icon

Dovera v manželstve

cicikmicik
9. jún 2021

Áno neviem ako to poriadne opísať ale mám problém s dôverou k môjmu mužovi...stalo sa to asi pred rokom , ja som to aj v nejakej skupinke asi opisovala ..ako nepodviedol má áno nič , dokonca ani neoklamal ale niečo sa vo mne zlomilo ja neviem ...a možno to je veľká sprostosť , vzhľadom na to že sa ani poriadne nič nestalo ...
Mali sme chorého psa , odišli mu obličky ( člen rodiny, žiadny živý zvonček), každú chvíľočku musela von , aj v noci ,kto mal takého psa vie, kto nie radšej nezazit ...a máme dve malinké deti , pred rokom to jedno nemalo ani rok a je strašné strašné náročné dieťa ..vstáva od malička 4:30 Max 5:00...obe deti mi veľmi plakali , samozrejme pes každú chvíľočku von , a môj muž išiel piť so susedmi , ho pristavili...napísal mi že príde zachvilocku, aby som sa nebála ..vedela som s kým je , kde je ...ale zúfaly človek ,robí zúfalé činy (tak sa to hovorí?)..malý reval celý večer, noc..o 1 ráno som mu začala vyvolávať , písať nech príde že potrebujem pomôcť..on vedel že mu volám nezdvihol...o 3 ráno zúfalá skoro s plačom po 20 zmeškaných hovoroch a asi 5 správach som šla pre neho aj so psom ktorý potreboval ísť každých 15 minút von..vedela som že mám asi hodinu na spánok...v očiach susedov som sa strašné ponizila ...jeden potom rozprával s mojím mužom že sa k nemu chovám ako k handre...mňa to dorazilo , ja svojho muža takmer nepotrebujem..o deti sa starám , o psov , všetko sama..po nočnej si môže spávať celé dni ...dokedy chce ..nákupy všetko si riadim sama .ale vo mne sa tým niečo zlomilo , tým že som ho potrebovala a nezdvihol...susedovci deti nemajú , nemajú zvieratá ..ale on sa má ani nezastal ...snažil sa mu to akože vysvetliť že som mala problémy doma , ale nič iné...a hovorí mi že ma nemajú zato radi lebo som pre neho prišla...on ani neprizná že najväčšiu chybu v (mojich očiach) spravil on...že má nezdvihol...vedel že mám problémy...

Strana
z3
panelacikova
9. jún 2021

@cicikmicik no len neviem, chcela si sa len vykecať? lebo poradiť ti asi nikto neporadí. chápem ťa, toto od neho nie je zodpovedné, vzhľadom k tomu, že máte malé deti. už tým, že máte dve malé deti, by mal mať v sebe zodpovednosť. OK, idem na pivo-dve-tri nanajvýš a padám domov. nikdy nemôžeš vedieť, čo sa môže stať niektorému z detí a je potrebná pomocná ruka. no a to, že ti ani nedvihol mobil? nuž, je to chrapúň. ale to už asi dobre vieš. len neviem, čo očakávaš od diskusie?

cicikmicik
autor
Autor odpoveď zmazal
simona1998
9. jún 2021

@cicikmicik ved vieš ,že taki co nemajú ani dieťa ani zviera sa tomu “rozumejú” najlepšie 🤣ja vôbec nechápem ako si dovolili toto povedať 😊

taskataska
Odpoveď bola odstránená
grace55
9. jún 2021

@cicikmicik na susedov sa vykašli. Je absolútne jedno, čo si o Tebe myslia. Ponížila si ho? Veď to je na smiech. Manžel sa nezachoval férovo, spravodlivo, ani láskavo., presne ako kočka hore písala, ako chrapúň. Odvtedy sa správa ako?

cicikmicik
autor
9. jún 2021

@simona1998 neviem že sa správam k nemu ako k handre že on nemôže s nimi ani piť...a ja som si doma vlasy trhala..čo mi dieťa plakalo a pes skucal

cicikmicik
autor
9. jún 2021

@grace55 my máme pomerne stabilne manželstvo ale toto si nepriznal ...pre neho je smerodajné to ako som sa zachovala pred susedmi , nie že mi nezdvihol on mobil

simona1998
9. jún 2021

@cicikmicik Ano lebo povinnosť muža ktorému placu doma deti je chlastat u susedov , tí tiež rozumu nepobrali

cicikmicik
autor
9. jún 2021

@grace55 ale neskutočne ma to sklamalo , neskutočne ..

simona1998
9. jún 2021

@cicikmicik môže si zato sám , keby zdvihne nemusela by si po neho ísť

cicikmicik
autor
Autor odpoveď zmazal
cicikmicik
autor
9. jún 2021

@simona1998 no nemajú deti , takže veľmi asi nevedia sa vžiť do toho ...ako keby to je len to dieťa to dám , veď plače od kedy sa narodil, vzhľadom na povahu...ale ešte aj ten chorý pes, to už som nedávala...naozaj každých pár minút ísť s ním von a medzi tým maly

pininka1
9. jún 2021

Treba sa na vec pozriet z roznych uhlov, aj ty aj tvoj muz potrebujete vypnut, kazdemu treba reset a mozno sa to v nom nahromadilo tak,ze uz ti nechxel ani dvihnut. Ty tiez nie si otrok, myslim ze by som urcite uvazovala co so psikom, aj ked je to tazke a chapem to, tiez mam dvoch. Lenze za to by mi to nestalo,ze deti vstavaju skor o a ja celu noc zo psom vonku, myslim ze aj pre nich exustuju plienky, prave pre tieto problemy.

cicikmicik
autor
9. jún 2021

@pininka1 psík mal rakovinu a ja som sa v ten deň pred tým dozvedela že zomrie , obličky odišli zo dňa na deň, a za nejakých pár týždňov aj psík keď prestali lieky účinkovať a nádory boli vsade...veľmi som nemala čas sa pripraviť...a vedel že je to ťažké ...

panelacikova
9. jún 2021

@cicikmicik no dobre. píšeš však, že sa to stalo pred asi rokom.... a ako si teda žijete odvtedy?

cicikmicik
autor
9. jún 2021

@panelacikova ako kedy...asi ako v každom druhom manželstve ..ale už odvtedy mám problém mu veriť , sklamal má velmi...niečo sa tam vtedy zlomilo, či to mám tak zafixované s tým psom alebo čo

cicikmicik
autor
Autor odpoveď zmazal
cicikmicik
autor
9. jún 2021

@panelacikova ale akože dobre, na dovolenku chceme ísť

pininka1
9. jún 2021

@cicikmicik chapem, ale ako som uz pisala, pozname len tvoj pohlad. Ja si myslim ze problem je v tom, ze ste v kuse v tom istom stereotype, ako par by ste sa mali dohodnut, teraz budes s detmi ty a ja idem niekam s kamoskami, ku kadernicke, na nechty a pod. A inokedy ide zasa on s kamosmi na pivo, ale ja nevolam, necham ho zrelaxovat. Neviem, ale to co sa u vas stalo nieje o dovere, ale o nepochopeni. Prve roky s malymi a narocnymi deťmi su tazke, aj u nas to bolo zakazdym na rozvod, ale my sme sa vzdy vedeli dohodnut. Ja idem dnes s kolegami si sadnut, muz bude s detmi, s troma, inokedy ide on na pivo zo susedom. Manzelstvo nieje vazenie.

cicikmicik
autor
9. jún 2021

@pininka1 mne ide o to že mi nezdvihol keď si nájdem 20zmeskanych hovorov o pol 3 ráno tak asi tam nie je niečo ok..sak za normálnych okolností už spím keďže vstávam skoro..čo som mala napomoc zavolat rodičov nech sadnú do auta a mi prídu vyvenčiť psa? On má voľnosť ...má aj svoje aktivity ...má svoje koníčky v ktorých ho podporujem

janeninka
9. jún 2021

@cicikmicik myslim ze sa stale cyklis v tom co sa stalo - uz sa to neodstane, nema to ako zmenit..
Skor by som sa zamerala na vas vztah ako taky, pises ze on ma volnost, tak si to nejako vyladte aby si ju trosku mala aj ty... Zameriavaj sa na tvoje potreby vo vztahu, nie na jeden incident - aj ked vazny, to netvrdim.

panelacikova
9. jún 2021

@cicikmicik chápem, že poriadne podlomil tvoju všeobecnú dôveru. dôveru v jeho zodpovednosť. no musíš sa sama rozhodnúť, ako ďalej s tým naložiť. či sa mu zdôveriť, že sa odvtedy nevieš dať nejak dokopy vnútorne, že si z toho stále podvedome smutná alebo teda sa pozviechať a opustiť vzťah? ja neviem. ja viem presne, čo zažívaš, ale nechcem ti tu dávať moje "rady". vo vzťahoch sa ťažko radí. musíš si sama zvážiť, či odvtedy všetko ostatné klape, či pomáha, stará sa, či je OK sex, spolupráca v domácnosti alebo okolo domu.... ak to všetko funguje, tak sa mu zdôver, že ťa to stále trápi a že nevieš, ako to vypudiť z hlavy.... ak nefungujú iné veci, rozmýšľaj, či chceš takto prežiť celý život..

deti95060810
9. jún 2021

kašľala by som sa na suseda, nech si myslí čo chce, ešte by som mu aj povedala že čo sa stará do nás... manž. by som poriadne vyčistila žalúdok...
aj keď to až zas nie je taký veľký prehrešok, bývajú aj horšie...😉

cicikmicik
autor
9. jún 2021

@deti95060810 ja viem že bývajú aj horšie absolútne som si toho vedoma

cicikmicik
autor
9. jún 2021

@panelacikova on vie že má sklamal ale nepripúšťa si to vôbec...

cicikmicik
autor
9. jún 2021

@janeninka keď on mi aj povie že oni tá nemajú radi ..on si vôbec neprizná že kvôli nemu sa to stalo ,veď ja by som z vlastnej vôle nešla pre neho ako pre 5rocneho ...

cicikmicik
autor
9. jún 2021

@janeninka a ja viem aj sama že to bol prúser že som tam došla nasratá v teplákoch , strapatá...ja som nebola napita narozdiel od neho .,len unavená neskutočne..ale mám taký pocit že mu ide o to čo si myslia susedia ako to čo bol dovod

kittykat22
9. jún 2021

@cicikmicik podla mna z teba ide cire zufalstvo pretoze mas 2 narocne deti a psa. To co si tu opisala musi byt tak tazke po psychickej a fyzickej stranke. Ja ta chapem, ze si sa zlozila. Taky pocit, ze ho velmi potrebujes a si unavena, nestastna a je ti do revu a on ti neberie telefon ... Ale ... deti budu starsie a prestanu revat a budu spat. Ja viem, ze to znie neuveritelne a uz to chces hned teraz - ale neboj, to pride. A pride to skoro. Uz si si najhorsie zazila. Psa nechame psom. K tebe a muzovi. Nechaj si odstup. Neries to. Ked je clovek zufaly, tak robi zufale ciny. Muzovi povedz, ze ta velmi mrzi, ze sa ta nezastal pred kamaratmi. Si dobra zena, dobra matka a nezasluzis si aby o tebe niekto tak skaredo hovoril. Pre predstavu mu povedz, ze keby tvoje kamaratky tak skaredo hovorili o tebe, uz by asi kamaratky neboli. A ty sa neboj, vsetko bude fajn. Deti budu prinasat stale viac potesenia a radosti, budes viac spat, s muzom na seba viac casu a bude to dobre.

annamalaga
9. jún 2021

Možno si to manžel sám uvedomí , nebude už nič take robiť . Cele dni trávi v robote musí sa vyventilovat či ?

danulicek
9. jún 2021

ahoj, ja ti rozumiem, ze to vnimas ako podraz, ale mozem ti povedat, ze toto nie je o stratenej dovere kvoli "vaznym veciam". cloveka to vsak zamrzi, to je jasne. niekedy sa to kopi a potom sa clovek uz zlozi. najma ak je doma s malymi detmi a ma psa, ktory mal velke problemy. ak to vsak bola jednorazova zalezitost a nechodi k susedom pit pravidelne, asi by som si vrasky "pri tomto rozume" uz nerobila. kazdy potrebuje reset, niekedy si ani neuvedomi, ze ten druhy nieco velmi preziva alebo ocakava. nemalo by sa to stavat, ale stane sa. a ak uz bol pod vplyvom alkoholu, susedia sa "posmievali", tak proste chcel byt za hrdinu a nezdvihol. mozno to moze byt prilezitost pre vas rozhodit si "relaxacny" cas len pre seba, aby ste mali moznost vyjst zo zacyklenia obaja.

ja som sa kedysi kvoli podobnym veciam tiez velmi trapila - prisla som domov z porodnice a moj muz isiel pomahat na oslavu jeho rodicov, ktoru mali naplanovanu, hoci vedeli, ze v tom case budem tesne po porode s prvym dietatom. stvalo ma to neskutocne, ze ma muz nechal samu domu s pardnovym dietatom, s bolestami, s kadejakymi hormonalnymi stavmi. a este som z toho vysla ako ofucana hlupana, co nechape jeho povinnosti a potreby. takych situacii bolo viac, az som sa v tom celom zacyklila a uz akosi automaticky som ocakavala "sklamanie". asi tak nejako ako ty. takze asi len zaklad je s muzom si to vydiskutovat bez prehnanych emocii. povedat mu, ze ti vadi, ze si ta nezastal, pripadne obratit situaciu naopak, co by robil on... a uz sa v tom nevrtat, ale divat sa dopredu. co sa tyka susedov, vyprdla by som sa na nich, mozno ak ta to velmi tazi, vydiskutovat si to s nimi. ale tazko pochopi tvoje rozpolozeni e niekto, kto to nikdy nezazil.

Strana
z3