Dostali sme sa do zlej finančnej situácie
Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymný príspevok v prvom rade, ale je to zo súkromných dôvod.
Ide o to, že sme sa dostali do veľmi zlej finančnej situácie a už to absolútne nezvládam..
Vždy sa snažím upokojiť tým, že je to len obdobie, ale proste mi to prerastá cez hlavu a neviem kde nabrať silu.. Minulý mesiac sme mali extrémne výdavky, do toho ešte servis auta, celá rezerva išla na servis, auto je nutné kvôli práci žiaľ 😔
Ale odvtedy ide všetko dolu vodou.. Vyše mesiaca fungujeme zo zásob, ale už nemám kam siahnuť..
Najhoršie je, že výplata príde až koncom mesiaca, zálohu mužovi neschválili kvôli tomu, že u nich vo firme to nie je možné.. Rodičovský príspevok ide celý na bývanie, tam posun tiež nie je možný..
Ako ale prežiť do výplaty ešte vyše 3 týždňov, keď nemám doma už ani práci prášok či zubnú pastu? 🫣
Požičiavať si peniaze nemáme od koho, súrodencov som od narodenia malého už 2.5 roka nevidela, mama si našla nového partnera a volajak na nás nemá čas, o financiách ani nehovorím.. Odsťahovala sa k nemu a jednoducho to je uzavretá téma..
Všetko ma to trápi a teraz to zrejme všetko na mňa dolieha.. Človek zistí jak je sám až keď sa dostane do problémov a nemá sa komu ani posťažovať..
Súrodencom aj mame som pred narodením malého bola nonstop nápomocná, či finančne, či potrebovali prespať, pomôcť, odviezť.. A keď som na tom zle ja, som sama s malým na všetko 😔
2500eur mesacne,traja a mate financne problemy?
Problem je v hospodareni...
Príjem, 2 práce, rodičovský, predáva všetko čo sa dá a stále to nevychádza. Divné trošku , samozrejme nemá kto pomôcť. Taka klasická rozprávka na city
Ja nechcem byť zlá,ale vyhodilo mi to pod týmto príspevkom diskusiu z minulého roku,a tie detaili čo autorka píše sú úplne rovnaké... takže asi toto nebude jednorazová záležitosť....
@gabikaa96 a figurujú tam 🙏🙏🙏🙏🙏🙏?..ak áno..zásah🤭
@miskakyska @gabikaa96 áno figuruje príjemný prejav, 🙏🙏🙏 a aj dve bodky za vetami v úvodnom príspevku - tá istá osoba Minule jej pomohli ženy
@miskakyska nazbierala nieco minuly rok tak skusa zas
@miskakyska podľa mňa určite je to ona
Ved som pisala, ze ucelom je daco vyzobrat. To je jasne aj z tych reakcii
@miskakyska áno 👍 tu je odkaz
@gabikaa96 ďakujem, už som našla 👇..svieti ako prvý v podobných diskusiách...aj som to videla,nechcelo sa mi čítať...🤭...na 100% ..bez debaty...🙏🙏🙏trebalo by hodiť link do tej druhej témy,nech vidia zlaté žienky, že zas naleteli...
@miskakyska nazbierala nieco minuly rok tak skusa zas
@gabikaa96
@belbel
@slavomira236 baby..nestažovala sa tu aj ako manažérka , že je na mizine,nevie kudy kam??.. úspory v prdeli, nič nasetrené..na nič nemá nárok ?..
@gabikaa96
@belbel
@slavomira236 baby..nestažovala sa tu aj ako manažérka , že je na mizine,nevie kudy kam??.. úspory v prdeli, nič nasetrené..na nič nemá nárok ?..
@miskakyska ano, manazerka skladu 🤦 som to niekde citala...
@gabikaa96
@belbel
@miskakyska hej, niečo také si tiež pamätám,a potom tu začne klamať že je to iba jednorazová záležitosť že nevychádzajú.
skús Červený kríž https://redcross.sk/galanta/kontakt/
Pravidelne robia zbierky trvanlivých potravín a drogérie a rozdávajú ich ľuďom v núdzi.
Aj keď ... sorry... taký príjem nemáme ani my a ja stále hovorím, že sa máme ešte dobre :D
S tou vodou chápem...balená voda je drahá. Ja by som sa skúsila dohodnúť s niekým kto prístup k vode má a dať im radšej príspevok na vodu a brať od nich do bandasiek ako kupovať...Veď voda z mesačne stojí koľko? 20 € ?
Inak, nakoniec, keby aj celý ten príbeh bola pravda, tak by mi aj dávalo zmysel, ze jej nikto z rodiny a priateľov nechce pomôcť. Takého parazita si každý radšej drží co najďalej od tela..
Ale aj tak si myslím, ze tato ani dieťa nemá, len na modrý koník sa takýto príbeh hodí. Choré dieťa a hneď všetky empaticke ženy chcú pomôcť.. :/
@karolinakr tak u nás je charity shop. Funguje nasledovne. Veci ktoré nepoužívaš, nesadli ti, - drogéria, nevhodné dary, schudla si, pribrala, deti vyrastli....čisté sezónne, potreby do domácnosti funkčné a pre deti odnesieš tam. Potom si ktokoľvek od ekologicky zmyslajuceho milionára, cez bežného človeka po sociálne slabšieho môže kúpiť za symbolickú smiešnu cenu čo potrebuje. Ceny sú od 50c do cca 2e.
Šaty na prvé sväté či iné fakt drahé veci za troska viac.
Som darujuci aj kupujúci.
A máš tam od kočiara po prášok na pranie, plienky atď.
Takže sú formy prístupné všetkým.
@janage To je super nápad, to by mohlo byť v každom meste.
Je to od teba svinstvo, ze takto tahas od ludi peniaze, lebo sa moze stat,ze nejaka mamicka raz bude naozaj v zlej situacii a nikto jej nepomoze, lebo si budu ludia mysliet, ze podvadza ako ty.
akonahle jej bolo ponuknute upratovanie, už sa neozvala... ano, môže prist, ale nepride a už ani neprispieva, skuša inde, kde ludia nie su takí mudri a radia, ale hneď tasia peňaženky
akonahle jej bolo ponuknute upratovanie, už sa neozvala... ano, môže prist, ale nepride a už ani neprispieva, skuša inde, kde ludia nie su takí mudri a radia, ale hneď tasia peňaženky
@karolinakr aj ja by som ju vzala na brigádu pokosiť záhradu. Kosačka je s pohonom, len by sa prechádzala po čerstvom vzduchu a ešte by aj zaplatené mala 👍.
Z 2500 nedokážete vyziit!?????? kriste pane. Na východ nemajú ani ,1000 a nevyplákaju. Nedokážeš gazdovat
Takže prestaň hrať na city a odpal z MK. Tu ti prachy nikto nedá. Podbodnicka
Keby bola vážne v takej situácii tak by sa ozvala pani aj nám. Manžel vážne išiel cez nich a určite by sme jej nakúpili potraviny. Tak pani asi vážne chcela peniaze alebo čo🤔
Ja bývam na dedine, kde je cca 200 obyvateľov . Konečná dedinka, kde líšky dávajú dobrú noc 😅😅 ale pitnú vodu máme. Ale asi si chcela len vytiahnuť eurá.
No problém bude v hospodárení. My sme 4-clenna rodina, deti 9 a 6, od septembra aj druhé skolopovinne. Spolu mame príjem 2300 eur, platíme hypoteku, účty, jazdíme autom, deti hrajú hokej, čo teda nie je lacná záležitosť a zvládame to. Síce si moc nemôžme vyskakovať, ale zatiaľ nám nič nechýba
Ahoj autorka, necitala som cely prispevok, ale nemas nieco co by si vedela dat do zalozne? Zasnubne prstene? Nejaky telefon.
Alebo neviete si dat povolene precerpanie na ucet?
Ospravedlnujem, mozno to uz bolo navrhnute, ale fakt len 1.stranu som citala. 🙂
Ahoj autorka, necitala som cely prispevok, ale nemas nieco co by si vedela dat do zalozne? Zasnubne prstene? Nejaky telefon.
@mira0611 oj..bavky
Tu balenu vodu vymen, za vodu z piaquaunionu, je tam dobra cena vody a pracovala som tam pred 3 rokmi ako kvalitarka, ta voda je perfektna, nemusis aspon vlacit domov balene vody a cakat v radoch na zalohomaty.
Nemusis kupovat vydajnik vody, maju ale mechanicku pumpu v tom case to stalo 10 euro a maju aj elektricku pumpu tu sa uz na cenu nepamatam, ale aj ja vela penazi usetrim, ako matka samozivitelka s polovicnym prijmom ako je ten Váš.
@lucia11kob dakujem, prepac, teraz som si vsimla tvoj prispevok

Ja nechcem byť zlá,ale vyhodilo mi to pod týmto príspevkom diskusiu z minulého roku,a tie detaili čo autorka píše sú úplne rovnaké... takže asi toto nebude jednorazová záležitosť....