icon

Ex/manžel rozmaznáva deti

14. máj 2022

Otazka na rozvedene/pred rozvodom - ako znasate to ked si manzel berie deti (8 a 5 rokov) vyslovene len za zabavou a navyse s milenkou? Jasne ze deti sa tesia na “pani” lebo ich obidvaja pekne rozmaznavaju, ziadne povinnosti, domace ulohy alebo dokonca ani cisit zuby netreba. Otec sa s detmi stretava len ked to jemu vyhovuje na vikend, takze ich napr nevidi aj 2 tyzdne ked boli chore. Inak zabezpecuje len rozvoz jedneho dietata a druhe v bezny tyzden ani nevidi. Zo spolocnej domacnosti vpodsttae odisiel ale obcas prespi, nikdy nepovie dopredu kedy ale to tiez len pride v noci a rano odide, medzitym zvykne este vyjest jedlo z chladnicky, zaspinit kupelnu alebo spravit niekde nejaky bordel …. Okolo deti, domacnosti, domu neriesi nic a posledny mesiac zacal “strajkovat” aj financne. Deti sa samozrejme na otca tesia, aj na zabavu a darceky, milenku sa zda ze si oblubili. Manzelka pada na hubu, zabezpecuje rozvoz na kruzky, dom, zahradu, pracu na plny uvazok kde cez obednajsiu prestavku riesi nakupy potravin lebo inak sa do obchodu nedostane, navstevy lekarov, ucenie so skolopovinnym dietatom ktore ma navyse poruchu ucenia takze viekend bez ucenia s otcom su 2 kroky spat vydretej prace matky … obe deti maju cvicit logopediu co otec samozrejme tiez nerobi.
Starsie dieta aj zacina chapat ze toto nie je celkom ok ale hrackam a zabave neodola a prirodzene sa tesi a mladsiemu tazko nieco vysvetlovat. Matka je vycerpana ako fyzicky tak aj psychicky, s detmi jej nema kto pomoct, ani na 1-2 hodiny tyzdenne postrazit a hlavne nevie ako s detmi komunikovat o to ze ona je ta “zla” ktora ich ale vychovava a zabezpecuje veci potrebne na zivot a otec nezodpovedny sebec co si iba uziva svoj novy zivot

Strana
z7
janinah
14. máj 2022

Ako často si ich berie? vyzerá,že len na víkend,aj to nie každý...

reanda
14. máj 2022

radila by som polavit aj matke.. zivot by mal byt hlavne o zabave a uzivani si a aj plnenie povinnosti by malo k tomuto cielu smerovat.. ak je zivot iba o povinnostiach, tak v podstate nema velky zmysel ho zit.. ak si myslis, ze si deti nezasluzia ani raz za cas pocas vikendu len oddych bez prace a povinnosti a ze je to rozmaznavanie, tak je niekde chyba.. nema zmysel riesit exa a to, ako zije a ako pristupuje k detom.. ale svoj pristup mozes zmenit.. ak nechces byt iba ta 'zla', tak treba byt aspon obcas aj ta dobra.. deti si utvoria vlastny nazor.. a casom pochopia.. ak je ex taky, ze ich len zasypa hrackami a vyletmi, ale v skutocnosti sa o nich nestara, ani sa o ne nezaujima, tak budu vediet, co mozu od neho cakat a ze nie je skutocny rodic, na ktoreho sa da vo vsetkom spolahnut, ale iba 'pan na zabavu'.. ale ked si myslis, ze deti pochopia, ze zivot je tazky a najdolezitejsie je dobre sa ucit a pravidelne si umyvat zuby, tak tam asi moc nepochodis, lebo to sa aj ty mylis.. lebo spokojnost, radost a zabava su dolezitejsie , ako splnene povinnosti.. ano, zivot samozivitelky s detmi je narocny, ale aj tam sa da najst cesta k radosti a nie sa upriamit iba na zvladanie tazkosti.. a este to povazovat za to najspravnejsie, najhodnotnejsie a najnutnejsie

mogaa
14. máj 2022

nuž obvykle to tak býva, že druhý rodič deti len rozmaznáva lebo ich má len každý druhý víkend alebo nejaví žiadny záujem....aj taj je zle, aj tak je zle....napriek tomu matky nechcú súhasiť ani so striedavkou ani so zverením detí otcovi....

mogaa
14. máj 2022

skús si položiť otázku ak by si bola s deťmi ty len občas - tiež by si ich rozmaznávala aby sa k tebe tešili

bosorka2302
14. máj 2022

Bola by som rada ze ich berie a matka si moze oddychnut. Pokial deti su stastne a vedia im urobit zaujimavy program by som neriesila

autor
14. máj 2022

@janinah ako sa mu zachce, teraz napr si nasiel cas 2 vikendy po sebe - minuly vikend to voli cele 2 dni aj s nocou, tento vikend len sobota par hodin a dalsie 3 vikendy na ne cas nebude mat vobec

autor
14. máj 2022

@reanda netyka sa to mna ale mne blizkej osoby a asi som to zle napisala - deti maju program aj s matkou, napr ich obe naucila lyzovat, bicyklovat, kazdy vikend s nou maju nejaky tiez program, nesedia len doma alebo na zahrade a nad ulohami ale ide o to ze otec je len na zabavu a nie je schopny detom zabezpecit ani zakladne (napr cistenie zubov) alebo dojst domov v dohodnuty normalny cas aby stihlo skolopovinne dieta este pripravu do skoly. O 19 vecer sa uz ucit nema vyznam kedze je unavene a nesustredene a navyse s poruchou ucenia kde pravidelnost je proste nutna ale otec to nechce/nevie pochopit

autor
14. máj 2022

@mogaa otec sam striedavku nechce, uznava ze je to pre deti zle a hlavne vsetkym je jasne ze on by to nedal …. s detmi moze byt kolko chce a kedy chce, ale on si ich berie iba vtedy kedy to jemu vyhovuje, ked si najde cas pro vsetkych svojich zalubach a milenke a hlavne len na zabavu - hyckanie. Manzelia este nie su rozvedeni a nemaju ani sudom stanovene stretavanie s detmi

autor
14. máj 2022

@mogaa polozme si otazku preco je otes s detmi len obcas ? Odpoved - lebo su mu prednejsie jeho zaujmy, sporty, milenka, pohodlie …. On ani nevie co sa momentalne dieta v skole uci, mladsie berie zo skolky a nie je schopny doniest domov spinave veci, ked boli chore tak domov radsej ani neprisiel a matke povie “zariad si”

autor
14. máj 2022

@bosorka2302 a pokial by deti zacali milenku volat “nasa druha maminka” a tvoja doslova kazdonenna vydreta praca v uceni ma 2 kroky spatt lebo deti boli “stastne a spokojne” s otcom a maminka si mohla oddychbut? Uz teraz ju ucitelka upozornila ze cez leto nesmie polavit, kazdy den aspon nieco citat/pocitat inak hrozi ze nezvaldne dalsi rocnik a to uz ma v skole asistentku …
Manzel oficialne milenku priznal v decembri ale deti za nou vodil do prace uz pred tym tajne na kratke stretnutia. Teraz si uz robia spolu program

reanda
14. máj 2022

spolocny program este nemusi byt nutne zabava.. tam ide skor o tu uvolnenost v kazdodennom zivote a nepripisovanie az takej velkej dolezitosti tomu, comu je tu dolezitost pripisovana.. napr. tej pravidelnosti a nepolavovaniu.. detom sa nic nestane, ak si raz za cas neumyju zuby.. ale ked pises len za niekoho ineho, tak je tazko posudit, ako to tam ozaj je, da sa reagovat len na to, ako to ty opisujes..
vcelku je tento prispevok ale skor taky vylev, ako snaha nieco riesit, lebo ako sice mozme ti napisat, ze ten ex je naozaj hrozny, ale co sa tym vyriesi? tam je nutny ten rozvod a zavazna dohoda na pravach a povinnostiach a potom si matka musi strazit svoje hranice a trvat na tom, aby sa tie dohody dodrzovali.. takto je to tazko, ked si on robi, ako sa mu chce a ona to toleruje, lebo sa asi nevedia inak dohodnut, alebo ju nepocuva..

mogaa
14. máj 2022

neviem prečo, ale z tvojich príspevkov mám skôr dojem, že kameňom úrazu je viac milenka ako to že otec rozmaznáva deti....čím skôr sa s tým ale vyrovnáš, tým lepšie...lebo to rozmaznávanie z jeho strany tu už bude bez ohľadu na to či tvoj budúci ex bude sám, s touto priateľkou alebo s uplne inou priateľkou.....

sense
14. máj 2022

Určiť súdom kedy bude mať deti, keďže dohoda zjavne nefunguje a o najskôr po riešiť oddelené domácnosti. Aj moj ex zo začiatku si vysvetľoval ze dohoda znamená kedy chce on a ako chce on, tak som mu povedala ze to bé Häme ba súd a vzhľadom na jeho prácu s dieťaťom moc nebude ale bude jej musieť hľadať babysitterku tak pochopil. Teraz je s dcérou 2 dní v týždni a ma aj povinnosti (škola, krúžky) keďže tie dni sú pondelok a utorok,
A môj ex ani milenku nemá, napriek to. U ju zo začiatku rozmaznáva, ale naša dcéra veľmi dobre vie ku komu si môže co dovoliť a kto koľko dovolí. A vie aj to ze ak chce ma možnosť ísť bývať s otcom a so mnou sa stretávať 2 dní v týždni (aj keď by ma to bolelo), ale nechce....

autor
14. máj 2022

@reanda jeden z dovodov preco sa ich manzelstvo dostalo do tohoto stavu je ze mnazel nie je schopny dodrziavat akekolvek pravidla a dohody. Naozaj nie je! Napr Mal ist na rodicovske, sam povedal ze tam pojde a ani tam nebol schopny prist, nie ze nacas ale vobec sa zucastnit, prodte sa na to vykaslal. Povedal ze si dohodne stretnutie s ucitelkou a doteraz tak nespravil. Tam je uplne jasne ze deti pokial budu snim a je jedno ci nariadenim sudu alebo bez, to bude uplna anarchia pre ne. A ich spolocny program je kino, aquapark, detske divadlo, restauracia, kolotoce, vikendovy pobyt niekde na hotely (naposledy Praha) … samozrejme s kopou sladkosti (lebo ako najlepsie potesit dieta ze?) a hracky ake len chcu - proste vyslovene kupovanie si deti. To su veci a aktivity ktore normalna bezna rodina neabsolvuje kazdy vikend

autor
14. máj 2022

@sense takze tvoja dcera si napriek rozmaznavaniu otcom vybrala byvat s tebou? Ja si tiez myslim ze deti nie su sproste a vycitia kto to snimi ako mysli, aj ked zabava a hracky su super. Len som chcela pocut realne skusenosti inych, ci sa dieta neda tak velmi zmanipulovat ze sa casom na matku vykasle … aj ked v tomto priapde to nehrozi, tu otec nie je schopny sa o deti dlhodobo starat

reanda
14. máj 2022

no tak potom asi treba ziadat o zakaz stretavania, ked by neustale nedodrziavanie dohod malo narusat zivot matke.. ale uprimne - ja osobne by som toto vobec neriesila.. ked viem, ze sa v niecom na exa nemozem spolahnut, tak to ani neocakavam a zariadim sa po svojom.. a za tie vikendy by som bola celkom rada.. aspon si to deti uziju a ako som uz na zaciatku pisala, sami si casom utvoria nazor na kvalitu toho vsetkeho.. ja by som sa nebala, ze ich to pokazi.. ale v tomto pripade asi ani tak nejde o strach zo zleho vplyvu na deti, ako z nasratia matky na exa a jeho milenku.. a s tym sa neda nic robit, len sa s tym zmierit.. jeho neprinuti byt takym, akym si ona mysli, ze by mal byt

autor
14. máj 2022

@reanda len tam naozaj vznikaju situacie kedy matka caka deti v urcitu hodinu a on ich privedie o 2 hodiny neskor takze jej naplanovy program s deti nestihne alebo povie ze pride a nepride …. Ked boli chore nemala ani ako ist na nakup a do lekarne a on nic, vobec neriesil a podla jeho slov sa mala nejako zariadit. Matka nie je nasrata ze odisiel a ma milenku, jej to aj vyhovuje svojim sposobom ze nie je doma lebo jej aspon nestrpcuje zivot ako doteraz. Jej ide naozaj len o to ako travi cas s detmi, kludne moze aj s milenkou ale nech sa nesprava ako “animator” ale ako zodpovedny rodic

elizabet173
14. máj 2022

je zbytočné sa rozčuľovať, treba riešiť výživné, aj stretávanie sa s deťmi predbežným opatrením. A podľa toho sa potom riadiť. Ostatné sa dorieši až po rozvode, myslím, čo sa majetku týka.

bosorka2302
14. máj 2022

Myslim si ze si si este celkom nepresla traumou z rozchodu/rozvodu. Vy nemate superit , mate byt jeden tim a vediet sa dohodnut. Skor mam pocit ze si na deti moc prisna a radost s tebou prezivaju mallo, neviem ci chodis aj ty s detmi na vylety ci je to len o povinnosti, ziarlivosti a pocitu krivdy

reanda
14. máj 2022

ale on sa nebude chovat ako zodpovedny rodic, ked nim nie je.. a s tym ona nic nespravi, len sa zbytocne bude trapit a rozculovat.. to treba prijat ako fakt.. a prisposobit svoje chovanie.. ked ma deti ex a viem, ze sa neda spolahnut, ze ich dovedie na urcenu hodinu, tak s tym ratam a nenaplanujem si uz ziadny dalsi program, ktory musim stihat.. ked su deti chore, viem, ze to musim zvladnut sama a hladam pomoct a riesenie niekde inde, ako u neho, lebo viem, to nebude fungovat a ja sa mozem akurat tak zas zbytocne rozculit.. je to naozaj nezmyselne.. neustale upozornovanie ho na to, ze robi nieco, co sa jej nepaci, ho nezmeni.. je to strata casu a energie.. a moze to vypadat tisickrat nespravodlivo, ale stazovanim sa to nespravi..

autor
14. máj 2022

@bosorka2302 este raz - netyka sa to mna a mne velmi blizkej osoby a matka vytvara detom tiez program ako pisem vyssie - ona ich ucila lyzovat, bicyklovat, ked su cez vikend spolu tak nesedia doma, vzdy nieco vymysli a niekam ich zoberie ale nie v takom mega style ako otec a hlavne myslim aj na potreby a povinnosti

autor
14. máj 2022

@reanda mal ich v piatok vecer doviest, volal ze dovedie v sobotu - to jej oznamil a nepytal sa, matka mu povedala ze ale do 10 lebo potom uz nieco ma, prisiel o 12 - naschval? Alebo zase raz nestihal? 🤷‍♀️ Proste s nim dohody neexistuju a to vedia vsetci jeho blizky (cakame kedy na to dojde aj ta jeho milenka)

sissy27
14. máj 2022

No vyriešiť rozvod, styk s deťmi, výživné, vysporiadanie bsm. Iná cesta nie je.

autor
14. máj 2022

A ked boli chore ona nehladala u neho pomoc, to mu jeho rodina povedala ze co sa deje doma a vi je ako normalny sa tam ani neukazat …. To len poukazujem na to aky je otec - povinnosti a potreby ziadne neriesi, len zabava s detmi.

autor
14. máj 2022

@sissy27 no len ten styk s detmi - teraz ich ma relativne malo a nepravidelne, ak sud rozhodne mapr len kazdy druhy vikend tak je jasne ze uz len priprava do skoly bude 0 bodov (uz budu skolaci obidvaja) a matka moze s detmi dobiehat. Nehovoriac o tom ze uz sa stalo x krat ze deti ochoreli ked boli s otcom lebo kludne mokre vlasy a ide sa von v zime atd …. To jeho zodpovednost a pristup k casu s detmi nezmeni

marseillefan
14. máj 2022

Byť víkendovým ockom je tá najjednoduchšia vec na svete... každý druhý víkend si zobrať deti, všetko im kúpiť, zobrať ich na super výlet.... nuž sám by som to robil, keby som bol v takej situácii. Bohužiaľ, je to tak... takto je tento svet nastavený. Nie je to fér voči ženám, ale je to proste tak. Preto s manželkou srandujeme, že ak by sme sa rozviedli, tak na súde budeme tvrdo bojovať o deti... každý bude bojovať, aby ich dostal ten druhý 🙂

dkethe
14. máj 2022

Toto co tu popisujes je na rozvode jedna z najhorsich veci. Uhnanej matke zostanu na pleciach vsetky povinnosti, choroby. Pan tata s veselou frajerkou su na zabavu, tatralandie kina a pod. Naj'lepsie' je, ked po takomto vikende sa decko u mamy v pondelok rano zobudi chore. Lebo samozrejme cez vikend nebude riesit ani ucenie, ani zuby, a ani moznost nakazy. To nech si riesi od pondelka mama.
Jeblo by ma. Neviem co viac nato napisat.

reanda
14. máj 2022

a k comu ti je dobre poukazovat na to, aky je otec? 🙂
ja neviem, ako sa taketo veci riesia cez sud, ale ako som uz pisala, ak by robil problemy typu, ze deti kvoli nemu preukazatelne zanedbavaju skolu, alebo su chore, tak by som to asi riesila cez sud ziadostou o zakaz styku.. alebo ja neviem no - myslis, ze by mu pomohla lobotomia? 😀

sissy27
14. máj 2022

Treba si uvedomiť jednu vec - styk s deťmi bude len možnosť, nie povinnosť. Neexistuje spôsob ako ho donútiť byť zodpovedným rodičom.
Rozvod a vysporiadanie bsm riešiť čo najskôr, aby už nechodil do bytu, nerobil tam bordel, nevyžieral chladničku.
S deťmi sa zariadiť po svojom - ak má prísť po ne o 11, tak nečakať dlhšie ako 15min, potom vlastný program s deťmi.

reanda
14. máj 2022

inak skor mam dojem, ze vacsina tych problemov zatial ani nie je realita, len vytvor v tvojej hlave, co vsetko by mohlo zle dopadnut a s cim budu problemy.. ak bude mat ex deti kazdy druhy vikend, tak sa raz za dva tyzdne nepripravia na pondelok do skoly - to mi nepride byt az taka katastrofa.. taktiez to, ze idu von s mokrou hlavou a ochoreju - kolkokrat sa to stalo? to su uz skor take scenare, ze si tie problemy predstavami v hlave skor vytvarame a privolavame.. deti nechoreju preto, ze jedia cez vikend sladkosti a neumyju si zuby.. to je prehnane..
nech sa matka skor zameria na vyhody noveho zivota, ako na riesenie buducich katastrof

Strana
z7