Dvojité životy mužov
Ahojte zienky,
chcela by som sa vyrozpravat ohladom urcitych veci, ktore ma trapia. Nehladam tu radu, problem sa netyka priamo mna, skor by som chcela vediet vas nazor. Podam to snad strucne.
Ide o to, ze pracujem vo vylucne muzskom kolektive. Nebudem specifikovat, o ake zamestnanie ide, ale tak viete si priblizne domysliet. Chlapci dochadzaju do prace zo vsetkych kutov Slovenska. Sme super kolektiv, ale niektore veci ma dost deprimuju. Najviac to, ze asi kazdy z nich vedie dvojity zivot. Doma ich cakaju zeny s detmi a tu v okoli, kde pracuju, zas milenky. Je mi z toho smutno, ked pocuvam nepekne veci, ktore hovoria na svoje manzelky, uzivaju si s milenkami a potom sa vratia domov a tvaria sa ako najstarostlivejsi a najmilujucejsi manzelia. Ich zeny o nicom netusia, pretoze o rodiny sa staraju a pred zenami sekaju dobrotu (aspon podla toho, co hovoria ked som sa ich na to pytala). Zatial co oni su tu v praci niekolko dni, zeny sa im staraju o deti a domacnost a pani si uzivaju zivot ako slobodni mladenci. Pytam sa ich, preco to robia? Vraj po 20rokoch manzelstva to uz nie je ono (a to niektori nie su zobrati ani druhy rok!!!)...Na jednej strane su ako kamarati super, na druhu stranu ako ludia......no, lutujem tie zeny, ze ziju v takomto klame cely zivot...Casto nad tym musim premyslat, je uz naozaj taka skazena doba alebo som len zrovna v takom okruhu ludi? Viete, takto ked pracujete a vidite toto v praci, tak potom si uz myslite, ze to je azda normalne a ze vsetci su taki....Co si o tomto myslite? Nestretli ste/nestalo sa vam nieco podobne? Dakujem za reakcie, lebo som z toho trosku zdeprimovana, ze to takto v zivote funguje :(
@liaka ano, navyse v penazenke fotka zeny a deti, na tapete mobilu a pocitaca tiez, na stene v kancelarii fotky...potom sa pytam seba, mozu takyto muzi svoje zeny naozaj milovat a potrebuju sa s niekym len vyjasit? Alebo ich uz nelubia? ...Odpoved som dostala, ze po rokoch manzelstva to uz nie je ono ale ze kazdy musi v zivote prijat urcitu rolu. A ze novy vztah uz nikdy nebude ako ten prvy, ved aj tak vsetky koncia rovnako, tak co ze si najdem milenku. A vraj takyto styl prace im vyhovuje, ze nie su stale pri rodine....A presne, navzajom sa kryju. A vlastne ja ich tiez pretoze to ich manzelkam na nos nevesiam, cize citim ze urcitym sposobom im to tolerujem, ale nechcem sa do toho miesat. Je to smutne
@veronika295 aj u nas je to tak. Za cigaretku a pol deci fajocka. Minule jedna pocestna oslovila mojho muza, ze ci jej neda jednu cigaretu, ze sa s nim pohra... a uz ho isla chytat tam dole...
@sofinkasona tak tak. A niektore vyroky zien, ze co nenajde doma hlada inde... smiesne... Zena moze muzovi aj trikrat denne fajku robit a sexovat s nim kazdy den. Ine mäsko, je ine mäsko 🙂 To su slova tiez chlapov
No a co z toho vyplyva ked suka neda pes nestekne 😀
@liaka Je jedno ci dedina alebo mesto,aj drogy neboli kedysi tak rozsirene na dedinach a niekde je to horsie ako v mestach...
Vacsina muzov to berie aj tak len ako bolo pisane-iba to ,,maso,,
Neviem co je horsie,ci ked chlap to berie len ako odreagovanie sa a je tam fyzicka nevera,vlastne bez neakych citov,alebo zenska nevera,kde su vacsinou aj city.
Chlap tu fyzicku utne asi lahsie,ale ked sa zena zamiluje...
Tymto nikoho neobhajujem,kazdy nech si zodpoveda sam za seba...
@comatsu aj chlap sa moze zamilovat. Jedna vec je, ze tazko zenu opusti ak uz maju spolu vytvorene zazemie, rodinu, financnu zavistlost atd. Ale nehovor mi, ze ak to s druhou taha uz par rokov paralelne s manzelskym vztahom, brava ju na vylety, stara sa o nu, volava jej, ziarli, a pod. tak ze ju istym sposobom nelubi.....smutne na tom je to, ze jeho zena vlastne nikdy nespoznala jeho pravu tvar narozdiel od milenky...ze zije cely zivot v klame. Tak potom ktory vztah je ten realnejsi? Ten co ma doma alebo ten s milenkou? Hmmm? Pretoze pred milenkou moze byt taky aky je naozaj......Ja osobne mam pocit ze taketo zivoty mozu viest len psychopati, ved to cloveku musi ist potom aj na hlavu uz
Muži su v prvom rade úplne iný ako ženy. Muž môže mat sex aj keď dotyčnú nepozná a nemiluje, zato väčšina žien potrebuje byt minimálne citovo zainteresovaná. Ak teda nehovoríme o nejakých sockach. To nie je o tom ze muži su psychopati. Verím tomu ze niektorí muži podľahnú ľahšie niektorí tažšie najmä ak su vovztahu problémy ktoré sa dlhodobo neriešia. Pripadne su profesie ktoré neveram nahrávajú (učitelia na VS, kamionisti, potom takí co chodia za prácou na týždňovky, alebo často chodia na služobne cesty). Ono sa nevera asi skôr udeje mužovi nakoľko na jeho bedrách neleží cela domácnosť a deti.
Tento tyzden som sa stretla s jednym kamaratom a presne s tymto sa mi priznal. Ma dlhorocnu priatelku, s ktorou je spokojny, lubi ju a nema v plane ju opustit. Ale vzdy, ked sa mu naskytne prilezitost, vyuzije ju. Nevidi v tom nic zle - oddeluje sex od lasky. Priatelku lubi, so zenami na jednu noc zaziva len vasen, ktoru s priatelkou uz nema.
Radsej nad tymto ani nepremyslam.
@martina_l_l a jeden moj kamarat, ktory prave stavia dom s priatelkou, su spolu uz velmi vela rokov a planuje s nou dieta mi rozpraval ako to je s milenkami. Zemilenka je len na odreagovanie, vasnivy sex, ktora ti ho vyfajci (neviem ci mu to zena doma robi ci nie), a ze so zenou to je ine. Ze tam je ten sex s citmi, neznejsi, pohrat sa so zenou musi...
@liaka aj tak sa mi to nejakym spösobom hnusi. Is si zatrkat s neznamou a potom si lahat k manzelke. Ale preto pisem, ze neriesim, nerozmyslam nad tym, lebo ako citam nazory niektorych tu zien, tak akoby to povazovali za prirodzene lebo to existuje uz od nepamati.
@martina_l_l nemyslím si ze neveru treba považovať za prirodzenú, len sa netreba tváriť, ze neexistuje. Na vzťahu treba pracovať aby sa neudiala, a keď uz sa tak stane a prevalí sa treba tiez zapracovať. Ci je to nechutne, normálne, nenormálne ? My mame s mm známeho ktorý mal aj tri ženy popri priateľke. Potom sa chodieval vychvaľovať k môjmu mm co ma za zážitky. A moj drahý mi to potom rozprával. Kedže mi z toho bolo nevoľno povedala som mu ze ma súkromný život našeho známeho ani pri najmenšom nezaujíma. Potom aj mm uznal ze je to cudne, najmä to, ze sa nebojí chorôb a to ako sa s ľadovým kľudom pozerá priateľke do oči. Nuž ale do budúcnosti nevidí nik z nas. Stať sa to môže komukoľvek. To je proste fakt.
@martina_l_l mne to nie je prirodzene, ale zial poznam to, kedze som ako mlada chodila s partiou kde islo len o dobrodruzstvo, sex, zabavu a vypadnut z dediny. Takze nie kazda je len na peniaze... Ale zial ruku do ohna nedam za chlapa.
No teda o vernosti muzov si velke iluzie teda nerobim, ale zaraza ma fakt, ze to zeny prijimate ako nieco normalne... Ako fakt? Vyroky typu:aspon bude vzruso v zivote a aj tak sa nerozvedie lebo by prisiel o majetok, tak nech si trtka kade tade, mne je to vlastne jedno mi pridu ako neucta voci sebe samej.
Desi ma fakt, aky odkaz odovzdame dalsej generacii. Bude hovorit nasim dceram, ze to je v poriadku, ze si tvoj muz smykne aj pomimo, budeme ucit nasich synov, ze je to uplne normalne podvadzat? Kde je vzajomna ucta, kde je respekt, laska? to uz nie je podstatne, to sa uz nenosi? Lebo muz, ktory podvadza pravidelne si svoju partnerku rozhodne nevazi a zena, ktora to toleruje je hlupa hus, ktora nema uctu voci sebe samej
My sme si to s mm vyjasnili ak by šlo o jednorazové pošmyknutie ja by som to vedieť nechcela. Nech si nesie tiahnu svedomia sám na svojom chrbte - to je pridaná hodnota nevery. A ak by to trvalo dlhšie, myslim si ze by sa to časom prevalilo. Tiez nemám ilúzie o vzťahoch a napriek prvej vete si samu seba vážim. Len ako píšem nikto za seba nemoze dať ruku do ohňa nieto ešte za partnera.
@tutu_1 jasne, jednorazove posmyknutie sa moze stat... ale nerozumie, preco to zeny beru normalne. Ja sama som bola vo vztahu, kde som bola podvadzana. Bola som mlada a verila som, ze ja ho zmenim :D :D :D :D No jasne.... vydrzala som to 7 rokov!!!!! 7 rokov som sa nechala ponizovat, bola som na smiech a mnohi pritelia ma lutovali... Druhy krat tuto chybu neurobim....
BTW za seba ruko do ohna dam, aj obe a aj nohy... tych prilezitosti bolo niekolko a ani raz som nepodlahla... 😉
@liaka velmi som tvoju prispevku neporozumela. Hovorime teraz o nevere muzov alebo zien? Chcela si tym povedat, ze ta to vöbec netankuje, lebo aj zeny trtkaju?
Velmi zalezi na charaktere toho ktoreho muza. Ja poznam par, ktori odisli do zahranicia za pracou a vedu si tu skvele zivoty. Milenky su jedna vec, plus zariadili si vlastny zivot. Nechce sa im ist ani domov k rodinam. Zvykli si na takyto zivot - ist do prace, na ubytovnu, najest sa...nikto neskrieka, deti neotravuju, robia si co chcu. Na druhej strane su tu aj taki, ktori robia s cielom, aby sa ich rodiny mali dobre a ti ani nepodvadzaju (zarucit sa vsak, samozrejme, neviem)
@sam2 No vidíš mna tiez ex podvádzal a tiez som sa snažila dať to dokopy. Problem bol ze som sa snažila len ja. Zbytočne som s nim stratila najkrajšie roky života. Tiez bola príležitosť ktorú som nevyužila, ale vidím to na vzťahoch v mojom okoli ze stať sa to môže komukoľvek. Niekto to ustoji niekto nie. A iný nemajú problem pokračovať v neverach. Ktosi tu písal ze intelektuálne založení muži vraj nie su neverní. Ja sa musím smiať lebo práve z týchto kruhov poznám najviac promiskuitných ľudí, ktorí majú na oko krásne dlhoročne vzťahy. A moj mm sa čuduje preco sa radšej rýpem v záhrade a chodím von s našimi psami. No preco ? Mam si snáď posedieť so susedou z vedľajšej dediny na kávičke a tváriť sa ze o ničom neviem ?
@sam2 dlhodobu neveru alebo milenecky vztah rozhodne tolerovat nebudem. Ja som sa sice nikdy neposmykla ale vidim ako to na roznych akciach chodi. Preto tvrdim ze stat sa moze. No ak sa stane nechcem to vediet lebo by som to riesila. Moj chlap ma svoje zasady ale ako kazdy jeden je to tvor omylny, s chybami a slabostami. Ruku do ohna nedam za nikoho. To je ako ked clovek tvrdi ze by nikoho nezabil. Je to v kazdom z nas a za istych okolnosti sme vsetci schopni vsetkeho. A taky mimomanzelsky sex je predsa len jednoduchsi ako zabitie 😉
Ach jaj ja som nikdy nelotreboval podvadzat ziadnu zo svojich priateliek a verim tomu ze ani nebudem musiet podvadzat dalsie buduce byvale ... .co som mal moznosti bit milencom vydatej zeny hladala len to co doma uz nedostala a to iste je i u chlapu tak ak sa budekazdy v pare starat aby bolo vsetko co naj nebude potreba nikomu hladat vasen u ineho/ inej
No zle sa toto číta, ale som si istá, že nie všetci sú takí. Velakrát ale bohužial si žena zbalí manžela na velký vystrih minisuknu a okaté flirtovanie, čo potom čakať od takého muža? Vernosť asi ani moc nie. Podla mna by sa žena mala chovať tak, aby k sebe pritiahla muža, ktorý neskáče po každom velkom výstrihu a krátkej sukni, ale aby si ju všimol muž, ktorého takéto predvádzanie skôr otravuje a na žene si všíma iné veci. Tak minimalizuje šancu, že jej muž sa otočí za každou suknou čo sa okolo neho mihne.
@marcelatje jasne, bolo to myslene na dlhodoby problem 😊
@marcelatje ale este dodam, ze ani jednorazovka nie je uplne normalna ako su tu prezentuje. Podla mna teda no 😊☺️
@sofinkasona ahoj stretla som sa s tymto druhom muzov ale nie je to tak vsade. nastastie. dokonca som sa na to prave muza pytala a ani u nich v praci to nie je zvykom
@sam2 nie nie je to normalne ale za istych okolnosti sa moze stat.
@dxxolm nestotoznujem sa s tvrdenim ze muz hlada len to co mu nie je doma dopriate.
Ahojte ked toto citam je mi smutno z toho ☹ tiez som pracovala v jednej spolocnosti kde bola velka cast chlapov takych ako pise zakladatelka ☹ dokonca jeden kolega spaval pocas pracovnej doby s kolegynou vzdy sa zamkli v kancli a vsetci to vedeli a obaja mali rodiny a ten kolega o svojej zene len v dobrom rozpraval anechapala som ☹ normalne som potom mala vselijake myslienky co robi moj manzel v praci ... ale verim mu a teda v kutiku duse dufam ze naozaj by ma nepodviedol ...
@marcelatje 🙂 preco ? Ved prave to ze to doma nema ok je start aby sa nechal obstastnit od dakej inej 🙂 ci ?
@sofinkasona skazena doba zial teraz nezijes dvojity zivot ako keby si nezil....ja sa tiez s tym nejak neviem stotoznit... je mi z toho všetkého zle
ja zas poznam taku zenu,chlap zarezava v norsku a ta sa k*rvi s kazdym kto sa na nu pozrie....

Zeny, ja som este asi naivna a mlada, lebo ja stale verim na lasku a na to, ze si budeme s muzom verni a budeme spolu az do smri 😀DDD ale ak by ma chcel podvadzat, tak ok, ale mohol by mi to povedat, aby som si aj ja zariadila nieco lepsie do zivota ... myslim si, ze ak sa dvaja ludia snazia, tak by ich nemal niekto treti rozhadzat. Tak uvidime, co bude a ako bude. MOzme si to tu popisat o dvadsat rokov, ako je kto na tom 🙂