Dotyky manžela k priateľkám
Ahojte, prosím, obraciam sa na vás s prosbou o radu. Manžel, s ktorým mám deti už viac ako desať rokov, sa dotýkal našej kamarátky tak, že ju viackrát za sebou hladil po celom ramene. Máme už pol roka vážnu manželskú krízu (vo všetkých oblastiach), a on si toto dovolil spraviť pred mojimi očami. Kamarátka je slobodná a manžel mi tvrdí, že ju iba povzbudzoval. Stála som od nich možno dva metre. On s ňou úplne blízko, takmer telo na tele, v intímnej zóne.Medzi nimi len nás synček. Nepočula som, o čom sa bavili, ale najprv párkrát striedavo hladkali syna po chrbáte a potom ju muž začal hladkať po ramene. Už mám naštudované snáď všetky neverbálne prejavy tela čo sa komunikácie týka, druhy zvadzania, dotyky, haptiku, ale nikde som sa nedocitala, čo znamená, keď muž hladká priateľku po ramene. Vie mi niekto poradiť? Prosím vás, skúste ma neodsudzovat, ale napísať, ak viete, čo takým gestom muz môže žene vyjadriť.velmi pekne vám ďakujem!!!
ak by sa iny chlap dotkol mojej zeny uz by som spozornel a vrtalo by mi hlavou ci nie co spolu maju alebo nieco chciet budu, to uz by asi nebola taka dovera
@pullower moj ak by sa dotkol inej zeny, bol by to jeho nadlho posledny dotyk. Ja by som sa potom dotkla jeho (najlepsie bud kladivom alebo strasne hrubou latou) predsa ked chcel citit telesny kontakt, mu ho zaistim. Aj keby mal citit len vlastne telo (bolest) 🙂 inak som mierumilovna, spolahliva, komunikativna, prakticka, inteligentna zena 😇
@marlenka222 a ak by si o tom nevedela ze sa dotkol? 🙂
@mandala77 jeeeejda nechce sa mi tu všetko rozpisovať. Takže takto: najprv chodil raz za dva týždne, potom raz do týždňa, potom dvakrát do týždňa, potom trikrat... A to v dni, ktoré sme predtým chodievali na rande. Takze ja som pochopila po toľkých rokoch, že nemá zmysel sa ponúkať do vzťahu, kde nie je záujem, a že som si ho brala z lásky aby som mu napĺňala jeho potreby. Takže aby bol šťastný, zohnala a vybavila som mu tréningy sedem dní v týždni. Šesť dní už má? Vybavených, obvolanych (vrátane tých, čo už chodieval), už s ním na ďalšie dva dni aj ratali. Iba jeden jediný deň mu stačilo zavolať, číslo a meno trénera som mu napísala, adresu tiež. Tak povedal že každý deň chodiť nechce. Možno by robila len otázka času, kedy by sa to ale stupňovalo ďalej. Prestala som rátať s tým, že bude doma po večeroch. Hlavne že je živý a zdravý. Že aspoň v noci bude vedľa mňa späť. A hlavne chcem aby bol šťastný. Tak som mu ustúpila z cesty. Našla som si koníček, niečo, čo mi pomáhalo prežiť a čo má tesi. Mám ho síce doma, že nemusím nikam chodiť, ale mám. A chodievam na tie prechádzky niekedy.
@pullower na dedine sa to skor ci neskor vzdy prevali
@marlenka222 horsie je to v meste 🙂
@mandala77 tvaris sa ako veľký analytik ako vidíš do mojej hlavy čo tu čakám od ostatných, aké reakcie. Ale tak to nie je. A neviem prečo by som manžela mala meniť. Ja už som po toľkých rokoch pochopila, že ak človek chce investovať do vzťahu, tak to spraví aj bez toho aby ho o to partner musel prosiť! Buď chcem napĺňať potreby druhemu, alebo nie. Buď sa oňho zaujímam, alebo nie. On dostal úplnú slobodu. Ja som už prestala vládať ťahať za dvoch. Ako som začala chodiť sama na prechádzky, len sa vyparila a odišla, po niekoľkých dňoch mi povedal, že má nechce stratiť. Ja do vzťahu investovať určite chcem. Ale len za okolnosti, ak on sám prejaví záujem mať pekné manželstvo.
@alexandraalexandrova presne ako píšeš. Doteraz mal jeden z nás to čo chce a druhý sa len prispôsoboval. A prišiel čas to zmenit. Nie tak, aby to teraz bolo naopak. Ale tak, aby sme sa navzájom tolerovali a navzájom sa zaujímali jeden o druhého a navzájom si napĺňali potreby. Vtedy to je podľa mňa vzajomne obohacujúci vzťah. A tak to môže fungovať.
@alexandraalexandrova sklamaná z tej knihy som bola preto, lebo v knihe "Moje túžby, tvoje túžby" to bolo oveľa viac rozoberane do podrobnejšia a vysvetlovane a tiež tam boli testy na spoločné záujmy, vďaka ktorým sme si lepšie ujasnili, čo spoločného by nás bavilo. Dodnes mám ten papier odložený.
Ach jaj.....Je to ra-me-no.....
Toto ma povzbudilo...
"Milé dámy: Nikdy by ste nemali dokazovať druhým ženám, ako veľmi vás partner miluje. To je jeho práca." (Charles J. Orlando)
@stratenanajdena neni za čo chapem že ti to vadi aj mne by to vadilo o to viac ti to vadi lebo mas pocit že druhym venuje viac pozornost ako tebe nemusi to byt len o dotykoch celkovo zaujem a asi sa mu pači niečo na tej kamoške jedno akym sposobom ci len kamaratskym ci inym ide o ten zaujem ako taky ktory ty nedostavaš.. su take typi strasne mili ochotni k cudzim a najbližšim naopak ukazuju pravu tvar lahostajnost nezaujem len chcu mat pre "svet" dobre meno reputaciu neznamena to ze ich cudzi naozaj zaujimaju viac ale ide o ich ego.. zachvilku ta tu roznesu na kusky aka si ty vlastne zla 🙈Že sa nanho stazujes no keby si nemala dovod keby bolo vsetko ako ma byt tak by si nemala potrebu sa stažovat on svoje chovanie považuje za uplne ok a normalne hoci vie že ti to vadi ..ale je tam kopec inych veci ktore su problem ta kamoska a jeho hladkanie to je len špička ladovca a ludia na nete nevedia ake to naozaj mate no ty to vieš len už sama nevieš ci ma pravdu on a jeho chovanie je ok alebo mas pravdu ty ? Niekto povie že ty si ten problem ...no na vztah treba dvoch..lubis ho žiarliš nechces ukoncit vztah tak snad snou nič nema ja moc na kamaratsvo medzi muzmi a zenami neverim vzdy je tam z jednej strany bočny umysel ..hovori ze ta lubi ..tak tomu ver uz len treba dake činy z oboch stran aby to neboli iba slovà ..treba sa venovat aj sebe..deti k babke a na vikend niekde do spa rozpravat sa hladat skutočny zaujem o Toho druheho znovu sa spoznavat snažit sa ukazovat svoju lepšiu stranku hoci sa poznate ako stare topanky 😊Vyriešit problemy a tešit sa zo života drzim palce
@stratenanajdena pises ze ste veriaci a preto ta nep
@stratenanajdena a preto ta nepodvedie.... nuz do neba volajuca blbost. Ze dotykovy typ. Ha ha. Dalsi kalerab. Chces mat podla tvojich slov funkcne manzelstvo. Ved fungujete.ty sa staras o domacnost a zrejme viacero deti on o peniaze.kazdy mate avoje hobby a ako celok fungujete. Ty si tak upata na tu vasu zboznost a istotu ze si vydata navzdy az je to smutne . Moj muz by si v mojej pritomnosti nedovolil sahnut na druhu zenu lebo by som mu paprcu polamala. Lebo aj ja som dotykovy typ. Dotyky su len pre mna a moje deti. Z toho co pises si strasne nestastna zena. Manzel na prd.zmysel zivota ziaden. Co keby si sa isla porozpra at ja neviem s nejakym fararom? Ako zit nie len prezivat.
@stratenanajdena z Tvojich komentárov vidieť na čo a ako reaguješ. Stačí čítať a človek vidí. Vnímam to tak, že všetko zlé za váš vzťah je na jeho triku. Ale Ty si tá, ktorá sa mu prispôsobovala, Ty si tá, ktorá ťahala vzťah, Ty si videla, že sa dotýka žien a vadilo Ti to. Na mňa sú Tvoje komentáre príliš riešiace, vysvetľujúce, hrabajúce sa vo všetkom, sama mám problém to čítať a chápať. A nie to ešte muž, ktorý to istotne časom vníma ako útoky na seba a debaty nikam nevedúce. Lebo v konečnom dôsledku je to dookola to isté, on vypína z pozornosti a Ty sa točíš v kruhu dokola.
@stratenanajdena To je pravda, ze na rozvijanie vztahu musia byt dvaja, ved presne to som ti aj napisala. Ak vsak on nechce, co chces robit? Toto si musis sama v sebe zodpovedat najprv.
Jeho pripadna nevera (lebo to je to, na co narazas), je teraz uplne nepodstatna a je skor priznakom vasho problemu, nez samotny problem. Ale je velmi dobre mozne, ze bude aj dovodom vasho konca.
To, ze si sa 10 rokov snazila iba ty ti nedava nejake "predkupne pravo" na jeho lasku, bohuzial. nie je to fer, ale v prvom rade si to nemala nechat zajst az takto daleko, uz len zo samotnej ucty samej k sebe. Kriza vo vztahu je vzdy vinou dvoch ludi a iba tito dvaja ju dokazu vyriesit. Ak je vsak jeho investicia do riesenia len to, ze povie, ze sa stara o deti a hotovo, tazko s tym ty nieco urobis.
@stratenanajdena vysvetli to @petulda333 lebo ona si hudie stále svoje, aj keď sedliacky zdravý rozum vraví niečo iné ☹ nebudem sa hádať s nikým a s ňou už vôbec nie ☹
@eeffka no teda, výstižne. A vieš, že zajtra s jedným máme "pohovor"? Kiežby to padlo na úrodnú pôdu pre oboch nás...
@stratenanajdena nechcem ťa strašiť ,ale náš známy ,vzorný táto ,takto opustil svoje deti aj ženu ,pretože pomáhal ich známej ,však chudatko vdova ...
A to by som nikdy nepovedala na nich ,bežný pár ,žiadna kríza ,otec čo sa ozaj staral ,,,
Jeden nikdy nevie
@dankabodvanka hm? Co sa do mna navazas?! Vyjadrila som svoj nazor,nic viac. Dalej som necitala a nekomentovala. Ak ma viac indicii k nevere tak nech ho konfrontuje,ale tie slova zo zaciatku namna ako nevera neposobili! Tak sa ukludni a neries ma
@petulda333 Do nikoho sa nenavážam, je to len môj názor, nič viac😒
@dankabodvanka nazor? Ze utocis? Sa zamysli nad sebou,a skus prijat aj nazor inych. Nie len ten tvoj je spravny
@eeffka ešte som chcela, že nie je na prd. Ja ho veľmi, veľmi ľúbim. To, že nie som šťastná, neznamená, že je a bude na prd... Posledné dni sa začína snažiť (ak si odmyslíme tých pár situácii s kamarátkou) a aj teraz číta deťom, kým ja som skladala pradlo. Povedal mi, že potom chce byť vecer so mnou! Beriem to ako krok vpred! A aj to, že sa chce porozprávat s kazatelom.
Ináč dnes písala, či ideme von s nimi, ale čakali sme návštevu. Samozrejme, na mužov mobil. On bol práve s deťmi na nákupe a sám od seba mi preposlal sms od nej. Možno mi chce dať najavo, že to so mnou myslí vážne... Nemusel mi to povedať ani preposlat a nedozvedela by som sa o tom.
@stratenanajdena úplný súhlas s @ostorha. Čo to máte za podivný spôsob života? Chodí k vám domov nejaká "kamarátka", ktorú on obhladkáva a ty nevieš, na čom s ňou, ani s ním si? Vymedz hranice tej ženskej aj jemu. Nech ti to nevláči domov, ak už si nevie ruky kontrolovať, nech to nie je u vás doma a pred vašimi deťmi. Samotné pohladenie ramena nepokladám za problém. Ale správanie tvojho muža, ako si ho tu opísala, je divné. A poriadne.
@stratenanajdena Drzim palce, nech to ustojite..
@margotka33 ďakujem! Ja si tiež nič viac neprajem...
@stratenanajdena co to vy mate za vztahy? Zena ma pisat zene a nie jej manzelovi. A on jej mal davno vyarendovat priestor. Ze cita detom ...a potom chce byt s tebou a s kym inym? Susedou? Ja neviem.... to na co sa ty upinas ako superpokrok je u mna normalka. Jedna vec je aky je otec ina manzel. Uznavam ze ja som teritorialny typ.vidno to na mne a netajim sa tym. Na moje veci vratane manzela sa nesaha a zeny komunikuju so mnou nie s nim. Z mojho pohladu je absurdne aby moj muz mi oznamoval ze cez neho si nejaka zena dohaduje stretnutie s nasou rodinou.
Dobry pokrok je ze ste ochotni ist sa porozpravat. Len z toho co ty pises sa mi zda ze tu vasu karicku tahas uz peknych par rokov sama.
@eeffka ďakujem! A práve preto som tým po toľkých rokoch sekla. Lebo som ťahala sama. Prestala som v tom vidieť vyznam. Klamať samú seba. Presne ako píšeš. A máš pravdu, ja dýcham z toho, že mi povie, že chce byť vecer so mnou. Aspoň vidíš že to u nás nie je - nebývalo samozrejmosťou. A že sa z toho vytesujem... Súhlasím s tebou, mala by to byť normalka!!! A čo sa týka toho písania alebo volania od nej jemu, nechápem, lebo na mňa číslo ma a kedysi komunikovala so mnou. Alebo...By som radšej nechápala 😠
To mi bolo ako prvé zvláštne už dávnejšie. On vravi, že to a to písala či volala, a ja mu nato trocha dotknutým hlasom, že "ja neviem, ona mne nevolala ani nepísala, tebe píše a volá." Samozrejme mi nič k tomu nepovedal.
no , podla mna to znamena presne to, čo si myslíš.

@mandala77 uplny suhlas...