Dôvody anulácie církevného sobáša
Dobry den
Prosim Vas, na zaklade akych konkretnych skutocnosti je mozne anulovat cirkevny sobas?
Dakujem
@alchemilkazltozelena bohvie z akej literatury vychadzala a kde to čitala, nove knihy o tejto teme taketo pomenovania uz nepouzivaju...
znama mala 2 cirkevne sobase s dvoma rozdielnymi chlapmi za 2 roky.. cize nebudu take tazke tie dovody
@weiky našla som tuto tému, nečítala som to všetko. Už ste nejako postúpili odvtedy?
Ale áno, ak sa PREUKÁŽE, resp. Ti to dosvedčia svedkovia, že manželka nemala pri uzatváraní sobáša úmysel zotrvať s Tebou do konca života, tak je to dôvod na anuláciu.
Neviem, ako by to bolo v prípade, že to manželka poprie.
Tí čo s tým máte skúsenosti, práve som sa dozvedele a citujem svojho ex" Ale nehnevaj sa za to čo som tam napísal", nakydal na mňa pred cirkevným súdom v podanom návrhu mňa by zaujímalo či je možné sa nejako v tomto brániť, prípadne sa k tomu dostať čo tam on popísal .Nakoľko on sa považuje za veľkého kresťana ale pravdou je že príšerne klame,je neskutočne zákerný , ohovára kde môže proste ...asi poznáte také typy.A žiaľ toto mi potvrdili ľudia o ktorých si myslí že s jeho konaním súhlasia.
@alexandramaria doplnim,ak manzel ma psychopaticke sklony,ktore sa preukazali az v manzelstve,,teda ze manzel je psychopat a manzelka pred sobasom o tom nevedela
@natuska87 Tak ,ked ste sypali sv.slovo z rukava, tak zrejme ovladate ,tak zrejme musite vediet,ze zijete pod tazkym hriechom, a to sa vola smilstvo.,to vam v rukave ostalo,?A ked sa tym sv .slovom ohanate,je to deviate prikayanie ..9)..NEZOSMILNIS, 10) Nepoziadas manzelku blizneho svojho,...ludovo sa tomu povie nevera,v biblii CUDZOLOZSTVO
@alchemilkazltozelena Preco ?vsak obcovat pre cirkev je normalna formulka
@nrvipka No, ja som cca20 rokov, nezila s manzelom,prichadzal odchadzal,.platit vyzivne na deti platil, braval si ich.Nuz,ale som si uvedomila,ze nemozem sediet na dvoch stolickach ,teda ze rozvod, a najst si ineho.A to preto,,hoci o dalsi vydaj bol o mna zaujem,ale ja som si uvedomila,ze sobas mam platny,a tym padom,by som v druhom civilnom manzelstve cudzolozila,Kedze moj manzel bit ma nebil,ale bola tam opilost,otrasna agresivita, spravanie ,ku mne ako k handre.Vlastne vsetci sme sa s detmi tesili ked definitivne nas opustil.Isla na spoved s tym, ze mozno ani rozhresenie nedostanem, pretoze,mne aj detom vyhovuje, ze odisiel,mali sme pokoj, a nemienila som ho zavolat naspät. Pred tym som ho aj volala , aby sa vratil .On odchadzal byvat k mamicke a bolo mu tam dobre. Co on povedal,mamicka tancuvala,ale potom bola asi 3X v Pezinku,myslim si ,ze sa ho bala, Isla som teda na spoved A hla, Knaz ma vypocul,a poradil, ze mozem v takomto pripade poziadat o odluku, ale nesmiem mat ziadneho dalsieho manzela , az do jeho smrti, Tak do tyzdna mi z biskupstva prislo povolenie., ze mozem pristupovat k sviatostiam. Kedze na prvom mieste bol u mna Boh a jeho prikazy, zakazy,za pomoci mamy tazko vychovala 4 och VS, a ja samozrejme po 2 rokov materskej po stvrtom pracovala.Vdaka ti Pane Boze.No a predstavte si ,po tych rokoch odlucenia, sme sa dali dokopy (deti uz maju svoje rodiny ) manzel dostaval rozrobeny dom,Moj manzel sa uz neopíja,nie su nase vztahy idealne,ale uz zacina byt iny clovek.k lepsiemu.Kazdu nedelu a v prikazany sviatok chodi do kostola,A vidim, ze ta sv .omsa ho uplne meni. No tak tolko k tomu,@nrvipka neodsudzujem ta, len som chcela ,ze aj mna to nutkalo najst si ineho,ale z tej druhej stolicky, by som padla, lebo by som sa aj ja stale citila ,ze cudzolozim, a my dvaja by sme sa uz nikdy nedali dokopy. Bol by to aj zlí priklad pre deti. Za to sa mi paci ,ze aj vela parov rozvedeni a znova zasobaseni chodia do kostola su veriaci, nemusia byt zli,su to väcsinou aj dobri manzalia.takze nikto nech nikoho nesudi, Kazdeho cloveka bude sudit len BOH

@sardinka336 ja rozumiem ale obcovat napisat to je uz silna kava
.. nie sme zvierata ale ludia..mali to inak pomenovat..fuj