icon

Dostali sme sa do zlej finančnej situácie

10. máj 2025

Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymný príspevok v prvom rade, ale je to zo súkromných dôvod.
Ide o to, že sme sa dostali do veľmi zlej finančnej situácie a už to absolútne nezvládam..
Vždy sa snažím upokojiť tým, že je to len obdobie, ale proste mi to prerastá cez hlavu a neviem kde nabrať silu.. Minulý mesiac sme mali extrémne výdavky, do toho ešte servis auta, celá rezerva išla na servis, auto je nutné kvôli práci žiaľ 😔
Ale odvtedy ide všetko dolu vodou.. Vyše mesiaca fungujeme zo zásob, ale už nemám kam siahnuť..
Najhoršie je, že výplata príde až koncom mesiaca, zálohu mužovi neschválili kvôli tomu, že u nich vo firme to nie je možné.. Rodičovský príspevok ide celý na bývanie, tam posun tiež nie je možný..
Ako ale prežiť do výplaty ešte vyše 3 týždňov, keď nemám doma už ani práci prášok či zubnú pastu? 🫣
Požičiavať si peniaze nemáme od koho, súrodencov som od narodenia malého už 2.5 roka nevidela, mama si našla nového partnera a volajak na nás nemá čas, o financiách ani nehovorím.. Odsťahovala sa k nemu a jednoducho to je uzavretá téma..
Všetko ma to trápi a teraz to zrejme všetko na mňa dolieha.. Človek zistí jak je sám až keď sa dostane do problémov a nemá sa komu ani posťažovať..
Súrodencom aj mame som pred narodením malého bola nonstop nápomocná, či finančne, či potrebovali prespať, pomôcť, odviezť.. A keď som na tom zle ja, som sama s malým na všetko 😔

janage
11. máj 2025

Autorka kým nenapíšeš výdavky, ťažko radiť.
Do budúcna. V dobrých časoch tvoríme rezervu vo výške akú potrebujeme na minimálne na 3 ideálne 6 mesiacov fungovania bez príjmu. Potom rezerva na neočakávané výdavky typu odišla práčka, chladnička..

Teraz. Každý bankový účet ma povolené určite možné prečerpanie. Sú na ňom vysoké úroky, ale keď nemáte čo jesť pozrela by som sa na to, aký presne je úrok a koľko máte povolené.

Pastu a ryžu šošovicu fazuľu poziciam od susedov. Vrátim.

Inak muž sa stravuje ako kde za koľko?

Dieťa má cca 3 roky a zároveň píšeš, že roky sa s rodinou nestíhaš pritom predtým si bola k dispozícii 24/7. To ta ako odstrihli keď sa ti narodilo choré dieťa či ako.
Susedia? Kamaráti tvoji, kamaráti muža?

U vás rozhodne niečo nie je v poriadku.

janage
11. máj 2025

A presne napísať do FB skupiny.
Vymením to a to za potraviny, plienky....
Urobím to a to za potraviny, plienky .. ..
Prichylim látkové plienky. Inak ako peries?
Ako môžeš fungovať bez vody? S malým dieťaťom?

janage
11. máj 2025

A ešte jednu možnosť zárobku máš a to ponúknuť starostlivosť o dieťa čo sa nedostalo do jaslí, do skolky a mamka potrebuje do prace alebo pomoc so starostlivosťou o seniora. Nie ležiaca, ale takého čo potrebuje nakúpiť, upratať, spoločnosť, prechádzky, a pripadne dohľad pri braní liekov.
Idú prázdniny môžeš strážiť školáka čo nemôže byť doma sám.

mircalla
11. máj 2025
@janage

A ešte jednu možnosť zárobku máš a to ponúknuť starostlivosť o dieťa čo sa nedostalo do jaslí, do skolky a mamka potrebuje do prace alebo pomoc so starostlivosťou o seniora. Nie ležiaca, ale takého čo potrebuje nakúpiť, upratať, spoločnosť, prechádzky, a pripadne dohľad pri braní liekov.

@janage To je idealne tie deti.

vana222
11. máj 2025

Hrajú automaty

elisebah91
11. máj 2025

Nuž do budúcna robiť zásoby, kupovať v akcii, keď je pasta v akcii kúpim dve, keď sú plnieky v akcii kúpim viac ..dám aj pod posteľ, hocikde napcham...

zuzanockamt
11. máj 2025
@janage

@janage Ty by si zverila svoje dieťa do opatery do takej domácnosti? Kde nie je ani pitná voda? Ja nie.

pribinak
11. máj 2025
@kuchynka15

Ahoj napíš mi, môžem ti nakúpiť v Lidli, som zo Seredi.

@kuchynka15 mna tu zaujal jeden detail, píše že je zo Serede a musí kupovať vodu

Však Sereď nie je nejaká dedinka v údolí, kde nie je prípojka na pitnú vodu
Máte v Seredi oblasť že tam nie je pitná voda a ľudia musia kupovať vodu?

la_dolce_vita
11. máj 2025

Stale nechapem, kde je problem si pozicat v banke, ak nemam od koho. Robi to bezne vela ludi. Ked nemam na opravu auta, ktore potrebujem a nemam na to, holt musim si zobrat uver. Autorka otazku ignoruje, cize je s tym problem? Nedaju im pozicku? Ktovie preco..

benit
11. máj 2025
@pribinak

@kuchynka15 mna tu zaujal jeden detail, píše že je zo Serede a musí kupovať vodu

@pribinak ved uz som pisala, ze nie. To su vymysly. Stale ti isti anonymni navstevnici fb vypisuju, ze su v zle situacii. Prace je tu dost, chodia k nam robit srbi,vkuse hladaju. Ani muz by nemusel byt stale z domu. Daju sa brat aj vikendovky iba, alebo nocne. Len to by chcelo chut pracovat a nie sa len vyhovarat.

pribinak
11. máj 2025
@benit

@pribinak ved uz som pisala, ze nie. To su vymysly. Stale ti isti anonymni navstevnici fb vypisuju, ze su v zle situacii. Prace je tu dost, chodia k nam robit srbi,vkuse hladaju. Ani muz by nemusel byt stale z domu. Daju sa brat aj vikendovky iba, alebo nocne. Len to by chcelo chut pracovat a nie sa len vyhovarat.

@benit ďakujem za odpoved

petrusa87
11. máj 2025

Ak muz robi cez tyzden, skusit si pohladat pracu mimo jeho pracovneho ci uz cez tyzden alebo na vikend napr. V hypermarketoch alebo v nejakej krcme, restike . Mne muz hovoril ako jedna zdravotna sestra, ktoru poznal ma doma dvojicky totalne hendikepovane a ona vedela v praci zarobit viac ako muz, tak on zostal s dievcatami doma a ona robila a plus cez vikendy chodievala makat do krcmy. A to bola doba,kedy nebolo tak vela pracovnuych miest volnych. (Napadlo ma, ze aj v nasom okoli sa daju v niektorych fabrikach chodit len cez vikend na 12ky.)

zobaka
11. máj 2025
@karolinakr

inak aj tie charity maju zle nastavene pravidla, pretože ak može brat baličky len človek do vyšky platu, tam su len dlhodobo nezamestaní ktori maju vela deti, namiesto, aby sa im hladala praca, ludia sa im skladaju na potraviny a šaty, a ked nejaky pracujuci sa dostane do krizy, čo sa može stať, ked strati pracu, uraz v rodine, alebo človek je vyhoreny, ma depresiu, nemože fungovať, tak nie je vhodny kandidať..pytala som sa Kauflandu, kam smeruje pomoc som rozhodla, že nebudem prispievať niekomu, kto cely život nerobi a ked som ja mala problemy a obratila sa na xy uradov, nemala som narok na nič.

@karolinakr to je druhá strana šedej mince, mala som zial skusenost aj s totalne arogantnym dlhodo nezamestnanymm mladym clovekom, s partnerkou chodili len zobrat vsetko co sa dalo, ked ja som unavena isla z prace oni chillovali lezali na lavicke a bavili sa

ruxandra
11. máj 2025
@la_dolce_vita

Stale nechapem, kde je problem si pozicat v banke, ak nemam od koho. Robi to bezne vela ludi. Ked nemam na opravu auta, ktore potrebujem a nemam na to, holt musim si zobrat uver. Autorka otazku ignoruje, cize je s tym problem? Nedaju im pozicku? Ktovie preco..

@la_dolce_vita problém je v tom, že ona nechce pôžičku, lebo tu by musela potom splácať. Ona chce, aby sa jej tu ženy vyzbierali, len to nehovorí priamo, lebo takto bude môcť na konci povedať, že "veď ja som od nich nič nepýtala, oni mi same dobrovoľne poslali".

Rovnakých príspevkov je plný internet, dokonca aj podobne reakcie, ak niekto poradi niečo vhodne, tak je to ignorovane, alebo je na to vymyslených kopec výhovoriek. Dokonca raz som videla podobne fórum, kde pani aj reagovala, keď jej tam dávali ponuky prace, vyzerala, že sa naozaj zaujima, ale to bolo len naoko. Nakoniec to dopadlo tak, že zúfalí chlapi jej neposielali kopec peňazí, mysliac si, ze keď ju z jej situácie zachránia, tak si ich asi vezme za muža alebo čo. A potom sa zistilo, ze to bol zrejme nejaký chlap, ktorý ich len takto chcel obrat o peniaze 🙂 koncept rovnaký s týmto, len iné slová.. na tejto stránke su matky s deťmi, tak treba použiť na zúfalu situáciu aj dieťa..

tamitamitami
11. máj 2025

1. Pôžička - ak má muž príjem 2 000€, žiadne dlhy, 500€ mu schvália. Máte to vyriešené za pár minút, cez aplikáciu.
2. Zavolajte kamarátom či by vám nemohli požičať 100€, hneď keď príde výplata im vrátite.
3. Ísť si zarobiť.... odkiaľ si? Mne by sa napríklad hodila pani na upratovanie.
4. Predať veci.... hanba bokom, zober čo netreba a choď to zaniesť do záložne. Jesť musíte, veci si nové kúpite neskôr.....
5. Popros v mestskej skupine o jedlo/drogériu....určite sa nájdu ľudia ktorý pomôžu.

dominikak4
Autor odpoveď zmazal
drobcek17
11. máj 2025

Nečítam všetko, ale jedna vec mi nesedí. Ako pri príjme 2500€ s čoho je 400€ tvoj príjem môžete platiť dane???? Ako SZČO si veci odpisuje, pripadne má paušálne výdavky. Myslím, že pri takomto prijme by vám ani platenie daní nevyšlo. Keďže s výslednej dane sa tvojmu manželovi ako SZČO odpočítava daňový bonus na dieťa.

lensii
11. máj 2025

Ja ti poradím. Zavolaj do firmy Cromwell.sk. Je to firma na roznos letákov . Letáky ti prinesú až domov a ty ich môžeš nosiť hociktorý deň v týždni. Dáš dieťa do kocika a ides . Ja mám 3 deti , doma farmu 170ks zvierat, od sliepok až po prasatá. Partner pracuje a ja tiež! Pritom deti majú, 5 ma epilepsiu, 2, a 8 mesiacov . Ale to že by som nesla do prace také neexistuje . Idem 2x do týždňa na 3h roznášať Letáky cez cromwell ( mám 6 dedín) zarobím na letákoch, prídem domov este predám vajcia, mäso, sliepky na polievku atď ... čiže skús toto a budes na tom lepšie. Alebo kúp sliepky ( vyradené aj po 2eks) budu znášať vajcia a ty ich môžeš predávať po 3e 10ks . Uz aj to je nieco do plusu😉 treba hľadať možnosti a nie plakať

janage
11. máj 2025
@zuzanockamt

@janage Ty by si zverila svoje dieťa do opatery do takej domácnosti? Kde nie je ani pitná voda? Ja nie.

@zuzanockamt môže chodiť do domácnosti ona so svojím dieťaťom

hrasocek12
11. máj 2025

Ja som takto tiež bola. Všetky úspory sme minuli,na nikoho sa spoľahnúť nemôžme. Vieš čo som musela urobiť? Vrátiť sa do práce a dcéru dať do súkromnej škôlky. Nič iné neostávalo. Nemohla som si dovoliť čo len mesiac vymeškať splátku hypotéky. Nejak sme to obdobie najťažšie s dlhmi prežili. Nebuď depresívna ,možností je veľa a zvládneš to. Viem že je to teraz ťažké ,ale buď sa musíš vrátiť do práce ,keďže je všetko 2x také drahé ako bolo a viacerí ľudia to pocítili. Alebo musíš niečo predať z domu. 😔

alkoholik
12. máj 2025
@lensii

Ja ti poradím. Zavolaj do firmy Cromwell.sk. Je to firma na roznos letákov . Letáky ti prinesú až domov a ty ich môžeš nosiť hociktorý deň v týždni. Dáš dieťa do kocika a ides . Ja mám 3 deti , doma farmu 170ks zvierat, od sliepok až po prasatá. Partner pracuje a ja tiež! Pritom deti majú, 5 ma epilepsiu, 2, a 8 mesiacov . Ale to že by som nesla do prace také neexistuje . Idem 2x do týždňa na 3h roznášať Letáky cez cromwell ( mám 6 dedín) zarobím na letákoch, prídem domov este predám vajcia, mäso, sliepky na polievku atď ... čiže skús toto a budes na tom lepšie. Alebo kúp sliepky ( vyradené aj po 2eks) budu znášať vajcia a ty ich môžeš predávať po 3e 10ks . Uz aj to je nieco do plusu😉 treba hľadať možnosti a nie plakať

@lensii Klobuk dole. Mate moj obdiv.

lensii
12. máj 2025
@alkoholik

@lensii Klobuk dole. Mate moj obdiv.

@alkoholik treba sa snažiť a hneď bude menej ľudí plakať že nemá . Ved ked sedí doma ani mať nebude najlepšie je že sa vyhovaraju že ved deti . Ale deti nie sú zábrana v tom aby zarobili . Ja som este 2 týždne pred porodom pracovala. Deň pred pôrodom sme robili zabíjačku, prasa 420kg. Mäso sa spracovalo ( boli sme na to dvaja ) . Dali sme vsetko dokopy vecer som sa pobalila a skoro rano som porodila . Ked som prišla domov hneď na druhy den som behala okolo zvierat. ( v práci mi dali voľno na 3 mesiace a potom som pracovala dalej )

martul
12. máj 2025
@drobcek17

Nečítam všetko, ale jedna vec mi nesedí. Ako pri príjme 2500€ s čoho je 400€ tvoj príjem môžete platiť dane???? Ako SZČO si veci odpisuje, pripadne má paušálne výdavky. Myslím, že pri takomto prijme by vám ani platenie daní nevyšlo. Keďže s výslednej dane sa tvojmu manželovi ako SZČO odpočítava daňový bonus na dieťa.

@drobcek17 Presne to isté som písala aj ja, ale autorka sa už neozýva, ale tam niečo nesedí.

nelka93
12. máj 2025

Pripominas mi vyhovorkami jednu co tu písala a to bolo samé hore kopcom dole kopcom, zákruta a nič sa nedá. 300krat sa ta pýtali aké máte mesačne výdavky a ty to stále ignoruješ.

simca06022011
12. máj 2025

je to obdobie, tak klud.. menje prat, menej jest, bohuzial... vela rodin takto skonci sem tam, vzdy sa nieco najde... popravde, mam rezervu, ale chlapovi sa xty krat pokazilo auto, s tym istym, lebo si nevie uz hubu otvorit v servise, co su neschopni... = povedala som ze sa opravit neda a bodka. A ked bude chodit na bicykli, je mi to uplne jedno. Proste nedala by som posledne peniaze SVOJE na jeho auto. A myslim svoje, take co mam na rezervu na byvanie, jedlo a fungovanie rodiny. V zivote som si peniaze od nikoho nepytala a ani si pytat nebudem, ak by som mala malu alebo zaidnu rezervu, nizke prijmy, tak su skolky / jasle a praca... Proste aj ked tu je to pomaly tabu povedat, ale ak na to niekto nema, nebude doma s detmi do x rokov

kuchynka15
12. máj 2025
@pribinak

@pribinak V Sereď máme dobrú chutnú vodu, žijem tu celý život a pijem vodu z kohútika. Tiež neviem a neozvala sa mi, základný nákup som ochotná kúpiť a zaplatiť a nič. Aj pracie prostriedky aj mäso, cestoviny, ryžu, ovocie, zeleninu aj drogériu do domácnosti. Neozvala sa. Asi to nepotrebuje, len peniaze

sticker
kuchynka15
12. máj 2025
@enmery

@kuchynka15 Normálna si?Urob ten nákup pre azylák. Ale nie tu.

@enmery neozvala sa, zjavne nákup nepotrebuje, skôr peniaze nahádzať do automatov? Na cigarety a chľast? Drogy? Netuším.

kuchynka15
12. máj 2025
@benit

Netusim, kde v seredi byvate bez pripojky na mestsku vodu. To fakt len na Majeri mi vychadza.
Pedopsychologicka nie je, je pedopsychiatricka. Ak mas dieta s psychiatrickou dg, treba hladat speci skolku a ist do prace. Lahsie je vsak zostat na rodicaku a vypisovat, ze sa neda vyzit s 2500e.

@benit aj na Majeri už je mestská voda.

pribinak
12. máj 2025
@kuchynka15

@pribinak V Sereď máme dobrú chutnú vodu, žijem tu celý život a pijem vodu z kohútika. Tiež neviem a neozvala sa mi, základný nákup som ochotná kúpiť a zaplatiť a nič. Aj pracie prostriedky aj mäso, cestoviny, ryžu, ovocie, zeleninu aj drogériu do domácnosti. Neozvala sa. Asi to nepotrebuje, len peniaze

@kuchynka15 takze je všetko jasne 😡😡😡😡😡😡😡

janage
12. máj 2025
@nelka93

Pripominas mi vyhovorkami jednu co tu písala a to bolo samé hore kopcom dole kopcom, zákruta a nič sa nedá. 300krat sa ta pýtali aké máte mesačne výdavky a ty to stále ignoruješ.

@nelka93 joj tu si pamätám. Ta je jedna z tých, kde som za povinnú školskú dochádzku od 3 rokov všetkými 10.