icon

Dotyky manžela k priateľkám

stratenanajdena
4. mar 2017

Ahojte, prosím, obraciam sa na vás s prosbou o radu. Manžel, s ktorým mám deti už viac ako desať rokov, sa dotýkal našej kamarátky tak, že ju viackrát za sebou hladil po celom ramene. Máme už pol roka vážnu manželskú krízu (vo všetkých oblastiach), a on si toto dovolil spraviť pred mojimi očami. Kamarátka je slobodná a manžel mi tvrdí, že ju iba povzbudzoval. Stála som od nich možno dva metre. On s ňou úplne blízko, takmer telo na tele, v intímnej zóne.Medzi nimi len nás synček. Nepočula som, o čom sa bavili, ale najprv párkrát striedavo hladkali syna po chrbáte a potom ju muž začal hladkať po ramene. Už mám naštudované snáď všetky neverbálne prejavy tela čo sa komunikácie týka, druhy zvadzania, dotyky, haptiku, ale nikde som sa nedocitala, čo znamená, keď muž hladká priateľku po ramene. Vie mi niekto poradiť? Prosím vás, skúste ma neodsudzovat, ale napísať, ak viete, čo takým gestom muz môže žene vyjadriť.velmi pekne vám ďakujem!!!

Strana
z5
stratenanajdena
autor
8. mar 2017

Ja to vnímam tak, že jej sa páči a jemu to je príjemné, tá pozornosť a nadbiehanie, a možno to spôsobuje sympatie z jeho strany. Akurat až včera ma napadlo, že keď ju tak hladkal a ona doslova na ňom nalepená, že mal na sebe ešte aj bundu od nej po jej manželovi... Ja si nezakladam na materializme, ale k celkovej atmosfére v tej situácii to asi znásobilo neželané správanie, minimálne z jej strany. Mne sa odvtedy ani neozvala, len jemu, či ideme von 🙄
A teda zábrany mám, dnes mi bola vonku zima, tak mi ponúkol bundu, ale povedala som mu že mám zábrany a psychicky blok tak to chápal a povedal mi že ju môže aj vyhodiť (tu bundu) 😀

papricka33
8. mar 2017

@stratenanajdena zatiaľ som nečítala diskusiu... Nemám teda ani naštudované neverbálne prejavy muzov, ale z vedeckého pohľadu usudzujem, že by bolo vhodné streliť mu jednu po papuli... 😒 V čase, keď je medzi vami ako dlhoročnými partnermi kríza, mojkať cudziu ženskú (bez ohľadu na to, či sa jej rozviazali šnúrky, ale trpí závažnejším problémom), je neprípustné

papricka33
8. mar 2017

@stratenanajdena juh, a ešte mi nedá, tu babu voláš kamarátka... Ja by som šla do otvorenej konfrontácie. "Páči sa ti môj muž, všimla som si, že sa naňho dosť lepíš...." A pekne pri kávičke si to po kamarátsky prediskutovať. Podľa toho čo píšeš, pasie po ňom ako besná

stratenanajdena
autor
8. mar 2017

Nedá mi nenapísať...
Dnes, ako prišiel manžel z roboty domov, doniesol mi ku dňu žien nádhernú veľkú kyticu a pokľakol si predo mňa ❤
Dúfam a chcem veriť, že takýchto príjemných chvíľ bude čoraz viac a tých smutných čoraz menej. A ďakujem všetkým za vyjadrenie vašich názorov, niektoré mi naozaj veľmi pomohli!

papricka33
9. mar 2017

@stratenanajdena ajajaj, ostáva veriť že to nie je len ďalšia jeho póza.. 😒

stratenanajdena
autor
9. mar 2017

Včera sme sa začali rozprávať a povedal, že nechce robiť niečo, čo mi ubližuje a tak nebude chodiť na dámske návštevy bezo mňa (vyjadrila som mu, že sa mi nezdá vhodné, aby chodil po večeroch k osamelým ženám do bytu, i keď s deťmi).

S dotykmi to žiaľ však už bolo inakšie, ani sme sa nedorozpravali. Hneď mi povedal že sa jej iba dotkol (hladkal ju a boli pri sebe ako nalepení!) a že sa nič nestalo. Tak sa cítim akoby som si to ja vymyslela 😢 Ostalo zamrznuté ticho, nemala som viac síl povedať čokoľvek...
Uvidím, kedy a či vôbec sa niekedy k tej téme ešte dostaneme...

miadi
9. mar 2017

@stratenanajdena on chce a aj bude dalej mojkošit ludi/zeny to sa nezmeni no mozno si bude davat viac pozor a nebude to robit tebe pod nosom iba tebe za chrbtom (bunda po jej muzovi to je take čudne fakt sa jej pači mozno jej ho niecim pripomyna)

moonlight1210
9. mar 2017

@stratenanajdena netlac na pilu. aj uznanie, ze nie je vhodne, aby sam chodil po damskych navstevach, je pokrok. hlavne, ak to poklada za normalne, ale ustupi, lebo ti chce vyjst v ustrety a nechce ta vidiet smutnu.

co sa tyka dotykov - vsimaj si ho teraz viac. nielen u tej dotycnej. ale hocikde. ako sa chova k inym zenam. a urob si obraz, ci je taky aj inde, alebo len k nej.
jedna vec je byt ostrazita a druha nechat sa postupne zaslepit ziarlivostou (vtedy vidíme vsetko automaticky prehanene ohrozujuce a riesime kazdy detail a rozoberame jeho pravdepodobny vyznam. a cim viac ho rozoberame, tym sa nam zda vyznamnejsi a pravdivejsi.).

ak naozaj dojdes k zaveru, ze ustretovy je len u nej a u iných nema problem sa ovladat a nemojkat, tak to ries.

pravda ale je, ze ked mas raz chlapa so sexapealom a otvorenou povahou, mas o konkurenciu postarane do konca zivota v podstate bez prestavky. jednu ukaznis, aby ti neliezla do kapusty a spoza rohu vyskocia dalsie dve. kludne aj bezohladnejsie, manipulatiuvne a chodiace cez mrtvoly. tomu nezabranis. tak sa na to priprav.
existuje jediny prostriedok, ako byt s takym chlapom stastna a vola sa zenske sebavedomie.
zvysok je na tom chlapovi, ci si vazi, ze ma prave teba a nevymenil by ta.
ale ak das najavo, ako na nom visis a ako si nevies poradit s tymto vecami okolo neho, tak ti ho ina urcite raz vezme. to sa radsej rovno rozved. aj tak sa ti to po par rokoch stane.

gita17
9. mar 2017

@stratenanajdena ako nechapem preco si ju neodstranila z dohladu uz davno. Rozumna zena vie aky typ zeny sa jej muzovi paci a zamerne taketo svoje kamaratky nenapadne pusta prec z dohladu

moonlight1210
9. mar 2017

@gita17 bud tuto radu zle chapem, alebo je hodne absurdna.

co potom so zenami, na ktore ona nema dosah a ma pocit, ze jej idu po chlapovi? a jemu to lichoti a neda si rukav odtrhnut?

co jeho sefka?
kolegyna?
zubarka?
predavacka v potravinách?
ucitelka ich deti?
...

bol by riesenim pusty ostrov?

diva83
9. mar 2017

Ahoj 🙂, dobré by bolo začať tým, ako dlho ste spolu, koľko máte rokov a prípadne ako dlho ste spolu chodili, kým ste sa vzali. Od toho by som sa vedela "odpichúť"... V každom prípade a z osobnej skúsenosti viem, že žena si má zachovať hrdosť za každých okolností. Zdravo sebavedomá žena muža neprenasleduje, nešpehuje, nespovedá... Samozrejme, situácia, akú spomínaš, môže byť nie práve príjemná,..ale asi je to všade inak, lebo aj my máme svojich priateľov a nie je žiadny problém, keď manžel pobozká ženu na privítanie, nevidím problém ani v kamarátskom objatí, čo dokonca pohladení. Tolerujeme si prejavy priateľstva k našim blízkym a neriešime to, nemáme k tomu žiadne výhrady. Ale k tomu je potrebná dôvera a ako som už spomenula, zdravé sebavedomie. Sú určité mantinely, ktoré by sa nemali prekročiť a to si myslím, každý zdravý, dospelý človek vie. Prehnané prejavy vlastníctva vedú poväčšine k strate dôvery a dokonca k strate príťažlivosti "žiarlivca". Takže namiesto výčitiek a podozrievavého správania, by som milému povedala: "Vieš, ako ťa ľúbim... Zdá sa, že "meno dotyčnej" si veľmi sympatický...Dúfam, že nezabudla, že si môj." Môže to byť povedané s úsmevom a zároveň ukážeš manželovi, že vnímaš jej prejavy náklonnosti. Radšej by som ti poradila zamerať sa na seba, aby si bola kočka, ísť si na kávu s kamoškou, ktorú máš rada a hlavne byť v pohode... Uvar mu super večeru, otvorte si šampus a prekvap ho niečím, po čom len ty vieš, že túži...( áno, presne na tú intim oblasť myslím..🙂 ). Budeš v jeho očiach úžasná a nikom inom už záležať nebude... 😍 😉 Veľa šťastia...

gita17
9. mar 2017

@moonlight1210 hahaha, tak som to nemyslela 🙂 Ale ked viem ze kamoska je chlapov typ, tak ju nebudem tahat domov alebo na celodenne prechadzky spolu s nim. Preco im vytvarat prilezitost

obsadenemeno
9. mar 2017

@gita17 no a co ak je ten chlap kamoskin typ? A ona je ta, co vytvara prilezitosti na navstevy ci prechadzky...... pise jemu, nie jej.... hm???

gita17
9. mar 2017

@obsadenemeno hm, tak to uz je velmi zle. To uz nie je kamaratka.

obsadenemeno
9. mar 2017

@gita17 no ved to, v tejto teme to velmi na kamaratku nevyzera....... aj ked ona by sa asi rada "kamaratila" s autorkinym manzelom........ 😠

bmuller
9. mar 2017

@stratenanajdena no zda sa, ze sa chlapec aspon trochu snazi na vasom vztahu pracovat.... tak skus vcerajsok brat ako bod 0 ="zabudnut" aj na tie dotyky, nepripominat mu liepanie na susedku, skusit sa tvarit ok (jasne, ze len tak to tvoje zle pocity nevymaze, ale skus si vedome povedat, ze o nic neslo, aby si stale necitila k jeho spravaniu stale zast, ktora ta bude blokovat).
skus tiez obmedzit vase kontakty s tou pani, nemas povinnost jej nejak pomahat vo vychove jedneho dietata. ak mate vy viac ako dve deti, tak ste v pomere deti/dospeli na tom "horsie"- ona ma 1 k 1 a vy minimalne tolko, takze aka pomoc pre nu? to nesedi ani matematicky 😀 ...sem-tam nejaky spolocny vylet je ok, ale kazdodenne stretavanie snad byt nemusi. a ked uz treba, tak bud v kontakte s nou ty, a nie muz. navyse, nema ona nejakeho brata, svagra.... skratka rodinu, s ktorou by sa jej dieta hralo a kde by videlo muzsky vzor, nie len "uja" zo susedstva?
a skus ho sa viac "bezcielne" dotykat aj ty, polozit ruku na rameno, len tak pohladit po chrbte alebo capnut po zadku 😉 a keby mu to nestacilo, kupte steniatko, nech ho hladka 😀

stratenanajdena
autor
9. mar 2017

@moonlight1210 ďakujem za príspevok. Veľmi si vážim, ako mi vyjadril, že mi nechce ubližovať a tak vynechá také návštevy. Vidím, ze mu na mne záležalo!
Čo sa týka dotykov, ja ho pozorovať nebudem. Ani som to nerobila. Skrátka som sa otočila a zbadala som to, ako hladia na striedačku syna. Bolo mi to veľmi zvláštne a mala som z toho čudný pocit. Nechápala som že čo a prečo to robia! A v tom manžel začal hladkať ju. Ostalo mi z toho riadne divne - a je to tak doteraz. Toto normálne nerobieva. Mám pocit, akoby využili synčeka na svoje zblíženie. Len to tak iskrilo...
A sebavedomie mám asi až moc malé, to máš pravdu.

stratenanajdena
autor
9. mar 2017

@gita17 ďakujem, ale ja sa s ľuďmi snažím vzťahy budovať. No po tejto skúsenosti o návštevy u nás doma z jej strany momentálne nemám záujem. Minimalne kým si to nevyjasnime z manželom a kým sa s tým nevyrovnam. A pár dní ju asi ani z vlastnej iniciatívy nebudem volať von, beriem to sčasti ako podraz. Keď sa ja ukludnim, rada sa budem kamarátiť ďalej, i keď momentálne je dôvera z mojej strany naštrbená... Ja jej chcem pomôcť a rada pomôžem, ale odtiaľ potiaľ.

tt247
9. mar 2017

@gita17 tak v tomto treba takisto s mierou. Mne raz spolužiačka na výške povedala, že som typ jej priateľa, a preto ma s ním nezoznámi. Poviem ti, že mi z toho prišlo riadne divne, pretože ja som jej priateľa videla na fotke a nechcela by som ho ani zadarmo. Takže svojím spôsobom sa ma to dotklo, pretože si asi myslela, že po ňom budem štartovať, čo by som neurobila ani v tom najhoršom sne. (ani keby bol môj typ) No ono sa to zopakovalo aj po škole, keď som už bola vydatá. Boli sme na plese a ona pred mojím mužom zahlodila: "No už ťa môžem zoznámiť s mojím Matejom, pretože snáď sa už nič nestane, keď máš už obrúčku na prste." Akože prosím? Tebe drbe? Asi toto som si vtedy pomyslela. 😀 A ešte jedna príhoda. Kamarát je maliar a s mužom sme boli na jeho výstave, kde som mu pochválila obrazy. Normálne som povedala, že tento a tento je fakt krásny. A jeho frajerka si ma večer vymazala z priateľov. Hmm, asi som mu v jej očiach zložila kompliment jak hovado. Takže dámy, netreba svojich samcov považovať za dokonalosť, pretože pre vás možno dokonalí sú, no pre druhú byť nemusia a takto sa môžete akurát zhodiť. Nehovorím však o prípadoch, keď vám kamka lezie po mužovi, ale o tých, keď to tak je len vo vašich myšlienkach.

bmuller
9. mar 2017

@tt247 no mas pravdu, taketo stihacky zneju divoko, ked podla fotiek vidia neveru... akurat, ze ruku do ohna mozes snad dat tak za seba, ale za kamosku, ci aj za muza, ktory hladka cudzi babu?🙄 😎 ludom treba doverovat, ved to by sme v kazdom videli hned podvodnika ci nevernika, ale... radsej niecomu s mierou predchadzat, ked z toho mame zly pocit.
inak, keby vsetci zmyslali ako ty (ci aj ja, mne by cudzi hladkajuci manzel vadil), tak by potom nebolo tolko nevier, podvodov a rozvodov... ale, je ich dost ☹ 😠

tt247
9. mar 2017

@bmuller ja som nereagovala konkrétne na tuto tému - zakladateľku rozumiem a správanie jej manžela je k tej danej žene nevhodne rovnako ako správanie tej ženy k jej mužovi, ale reagovala som na názor, že každú peknú babu treba vypoklonkovat z mužovej prítomnosti. Taký názor tu totiž odznel a podľa mna na to treba s mierou.

marietuska
9. mar 2017

ide o to,ake pohladkanie po ramene...ako dlho, akym sposobom, ocnykontakt je tam tiez dolezity...ale ked mate krizu,asi je to jasne..ma ju velmi rad a tuzi po nej...toto by manzel robit nemal! rozhdone nie a nie pred tebou a maloletým synom

stratenanajdena
autor
9. mar 2017

@bmuller návštevy na nejaké obdobie obmedzím - nebudem po nich túžiť. A kým sa z toho spamätám, tak nepotrebujem ani spoločné prechádzky...
Čo sa týka toho, kto sa komu ozýva, kedysi komunikovala normálne so mnou, má na mňa číslo, no teraz len cez manžela píše. Niekedy ho osloví konkrétne, ako že píše jemu, niekedy píše v množnom čísle, akože všetkým(?).
A áno, máme viac ako päť detí ❤ takže je to nepomer z pohľadu počet dospelých verzus počet detí. Ona nemá nikoho z rodiny, vôbec. Takže ja som videla veľkú zodpovednosť pomáhať, a aj ju vidím, no len za určitých podmienok, lebo čo je veľa, to je veľa. A to nemyslím o množstve pomoci, ale o určitých prejavoch správania, ktoré môžu byť pre iných akokoľvek normálne a prirodzené, ale mne už tam svieti stopka a sú mi nepríjemné a zasahujú do nášho súkromného manželského či rodinného života. Nech si hovorí kto chce, čo chce, mám právo udržiavať si svoju hranicu tak, aby som sa necítila ponížená alebo nebodaj podvedená.
A zvieratko na maznanie už máme 😀

gita17
9. mar 2017

@stratenanajdena ''par dni ju nebudes volat domov''??? si robis srandu? To chces s 5 deckami ostat sama? Alebo o chvilu riesit, ze si s nou tvoj chlap na tajnaca zacne aferku> Pekne ju odprac, prerus kontakt, vymysli, aby sa uz s tvojim muzom nikdy nestretla. Lepsie ich rozdelit teraz ako az potom ako si spolu zacnu uz intimne.

bmuller
9. mar 2017

@stratenanajdena gratulacia, ze zvladas taku velku rodinu 🙂 .... a prave preto, ta pani nemusi byt tvoje siedme dieta, ze sa jej ujmes a kazdy den jej budes robit navstevu u vas ako program (inak je tvoje socialne citenie obdivuhodne, ze popri svojich detoch este myslis aj na dalsiu mamicku, ktora je sama - lenze...)
takze volat na navstevu do sukromia ju fakt nemusis - ak sa chce jej dieta kamaratit s vasimi, teraz uz bude jar, tak max. mozete ist spolu na ihrisko a potom kazdy domov, navstevy tym padom nebudu potrebne...

stratenanajdena
autor
9. mar 2017

@gita17 ja viem že to myslíš v dobrom, ale ja stále verím tomu, že by ma nepodviedol... Ale dráždiť ho tiež neplánujem, že by som mu posúvala kontakt so ženami na hladkanie... A ako hovorím, nemám po tomto chuť sa s ňou stretnúť momentálne...

papricka33
10. mar 2017

@moonlight1210 ja za seba, by som začala pracovať radšej na tom sebavedomí. Pri "viacakopäť" deťoch ešte merkovať chlapa... To je na mašľu. Ktorý chce podvádzať bude podvádzať. Je to naozaj na svedomí chlapa 😒

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5