icon

Drogově závislí sousedé

safira23
23. sep 2020

Přeji všem příjemný den.
Jdu si sem postěžovat, vypovídat a třeba i nějakou uklidňující radu.
Před dvěma lety jsme se s partnerem přestěhovali na SK kvůli jeho práci. Momentálně kvůli Covid situaci jsem vydělávající pouze já ( naštěstí díky home office) a tak se problémy prostě, jak se říká kupí a já už to nezvládám vše držet sama..
Když jsme se nastěhovali, vše bylo zalité sluncem a my náš vztah, který byl dost na hraně, chtěli začít znova a lépe. Našli jsme si baráček, který je rozdělený na 4 byty. Máme svojí malou zahrádku a rekonstruovaný, poměrně velký byt...
Bohužel první problémy na sebe nenechaly čekat. Znovu se mi objevila rakovina a začal kolotoč ozářek a chemo. Bylo to velmi náročné. Do toho jsme cca půl roku po nastěhování zjistili, že naši sousedi jsou drogově závislí lidé a bohužel muž z toho páru je ke všemu ještě dealer a muž , co bydlí nad námi je notorický alkoholik, který svou partnerku a děti (2 a 4 roky) mlátí tak, že končí v nemocnici.. Samozřejmě majitel bytu, ve kterém jsme v pronájmu nám nic neřekl a pak ještě zatloukal.. Sousedé z blízkého okolí se tam těchto lidí bojí, že jen mlčí , nevidí, neslyší a vyhýbají se řešení..
První konflikt se sousedy byl cca 3 měsíce po nastěhování. Sousedka - závislá pracovala v hospodě nedaleko a tak se pravidelně vracela cca v 1 ráno po šichtě. Člověk by řekl, že po 12 hodinách v práci půjde odpočívat, ale bohužel.. V pracovní den i víkendy, když požila marihuanu nás čekalo pravidelně několikrát do týdne od jedné do 4 až pěti ráno hudba, která byla slyšet až do aleje skoro 50 metrů daleko ( nyní si představte, jak moc nahlas to bylo v nočních hodinách v bytě, který dělí jedna zeď).. Bohužel na slušnou žádost nereagovala a když už reagovala, tak jen zavřenými dveřmi kdy hudbu samozřejmě ještě navýšila a pak jste jen slyšeli, jak se Vám za nimi směje.. Pokud hudbu nepouštěla přes noc ( což bylo minimálně), tak to jelo nanovo od cca 6-7 ráno do cca 12 poledne, než šla do práce.. O odéru marihuany, jejímu neustálému řvaní, hádkami mezi jím a jejím partnerem, kdy společnou chodbou lítalo sklo, věci, kusy nábytku a téměř pokaždé se porvali, kdy jste slyšeli, jak ji on dal ránu a ona začala hystericky řvát na celý dům, stálo za to, ať ve dne, nebo v noci po jejím příchodu..
Ve chvíli zoufalosti, kdy já sotva lezoucí po chemoterapii, starost o domácnost, starého nemocného psa po operacích a práci ,jsem volala já nebo partner policii i ve tři ráno ( kdy partner měl ve 4:30 vstávat do práce), tak to skončilo jen kamarádským pozdravem dané sousedky s policií a pokračovalo to nadále. Při čtvrtém volání v jeden měsíc na toho rušení nočního klidu, policie - její známí dokonce ani nepřijeli a když jsem to řešila přes vedení v Bratislavě, tak výjezd auta sice napsali, ale nikdo nikdy nepřijel a zápis z tohoto incidentu nikdy nebyl...
Problémy pokračovali, vztah se nám sypal a sousedé dělali čím dál větší jak se říká bordel. Mnohokráte jsme s majitelem bytu řešili odstěhování, ale nebylo to tak jednoduché. Majitel se vždy zapřísáhl, že s nimi promluví - jeho manželka byla velkááááá kámoška dané sousedky, ale skončilo to tím, že jakmile partner odjel do práce a já byla sama, chovali se ke mě jako k jehněti na porážku.. Pokřikovali na mě, nadávali mi, několikrát do mě strčili až jsem upadla, nenechali mě projít se psem ( jak jsme psala výše- starý, nemocný, slepý , hluchý) ani brankou a několikrát mi do zvířete i kopli). Pokračovalo to dělaním naschválů ,kdy mi mlátili do oken, navaděli její dceru, aby mi házela basketbalový míč o zeď domu, házeli mi hovna od psa do okna, nedopalky cigaret na předzahrádku a spousta dalších.. Mnohokráte mi vlezli na danou předzahrádku, nebo lidé, kteří si chodili kupovat k jejímu partnerovi . dealerovi mi mlátili do dveří a dožadovali se, abych je pustila dovnitř ( zřejmě byli tak mimo, že ani nevěděli, kde jsou).. Velmi jsem se bála. Žádala jsem partnera, abychom se odstěhovali, ale on je typ, že chce být s každým za dobře a na většinu problémů jen sklopí hlavu a mlčí/ nebo před nimi utíká .. Tak uběhl rok této šikany. Já si dokončila již třetí onokologickou léčbu a snažila jsme se dát dohromady.. Ale to je těžké.. Psychika na pokraji zhroucení.. Finance po léčbě, já nevydělávala moc na minulé pozici a partnerovi jak se říká, zkrouhly hodiny, protože firma neměla na pokrytí čeho bylo potřeba a tak jsme spadli tak, že jsme poplatili nájem, jídlo , poplatky léků a jízdného a nebylo nic.. Natož na nájem a kauce do jiného bytu..
Závislí sousedé na tom byli čím dál hůř. Státní policie to neřešila a městská také ne, z důvodu, že buď od něho kupovali, nebo to byli známí a kamarádi.. Ono co by se přece jenom starali.. dostali pár piv zdarma a pár dávek se slevou a nebudou řešit nějakého feťáka, co jejich život neohrožuje a neomezuje..

Náš vztah se začal sypat. Já byla v permanentním stresu co se týká tohoto místa, neschopná pracovat, protože moji klienti slyšeli křik vyfetovaných pitomců v každém hovoru a partner samozřejmě neunesl neustálou nevyspanost, můj strach a problémy s financemi.. Začali jsme se zase hádat, jeli jsme nanovo v každotýdenních hádkách, které končili jeho odchodem ke kamarádům a já zůstala zase sama.. vedle nich..
Cca před 5 měsíci to vygradovalo vyhrožovaním smrtí sousedem.. Partner se k tomu konečně postavil, ale bohužel to bylo k ničemu.. Nic si z něho nedělali.. Proč by také měli.. Rok a půl neřekl jediné slovo, pouze já jsem se s nima hádala, nebo jsem jim ustupovala strachy a oni věděli, že se jich každý bojí.. Jejich slova v hádkach jako : Co ty o nás víš, zbavíme se tě a nikdo tě nenajde, na to abych tě sundala nepotřebuju ničí pomoc, jsi zkurvene* práskač a ty tu nechcem " apod. , mi každý den lítalo hlavou. Každý týden jsem to poslouchala, pokaždé, když byli sjetí a agresivní..
Nakonec svému slovu dostáli. Před 3 měsíci sebrali sousedce řidičský průkaz za drogy. Již několikrát byla upozorněna, mnohokráte měla pokutu a nyní to bylo hodně velké štěstí, že ji chytla statní policie, která jela okolo její hospody směr hlavní město, když on jela domu z práce. Měla skoro 2 promile , marihuanu a pervitin v sobě. Druhý den jsem měla jet k lékaři na kontrolu. Nebýt partnera, který mi šel zkontrolovat auto, protože mi auto ukazovalo problémy s nabíjením baterie - nakonec problémy s alternátorem.. Už jsem tu nemusela být.. Měla jsem přestřihlé brzdové hadičky.. Takže volána policie, odvezeno na servis + spousta papírování k tomu a víte jak to dopadlo? Když jsem udala podezření na sousedy ( protože den předtím ji sebrali řidičák a slyšela jsem, jak se v noci hádají, že za to určitě můžu já), tak to městská policie zametla pod koberec s tim, že se nic nestalo a jejich Didi - tak si říká přezdívkou, by určitě nic takového neudělala, nebo by nikoho nenavedla ..Případ uzavřen jako neprůkazný, protože není kamerový záznam, nebo svědci..
Bála jsem a se a bojím o to více.. Partner si na ně počkal s pár známými, kdy se nakonec oba feťáci ze strachu přiznali, že to udělali..Ale co s tím.. Dokazovat policii, že jste si vyhrožováním, kdy jste pozvali 20 vymakaných chlapů na dva pitomce sehnali důkazy, je stejně neprokazatelné a ovlivnitelné dle dnešních zákonů..
A tak se šlo dál.. Chvíli byl klid a pak to jelo nanovo za par týdnů..
Před dvěma týdny se stala situace, kdy už uvažuji, že nejenomže odejdu z tohoto místa, ale i z tohoto vztahu a práce, i když vím, že mi nikde nenabídnou takto placenou a vysokou pozici, kterou jsem nyní získala...
Před dvěma týdny mne sousedka napadla a já mám z toho zdravotní důsledky..
Stalo se to ráno. Spadli opět pojistky v celé pravé části domu . Stává se to často, dlouhodobé řešení s majitelem ovoce nenese a tak to jednou dvakrát do týdne prostě jak se říká nahodim a jedu dál... Bylo cca 10 ráno a samozřejmě klasicky jela hudba a řev naplno.. Mne čekal ve 12 důležitý hovor od šéfa a tak jsme potřebovala aspoň trochu klid a hlavně fungující internet a nabitý notebook, protože k momentální situaci si nemohu dovolit o práci přijít..
Přišla jsem k pojistkách na chodbě a po otevření skříňky jsem zjistila, že všechny pojistky jsou nahozené. Budiž, vyšlapala jsme patro a zaťukala na věčně opilého souseda. Ten mi v pracovní pondělí v 10 ráno otevřel pod obraz zpitý a se slovy ,, co do pi*e chci, že mu nejde televize , ať jdu do haj*lu zavřel před nosem. Druzí sousedé - protibydlící opilcovi nebyli jako obvykle doma ( záchranář a sestřička - věčně za této situace v nemocnici na pomoc) a pak zbývala jen naše drogově závislá sousedka..
Nerada, ale šla jsem na ni zaťukat, abych ji požádala o zlumení hudby - partner do noci pomáhal odtahovat auto jako brigádník s odtahovkou policii skoro dvě hodiny cesty od nás a já chtěla , aby věděla, že to vyhodim a nahodím celé, protože nešla jedna strana domu, chodba a pojistky byli ok.. Zda to je tím.. No, asi jsme čekala moc.. zaklepala jsem.. Nic.. Zaklepala jsem podruhé..Nic.. Zaklepala jsem potřetí.. Nic.. Zabouchala jsem a ona se smíchem hudbu ještě navýšila a na mou žádost, že se ji potřebuji na něco zeptat, coz jsem řvala do chodby jako hlupák přes její hudbu ani nereagovala.. tak jsem to natvrdo proste vyhodila a nahodila..trvalo to v řádech 3 vteřin.. Ejhle, světlo se rozsvítilo, konvice u nás doma pípla a vše jelo jak má.. Zhora jsem slyšela opilého souseda, že to konečně ,, do pi*i jde" ..sousedce se na chvilku vypla hudba, ale pak začala hrát a já šla domu.. Asi 2 minuty po příchodu domu najednou slyším slova od řvoucí sousedky ,, pi*a, kur*a vyje*ana " apod.. Chápu, že byla naštvaná, ale nemohu nechat vyplé pojistky, které nevím od kdy jdou, když mám doma spousty spotřebičů a práci... No, zřejmě sousedka to pochopení, jak byla opět nafetovaná, neměla a neskončilo to jen u křiku.. Vlítla mi předzahrádkou ( nechodili jsme společnou chodbou, ale druhou stranou bytu), až do dveří bytu, otevřela si dveře a začala na mě řvát v rozepnutém krátkém županu, pod kterým byla nahá ( asi si to ani jak byla mimo neuvědomovala) : ,, co si to kur*a dovoluju, že jsem povinna ji požádat slušně a hezky o to a ono a celý její uřvaný proslov dokončila větou, že mi rozbije hu*u tak, že se z toho neproberu" .. Oznámila jsme jí, ať odejde z mého pozemku , že tu nemá co dělat.. Jen na mě zařvala ,, ty česká ku*vo mi nebudeš říkat co mám dělat" a dala mi pěstí do spánku.. Já druhou chytla o hranu dveří. Čekala jsem různé scénáře, kdyby se na mě vyřvala, kopla si do omítky, budiž, ale ona byla tak sjetá, že mně začala mlátit... Devadesáti kilová ženská začala mlátit onkologickou 60 kilovou holku, která nikdy neuhodila a neumí se rvát..... Vytáhla mne na předzahrádku, chytila mne za vlasy a začala mne velmi silně mlátit pěstmi do hlavy a krku. Snažila jsem se bránit. jednou rukou jsme ji držela za levý límec županu a pravou rukou jsem ji držela za druhý límec a spodní část vlasů.. Snažila jsem se dostat do předklonu, abych dala hlavu mezi ruce a nemohla mne nohama, kterýma se mne snažila kopat dát ránu do bricha ( onkologická léčba byla v maternici, včetně operace.... kdybych dostala větší ránu, dopadlo by to špatně a nikdy bych nejenomže nemusela mít děti, ale mohla by mi poškodit už takto zjizvenou a operovanou stěnu, kde byly nádory a mohla bych dopadnout i hůře).. Mlátila mne hlava nehlava a já začala strachy křičet partnerovo jméno, protože jsem věděla, že zfetovaný člověk pervitinem bolest necítí a je ve své podstatě nezastavitelný. V tu chvíli dostala strach i ona.. Začala mne mlátit ještě víc a když zjistila, že ji prostě nepustím ( já v tu chvíli nevěděla sama pořádně co dělat a tak jsme se jen strachy držela a odstrkovala ji od sebe co to šlo), tak se mnou hodila o kovovou zahradní boudu celou levou stranou.. Dveře přes 30cm promáčklé, nemožné již narovnat zpět.. Ale já se stále držela na nohou a snášela další její rány a křičela partnerovo jméno, protože myšlenka, že ji pustím a ona mi ublíží ještě víc v amoku, byla velmi silná.. Nakonec mne hodila o můj bycikl, postavený u zdi, kde jsme se nabodla na říditka a ohla celé kolo , včetně rámu.. Už jsem se neudržela a padla k zemi.. Začala mi dávat pěstí a kopat do hlavy co to šlo.. V tu chvíli přiběhl partner.. Trvalo to asi 3 minuty celé.. Když ho spatřila, ještě mi dala poslední kop do hlavy a pak začala utíkat se řevem, že ji chceme zabít ven do ulice..
Následovala rychlá záchraná služba. Schytala jsem více než 15 přímých ran do hlavy. Moje tělo skončilo s těžkým otřesem mozku, pohmožděnými zády, žebry, celou levou nohou . Na pravé oko jsem neviděla 3 dny. Tržná rána po celé pravé straně úst a natržený vaz v pravém rameni, se kterým mi trhala, abych ji pustila.. Když mne odvážela záchranka, dokonce si to natačela na telefon a velmi se tomu smála.. Ve chvíli, když toto přijela řešit státní policie, tak městský policista, který tam byl, naplno státnímu řekl, ať to neřeší a sousedku ani nelustruje, že to prostě přejdou.. Nemusím říkat, že to kamaráda městského policajta nakonec stálo místo..
DO nyní dvakrát týdně od lékařů nosím zprávy pro policii. Mám poškozené levé ucho a omezený sluch, jakožto následek jejích ran do hlavy.. Modlím se, aby se mi neudělalo něco horšího...
Prvních pět dní jsem stresem plakala pokaždé, když mi prošla okolo okna.. Dokonce si zvala její známe a kupující , aby jim velmi nahlas, co nejblíže mému oknu vyprávěla co mi udělala a jak jsme dopadla..Zřejmě na sebe byla pyšná.. Partner neunesl můj strach a už druhy den zmizel dělat na garaž auto po dobu i 12 a víc hodin.. Každý den se hádáme.. Nezvládám ten stres... A sousedka? Ta denně volá od incidentu policii, při každé naší 15 minutové hádce a každý den mi její ,, kamarádi policajti" ťukají na okno s tím, zda jsme v pořádku, že mají hlášení o domácím násilí , že mne partner bije.. Před dvěma dny na mne kvůli stresu padly horečky a já skončila se 41°C teplotami, lezoucí po 4, vodovým průjmem a blouznila jsem, že jsem myslela, že jsem úplně někde jinde, s někým jiným..,
Nezvládám ten stres.. Nevím jak to řešit.. Partner má od nového měsíce nastupovat do Rakouska.. Já podepsala smlouvu na vysoký post a zjistila jsem před pár hodinami pozitivní těhotneský test ( přikládala jsem opožděnou menstruaci stresu... Nedokážu se z toho radovat.. Šance, že dítě donosím zdravé v tomto stresu, po onko hormonální léčbě a ještě tady je v mé hlavě mizivá a já se bojím... nevím co mám dělat.. Na téma stěhování dochází jen na hádky, protože vše se táhne z mého platu a partner nikam nechce, protože cituji ,, policie to vyřeší a nikde jinde neseženeš byt, který je vybavený a mezi hranicemi... prosím, nesuďte mne, asi jsem se jen potřebovala vypovídat, protože rodinu nemám a moc přátel zde také ne.. Nemám se kam vrátit.. Většinu času trávím prací a starostí o domácnost právě mezi 4 stěnami, odkud píši i toto..
Ať se kdokoliv potýká s čímkoliv, buďte silné. Přeji všem vše nejlepší do života, hezký večer a děkuji alespoň za přečtení..

eva112014
24. sep 2020

@safira23 Posielam ti jedno veľké objatie. V prvom rade, začni sa mať rada. Miluj seba a dávaj si na seba pozor. Správaj sa k sebe úctou. Vieš čo je úcta k sebe samému? Nie, ešte nevieš. Nemala si sa to kedy naučiť, keď si mala detstvo také, aké si mala.
Ty hľadáš pochopenie z vonkajšieho prostredia. Pusti sa na pochopenie tvojho vnútorného prostredia. Keď budeš chápať seba samú, dokážeš aj odpustiť. Prestaneš viniť ľudí z tvojej minulosti. Áno, sú vinní, lebo ty si bola bezbranné dieťa a ublížili ti. Ty za ich konanie nemôžeš. Odpusť a ži v prítomnosti.
Keď už si v prítomnosti, tak vieš, že miluješ samú seba a nedovolíš ubližovať sebe ďalej iným ľuďom. Ty to nepotrebuješ. Nepotrebuješ týchto ľudí, lebo preberáš zodpovednosť za seba. Nehľadáš vinníkov, hľadáš riešenie. Vieš, že kto hľadá ten aj nájde riešenie.
Vždy sa vrátia podobné situácie, kým ich človek nevyrieši. Vždy!

janetinka27
24. sep 2020

@safira23 vlastne nikoho nemas, iba svojho partnera. to je potom velmi tazke, ked sa clovek nema o koho opriet. tvoj priatel je teda pre teba asi jedine utocisko.
neuvazovali ste, ze by ste odisli uplne niekde inde? keby ste si skusili najst pracu v inom meste, aby si nemusela byt tak blizko bratislavy? mozno nebudete mat taky dobry plat, lebo naozaj mas teraz pekny prijem, ale aj velke vydavky. mozno by stacil aj mensi prijem, ale budete mat aj mensie vydavky a hlavne pokoj. to co zijes, to je peklo. to by nemal zazivat nikto. ved si v ohrozeni zivota, okolo teba je nespravodlivost a asi ani jeden den nie je pokojny.
takto nemusite zit, ja chapem, ze potrebujete mat prijem, bez penazi neprezije nikto a ty nemas ani rodinu, ktora by ti pomohla, ale byvat s fetakmi, nasilnikmi? je mi naozaj luto, co sa ti stalo, cim si si musela prejst. mysli teraz na babatko, je zazrak, ze si otehotnela a dalej ziadna zena nevie, ako dopadne jej tehotenstvo. teraz potrebujes pokoj a konzultovat svoje zdravie aj tehotenstvo s lekarmi. ja mam tiez psika, ktoreho mam velmi rada, ale ak zvieratka, ktore mate, brania v tom, aby ste si nasli byvanie, tak sa ich vzdaj. dolezitejsi je teraz vas normalny zivot a tvoje tehotenstvo. bez zvieratiek sa urcite byt najde lahsie.

bociandy
24. sep 2020

Ahoj, precitala som Tvoj pribeh cely, nestiham citat vsetky rady. Chcem iba tolko - ked som ja prisla do Bratislavy, 4 mesiace som byvala v robotnickej ubytovni, varila si obcas na dvojplatnicke a jedla prevazne rozky. A prezila som🙂 Za tie 4 mesiace som si nieco nasporila a bola schopna odist do lepsieho. Skus porozmyslat ci by to neslo takto. Co sa tyka zvieratiek - mrzi ma to ale v tejto situacii by isli asi do utulku. A kludne teda so sebou vezmi aj partnera a zacnite odznova. V Bratislave si aj on najde rychlejsie pracu. Ja by som to urobila asi takto...

aaao
24. sep 2020

To som jedina co tomu neveri? Ved to je uplne nerealne cele....

asfodelka
24. sep 2020

@safira23 čítala som to celé. Je mi ľúto čo prežívaš. Ak naozaj nemáš čo stratiť a chceš riešenie daj to do médii. Napr. Nový čas tip od Vás, alebo Občan za dverami. Poznám prípad kedy medializácia dokopala políciu od hanby konať, od susedy vysúď odškodné, atď. Držím palce. Ja na Tvojom mieste som dávno zbalená, na toho čo mi prenajal byt by som dala trestne oznámenie za podvod a ohrozenie života, na susedov trestné oznámenie, povláčila ich po všetkých médiach a našla si normálne bývanie, partner nech sa prispôsobí, prípadne sa ho opýtaj či Ťa chce týmto prístupom zabiť. A bábätko nebudem radiť, to musíš vedieť a cítiť sama čo s ním. Či ho dokážeš milovať aj choré alebo znesieš že ho zabiješ a nedáš mu šancu.

asfodelka
24. sep 2020

@aaao v tomto štáte je realne asi vsetko a poviem z vlastnej skúsenosti - už som bola postrelená, vedelo sa odkiaľ z bloku sa strieľalo, koľko ľudí tam vlastní zbrane (3) a strelca nenašli.. je mozne ze sef na Teba da trestne oznamenie za vymahanie mzdy? Tu ano, hoc Ti mzda patri a zo zakona je povinny Ti ju dat. .. a zazila som ako policajti do vysielacky hlasia ze su na mieste kde hlasia vytznost a nikoho nevidia - bodaj by videli ked sedeli na kavicke atd...

aaao
24. sep 2020

@asfodelka dobre policiu beriem to moze byt....ale pracovali v zahranici maju nadstandardne prijmy a zrazu nema na najom a vracajuca sa rakovina a potraty....ved to akosi nema ani hlavu ani patu....chlap bez roboty ale doma nie je.....straaaasne vela nezrovnalosti v tom....

asfodelka
24. sep 2020

@aaao ono rakovina Ti riadne zakyva s rozpoctom, uz som pocula aj absurdnejsie pribehy ktore boli pravdive. Tie potraty - no neviem nechcem byt zla ale ja keby som vedela ze mam rakovinu nechcela by som mat deti a chranila by som sa. Moj chlap bol bez roboty ale nebol doma, tu fuška tam pomoct.. a uprimne moj chlap keby videl ze mna niekto mlati - tak ten niekto dnes uz nie je medzi nami.

marlent
24. sep 2020

Mne to pride ako film alebo kniha preco inak by niekto trpel a tak dlho a dobrovolne....utekaaaaaj prec hned nie zajtra piAjtra teraz mne sa to nedalo ani docitat

cistykvietok
24. sep 2020

Prepáč, ale čo také super bolo na tom bývaní, že sa vám s partnerom neráčilo odísť? Nedokážem to pochopiť a podľa mňa ste si vo vzťahu poškodili aj tým, že ste tam donekonečna čakali. Naozaj ste si mysleli, že sa tam niečo niekedy pohne k lepšiemu pri takých ľuďoch? Keby mne niekto kopol do psa, dostanem taký agresívny amok, že k tomu ani drogy nepotrebujem! Nepredstaviteľné!

unicornlady
24. sep 2020

Akože polícia na SK... Známemu vykradli byt, sused mal kameru, tak sa aj vedelo, kto to bol. Ale keďže to bola nejaká "miestna mafia", tak sa s tým policajti nezaoberali, že akože "nevidia", kto tam je.

nenne27
24. sep 2020

Btw ak tento pribeh nie je vymysleny tak zozerem kefu.ak ma niekto vysoku poziciu nemoze byt taky trulo ze sa roky necha terorizovat susedmi.

cacianka
24. sep 2020

Kamoska byva v dedine kusok od v BA, maju v prenajme veliky 3i byt za 500€, na trase vlakovej dopravy, stanica pod nosom, v Ba je do pol hodiny v uplnom pohodli a aj s rezervou.
Automobilka, 2 priemyselne parky do 20km, chlap si najde pracu do 3 dni. Ked chce. Hoci len upratovac na zaciatok.
Pracujem na onkologii, viem ti vybavit uzasnu socialnu poradkyňu.poradi a vybavi vsetko co sa dá. Hľadame aj robotníka , udrzbarov, upratovacov.
Ubytovna je za cca 150€ bez depozitu a je 100m od prace, cize idpada dochádza nie

acrobaleno
24. sep 2020

Ja tu napíšem niečo za čo ma tu ubijú, ale potrat, šteniatka do dobrých rodín a s králikom preč. Partner sa prispôsobí, čo ho tam drží? Nie je to vaše.

cacianka
24. sep 2020

Ups.omylom odoslane
...dochadzanie a teda uspora za mhd.
Vlak stoji cca 1 €.
Neviem kde sa liečiš, ale liečba je zadarmo, alebo ak musis nieco doplacat tak sa da vybavit cez klinicke štúdie, Dobry anjel a pod. Vsetko by ti pomohla nasa poradkyna.
Taktiez mame 2 psychologicky a psychiatricku, ktore sa velmi venuju onko pacientom.
Onko gynekologovia, su na vysokej urovni, urcite by si nasla pomoc tu pod nosom a nemusíš cestovat do CZ .
Ak mas zaujem vyliezt z toho bahna v ktorom si , rada ti poradim, pomôžem, navigujem.
Ale klamat sa nedam, ok ?
Su tu rozne narážky ze si vymýšľaš. Ja a zopar zien este mame zvysky dôvery. Tak sa nehambi a kontaktuj ma , lebo ja viem ,na rozdiel od niektorych zien co su tu za dokonale, ze zivot sa vie motať v extrémnych vrtulach.
Popísali tu uz vela rád.zhrniem niektore.
- nezostavaj tam kde si ani minutu navyše, vies prečo
- od majitela si vyziadaj depozit, zatial aspon časť na nove byvanie
- trestne na susedov, popis nekonania policajtov podaj priamo na prokurature
- partnera preber raznym rozhovorom bud alebo.na 1strane si vazis jeho oporu v chorobe ale v ochrane teba/seba pred primitivmi zlyhal
-zvierata prec, ano tvrde ale v tvojej situácii su vam guľou na nohe.3x .daruj do dobrej rodiny
-

cacianka
24. sep 2020

To ze nemas v blizkom okoli dobru dušu, kamošky, chápem, pokecaj si tu.
A to ze ti nadavala slovenska p..a do českych ku..ev ma velmi mrzi, ale ukazuje to na jej primitivnost, vymlety mozog.
Utejte odtial prec. Partnera sa uz ani nepytaj, konaj razne a s rozmyslom, a bud sa rozhybe a prida, alebo sa ukaze ako príťaž a ty sa oslobodis.
Vela šťastia

karolinakr
24. sep 2020

Ja si tiež myslim, že vymyslena blbost, ale cacianka ti dobre radi👍ma mudre rady, posluchnj ju.Niekto nevie vyžit z 3000€, ja viem aj z 300€ a tiez mam zvieratko zajacika miniem mesačne 2€ naňho na granule, zvyšok zelenia, ďatelinka, seno
A ked ta mlati suseda a frajer zdrhne, asi ta až tak velmi nelubi ci je posero alebo uplne hlupy

nenne27
24. sep 2020

@aaao ani ja tomu neverim, haluz

safira23
autor
25. sep 2020

Chápu. že mi to spousta z Vas neveri.. Ono to je cele tezke, slozite a malokdo si to umi byt jen predstavit, natoz v tom zit a byt.. Nemam to nikomu za zle a i pres az nekdy urazejici komentare, nepreji nikomu nic zleho... Tem co me pochopili nebo podporili dekuji.. Dnes jsme opet volali policii. Nafetovani mlatil ido dveri, pres 2 hodiny od rana od 6 na sebe rvali, nekolikrat se porvali a kdyz prijela statni ( tu jsem si vyslovne vyzadala - samozrejme sem nikdo prijet nechtel, ze to vyresi mestska, ale po mem nalehani, ze se jedna o vliv drog, nakonec prijeli).. SOusedi s usmevem najednou otocili, ze je vse v poradku, ze cituji ,, vse dobre u nas, ale oni vedle, kazdy den hrozne" - no jo no, madar neumi ani jazykem v zemi, ktery zije, rici souvislou vetu..
Jeste bych velmi rada podotkla, ze tu v zadnem pripade neudavam informace o mem ,, jak rikate nadstardantnim platu a vydajich" zamerne, pod tim nekoho srazet, nekoho ponizit, nebo davat najevo cokoliv negativniho.. Tvrde jsem si to vymakala, nic jsem nedostala zadarmo , abych to mela a snazim se i pres vse, cim jsem si v zivote prosla pokracovat a postupovat. Takze Vas snazne prosim, kritiku ohledne financi nechte plavat. Pracovala jsem i 17 hodin denne.. Byla jsem 24 hodin na prijmu, spala jsme 2 hodiny za noc, abych dostala povyseni na uplne nula nula prd a abych i sama sobe dokazala, ze na to mam a chci v zivote jit dal a nespokojit s tim, ze zustanu viset na miste.. A to se netyka jenom financi a me.. Mam diky tomu moznosti pomahat lidem, dostat je take nahoru a zlepsit jim zivot praci a moznostmi diky tomu..

@eva112014 Dekuji za odpoved. Mas vice mene pravdu. Celej zivot ziju ve srackach a snazim se z toho dostat. Je to tezke. Sama sebe uz od detstvi vnimam jako vec, kterou nikdo nechtel. Matka si me nechala jen na popud babicky , kdyz v 17 otehotnela a nakonec se radsi chodila kurvit, nez aby se o dite starala.. Otec nahnany do manzelstvi mne take nechtel a byla jsem pro neho pritez. Pri rozvodu matka ze sebe udelala chudaka, ktery v jejim psychickem stavu nemuze mit a starat se o deti ( dva roky po rozvodu si stejne upichla bratra) a ja skoncila v peci otce, ktery kvuli jeho rodine, aby nevypadal , jako spatny tatik si me nechal..Vzhledem k tomu , ze si pak nasel pani dokonalou a ja byla cely zivot nechtena, se me pri prvni moznosti zbavil, ale pro me to bylo urcitym zpusobem vysvobozeni, protoze jsem cely zivot zila s tim, ze mne mlatil, psychicky ponizoval , mohla bych to nazvat tyral.. Neumim se mit rada.. Ze stresu a zdravotnich problemu, ktere se se mnou tahnou uz od detstvi ( spatna krev, nulova imunita, tezke operace par tydnu po narozeni , nizka porodni vaha - 1,2kg apod..) jsem skoncila jsak jsem skoncila. Nepomohlo tomu ani to, ze ze strany matky jsem pro adoptivni babicku, ktere se nastesti, nebo nanestesti uvolnil po smrti dedy pokojicek v byte byla jen pritez, co vyzirala jeji duchod a musela me zivit a starat se o me a moje matka, ktera sotva vylezla vyucak s pupkem, byla samozrejme dokonala.. Ja pracovala 17 hodin denne na hotelu, abych domu pri individualu prinesla aspon neco malo a nikdy jsem neslysela ani hloupe dekuji, nebo ze je na me pysna.. Z otcovo strany byla rodina tak rozvetvena, ze jsem nejstarsi z 28 pravnoucat, takze na me se jaksi pozapomelo a byla jsme dobra jen na hlidani a pomoc prababe, ktere je nyni 90.. Partner mel dedecka, ktery nastesti jeho i me podporoval po te, co jsme spolu zacali a dovolil na tim, ze nam zaplatil dodelat skolu a dal mi, byt minimalni praxi aspon u neho na firme zamerujici se na bankovni veci pro ty ,, vyssi vrsty" kdyz to tak nazvu.. bohuzel dedecek zemrel a ja se jeho spolecnikum uz nehodila.. partner je pracovity, ale problem je, ze ma specializovane zamereni a certifikaty, takze kdyz prijde do prace, ktera je, jak to rici, na nizsi urovni, nez jeho certifikaty a pozice ktere mel ( jedna se o specializaci na vojenske a supersportovni auta a zpraovani vzacnych kovu a slitin), tak ho nikde v normalni fabrice nechteji vzit s tim, ze jim utece za lepsim, nebo se mu neozvou a naberou radsi sprominutim trdlo, ktery bude vdecny za 500 euro se zakladnim vzdelanim stat u stroje ( coz by byl partner vdecny kor, za momentalni situace, kdyz proste prace neni a uz vubec ne v takto drahych oborech).. Ja pracuji z domova momentalne kvuli covid, ale jsem velmi omezena tim, ze jednam s klienty i z Francie, Belgie, Nemecka apod. , takze musim byt neustale blizko centrale a o tom, ze mam vyplatu a vydaje takove taky hraje opet dana situace a ja si vyskakovat taky nemohu, protoze bych taky mohla skoncit na dlazbe... je to velmi slozite.. ALe dekuji ti za komentar, vazim si toho a budu si to pamatovat.. Kazdy to snasi, chape a bere jinak.. Nekdo neveri, nekomu to prijde slabe, nekomu prehnane a nekdo chape a citi.. Ja si Vazim kazdeho vlidneho slova, protoze jsme jich moc v zivote nezazila a at si rika kdo chce co chce, ze cekam politovani apod., jsem jen rada za cokoliv hezkeho a stejne tak to davam 100% zpet komukoliv mohu a kdo si to zaslouzi...

@janetinka27 ANo je to jak rikas.. Nikoho jineho nemam. VLastne jsme si tak nejak zbyli.. Jemu tatinek zemrel, kdyz byl maly.. Jeho sourozence matka dala do detskeho domova, nasekala dluhy a utekla do zahranici.. Partner zil dva roky s babickou do plnoletosti ( jako ja , ale on byl z malicke vesnice u naseho mesta) a pak jsme se pomalinku dali tak nejak dokopy.. Ohledne toho vseho, jsme to resili mnohokrate. Puvodne jsme se meli stehovat uz po ukonceni partnerovo prace, ale pak nam zemrel pejsek, prisel covid, financni problemy se prohloubily a my zkejsli tady .. Uz jsme meli zarizene i bydleni v CR, zaplacene kauce, zajistneou praci, ale pak to znova vse zavreli a zrusili.. Ja jsem rozhodnuta, ze chci odejit, partnerovi jsem stejen tak rekla, bud pujdes se mnou, i kdybych mela delat za minimum v cechach ve fabrice a bydlet opet v 1+1 na vesnici v byte, ktery byl vybaven 50 let zpet , jako nez jsme se prestehovali sem, tak pujdu.. Uvidime, jak to bude..

@bociandy My takto zili 3 roky .. Nasli jsme si hezky byt a zili lepe, takze se to podepsalo na otm, ze partner radsi drzel hubu a dopadl oto jak to dopadlo.. Problem je, ze jsme mu i dneska rekla.. kdyby jsi to resil uz v dobe, co jsme sem prisli, taK by se nastavila pravidla a mohlo to byt ,, nejak ok".. Oni nam nekolik let je*ou po hlave a ted si myslis, ze neco vyresis?.. Samozrejme jsme se ponafali, ze mu nemam co vycitat minulost.. Nejde tu o minulost, ale kdyby se k vecem postavil jako chlap a ne dobrak, co chce mit klid a vsechny problemy prechazet ,, ze se sami vyresi" mohlo byt vse jinak..

@asfodelka Dekuji za rady take. Ohledne medii nad tim uvazuji, ale kdyz jsem to resila s novinami naseho mesta, tak to zametly pod koberecek jak se rika, protoze ono je dulezitejsi psat o tom, ze vysadili kytky na kruhovem objezdu, nez o lidech, ktere napadaji ostatni lidi a co se tu kriminalne deje zrejme..... Kdyz jsem psala , volal a byla i osobne na velitelstvi v Bratislave, tak mi tak jeste tvrdili, ze to pry ,, resili, hlidky tam jezdili a maji z toho postihy" .. O tom velmi pochybuji, protoze jak rikam, pokracovalo to dale a kdyz Vam po skoro pulrocnim neustalem reseni, na vlastni naklady jezdeni 3x tydne 20km tam a 20km zpet pri lecbach a vsech problemech nakonec prijede na 3. volani mestska polici s tim , ze sousedku pozdravi sííjáá a sousedka se smichem jim rekne, že jsem pi*a a pokracuje zvesela dale a pak policie na volani ani neprijela uz ,, jen kecy, jakoze tam hlidka bude a vy stojite hodinu a pul v zime venku pred branou a nakonec Vam sprominutim blbec rekne ,, ze tam hlidka byla, ale nic neslyseli, zadny problem nebyl a nikdo necekal" , tak si rikate zda jste debi* Vy, nebo oni.. Kor, kdyz s nima nehne ani reseni na centrale, spousta oznameni atd..

@asfodelka Velmi mne mrzi , co se ti/vam stalo .. Muselo to byt taky tezke. Bohuzel malo lidi toto pochopi, protoze velmi malo tot zazilo , nebo tomu ani neuveri. Zazivam vesmes neco obdobneho ( ne sice se zbrani atd. - i kdyz se bojim take), ale je to vesmes stejny pripad, stejne fungovani policie a co ma pak clovek delat? Kdyby jste chtela, rada si s Vami popovidam, ale hlavne budu doufat, ze jiz mate klid a jste v poradku. Myslenka, ze mi strili 3 strelci v blizkosti, to je dost hrozne.. Kor, kdyz jsem typ cloveka, co hodne veci jeste prejde..

@aaao Ono je tezke srovnat , kor kdyz pisete neco naprosto rozhezna do clanku vice nez nekolik let.. Abych to zkracene dala doporadku.. Nalezy jsem mela jiz od 16 let. V 21 jsem potratila poprve, protoze jsem otehotnela pres antibiotika na anginu a s partnerem jsme zrovna zacinali - znate to, hrozne zamilovani, porad v posteli) .Bylo to v 8. tydnu.. Bohuzel potrat i kdyz samovolny spustil dalsi vlnu problemu ( spatne me vycistili, takze se mi udelal zanet), pak vzhledem k me imunite, tezke praci atd., me telo prestalo vse zvladat a vlivem stresu, kdy jsem , jak jsem psala vyse utekla od babi k partnerovi ( vratit jsem se nehodlala, vracela jsme se dvakrat z byvalych vztahu a mela jsem kvuli tomu peklo- protoze ja jsme ten idiot, kvuli kteremu byl samozrejme vztah na nic a my sli od sebe > zrejme babicka byla v nasem vztahu misto me) se to sypalo jeste vice. Po necelem roce ziti s partnerem, kde jsme studovala, pracovala, zila na male vesnici o 100 lidech, kde jsem byla ja i partner samozrejme jen ,, naplava" do bytu po jeho babi, ktera pak odesla sama dobrovolen do pece k dceram, ale vysvetlujte to starousedlikum, ktery vse vedi, znaji a vidi jinak a davali to najevo dost nevybirave = oskrabali nam auto, nalili mleko do naftove nadrze, neustale stiznosti a podnety na obecnim urade a to jsme kolikrat nebyli ani doma , ze pry tam poustime hudbu apod.. + matka zase stavy ze se zabije, nacez nasledovala psychiatrie, bratr spadl do drog , matky novy manzel mi hodil na krk starou fenku - toho vyse nemocneho psa, ze bud utulek, nebo si ji nekdo vezme ( nemela jsem to srdce ji nechat umrit v kotci, ale necekala jsem, ze kdyz vezmu psa k veterinari zjistim, ze byl tyrany - rozlamana zebra, ponicene zuby a spousta dalsich veci jako nelecena cukrovka , hormony atd. a kdyz jsem to chtela resit trestnim oznamenim, jeste jsem dostala ultimatum, ze pokud to vuci matce a jejimu chlapovi udelam, tak uz nikdy matky rodinu neuvidim a nebudu pro ne existovat, coz jsem zase kvuli bratrovi a babe co mi dala i kdyz ne zrovna privětivý domov,nechtela udelat a tak jsem drzela hubu a vse delala a davala dohromady sama).. Partnerovi zemrel dedecek, ja prisla o praci, ale skola, lecby, najem a jizdne, ktere byl 150km denne se platit bohuzel muselo.. Partner se sesypal, zacal delat kraviny, protoze uz nikoho vlastne take nemel - co mu baba nechala byt, jeste za ni platil cast dluhu na ktere ona nemela a navic nebyla uplne financne gramotna = proto ten byt mu nechala na popud uradu, jinak ho vzali exekutori o nej zajem ani nejevila, jen kdyz byla potreba zaplatit nejaka splatka, nebo ji chybeli penize.. Zacal se nam sypat vztah. neustale hadky, problemy, ja podstupovala lecbu pro nadory vazane na hormony - hormonalni chemoterapie a ozarky byli vnitrni, takze jsem nesmela mit ani antikoncepci a kdyz firmu, kde partner delal letadloveho inzenyra zavreli, protoze ji odkoupil od Francie nejaky Japonec, tak se vse propustilo, zavrelo a vzheldem k tomu, ze ji stihli jeste vytunelovat a nemeli ani na navrat dotaci do EU, tak nikdo nedostal odstupne. partner si narychlo nasel zde na SK praci a odjel. Byl zde rok, zatimco ja byla v CR. To znamenalo ze vsechny lecby, problemy jak psychicke, zdravotni tak i jine byly pouze na me. Partner jezdil domu jednou za dva tydny az mesic na jeden az dva dny.. Vice ne.. Hadky neustavali, protoze jsme byli od sebe dlouho a kdyz uz jsme byli spolu, zase jsme spolu neumeli zit. Ja si tu a tam nasla nejakou brigadu jako ucetnictvi apod., ale pokrylo to sotva poplatky na byt v CR, natoz dvakrat jidlo, dojizdeni 600km do CR a 600km zpet na SK o te ceste, ktera, kdyz nebyly kolony na dalnici trvala 5-7 hodin nemluve.. Bylo to znat. DOkoncila jsem prvni lecbu, ale bohuzel se mi 3 mesice po ni znova rakovina vratila.. Bylo to v cervnu toho roku, kdy jsme se meli v Listopadu stehovat spolecne na SK ,, zacit od znova" .. No, bohuzel lecba sice trvala jen par mesicu, ale zdravotnim jsem byla stale pod CR, protoze mne zde nechteli v mem stavu zamestnat a tak jsem zde byla jakoze ,, na navsteve. Platili jsme jeste pulroku najem v CR, abych mela kam jezdit zpet a hlavne partnera povysili, ale pod podminkou zkusebky, takze pro vsechny pripady.. Lecbu jsem dokoncila na zacatku jara.. kdy jsem si nasla praci a vse se zacalo srovnavat. Podstoupila jsem hormonalni lecbu, aby se mi hormony dostali do normy, ale bohuzel i pres slabou antikoncepci se mi ty hormonalni drijaky dostali a ja otehotnela ( a to jsme meli sex jendou za mesic az dva, protoze mi stale nebylo dobre a celkove byla doba, dky nebyl vubec vzheldem k memu stavu).. Potrat prisel v 6. tydnu, kdy jsem k lekari sla dobrovolne na doporuceni kyretaze, aby se mi neco nestalo, protoze sance, ze po 2 lecbach a takto brzo to stejne nedonosim a ja nebudu v poradku. Byl pres rok klid, ale bohuzel zase jsem mela nalez a tak jsem cca pred 8 mesici dokoncila par mesicni lecbu s nekolika ozarkami a chemo. Nastesti se jednalo jen o zhoubne bunky a ne nadory. Ovsem zdravi a stres pusobi zle a ja do nyni nejsem stale aspon polovicne v poradku.. podstupuji neustale kontroly, lecby a vlastne porad neco.. Dite sama nevim zda nyni chci, zda to zvladnu.. Netesi mse z toho, nemam z toho radost jen stres.. Ale partner do me ryje, ze to chce zkusit, vzdy chtel byt tata, ale ja vim, jaka je situace a prece jenom je to moje telo a moje problemy, ktere vim nejlepe ja.. A proto take vim i po mnoha konzultacich s lekari, ze nejlepsi by bylo dat dite pryc, abych se dala a vylecila hlavne ja.. Bohuzel je tam velke ALE.. bohuzel je mozne, ze uz mit nikdy po dalsim potratu dite nebudu.. Coz se adopci, pestounstvi apod. , nebranim.. Jen jsem vzdy vedela, ze budu dobra mama.. A clovek je z toho.. vselijaky.. Snad jsem to tedy vysvetlila lepe..

@cistykvietok Chtela jsem, ale je to jak jsem psala slozite.. Nechci opustit partnera i kdyz je napresdrzku, nikoho jineho vzajemne nemame.., nechci dat pryc psy, ktere mi nahradili deti a drzeli a drzi me nahore, kdyz nic jineho nemam.. STve me, ze partner se po hadce sbali a odejde treba na 12 hodin pryc.. Kdyby musel do prace budiz. Kdyby potreboval vypustit, budiz, kazdy potrebuje hodku, dve , tri na uklidneni, ale to ze zmizi na 12 hodin si delat kamaradum do jeho garaze auta a pak prijde a bud se tvari jak buh valky a nesmim na nej promluvit, jinak nasleduje dalsi hadka, nebo dela, ze se nic nestalo a ja jsem tak blba , ze jsem vdecna ze me obejme, on naslibuje jak se to zmeni a pak ze stresu to jede nanovo.. Stve me to a jsem unavena.. Ale vim, ze je to chlap, kterej uvari, uklidi, je chytrej, snazi se co to jde ohledne prace , fungovani doma. nepije, nekouri, negambli, nefetuje. Radsi jde makat na aute, nez s nekym sedet na byte a chlastat kafe.. Kdyz reknu, co je potreba, zvedne se a udela to, je schopny v 11 v noci mi jet koupit sushi do Bratislavi, kdyz mam chut a rano sam vstane se psema jen abych si prispala hodku navic... Taky bych ho nekdy zatloukla jako hrebik.. Ale mam ho opustit nebo mu vycitat, ze nikdy nemel muzsky vzor, protoze mu tatinek umrel a matka byla proste kravka ? Ze je tak vdecnej za kazdeho cloveka co ho ma rad, stejne jako ja a za kazde slusne chovani, ze se s kazdym snazi byt tak dlouho za dobre, tak blbe kazdemu vyjit vstric a byt v klidu s kazdym, ze se pak serou veci okolo? On vi, ze dela veci spatne, i pres to, ze neni zrovna mluvny a je spise vic mlcenlivy, tak to chape a snazi se, ale sami vite vsichni, jak je tezke zmenit zaklad povahy, ve ktere jste od malicka vychovavani po dobu 20+ let?.. Je to proste slozite..
Ver mi, ze kdyby bylo na me, takovou ji ubalim po hube, ze se z toho nevzpamatuje a to nejsem clovek co se pere, vzdy jsme byla ticha, klidna ( dokonce mne ve skolce chteli dat odklad, protoze jsem byla neprubojna , coz bylo az do puberty) , ale oni jsou porad spolu a nafetovany, takze se akorat bojim . Nevim, zda vis, co dela pervitin z clovekem, ale clovek neciti ani bolest.. 3 dny nespi, je uplne mimo, takze je schopny te hodiny mlatit a i kdybych jsi ho mlatila kladivem, nebo rozrezal az do masa treba ruku, oni to neuciti.. Znam bohuzel par takovych lidi, co takto skoncili a co telo pod vlivem drog zvladne, je neuveritelne..

@unicornlady Tady to je uplne stejne.. Hospodska- sousedka co roztahne nohy kazdemu na pozadani a kdyz jim k tomu naleje pivo, proc by se starali.. Bohuzel jeste je to jedina hospoda v tehle casti malomesta - bydlime na kraji.. Dalo by se to prirovnat, kdyz mate Bratislavu, tak je to Bratislava- Petržalka.. Tohle je akorat centrum a pak část připojená.. Malomesto o 12-13000 lidech z toho v nasi casti z tech 5 na ktere je mesto rozdeleno je cca 700-1000 obyvatel.. Hospodsky - sousedky chlap je delare pro dunajskou a nase mesto ( nebudu uvadet jmeno, snad chapete, kazdy se zna s kazdym) a co vime, tak prodava i policajtum.. Tak co by.. Normalni clovek si neskrtne.. Kazdy si mysli, ze najdou fetaka- dealera a zavrou ho.. To by ale museli zavrit 80% mestske policie, uredniku, baru, hospod, restauraci zde a v okolnich mestech, kteri kupuji a nebo dokonce prodavaji taky.. Co s tim udelam ja ,, čecháček" , když me tu vetsina obyvatel bere jako pristehovalce a nejradsi by me odsud vykopli? Vzdyt i hloupa posta, nebo jine dodavatelstke sluzby odmitaji volat na ceskou predvolbu a nebo mi dokonce bylo i receno a ne jednou, ze mi ,, nerozumi" a jeste se mi u prepazky ta stara hlupaňa smala, jak mi to natrela.. Ohledne kamer, vcera jsme si nainstalovala na sve naklady 5 kamer , ktere zabiraji mou zahradu, oboje vchodove dvere, parkovaci misto partnera a vchod do zahrady.. Samozrejme opily soused nad nami, jakmiel videl, ze to tam pridelavame, hned bezel referovat fetakum a ti jeste dneska rano se pokouseli nam dve kamery sundat kameny, kdyz zjistili, ze branka na zahradu je zavrena.. Pak vylezl partner, zarval na ne, aby prestali, ze to jinak da na policii, protoze se to vse uklada online, takze i kdyby je znicili, stejne zaznam bude ulozen na siti a pak uz nasledovala hadka a rev, ktery jsme psala uplne nahore..

@nenne27 Trulo- nevim zda to znamena tupec..Zrejme jsem a snasim to i kvuli vecem okolo a vim, ze to je spatne.. SOusedi terorizuji mnoho lidi, kdyby kazdy mel hned utect apod., tak vam v dome o 20 bytech nebude byldet 10 rodin.... Vim to.. Kefu snist nemusis, ale co pisi je pravda a stojim si za tim a nadale budu.

@cacianka take bydlime na maloemste cca 20 km od BA. platime 550 najem za 3kk, ale my meli byt vybaveny od lednicky po postel, gauc, skrine, mycku, stul, rohova vana, pracka proste vse.. Mi si privezli doslova jen obleceni, veci, hygienu a zvirata.. Mame tu skolu, skolku, autobus 3 km daleko centrum.. je to tu skvele.. Tiche, hodne zelene, s praci to je horsi, bud dunajska streda, nebo BA,.. az na ty fetaky, je to tu skvele..
CHlap se byl v BA jiz ptat ale ve vetsine ho nevezmou, protoze propousti, nedaji mu vyplatu umerne k jeho certifikatum a vysoke skole a kdyz uz ano, tak ho pak radis vymeni za nekoho za mene penez, nebo s nim vyje*ou a on je hodne blbec, ze si nechava jak se rika sra* na hlavu.. Od cca cervna ( jun) do konce srpna ( august) delal pod policii v dunajske strede, ze jim opravoval auta a odtahoval, ale nebudeme si nic namlouvat.. kdyz nebylo 3 tydny co opravit nebo odtahnout, tak dostal zaklad 200 euro a to projezdil vic za mesic pri hledani prace... Navic ted zavreli hranice a musite nahlasit zdravotni, socialni apod do urcite doby a POUZE osobne, coz resime oba.. Mel nastoupit do Rakouska od pondeli a vcera mu rekli, ze ho tam nepusti, protoze je obcan ceska a cesko je ve zarazeno do krizove zeme a hranice zavrene.. Ja jsem sice pod sk praci, ale podepsala jsem jiny post pred dvema tydny a stejne tak se nedostanu vyresit urady kvuli hranicim, protoze nejsem pendler a tak by me na 2 tydny zavreli v cechach, kde nemam stejne kam jit, natoz co teprve se zviraty) a ja bych nemohla nejen pracovat, ale nedostala bych se ani domu a zustala bych snad nekde na ulici ci co.. ( hotely taktez zavrene a omezene).. je to sileny.. Cekam az skonci aspon to uzavreni hranic a pak se to vse srovna a bude to ok.. Rada si s tebou o tom popovidam.. Mela jsem kamaradku, studovala obor gynekologie jakozto lekarka, ale dost se toho pokazilo a bohuzel, aby jsme si vzajemne nenicili vztahy a nestresovali se , tak jsme se radsi rozloucili, takze nemam moc s kym si popovidat. Nehledam vylozene pomoc, aby me nekdo tahal z bahna nahoru,to stejne musim hlavne ja sama, jinak to pojede nanovo, ale za kazde slovo je clovek vdecny.

@acrobaleno nikdo te kamenovat nebude, chapu tvuj nazor, stejne tak ma kazdy svuj. Nechci a nebudu prirovnavat psa k diteti, ale nahradili mi to co nemam a jen diky nim jsem se nesesypala a bojovala dal, stejne jako u stare fenky, ktera si prosla vsim se mnou stejne tak.... Kralika jsem si vypiplala od lahvicky a davat ji po nejakych 7 letech pryc, nikdo si uz kralika na 1 rok nebo 4, co vetsinu dne prolezi a je stary nevezme - i kdyz v perfektnim zdravi , naucena, povahove pritulna a krasna.. Dite chapu.. Sama nevim co delat.. Jsem zena, nejsem povahove se zbavit ditete jako veci, ale zarovne vim, ze to jinak nepujde a to nemyslim financne, ale hlavne zdravotne..

@cacianka Dekuji za nazor. Myslim si to same. V kazde zemi, rase, generaci, pohlavi se najde nekdo takovy. Ja si z toho, ze na me rve tyhle veci nedelam. Pro me to je jenom ubohe a dost pod uroven a ja nebudu vracet nazpet takoveto veci.. Osobne vim, ze je to tu narodnostne u hranic slozite, ale ja pochazim od severu ze sudet u Nemecka( cca 30 km od hranic smer Drazdany a Berlin) a lhat nebudu, neexistuje tam zadne narokovani nemcu na nasi zemi, jazyk, urady ci cokoliv.. Proste jsi v Cesku a proste mluv a chovej se podle ceskych zakonu, nebo bez.. Zadne skoly rozdelene pro dva narody, zadne dva uredni jazyky, zadny takovy.. Neumis cesky, aby jsi si dosel na urad vybavit bydleni, nemas tu co delat.. Nerozumis co ti rikaji v restauraci ( coz teda vetsina lidi v tomto umi nemecky :D ) , tak si proste jidlo neobjednas nebo v obchode neco nekoupis.. Nazdar.. Nevadi mi lide, kteri se hasi k madarum, ale kdyz ziji na SK, at podle toho funguji , chovaji se a dodrzuji to. Stejne jako ja mluvim s lidma, pokud je potreba slovensky, dokumenty vyplnuji v sk a taky nechodim do reznictvi s tim, ze ,, chci prostě vepřové, nebo krůtí.. prostě řeknu bravčove nebo morčecí"..

@karolinakr To neni o tom, ze by pred ni utekl, ale utika pred hadkami a negativnimi vecmi, protoze ja jsem dost emocni, dost citliva a veci opravdu hodne az prilis nekdy resim, coz taky eni vzdy na miste.. Chapu, ze se da vyzit z 300, ale on kdyz Vam chlap projezdi z vasich cca 2000 euro 300 i vic mesicne bud do brigad, kde kolikrat tolik ani nevydela za teto situace, nebo jen proste odjede ze stresu, protoze ja do nej hucim , nebo vidi jak nam obema je z toho vseho az spatne ( coz rikam nerada, kdybych mu fakt po krku nedupala, nevyresi se temer nic).... 550 najem.. 200-300 za jidlo.. 300 za leky a vitaminy + poplatky a veci za doktory.. do toho poplatky v cesku jako splatky pujcky na auto, ktere jsme si brali jeste za minimalniho platu, pausaly + tv od ceske 02( majitel tu mel jen madarskou) apod, jsme skoro na 1800 a do toho kde je to, ze se platila kastrace jednoho ze stenat, protoze mame holku a kluak sourozence ( ano partner byl v tomto neuvazeny, coz chapu po smrti milovane fenky, ale zaroven to nebyl dobry napad).. kde je to, ze se musela koupit nova pracka, takze jsme pulku davali majiteli, protoze tady byl nejaky polsky kram, ktery za pul roku prani monterek se oddelal.. Kde je to, ze musim platit skolu, abych mohla spravovat cast na firmach po partnerovo dedeckovi...to je porad neco.. vzdy vyjdeme a vzdy usetrim neco malo i kdyz ne moc.. ale jak se sesypala ta krize a clovek ma takoveto vydaje a to nepocitam dojizdeni na seminare, placeni kurzu do prace me i partnerovi..
kdyz jsem nedelala pri lecbach normalni praci, platila jsem si kurzy z toho co jsem si nasetrila za peceni dortu a zakusku apod. na nehty a siti na stroji, coz veci na to taky stoji dost, aby jste mohli dane produkty vytvorit, abych aspon neco malo pridala do rozpoctu a neco vydelala, kdyz nebyla normalni prace.. VIm jake to je zit z minima.. Zila jsem tak od malicka.. A take vim, ze dneska pri poplatcich a tomu vsemu co je, bychom to proste financne nedali s dalsim stehovanim apod..

Dekuji vsem. Preji prijemny den

karolinakr
25. sep 2020

@safira23 priama otazka - priama odpoved
1.Maš psycho susedov - musiš sa odsťahovať
Žiadne vyhovorky, že prečo NIE
2.Maš trvale nasledky poškodenia zdravia- podat na nu žalobu
3.Maš prerezane brzdy- smer policia a nutno sa odsťahovat
4.Si chora a potrebuješ klud
5.Finančne nevychadzate a kupite si 3 zvery- velka nezodpovednosť
6.Tiez sa mi zda, že trošku vymyšlaš - 67 podnajmov vam.nevyošlo ??🙄
7.Ked nemate peniaze, kurzy tebe i priatelovi počkaju
8.Potrebuješ klud, ziadne stresy zbytočne vydaje
9.Partner nema pracu - tak sa musi posnaziť, ked nie tsk rozchod
10.Nemaš jasne určene priority najprv je zdravie, pokoj, odstahovat sa od susedov, vydabky na mimimum- ziadne zvery, kurzy.Až ked si našetriš

Ak ta partner len vyuziva, pošli ho k vode
Stale same vyhovorky, prečo nič nejde 🥢naslefuje sebalútosť
Alebo chod pracovat do Rakuska
Ked maš dobre prachy minimalizuj vydavky- proste nechcem počut, že nie nie nie
Si masochista, neverim všetkemu, čo si napisala myslim, že 50% je prikraslene ale na tvojom mieste sa bez partnera prestahujem do Rskuska najdem pracu a dam dokopy

karolinakr
25. sep 2020

A okrem toho pišeš že si sikovna, vieš zarobky.Stiahni si aplikaciu fo telefonu- prijmy a vydaje a sleduj, kde sa da ušetriť

safira23
autor
25. sep 2020

@karolinakr Chapu a dekuji za odpoved.. ALe hodne veci se asi spatne prelozilo kvuli jazykove bariere
1. stehovat se budeme, hledam moznost, nejde to ze dne na den, urcite ne za teto situace
2. Zaloba je podana
3. na policii jsem byla. Vzhledem k tomu, ze nejsou dukazy a mestska to zametla pod koberecek , tak se to jen zavedlo do papiru a konec.. Proto jsem to resila i na bratislavske centrale a z toho bylo uplne hovno take ( sprominutim)
4. Ja vim. Jsem domluvena, ze pres tyden pujdu ke znamemu, ktery ma velky byt a pracuje v zahranici mimo. Zaridila jsme mu nedavno praci. partnerovi se to nelibi, ale ja tu sama nebudu a tecka.
5. kralika mam 7 let. 2 stenata mi prinesl partner a pak jsme si je uz nechali. Nejde o to, ze je to drahe, spise je to starost a to jsem mu dala najevo velmi jasne, takze se o ne ten tyden postara sam
6. Nevymyslim, bohuzel... Bytu a domu na pronajem bylo celkem 59 za 4 mesice co tu byl partner na SK a ja jeste v CR, tak hledal bydleni. Bud bylo predrazene, nesedeli kauce a poplatky. CCa 30 obydli dokonce vlastnil jeden clovek - velke kapo v dunajske, jmeno udavat nebudu a tak nakonec ze vsech prohlidek to skoncilo na ne... Partner odmital jit prino do dunajske stredy, prave protoze on sam je od pohledu nacek ( svetle oci, vlasy, ksicht, hubeny) , i kvuli me, pry je to tam nebezpecne a az na par bytu odmitali vsade zvirata. Kdyz uz zvirata neodmitali, museli bychom platit kazde 3 mesice 800 euro za vyvoz jimky , nebo jine veci.. Navic jsme nemeli ani vybavu a penize na ni v danou dobu uz vubec ne, takze minimalne castecne nebo plne vebavene byty, coz i pres info v inzeratu jich bylo tak 10.. jediny, ktery se nabidl bez poplatku navic, byl opavdu jen tento ( zvirata, vybava, dostupnost apod) .
7.Kurzy propartnera jsou a byly vzdy bohuzel nutnosti v postupu v praci ( ted pri covid se nedelaji) a pro me pri lecbach bylo to to jedine, co mi dalo moznost aspon nejak si na vesnici a tady na malomeste vydelat neco malo diky rodinam okolo. Navic skoleni a kurzy mam bohuzel povinne a cast z nich jakozto hotely, stravu apod., mi prace proplaci a cast taky ne ( opet oduvodnenim krize s tim, ze pokud mam problem, nemusi pokracovat a vezmou nekoho jineho)..
8.vydaje si zapisuji a snazim se, ale je to ruzne. Jednou je akce pak ne.. Podruhe je potreba vic jizdneho, pak mene.. Jednou mi partner vezme z penezenky vic a nerekne a pak jezdi pomalu na vypary.. to uz mu rikam ze je blbej kolikrat, ale nebudu se prece hadat za to..
9. Partner se snazi, ale vysvetlovala jsme to vyse.
10. Priority mam, ale stejne tak pro me je dulezity treba pes a ne az nekde vzadu.. To je bohuzel uz o kazdem, ale chapu to, jen nekdo ma prioritu o praci, nekdo o rodine, nekdo tom byt stastny jinak. kazdy ma jiny zebricek..

DO rakouska nemohu. Je to stejne jako u partnera. Jsem ceska s prechodnym zde. Jakmile tu nebudu mit praci, musim zpet do cech a z cech me do rakouska nepusti kvuli zavrenym hranici.

prosim, cti prosim priste vsechno.
A v neposledni rade, povazovat me za masochistku muzes, nic jsem si neprikraslovala. Nekdo ten zivot na lehci, nekdo v necem tezsi. S tim nic neudelas a nezmenis. Jsou lide na tom hure a horsi a neuveritelnejsi pribehy, ale vis co je nejhorsi na tom? ze jsou bohuzel pravdive az mi to srdce trha..

nominativ
25. sep 2020

Milá autorka. Toľko energie, čo si vložila do tých dlhých odpovedí sem, si mala vložiť niekde inde a už by si mala vyriešený celý svoj problém. Vždy sa dá niečo robiť, vždy.

asfodelka
25. sep 2020

@safira23 nestiham citat uplne vsetko, deti mi tu behaju a este aj varim. Len uvediem na pravu mieru uz napisane - nejednalo sa o 3strelcov. U mna to nebolo zdaleka take dramaticke ako u Vas. To u nas v Košiciach ľudia nemusia mať dôvod na strieľanie, nemusia Ťa ani poznať. Len tak sa nejaky debilko vycapi na okno a striela do ludi na chodniku. Ja som mu prisla do rany nahodou. U mna cisty priestrel nad okom, dr. povedal ze chybal mm a som slepa. Som nedelniatko tak asi to bolo šťastie 😉 v tom bloku boli 3 ludia ktori vlastnili zbran. Dopatral to moj otec s kamaratmi, len dalej sa nedostal a tak podla jeho slov nevedel ktoremu z nich ma polamat nohy... policia to uzavrela bez toho aby ma informovali. Bolo to presne v maturitnom tyzdni, ten den som mala pakticke matury, samozrejme som si nemohla dovolit pn, dalsi den som mala birmovku - s monoklom, ani farar mi neveril ze ma postrelili. Bolo to velmi vtipne cele.
A to trestne oznamenie bolo vtipne tiez, skoda reci. Na Tvojom mieste kaslem na miestne media. Celoslovenske urcite. Fakt daj tip do Noveho casu, oni pisu take debiliny ze po tom hned skocia. Svojho casu som sa s nimi pohadala za to co popisali o mne blizkej osobe.. jedna baba povedala, ukradli fotky z fb atd. Oni nemajuproblem, papier vela znesie.
Drzim palce k ukoceniu tohto trapenia. Mozno vecer docitam vsetky komentare😉

safira23
autor
25. sep 2020

@nominativ Tak jsem treba svou praci dodelala, partner odjel na pohovor a mela jsem po mnoha hodinach proste cas. 🙂 Navic nerada nechavam kuse informace

karolinakr
25. sep 2020

@safira23 psika chapem, že si chceš nechať, tiež je zajko moj milačik, za to ťa neodsudzujem
Necitala som vsetky odpovede, len co si pisala o sebe a mne. Proste je tam chaos vo všetkom a furt niekde zadrhel.Ak dobre zarabaš, malo by to byť menej problemove ako ked zarobiš 400÷€
Mas čas si čítať motivačne knihy, ako z toho chaosu von.Treba niekde začať a krok po kročiku to klbko odmotať

safira23
autor
25. sep 2020

@asfodelka jen to ctu, tak me mrazi v zadech.. Zatim je teda tady klid od doby co prijela policie rano jen neco mektaji, neco madarsky nadavaji okolo oken
( zrovna mam jednu stranu oken, jak jsem v prizemi tak blbe do parkoviste a prijezdove cesty k baraku, takze mi vsichni chodi kolem bytu - oni jediny jsou hlasity, plivou po zemi apod) a ohledne Kosic to chapu. Mam tam rodinu. Sice jsem tam nikdy nebyla ,ale je to obdobne jako mesto, kde jsem se narodila.. Vylozene bordel, fet, problemy... Usti nad Labem. 100 000 obyvatel a z toho 40 000 ciganu ( nejsem rasista, jen mi vadi ty nemakacenka co ziji na prispevcich a delaji bordel - bohuzel to je 99% z nich tam).. na puli cesty mezi Berlinem a Prahou, takze hlavni tah pro Nemce, slapky a obchodniky s chudobou.... Mame tam vyloucene lokality obdobne ghettum tady na SK.. Zdemolovane sidliste, kde za cenu bytu 3+1 nekoupite ani vybavu do kuchyne..... Zbrane, rev, nasili, drogy.. Nastesti jsem zila v tech ,, trosku slusnejsich castech, ale taky jsem si zazila sve, kdy se bojite vecer ve tme jet domu, protoze po Vas fetaci a takovyto pripadi hazi sklenene flasky, okradou Vas, znasilni na namesti na kamery... Policie i revizori se boji vylezt v horsi lokalite ven a cigany ani nekontrolzuji radsi.. Vzdy jen bile.. Vracet se tam nehodlam. Uz posledne jsem rikala.. Praha a okoli, nebo neco okolo Beskyd.. ALe uz ne nikdy Usti.. Problem je celkove Prace a finance.. Praha, to je drahota.. 30km od hlavniho mesta chteji za garsonku 15 000 korun.. v prepoctu okolo 600 euro.. V okoli hor, Beskydy apod., je zase problem s Praci a je dost dalka jezdit od vetsich mest ( nejedna se o rad 20km+- bohuzel)..
Ja nechci hanit slovenskou policii, ale bohuzel celkove to jednani tady je hrozne.. Clovek by si rekl, ze aspon kvuli tomu, aby si neudelali ostudu u čechů, tak se budou byť jen an oko snazit, ale cloveka poslou do prdele rovnou a jak vidno asi neresi zda jejich nebo cizi a kolikrat se jeste chovaji, ze Vas tady fakt nechteji at tahnete, protoze po nich chcete neco resit.. Znama taky češka za mnou prisla, ze v nove zamky si kupovala stene bez pp ( pani ji nakecala, ze ji pp doda a vse posle emailem vcetne rodokmenu infa atd..., protoze to bylo pri prvni vlne covidu a nechce si ji poustet domu na ukazku kvuli ,, dceri" a byla velka zima okolo nuly, tak vsechno rychle rychle at steneti neni zima a vylezla z toho strasna množka, kde se litalo na policii mestskou, statni polici, veterinarni zpravu tam i v bratislave a ze doted se neco resilo? Ne .. Sedeli jsme tam s ni 9 hodin, protoze ji nekolikrat poslali pryc a nechteli to s ni ani sepsat.. kdyz dodala veskere inzeraty ze siti, kde to inzerovala ta ,, chovatelka" ( jednalo se o 28 fen a 11 psu od maltezaky, jackrussel, york, beagel, jezevcik po ruzne papousky apod., narvane v kleci pul na pul metru ve tme ve sklepe, co mi pak rikal znamy co dela u kriminalky) a neco se resilo? Delo? Ani velky kulovy.. DOted zadne informovani, doted zadne reseni. Psalo se i na specialni utulky, kam se ty psy davaji a ani je veterinarni zprava neinformovala .. No celkove pardon, ale tyhle urady..to je neco.. Nam kdyz zemrela ta stara fenka ( bylo to ke konci te prvni vlny), tak jsem volala na urady nekolik tydnu i po otevreni uradu jsem tam byla osobne a bud mi nikdo nemohl poradit, nebo nikdo tam v dane kancelari ,, nebyl kvuli covidu, ze se to vyresi pisemne".. nakonec mi sprominutim ty hajzlove naucotvali jeste 3 mesice placeni dane za psa navic, ackoliv uz byl davno mrtvy, mela jsem i certifikat z krematoria.. no hrozne.. Cely ten pristup dnesni ,, moci" ..

@karolinakr Hodne jsem nad tim premyslela.. Spis nevim kde zacit.. studuji psychologii.. Ale neco jineho je studovat a neco jineho je pak v dane situaci udelat to je spravne... Jsem jako vetsina .. Umim poradit, pomoci, aby to fungovalo lidem okolo, ale ja sama sobe uz ne..

karolinakr
25. sep 2020

@safira23 😇 tak potom ti už ostava jediné :Pane Bože osvieť ma a pomóž mi vidieť cestu, tam kde nie je.

safira23
autor
Autor odpoveď zmazal
safira23
autor
25. sep 2020