icon

Ex manželka berie zdravotný stav syna na ľahkú váhu.

rado66633
2. feb 2020

ahojte,

chcel by som radu........
Mam problem s exmanzelkou....a to konkretne maleho a jeho zdravotneho stavu.
Na maleho nedava pozor a stale je chory.
napr maly zacal mat vecer teplotu a kasel tak som s nim ostal doma druhy den a napisal ex ze aby s nim ostala do konca tyzdna.
ta s nim isla lekarke druhy den a napisala mi ze maly je zdravy nic mu nie je a moze ist do skoly.
ale pre istotu ostane doma
mne to nedalo zavolal som lekarke a ta mi povedala ze maly ma virozu a nemoze ist medzi ostatne deti
toto je pravidelne
naposledy detto ako cez kopirak zase dosiel ku mne s kaslom a ako rodic vidim ze to nie je taky bezny detsky kasel, tak som s nim isiel lekarke a ta zase viroza a ma ostat do konca tyzdna doma
no ex hned dalsi den pre vysvedcenie, potom kadernikovi, nasledujuci den niekam do restauracie a potom dalsi den na navstevu ( to mi povedala ze co je na tom ze na dve hodiny vybehli niekde? ze len nastupil do auta isli niekde hodinu tam vystupil a bol na navsteve)
ci som fakt tak paranoidny a prehanam ale ked lekarka povie ze ma byt doma budem s nim doma.
takto sa mu to xy lrat vratilo
ako by ste riesili taketo zdravotne problemy ked maju dvaha rodicia na to fakt dost odlisny nazor.
exmanzelka povie ze robim s maleho padavku ale ked ho vidim ako ho dusi ledva dycha tak mi to nie je jedno

vdaka

Strana
z2
maminuska
3. feb 2020

@rado66633 neviem či mi nechceš rozumieť , máte nadštandartné vzťahy , NADŠTANDARTNE !!!!, opýtaj sa tých chudákov otcov čo nevidia svoje deti ako je rok dlhý alebo len striktne podľa súdu, kde matky štvú voči otcom ,nedajú mu ich ani na dovolenku a musia platiť. To sú kravy , tvoja ex je ešte slniečko .
To že mala/ má priateľa to bolo, že si jej nechal väčší byt bolo tvoje rozhodnutie , že zarobí dvakrát viac ako ty je jej šikovnosť. Rozviedli ste sa , máte relatívne dobré vzťahy , a tak keď vieš že mu nedá tričko do školy na korčuľovanie , tak mu ho dones ty a je vybavené .
A čo sa týka toho stanovania , my sme stanovali s deťmi aj pri nižších teplotách a s menšími , nemali sople ani nič iné . Tvoj syn potrebuje inú podporu a to je posilnenie imunity a nie vytýkanie exmanželke že ide s ním stanovať. Objednaj sa k imunológovi , ber ho pravidelne k moru , v zime do hôr , daj mu spraviť výtery , rob čo je v tvojich možnostiach , ale snaž sa udržať pohodu medzi tebou a exmanželkou . To by mala byť pre teba alfaomega vo vzťahu k tvoju dieťaťu .

katarinka89
3. feb 2020

@rado66633 tak koli komu to riesis? Koli priatelke lebo ti to vycita? Ja mam 4 deti a najmladsie 3 mesiace a najstarsi 7 rokov- cize zo skoli nosi kadeco a ako tehotna som pri tolkych tehotenstvach bola nespocetne velakrat. Priatelka nech sa ukludni- tehotenstvo je stav a bohuzial sme vtedy nachylne na vsetko. To by ani z domu nemohla vyjst

simona92101
3. feb 2020

@rado66633 je moznost dohodnut si snou stretnutie,aj s tvojou priatelkou,tak isto s koliznou opatrovnickou,a dohodnut sa na navstevach?ak ma dieta chronicke zapaly dychacich ciest,a ex ti pravidelne syna dava choreho bez liecby tak sa to moze povazovat ako zanedbanie povinnej starostlivosti,lebo pristupuje k jeho zdr.stavu nedbanlivo.niektore tu tvrdia ze soplik nic nieje,ale ak to je nedoliecene,moze sa to prehupsnut do niecoho horsieho..treba urcite poriesit jeho imunitu,treba sa poradit s lekarom(osobne),a upozornit aj ex na to.

vrds
3. feb 2020

@rado66633 tak syna prenasate ako kocka mlade a este sa cudujete ze je stale chory? 👏🏻
Tehotnej priatelke by som odkazala aby sa ukludnila, toto bude problem stale, aj ked sa to dalsie decko narodi. Teraz len skusa co vsetko si ochotny urobit a ty len skaces ako piska.... 😅 otras

katulienkax
3. feb 2020

@rado66633 ale prosím ta nepreháňaj sestrin maly je ako v bavlnke a aj tak casto chorie. Proste niektoré deti choreju aj ked ich neofukne

katulienkax
3. feb 2020

@lubina tiez som toho názoru ze zo skoly nemožno stále vymeskavat. Ked nie je teplota dieta je zive, sup do skoly. Aj do roboty chodia ľudia sopľaví a kaslavi

0kristina0
4. feb 2020

Ak ta to upokoji tak tvoja ex nie je jedina co pcha chore dieta do skoly. V skolkach je toto uplne bezne a ked skolka pyta od matky papier od dr tak matka si zozenie takym stylom, ze lekar ani dieta ani nevidel. Takze tvoj ma vobec neprekvapuje. Najhorsie co sa moze stat, ze syn prechodi par chorob a v dospelosti sa mamicke podakuje.

ljzozv
5. feb 2020

Baby vy mu dávate.
Ak si dosadime namiesto on - ona a opačne. Tak by ste prevažne držali stranu žene, ktorá lieči stále dieťa a otec neberie na to ohľad a odpovede by boli prevažne také, že by mu dieťa nedali, keď je choré , najprv doliečiť a až potom k tomu druhému rodičovi.
Keďže toto je ale sťažujúci sa otec, tak nemá preháňať... 🤷‍♀️

Áno tiež som toho názoru, že treba radšej posilňovať imunitu, ako hádať sa s ex... Tie choroby ešte budú dlhšie, kým sa dobre vybuduje imunita a nebude dieťa nosiť domov všetky choroby , čo sa naňho nalepia napríklad v buse...
Ale na druhú stranu, áno maminka potrebuje chodiť do obchodu alebo roboty... Ale ak je dieťa so zelenou nádchou, tak skutočne kávička alebo návšteva sa hádam sa preložiť na iné obdobie a neťahať tam choré dieťa. Áno škola je iný level, dobiehať učivo je o hubu... To verím a uznávam.
Máte to náročné, klobúk dole, že si v podstate sa k tomu všetkému postavil čelom. Byť tebou riešim papierovo striedavku a postupne ďalšie veci.
Lebo presne ako ti vyššie písali, ak sa ex postaví proti tebe nezmôžeš veľmi nič.

rado66633
autor
5. feb 2020

@ljzozv hej no mne ide najmä o malého
Tak ak lekárka povie treba s nim byť doma nebudem ho ťahať kade tade
Ale vďaka všetkým za rady
Asi fakt budem Rieist najmä imunitu malého ako curat proti vetru ako sa hovorí

rado66633
autor
7. feb 2020

@ljzozv no tak zase to isté po tom co bol naposledy chorý a mal byť do konca týždňa doma ( co nedodržala ex a návšteva Holíča reštaurácie, výlet vonku návšteva neviem koho) tak v pondelok v škole nedolieceny a štvrtok zase horúčka 38...to ide človeka jebnut s prepáčením ale tak ako viaceré písali tak posilňovať jeho imunitu
Ale aspoň sam už viem ze to nie je o preháňa i keď ma kaslik a soplik byť doma
Lebo sa to len nabaluje zbiera a potom sa nečudujem ze sa na neho nalepí čokoľvek

medulienka81
7. feb 2020

@rado66633 máš pravdu, tvoja ex je nezodpovedna, dobre jej daj. Nechápem takéto matky. Nejak ju postras ci chce aby syn išiel do nemocnice.. Na zápal pľúc. Alebo ju prefackaj nech sa spamätá.

Strana
z2