icon

Ex k nám poslala dieťa s teplotou. Ako to mám brať?

18. dec 2022

Ženy už som tu raz písala. Máme "spojenú" rodinu máme sa radi všetci. A ANO jediná naša slabina je mužova ex. Posiela k nám chlapca chorého. Beriem je také obdobie deti su choré. Nech sa lieči aj u nás. Lenze...už dvakrát k nám prišiel s teplotou a nehovorím o nízkej teplote, ale nad 38 stupňov tak sme jej písali, že keď ma teplotu nech ho neposiela. Aby sa mu nepohorsilo. Dnes ho muž doniesol s teplotou a v taške nabalene antibiotika bez nejakej informácie čo mu je. Muž zobral teplomer, ale ta digitálna potvora nefunguje, keď je zima. Takže na teplotu sme prišli až teraz. Vy poslali dieťa s antibiotikami a teplotou?

sojorez
18. dec 2022

Ono takto - je to jeho dieta, chore, ci zdrave a jeho tyzden. Viac krat som si vsimla, ze otcovia sice chcu striedavku, ale len ked je dieta zdrave. Ked je problem, ma sa starat mama 🤷🏼 Pripadne, ak ho mama chce doma preliecit, a dat exovi iny termin, tak sa ex vyhraza sudom, ze nedostal dieta... Nikdy nevyhovies.
To, ci je vhodne doviezt dieta s horuckou... Ano, super by bolo, keby sa nepresuval a liecil na jednom mieste, ale aj k lekarke ho napr. musela mama nejak odviezt s teplotami a prezil, cize z tohoto by som dramu nerobila. Pribalit papier s instrukciami sa ziada pri liekoch, ale netusim, aky maju system komunikacie medzi sebou a hlavne vztahy. Manzel moze rano volat pediatre ohladom liecby a ak je dieta vacsie, vie sa tiez k tomu vyjadrit, co kedy berie, pripadne pozriet na krabickach instrukcie z lekarne a zavolat ex, kedy bral naposledy atb.

pribinak
18. dec 2022

Niektoré autorke kvalitne nakladáte, ale akosi vám unika že matka je povinná informovať otca o zmene zdravotného stavu

veronika33
18. dec 2022

otec má kontakt na lekárku? asi by som zavolala jej a spýtala sa, čo mu je ...

sojorez
18. dec 2022

@pribinak To je tak, ked su dvaja "nemi"... Exka bez slova pribali atb do tasky a ex, ked to zisti, tak nevie dvihnut telefon a zavolat exke o info... 🤷🏼

pribinak
18. dec 2022

@sojorez a tak autorka hľadá rady tu, ale zatiaľ debata o ničom
Tuším až jedna rada k veci: zavolať zajtra pediatricke

martinka13
18. dec 2022

A otec sa ma starať len o zdravé dieťa, či ako? Matka mala otcovi o zdravotnom stave povedať, oboznámiť ho s nastavenou liečbou a vybavené.

ullala
18. dec 2022

Jedna vec je, ze matka dietata mala tvojho chlapa informovat o chorobe, aby vedel ako mu davkovat lieky. Druha vec je, ze chlap moze dvihnut telefon a zavolat jej.

kristinapetronela
18. dec 2022

@ameema veď jasné chápem choré dieťa sa nemá prevlakat ale ak bolo už aj u doktora ,ak má antibiotika tak choroba je aspoň piaty deň si myslim a nech sa postarajú .mama sa môže starať že a otec nie ?? Samozrejme keby dieťa nevládze chodiť alebo čo ale tiež si myslím že mohlo byť dieťa už celý deň bez teploty a vystúpila znova navečer takže kľud a neuticim len píšem prečo ona útočí na ex a ohovára

sense
18. dec 2022

Teraz nerypem, pýtam sa. Na Slovensku nepíšu na lieky dávkovanie? Žijem v zahraničí a na lieky lepia dávkovanie ako je napísané na recepte. Pri voľnopredajnom lieku je pribalovy leták kde je napísané dávkovanie

mondolina
18. dec 2022

@sense
pravdaže sa píše dávkovanie
takže zas len taký výlev🙈
@anonym
teplota sa mu mohla zvýšiť k večeru,
otec nech sa postará 💋

sense
18. dec 2022

@mondolina mňa to napadlo len v spojení s tým ze ex zabalila lieky bez informácie a nič nepovedala, a chlap nevie co s tým.

rebellefleur
18. dec 2022

Moji chalani chodia k otcovi, ked su zdravi. Ked je jeden chory, ten ostava automaticky doma, predsa lepsie preliecim choreho ja a s druhym zdravym synom si byvaly spravi nejaky program.
Jediny pripad, kedy idu k nemu aj ked nie su uplne fit je vtedy,ak som ja sama chora a potrebujem sa vyliecit ( mam autoimunitne ochorenie a cim je choroba dlhsia, posobi to zle aj na moje primarne ochorenie)

mandzula
18. dec 2022

Ja len tolko, ze ked bola dcera chora, hoci sme mali striedavku a mala ist k otcovi, nechala som si ju u seba, lebo som mala pocit, ze pri mne je jej lepsie. Chapem vsak, ze ak ma ex tvojho muza nejake plany, neda sa jej vypadnut z prace, berie to proste tak, ze sa ma o chore dieta postarat aj otec. Co vsak nepochopim, je nedat info o chorobe a uzivanych liekoch, nie vzdy totiz na krabicku napisu v lekarni davkovanie (opytaju sa, ci viem, a ked poviem, ze ano, nepisu).

jaond19
18. dec 2022

Na jednej strane je mozno dietatu za tazko ist chory z domu, na druhej strane aj chorý sa mozno k otcovi tesí. Na dalsej strane, aj matka ma pravo si snad oddychnut od choreho dietata a nech sa otec postara... zas to nie je taka katastrofa, polezi si, vezme atb.... ine by bolo vracanie, ci vazna choroba... decka su teraz mnohe chore aj mesiac, dvoje troje atb po sebe, to ho ma mat niekolko tyzdnov bez pomoci?? Tiez nie je stroj. A ze nekomunikuje o chorobe a liekoch, to si maju vyriesit medzi sebou oni dvaja.

kamatopo
18. dec 2022

Že ,,keď má teplotu tak nech ho neposiela,, tak potom o čom je tá moderná striedavka??? Buď o všetkom,alebo len o tom dobrom. Keď je zle tak nech si to druhá strana odse.... . Ja som našťastie takéto niečo nezažila, no švagriná to práve prežíva a jediný kto im robí problémy pri výmene je súčasná pani manželka. Otecko má telefón na pediatra,tak nech volá. A mne sa nechce moc veriť že by matka o takomto niečom neinformovala. No ženy sú mrchy či na jednej strane,tak i na druhej 🤷

zun
18. dec 2022

Ved je snáď doma aj u vás.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mrva
18. dec 2022

takze manzel chce len krasne, uzasne a zdrave dieta? Snad je dieta jeho aj ked je chore, ci? Skor by som sa zamyslela nad tym, co chce dieta. ymoje deti chcu len mami, ked su chore. Ostatny svet neexistuje. Ale to ak ma partnerove doeta inak, nevidim dovod, aby chorobami presla len mama.

pribinak
18. dec 2022

@sheila121 no zrejme

autor
18. dec 2022

@veronika33 Nema kontakt na lekárku, ale nie je problém zistiť

sccarlet
18. dec 2022

@vamajka s týmto súhlasím. Dieťa so zvýšenou teplotou by som podľa jeho stavu dala exovi buď po klesnutí teploty, zlepšení... veď keď leží v posteli a nevládze tak mi to príde trochu neohľaduplné. Nevieme ale úplne presne ako mu bolo keď odchádzal z domu, teplota sa k večera stúpa. Autorka píše že teplotu zistili až po nameraní, takže dieťa asi nevyzeralo na prvý pohľad choré🤷 súhlasím že majú sa starať obaja o zdravé aj choré dieťa, ale počas choroby by bolo fajn keby brali ohľad na okolností stav dieťata, prípadne odbery vyšetrenia a spolu sa dohodli a rozdelili si...a samozrejme informovať jeden druhého. A chudák dieťa ako sa jeho blbý rodičia nevedia dohodnúť, ono nato dopláca...

autor
18. dec 2022

@sojorez volal ona mu nedvihne telefón oni cez sms komunikujú. Ja rozumiem, že teraz vyzeram ako najhoršia, ale tak ja naše deti a moje dieťa by som s teplotou (nameraná pri príchode 39,4) neposlala nikam akurát tak do postele

nikolka1986
18. dec 2022

Nebolo to minule dievča? 😀 Veď nech sa stará tato, prečo by mala len ona? Či ona ho má mať keď je chorý a ty keď mu nič nie je?

autor
18. dec 2022

@pribinak zavolá. Chlapcovi som dala nurofen zalahol a hneď zaspal. Muž musí ostať doma. Js musim decka porozvažat a keďže muž môže len zajtra HO byť. Beriem si ja HO zvyšné dni

kristinapetronela
18. dec 2022

Ja by som poslala keby je striedavka ...ak to nemáte ďaleko od seba .to keď nenapíšeš viac k tomu tak jasné že sa priklonim viac k ex .lebo ma pravdu v Tom ako si to opísala ... Samozrejme dávkovanie nech napíše do sms alebo si zavolajte na pohotovosť .zas on tu teplotu nemusel mať doma ...mne deti koľkokrát odmeriam a 37.a za 15 minút majú 39 ...

janage
18. dec 2022

@sccarlet ja celkom nerozumiem ak píše že oni syna vracajú ex až po doliečení aj po 3 týždňoch, to celú dobu nekontaktujú pediatra? Že nemá otec kontakt na lekárku? To on doteraz nerieš chorobu ani jediný raz s lekárkou dieťaťa?

autor
18. dec 2022

@kristinapetronela boli u lekára piatok. Chlapec vravel, že mama vravela nech ocovi nehovorí, že mal doma teplotu tak až také kóšer to nebude

kristinapetronela
18. dec 2022

@sccarlet áno to dieťa nemalo asi teplotu keď ho otec bral lebo inak by to hneď zistil aj podľa oči atď ... Takže nech sa pekne postarajú aj oni a nech nekyda len na ex aká je že posiela choré dieťa .poslala nedoliečené s liečbou myslím že pohode a mamička by mu mala variť teplý čaj a nie vypisovat na modrého koníka

janage
18. dec 2022

Opýtam sa inak, to s nim otec k lekárke nechodí? Že nevie kontakt?

sccarlet
18. dec 2022

To došiel s teplotou 39,4? Teda došiel sám či doviezlo auto?