Dve tváre blížencov, náladovosť a manželský hnev
Ahojte.. Potrebovala by som poradiť a poznať názor 3tej strany. S manželom sme spolu už 15 rokov, z toho 12rokov ako manželia...On má 41 rokov a ja mám 36rokov... Milujem ho najviac ako sa dá a preto s ním mám dvoch chlapcov (10 a 6 rokov ) Náš vzťah bol na začiatku veľmi krásny a romantický.... No po rokoch sa to menilo ... Romantika sa vytratila (z jeho strany) a manželstvo začalo byť manželstvo bez iskry. Koli deťom si sem tam niekam vyrazíme najmä v lete, snažíme sa aby mali pekné zážitky.Už 6rokov žijeme vo svojom domčeku iba my štyria.Manžel pracuje ako kuriér a ja mám tiež prácu u nás v dedine.
Kam môj príspevok smeruje ?
Chcela by som poznať názor iných, ako by postupovali, či by to tolerovali, alebo čo by mi poradili robiť...
Môj manžel je ináč super chlap... Pokial nemá ,,svoje dni " ... Je v znamení blížencov a o tých sa hovorí, že majú dve tváre...A to presne sedí na neho...
Prvá tvár je manžel, ktorého nadovšetko milujem, do ktorého som zaľúbená aj po toľkých rokoch... Chlap ktorého som si vybrala do života.. Múdry, milý, ochotný, trpezlivý, tolerantný, zábavný a milujúci...
A tá druhá tvár je manžel, ktorého mám rada, ale veľa krát si v duchu poviem, to naozaj si si jeho vybrala na život do konca ? Chlapa, ktorý sa síce finančne vie postarať o rodinu ale ktorého treba do všetkého tlačiť ? Ja viem, že má toho v práci dosť ale aj ja chodim do prace ale okrem toho mam na starosti domácnosť a deti.... S tym mi nikto nepomáha... On mi nedokáže pomoct ani s umytim riadu... Alebo niečo uvariť... A to je vyučený kuchár...Dokonca ho treba nútiť ísť robiť nejaké chlapské práce okolo domu ... Veľa krát niektoré z nich musím predsa len urobiť ja.... A to ma ani nepochváli, aj keď tak málo kedy. Všetko odo mňa berie ako samozrejmosť... Dokonca ak niečo nestihnem alebo sa mi nechce urobiť čo o sa týka domácich prác tak on mi to vie vyhodiť na oči, že som to neurobila...
Deťom sa skoro vôbec nevenuje. Niekedy ich zobral aspoň na prechádzku von alebo proste niečo... A teraz sa už aj toho zriekol... Deti ho milujú ale on je na nich často dosť prísny... Začo som na jednej strane rada, lebo maju aspon pred ním rešpekt... Tým že sú so mnou stále tak mňa síce tolerujú a majú voči mne rešpekt ale berú ma za kamarátku, ktorá im je vždy na blízku....
Manžel mam pocit ze tym ze je stale v robote a potom ked je uz doma alebo cez vikend , rano či večer je neustale na telefone ... To mi dosť vadí... Aj ja som, ale vtedy ak mám čas...
Ďalšia vec je tá, že je veľmi urážlivý a náladový.... Dokáže sa uraziť kôli úplnej banalite, rovnako ako vie aj zmeniť zo sekundy na sekundu náladu... Vtedy nastane to ze sa uzavrie do seba a nebaví sa so mnou, deti od seba odháňa , je chmúravý na celý svet vedia ho vsak rozosmiat obcas aj trápne tiktók videá... Ten jeho hnev trva aj jeden dva ci tri dni .... A aj tak nepride on za mnou ale stale musim nadviazat kontakt ja a prehltnut vsetko ... Ja sa mu musim stale pytat ... Neviem som už zúfalá... Co by ste mi poradili ? Alebo co by ste robili na mojom mieste ?
@janulik2489 ja by som mu ukazala zrkadlo. Vies ako to myslim, v niektorych situacich sa mozes spravat ako on a mozno pochopi.
Tak ja mam blizenca ale,ze pravy opak.Muz nevydrzi ani den oddychovat,ak oddychuje ma vycitky.Sama ho musim krotit,nech uz nic nerobi.Aj cez sviatky.Rec ma suprovu,taky super recnik je z neho.Sa doma smejeme,ked nieco riesime tak mu vravim,ze s teba by bol super politik,vsetcia by ti uverili.A smejeme sa.
Ale ano,mam aj tipickeho blizenca doma a to je syn,muz je ku koncu blizencov a syn je v strede.Presne ako ten tvoj muz je aj moj syn.Do vsetkeho ho musime tlacit,ale tiez ma dobru hubu,vyrecny ale sam pre sebe a lenivi.
To je aj tvoj muz,lenivy velmi.
Zite radsej v panelaku,ako v dome.
Ja ani neviem aké znamenie bol môj chlap. No,nepomôže ti dve veci. Jedna je, úprimny rozhovor o vašom vzťahu a snaha niečo zmeniť z obidvoch strán. Ak nie a chces ostať v manželstve musís potlačiť seba. Prestať riešiť nepodstatné veci, vykaslat sa na chlapskiu robotu. Nebude a hotovo. Inak smerujete k zániku. A je dobre, že mas snahu a chces to riešiť teraz .
nemyslim si ze je to tym ze je blizenec. je taka povaha. sama som blizenec ale tieto veci nerobim co opisujes.
To, ze je blizenec, je ocividne jeho/tvoj/vas najmensi problem...to, ze je neschopny a jedine, co zvladne, je ist do roboty, to je problem.
Dvaja vo vzťahu by sa mali rozvíjať k lepšiemu,ak je to opak ,niekde je chyba vo vzťahu
A vzťah tvoria dvaja
Ja lenže, napísala si ze bývate vo svojom domčeku "iba my štyria", to kto ešte by tam mal bývať?
Ani som do nedocitala... s muzom sme obaja blíženci, nie ,nie sme dvojtvarmy, nie, nikto nás nenúti ist umyt riad.
To ze mas doma lenivca ktory nevie pohnúť prstom je fakt, nie znamenie.
Ja lenže, napísala si ze bývate vo svojom domčeku "iba my štyria", to kto ešte by tam mal bývať?
@anonym_6ae152 jeho mama, jej mama, ideálne aj švagrine nech sa všetci starajú o ich deti
@janulik2489 to, ze je blizenec, je nepodstatne. To ani neries. Je to jeho povaha, nezaujem, mozno je unaveny, znechuteny zo zivota. Musite sa porozpravat ako dalej.
To nemá nič spolocne s horoskopom, to ke jeho charakter a mentàlne nastavenie. Preco by nieco menil?Ked toľko rokov si mu tolerovala...snaź sa aspon̈ syna vychovat inak.
To že je blíženec nemá absolútne nič s tým, aké nálady má. Zo skúsenosti ti možno poradia iné ženy, no ak veríš na znamenia, čo ti povedať… je mužom do pohody len v správnej konštalacii hviezd?
@iivancova moment ja som nenapisala ze to ze je blizenec je zarodok nasho problemu ... Ja som napisala ze sa hovori o blížencoch ze maju dve tvare a to je rozdiel
@iivancova moment ja som nenapisala ze to ze je blizenec je zarodok nasho problemu ... Ja som napisala ze sa hovori o blížencoch ze maju dve tvare a to je rozdiel
@janulik2489 to čo opisuješ ale niesu dve tvare ,ale len nezáujem
@anonym_6ae152 jeho mama, jej mama, ideálne aj švagrine nech sa všetci starajú o ich deti
@anonym_9d8476 nie to urcite nie... Tym som cielila ze sme iba my 4 v domacnosti co znamena ze sa za vznik nasich problemov nik iny nemoze ... Ze sa nam nikto iny do nicoho nemiesa .... Jednoducho ze zijeme sami
Toto nie je dvojtvarnost, ale pasitiva, ignoracia a lenivost. A nechcem ta urazit, ale ja tu ziadneho super chlapa nevidim, prave ze podla opisu je to dost hrozny chlap 🤷♀️ Obaja pracujete, preco si akceptovala, ze je komplet vsetko na tebe? Aj deti, aj cela domacnost? To teda nie je velmi dobry vzor pre tvoje deti…
@anonym_9d8476 nie to urcite nie... Tym som cielila ze sme iba my 4 v domacnosti co znamena ze sa za vznik nasich problemov nik iny nemoze ... Ze sa nam nikto iny do nicoho nemiesa .... Jednoducho ze zijeme sami
@janulik2489 ja sama som blizenec a ano tiez mam niekedy pocit ze mam dve tvare, ale to nic nemeni na fakte ze tvoj muz ma vlastnosti ktore sa nedaju prehliadnut a nemyslim si ze je ho znamenim
Prosím pochopte, že ja som neprikladala dôraz na jeho znamenie
Prosím pochopte, že ja som neprikladala dôraz na jeho znamenie
@janulik2489 tak načo si písala,že je blíženec?
@janulik2489 Neverim na znamenia,ale kamoskin muz blizenec je normalny mozno 3-4 dni v mesiaci. Nech ti je utechou,ze to s nim mohlo byt aj horsie 😂
Ja som blizenec. Svoje dve tvare resp nazvala by som to naladovost sa vytratili zhruba prekrocenim dospelosti. Ale dajme prec znamenia, podme sa pozriet na to co s vami. Jeden cas som bola aj ja taka, ze potrebujem zmenu v nasom vztahu. A jeden kludny vecer s poharom vina som sa muzovi velmi otvorila a povedala nie v hadke ani v nicom takom, ako to vsetko vidim. Nie cez vycitky, ale cez to co ja vo vztahu potrebujem. Ze vztah je na dvoch, nie je jednostranny a ak to ma fingovat, musia si ho budovat obaja. Objatie, pomoc, podpora, pochopenie, vypocutie. Tiez som mu vysvetlila kolko robim v domacnosti, ze volno ja nemam nikdy toboz nie cez vikend.
Ze proste ja seba poznam a ak mi dlhodobo nieco velmi chyba alebo mi velmi vadi, tak potom sa uz prestanem stazovat, ale budem hladat nieco niekde inde. Ale uz sa nepamatam ako som to povedala, nebolo to presne takto, hlavne preto aby to nepochopil ako nejake vyhrazanie.
Poznam niekolko parov kde sa rozviedla zena pre podobne problemy ako opisujes ty. Zeny naznacuju a muzi nechapu. A pochopia az ked je neskoro.
Dalsia moznost ako rozhovor moze byt, ze mu nastavis zrkadlo a prestanes pre neho robit veci, zacnes ho vyraznejsie ignorovat, ked sa bude oduvat povedz mu ze nie ste male deti a ze ked v tom bude pokracovat, viac to na teba nebude fungovat a bavit sa uz nemusite vobec. Ked sa bude dut, odid. Chod von s kamoskami, nechaj mu deti, a fakt nechod ty za nim nikdy madvazovat kontakt, ak nemas vinu. Nech si tebou nie je isty. Staraj sa o seba viac, cvic, bav sa, bud taka v pohode bez ohladu na neho. Veci ktore ma urobit on nerob a ked tebe bude vycitat pospominaj v klude vsetko co mal on urobit a neurobil. Ale v klude, nie v hadke.

To že je blíženec nemá absolútne nič s tým, aké nálady má. Zo skúsenosti ti možno poradia iné ženy, no ak veríš na znamenia, čo ti povedať… je mužom do pohody len v správnej konštalacii hviezd?