Emočne nestabilná
Žienky prosím o radu...mam 40r, žijem sama bez detí asi odjakživa...vztahy sú pre mňa náročné, extrémne zlé skúsenosti...mam za sebou množstvo terapií. To ze som v živote nemala rodinu a deti som dlho vnímala ako životné zlyhanie ale už sa s tým zmierujem. Mam problém zblížiť sa s mužom, veľmi po tom túžim ale akonáhle sa niekto priblíži, prepadne ma strach a zo strachu začnem vysalovat a prestávam byt sama sebou a zo strachu z ublíženia dokážem robiť absurdné veci, akoby podvedome vyvolávam konflikty aby som mohla odísť naspäť do "bezpečia"....Kým som sama cítim sa vyrovnaná, šťastná. Akonáhle sa priblíži muž, dokážem sa zachvili rozbiť na milióny kúskov....nedokazem spať, jest, nič robiť....viem ze MK je pre mamičky ale skúšam....som veľmi citlivá asi až príliš...mám za sebou viac ako dekádu rôznych terapií...prosim nenapadá vás niečo čo by mi pomohlo....velmi ďakujem
uvedomuješ si to všetko a chceš to zmeniť, to je prvý krok..
@autorka Je to tym, ze furt sa zaoberas sebou. Chodis na terapie, kde hladas ospravedlnenie svojej sebastrednosti a znova len rozoberas seba. Aj teraz.
Ty nechces radu, ako sa chovat, aby sa chlap pri tebe citili dobre, ty chces nieco, co ti ma pomoct. Tebe.
Preto su pre teba vztahy narocne. Ty mas vsade seba, na inych nemas priestor.
Nebolo to napisane, aby som ti ublizila. Ale tak to vidim ja.
Nepytaj sa, co by ti malo pomoct. Pytaj sa, aky steak upiect chlapovi, aby sa dobre najedol(napriklad).
A samozrejme v zdravej miere o druhych, ale seba neries.
Máš z tých chlapov úzkosť, či sa bojíš, že sa zamilujes a stratis triezvy úsudok?🙂možno máš rada veci pod kontrolou a tak ako ty chces..
No ja ti neviem, toto vyzera na tazku traumu z detstva. Nemala si toxickych rodicov, ked nedokazes doverovat a emocne sa na niekoho napojit?
Co surodenci, kamosky?
Inak mna by zaujimali tie terapie, pretoze ja mam zly zazitok zo psychoterapie strasné sklamanie, aj psychologicky dost slabé, ale zas aj dobré..tam treba dobre hladat ..malo by sa o tom viac hovorit a inak ked chces napis mi spravu, pislem Ti tie videa o terapii mozno tam najdes navod a odpovede, aha efekty.
@dagmarovita v com to bolo slabe? V com ta terapia sklamala?
@0silvia0 to bolo cele zle, nozem napisat do spravy ked najdem cas
Praveze, ak si stastna sama so sebou, tak bud a nevycitaj si, ze si mohla mat rodinu a pod. - taka emocna som aj ja a poviem ti, ono v manzelstve a s detmi je to uz horsie potom ustat, niektore situacie. Ja hlavne nemam trpezlivost a niekedy sa velmi vycerpavam, aj vecami, co by som riesit nemusela. Ale najst v zivote taky ten zdravy balans, sa asi len tak niekomu nepodari.
Tak ak si takto spokojna, tak je to dobre. Ak by si chcela mat partnera, mozno vylozit karty na stol - povedat narovinu, ze si vybusna povedzme, mozno existuje niekto, kto by to zvladol. A nejako by ste sa doplnali.
Ahoj autorka. Aj keď je tvoj príspevok starý, ale mam presne tieto iste pocity..ako cez kopirak a ešte som aj v tvojom veku. Neviem ci sa k tomuto ešte dostaneš, ale ak si tu, napíš mi prosím do pošty alebo kde sa môžeme skontaktovať. Myslím, že by nám mohlo pomôcť si o tom popísať a necítiť sa tak samé...