Dospelá dcéra má vzťah so ženatým mužom
Riešili by ste, kebyže sa dozviete, že Vaša dospelá dcéra (35) má vzťah so ženatým mužom s deťmi? Vraj sa kvôli dcére rozišiel s manželkou a odsťahoval sa. Vzťah ale začal, ešte kým bol so ženou a doma. Ide to strašne rýchlo. Zoznámili sa a on sa ani nie po mesiaci odsťahoval a opustil rodinu. Zrejme aby dcéru ochránil, že teda nemá vzťah so zadaným chlapom. Mám o dcéru strach, príde mi to veľmi bezhlavé. Z celej situácie nie som nadšená.
@anonym_autor Nadsena nemusis byt,nikto by nebol. Ale ak sa tak rychlo odstahoval,znamena to,ze vztah s manzelkou bol uz davno v krize. Nijako by som nezasahovala. Vypocuj ju,pokial si vypyta radu,porad. Je dospela a sama zodpovedna za svoje ciny. A nakoniec to bude mozno dobry vztah a ty ziskas nevlastne vnucata.
@marca12 Presne takto to bolo u nás, vzťah na pokraji kolapsu, toto bola povestná posledná kvapka.
@zara3 Toto vsak vobec nie je pravidlo. Ja napriklad od manzela zdrhnut nemienim. Som uz vyzretostou niekde uplne inde ako pred 13 rokmi.
@mandzula to chapem ano, nie vsetky vztahy su idealne. Kolkokrat sa partner poriadne ukaze vo vsetkych situaciach az po niekolko rokoch. V dobrom je kazdy za dobre, ale jak pridu zle casy, tak zrazu uz kazdy ide svoju cestu. Samozrejme ti prajem vsetko najlepsie. Ja som myslela svojou odpovedou tych, co nechaju starostlivych partnerov a otocia sa hlavne za mladsimi a co nemaju deti. V poslednej dobe je to ako moda, ludia sa nechavaju navzajom uz aj pre veci, ktore su riesitelne. A potom sa ku sebe aj naspat vratia, no zivot deti to velmi ovplivnuje.
@anonym_autor ked raz zrobil toto svojej zene, urobi aj tvojej dcere. Ona je dospela, jej mozes len poradit.
@zara3 No ano, ak by neskor isli do manzelstva, tak asi je coho sa bat.
@anonym_autor to ale vôbec nemusí byť pravda - nevieš aký vzťah mal so ženou, ani aký bude mať s dcérou ...
@anonym_autor Nadsena nemusis byt,nikto by nebol. Ale ak sa tak rychlo odstahoval,znamena to,ze vztah s manzelkou bol uz davno v krize. Nijako by som nezasahovala. Vypocuj ju,pokial si vypyta radu,porad. Je dospela a sama zodpovedna za svoje ciny. A nakoniec to bude mozno dobry vztah a ty ziskas nevlastne vnucata.
@mandzula A inak mas pocit, ze ste sa nasli, ze ta vymena stala za to?
@anonym_420e7a Len si hovorim, ze co je horsie, pokazeny vztah alebo pokazeny zivot? Nakoniec aby neprisla, ze mama, mala si mi vtedy poriadne zaludok vycistit.
@marca12 No tak toto ma ani nenapadlo, ze nevlastne vnucata. jezkove oci, este aj toto?
@anonym_420e7a Len si hovorim, ze co je horsie, pokazeny vztah alebo pokazeny zivot? Nakoniec aby neprisla, ze mama, mala si mi vtedy poriadne zaludok vycistit.
@marca12 No tak toto ma ani nenapadlo, ze nevlastne vnucata. jezkove oci, este aj toto?
@anonym_autor Určite, v Boha síce neverím, no stále tvrdím, že mi ho zoslali nebesá. Práve stojí za sporákom a ako každý deň varí obed.
@anonym_autor to ale vôbec nemusí byť pravda - nevieš aký vzťah mal so ženou, ani aký bude mať s dcérou ...
@biba_18 Ale tak kontrolka tam svieti.
@anonym_autor ja by som dcére len taktne pripomenula, aby mala na pamäti, že raz môže dopadnúť úplne rovnako ako jeho manželka😉
@anonym_autor ešte napíš, že fešák má po 40 a zdvihne mi kútik nad naivitou tvojej dcéry😉
@mandzula ružové okuliare a motýle v bruchu sú sviňa. Tie vedia zatemniť mozog, ktorý si v dôsledku toho veľa vecí nepripúšťa.
@tiezjedna Ak si to nepripúšťa (musela by byť v 35 padnutá na hlavu), žiadne pripomenutie jej aj tak nepomôže, určite nebude brať ohľad na mamine pripomienky, akurát ju tak môžu naštvať a vystavať medzi mamou a dávno dospelou dcérou múr. Súdim podľa seba, ako ma vtedy takéto zbytočné pripomienky rozčuľovali. Fakt by som vtedy bola ocenila skôr dospelácku debatu ako zbytočné rýpavé mentorovanie.
@tiezjedna Ak si to nepripúšťa (musela by byť v 35 padnutá na hlavu), žiadne pripomenutie jej aj tak nepomôže, určite nebude brať ohľad na mamine pripomienky, akurát ju tak môžu naštvať a vystavať medzi mamou a dávno dospelou dcérou múr. Súdim podľa seba, ako ma vtedy takéto zbytočné pripomienky rozčuľovali. Fakt by som vtedy bola ocenila skôr dospelácku debatu ako zbytočné rýpavé mentorovanie.
@mandzula veď ja nevravím, že má mentorovať. Môže jej to povedať úplne v klídku ako poznámku pri pohári vína. Ak je dcéra naozaj zrelá, tak sa na to neurazí. Proste to prejde ako validnú poznámku a ide sa ďalej😉
@mandzula veď ja nevravím, že má mentorovať. Môže jej to povedať úplne v klídku ako poznámku pri pohári vína. Ak je dcéra naozaj zrelá, tak sa na to neurazí. Proste to prejde ako validnú poznámku a ide sa ďalej😉
@tiezjedna Každá sme iná, mne by práve takáto poznámka prišla ako mentorovanie, pretože každý človek si uvedomuje, že vzťah nemusí vyjsť, a fakt mi to nikto ako dospelej nemusí ako malému dieťaťu pripomínať.
Ja by som na tisic percent moralizovala a bola by som velmi sklamana. Urcite by som jej povedala nech si predstavi, ze sa to stane jej ako by sa citila (co sa jej samozrejme stat aj realne moze). Myslite si co chcete ale zenaty muzi maju byt pre zeny tabu a este ked su tam aj deti. Nemala by som ani radost z toho chlapa, hnusil by sa mi uz len preto, ze sa zachoval chrapunsky voci svojmu dietatu aj manzelke. A reci typu, ze im to neklapalo a trpel v manzelstve si strcte niekde. Preco sa chlapi rozvadzaju iba vtedy ked uz niekoho maju? Lebo by nemali sluzku.
Jednoducho by som mu neverila, urobil to raz a urobi to znovu. Takehoto chlapa by som pre svoju dceru urcite nechcela.
@tiezjedna Každá sme iná, mne by práve takáto poznámka prišla ako mentorovanie, pretože každý človek si uvedomuje, že vzťah nemusí vyjsť, a fakt mi to nikto ako dospelej nemusí ako malému dieťaťu pripomínať.
@mandzula vidíš, mne by to nevadilo. Ani mojej dcére. Ale my máme fakt kamarátsky vzťah...
V prvom rade - tvoja dcéra je dospelá a ty jej môžeš akurát tak povedať, čo si o tom jej vzťahu myslíš, ale samozrejme by som neočakávala, že sa stretneš s pochopením 🙂 Je to jej život, nechaj ju, ona potrebuje zistiť sama, že to nie je najlepšie rozhodnutie.
@mandzula vidíš, mne by to nevadilo. Ani mojej dcére. Ale my máme fakt kamarátsky vzťah...
@tiezjedna Ja by som zas nemala potrebu svojej dcére to nijako akcentovať, lebo vidí, že hoci som jej otca podvádzala, teraz si žijeme v naozaj spokojnom vzťahu a určite nemienim zopakovať to, čo s jej otcom. Vidí teda, že takýto vzťah sa vôbec nemusí skončiť opakovanou neverou, ale tým, že nájdeš naozaj spriaznenú dušu. Mnohé veci proste vychádzajú z vlastných životných skúseností, moje sú takéto.
Nuž, mala by som moralisticku poznámku a bola by som náramne sklamaná z vlastnej dcéry. Áno mozeme si to ospravedlniť že vzťah bol zlý už aj pred tým a toto bola už len posledná kvapka... Nič to nemení na fakte, že je to nemorálne. Sklamalo by ma, že som vychovala človeka s mizernou morálkou. Ale stále by to bola moja dcéra a moja mizerná výchova, určite by som sa kvôli tomu od dcéry neodvracala, ale môj názor by poznala. A celkom určite by sa jej nepáčil.
Mám pár kamošiek a známe čo sú slobodné maminy a fakt ma udivuje, že sú také zúfalé a stretávaju sa so ženatými mužmi s rodinami a deťmi, lebo ani v jednom prípade to nedopadlo dobre.
Novej partnerke urobili dieťa, ale nakoniec milión výhovoriek ako majetok, deti a ,,nové,, dieťa ani nepoznajú, alebo ako ženatý chodia ďalej len zasúvať a teda zasúvajú aj kade-tade.
Oni sa novej obete nabažia a prídu s prosíkom zasa domov.
Stalo sa mi to isté, ale keď sa chcel vrátiť dvere boli zamknuté.
Dcére možeš len v dobrom povedať o svojich obavách, aby si raz nevyčítala že zobrala deťom otca, ktorý jej nakoniec ublíži rovnako.
@anonym_autor každý má právo na omyl.Tvoja dcéra nemá deti?muži podajú o rozvod až, keď niekoho majú, ale veď to robia aj ženy.Preco chcela prebrať zodpovednosť za dcéru?môžeš byť opodiaľ a len sledovať ako to dopadne
Mám pár kamošiek a známe čo sú slobodné maminy a fakt ma udivuje, že sú také zúfalé a stretávaju sa so ženatými mužmi s rodinami a deťmi, lebo ani v jednom prípade to nedopadlo dobre.
Novej partnerke urobili dieťa, ale nakoniec milión výhovoriek ako majetok, deti a ,,nové,, dieťa ani nepoznajú, alebo ako ženatý chodia ďalej len zasúvať a teda zasúvajú aj kade-tade.
Oni sa novej obete nabažia a prídu s prosíkom zasa domov.
Stalo sa mi to isté, ale keď sa chcel vrátiť dvere boli zamknuté.
Dcére možeš len v dobrom povedať o svojich obavách, aby si raz nevyčítala že zobrala deťom otca, ktorý jej nakoniec ublíži rovnako.
@anonym_ef9f7a nikto nevie ako jeho vzťah dopadne ani po 25 r
@anonym_autor to sa mi nejak nezdá že by muz po mesiaci opustil rodinu. V tom musí byt niečo iné, pravdepodobne ti klame a ťahajú to už dlhšie, ešte aj skúšobná doba v praci je 3 mesačná 😅
@anonym_ef9f7a nikto nevie ako jeho vzťah dopadne ani po 25 r
@anonym_22ee18 áno to je jasné, ale snáď z 15 týchto prípadov nepoznám ani jeden, kedy by to dopadlo v prospech rozvracačky.
Chlapi sa aj rozviedli nakoniec vo veľa prípadoch, ale našli si zasa ďalšiu, nemali záujem už o dotyčnú.
V jednom prípade to aj vyzeralo sľubne, len žiaľ zostala tehotná zasa tretia s ktorou už paktoval po rozvode, lebo rozvracačka mala malé dieťa a nedostal dosť romantiky od nej.
@anonym_autor Casom sa budes aj s jeho detmi stretavat,ak bude nejaka oslava.
@tiezjedna Ja by som zas nemala potrebu svojej dcére to nijako akcentovať, lebo vidí, že hoci som jej otca podvádzala, teraz si žijeme v naozaj spokojnom vzťahu a určite nemienim zopakovať to, čo s jej otcom. Vidí teda, že takýto vzťah sa vôbec nemusí skončiť opakovanou neverou, ale tým, že nájdeš naozaj spriaznenú dušu. Mnohé veci proste vychádzajú z vlastných životných skúseností, moje sú takéto.
@tiezjedna A co na tom ze ma po 40?
@elviku11 Ano, slobodna a bezdetna.
@anonym_6e2c25 Toto mam overene z ineho zdroja.
@anonym_ef9f7a Ja tiez poznam vztah kde sa rozbila rodina a muz si tu druhu aj zobral a boli spolu 4 roky. Tu druhu nakoniec opustil pre tretiu, vlastne. Podla mna vela manzelstiev prechadza krizou a kebyze sa tam nepritrafi nejaka ina zena, mozno by sa to zase dalo do poriadku. Preto mam obavu o dceru. Ze az kriza pominie, moze stratit caro, ktorym teraz ovladla toho muza. Ja mam pocit, ze ked sa vztah zaklada nie na tom, ze odniekial utekam, cize beriem, co pride a vidim vsetko ruzovo, co je nove, tak to ma lepsi potencial. Podla mna to, co prezila @mandzula , je skor vynimka, aj ked velmi pekna.
Ja by som jej nič nehovorila. Treba sa vymoralizovat tu na MK a v reálnom živote nechať ľudí rozhodovať za seba a žiť ich život.
Neviem, čo presne by si diskusiou chcela dosiahnuť.
Je slobodná ona? Ani nevidím priestor na moralizovanie, keď tak môžeš vyčistiť žalúdok jemu pri vašom prvom (a poslednom?) obede🤣
Ja by som sa asi moc nestarala (aj ked by ma to stvalo), dala by som jej len najavo ako tu bolo spomenuté, tak ako odisiel lahko od jednej rodiny, odide aj od druhej, zvlast ak to uz ma raz odskúsané, ze "veci" neopravuje ale hned vymiena.... Ale ak velmi túzi po chlapovi so zavazkami na cely zivot, nech sa páci....

Asi by som bola veľmi , veľmi sklamaná , že moje decko svojou čiastkou prispelo k rozpadu rodiny s deťmi, aj keď najväčšiu vinu ma samozrejme ten chlap.