Emočne nestabilná
Žienky prosím o radu...mam 40r, žijem sama bez detí asi odjakživa...vztahy sú pre mňa náročné, extrémne zlé skúsenosti...mam za sebou množstvo terapií. To ze som v živote nemala rodinu a deti som dlho vnímala ako životné zlyhanie ale už sa s tým zmierujem. Mam problém zblížiť sa s mužom, veľmi po tom túžim ale akonáhle sa niekto priblíži, prepadne ma strach a zo strachu začnem vysalovat a prestávam byt sama sebou a zo strachu z ublíženia dokážem robiť absurdné veci, akoby podvedome vyvolávam konflikty aby som mohla odísť naspäť do "bezpečia"....Kým som sama cítim sa vyrovnaná, šťastná. Akonáhle sa priblíži muž, dokážem sa zachvili rozbiť na milióny kúskov....nedokazem spať, jest, nič robiť....viem ze MK je pre mamičky ale skúšam....som veľmi citlivá asi až príliš...mám za sebou viac ako dekádu rôznych terapií...prosim nenapadá vás niečo čo by mi pomohlo....velmi ďakujem
Tak to už nechaj tak ... uzavri túto kapitolu života a ži si svoj vyrovnaný život, tiež to uz tak robím a som od teba o pár rokov staršia
prečítaj a a vry si do duše vetu, ktorú si napísala: ".Kým som sama cítim sa vyrovnaná, šťastná. " To je dôležité. Ži tak, aby si bola šťastná a ak si šťastá sama, je to to správne. Žiadne pocity zlyhania, nič také - ľudia žijú svoje životy rôznym spôsobom, toto je ten tvoj
Niekto Ti ubližoval fyzicky, psychicky?
Autorka, ani nevies, ako ti rozumiem ♥️. Ver mi, že je to vec rozhodnutia. Medzi životom, kde je veľa sklamania a bolesti a kde to ani napriek veľkej snahe nefunguje a životom, kde ide všetko akosi hladko a prirodzene. Jediná cesta, ktoru si viem u teba predstaviť je, ze by si spoznala dobrého človeka, ktorý nie je povrchný, vedel by to tvojich blokoch a mal by ťa úprimne rád. Opakujem, mal by ťa úprimne rád, je to niečo iné ako túžba, ktorú muži pociťujú, keď sa o ženu zaujímajú. Tento prechod z kamarátstva do vzťahu by musel byť pomaly a pozvoľný, aby si zabudla, že ideš do vzťahu. Potrebujes niekoho, s kým si najskôr vybudujes dôveru. Vek však hrá proti tebe. Je málo mužov v tomto veku, ktorí sa na taketo niečo podujmu, veľmi rýchlo idú na vec a tlačia sa do intímnej zóny a nevedia, že v tejto oblasti máš taketo problémy. Preto som ti napísala, že či nie je lepšia voľba nechať to už tak.
Nie každý ma šťastie vo vzťahoch... Nemať deti je pre ženu ťažké sa s tým zmieriť, to chápem, ale zasa netreba sa spoliehať, že partner nás urobí štastnou... musíme to vedieť samé. Viem, o čom hovorím, tiež som bola aj sama a trápila sa tým. Treba to prijať tak ako to je a možno práve vtedy to príde, vždy to tak býva, že keď to nečakáme, tak sa to stane. Netreba to príliš prežívať a riešiť, nechaj veci plávať... čo má byť, to bude. Hlavu hore..
Nemám pre teba konkrétnu radu autorka, ale tiež ťa chcem uistiť, že ľudí podobných ako si ty je viac ako sa zdá. A neexistuje iba jeden dôvod prečo. Ja to beriem tak, že buď sa nájde muž, ktorý so mnou bude mať trpezlivosť alebo zostanem sama. A keď ma občas prepadnú pochybnosti, prečkám ich a idem ďalej. Všetko raz prejde.
Skús pozrieť videá od Katka Runa na webe, ona tieto veci vie pekne vysvetliť.
kúp si šteňa alebo mačku. úplne vážne. keď ťa bavia kvetinky a záhrada, skús "vyšší level" na zvieratko
Pohodový muž chce pohodovú ženu. Ak budeš neistá a emočne nestabilná, budeš priťahovať kadejaké individua. Preto je dobré si to príliš nebrať k srdcu, veď nejde o život..
No ak nepomohla terapia , tak asi si len robit kratkodobe plany, vyjst zo svojej komfortnej zony a skusat nove veci: kurzy, jogu, turistiku....zmierit sa vnutorne so situaciou a nebrat svoj zivot ako zlyhanie.
Toto je dokaz, ze zas tie psychoterapie zas tak nepomahaju..alebo si chodila na zle psychoterapie, neviem..su online psychioerapie nejake osvetlene, celkom su fajn. Aj tak je to vsetky provlemy nedostatok lasky v detstve, prijatia..zazite odmietnutie, potupovanie v minulosti atd
@dagmarovita Alebo aj, že aj psychoterapie majú svoje hranice. Autorka pri svojom probléme potrebuje spoluprácu od druhého človeka a nemôže to ovplyvniť, či jej do života vstúpi alebo nie. Ak je teda jej problém aspoň sčasti podobný tomu môjmu.
Nemáš diagnostikovanu hraničnú poruchu osobnosti?Skúšala si liečbu u psychiatra?
@suge... Áno ďakujem...
autorka, si obdivuhodná žena, očividne šikovná, inteligentná a to čo riešiš, tak ja to trošku zľahčím, ale je to len CHLAP, žiadny Boh 🙂. Ber kontakt s mužmi ako zábavu, niečo príjemné, obohacujúce a nie ako strašiaka. Vieš ako to myslím?
A čo zlé sa môže stať? Maximálne ostane všetko po starom ako to máš teraz. Ja som si zo zlej skúsenosti zobrala vždy niečo, poučila som sa. Aj tieto zážitky nám niečo dajú a posúvajú nás. Tí chlapi vycítia, že máš zmatok a takto sa nikam neposunieš. Mám čerstvých 50 rokov a ten pravý prišiel pred 3 rokmi a hneď som vedela, že je to ono. A zlých skúseností mám tiež veľáá, ale čo nás nezabije, to nás posilní.. Presne ako píšeš, treba byť nad vecou 🙂

preco sa nevykasles na terapie, bud sama sebou, stastie nie je rodina a deti, zdvihni sa a chod na zmenu robit co i len do mcdonaldu do zahranicia. urcite mas asi vlastne byvanie po tych rokoch a skraslujes si ho a tak, normalne skor by som na tvojom vyuzila krasne roky zivota a isla za zmenou , ktora ti prospeje. Muz potom pride alebo nepride ako nieco nahodne, a nebudes mat potom strach, ktory je neopodstatneny. Mas pravo byt konfliktna ak ta hranicna situacia prinuti tak reagovat, netreba sa bat emocii aj ked mozno rozbiju vztahy, podla mojho nazoru, keby si to dusila v sebe, bolo by to horsie. terapie su dakedy vyhodene peniaze. Ved sa spytaj sama seba co by si chcela ? a prijat aj to ze to tak nie je, neznamena ze je nieco v neporiadku......vycestuj alebo s kamoskou nieco vymysli. ja viem ze sa to lahko pise, ale ja moc neuuznavam terapie , kde ten druhy nema sajnu co preziva. nie je to vzdy tak.....