranilo asi uplne najviac a na to zabudnut neviem.

Takze autorka, bud dcere hlavne oporou, aby si si raz nevycitala ze ste si zbytocne pokazili vztahy.

marca12
9. jan 2026

@anonym_autor Nadsena nemusis byt,nikto by nebol. Ale ak sa tak rychlo odstahoval,znamena to,ze vztah s manzelkou bol uz davno v krize. Nijako by som nezasahovala. Vypocuj ju,pokial si vypyta radu,porad. Je dospela a sama zodpovedna za svoje ciny. A nakoniec to bude mozno dobry vztah a ty ziskas nevlastne vnucata.

Strana
z5