icon

Ex mi chce obmedziť stretavanie so synom

krokodil_schnappi
24. júl 2018

Dobry den, prisiel som sa poradit ako postupovat. S ex (neboli sme zobraty)mam 8rocneho syna. V roku 2013 mi bolo sudom urcene vyzivne 100€, a stretavanie sa so synom 2 vikendy po sebe, 1vikend u matky.
Po tom ako sa zacal syn ku mne pytat castejsie, sme sa s ex dohodli, ze bude u mna 5 dni kazdy druhy tyzden. Nakolko sa jedna skoro o uplnu striedavu, navrhol som jej vyzivne len 50€, s tym ze pokryjem vsetky vydavky na skolu, aj skolske potreby, vylety, obedy, druzinu...oblecenie a obuv sme platili na polovicu. S navrhom suhlasila,mam to aj podpisane......

Strana
z3
eva112014
28. júl 2018

@ukulela A ešte niečo ..Moja nevlastná mamička býva s mojím otcom v dome, ktoré zdedila po rodičoch! Takže celý plat otcov za XXx rokov išiel do tohoto domu a na nich.Aj dedičstvo po starkých minuli. Minuli, lebo 10 rokov bola na materskej s jedným dieťaťom. Moja mama vyplatila môjho otca, mali spoločný RD. Otec? Kúpil nové auto.Čo zdedíme my, ako deti?

ukulela
28. júl 2018

@eva112014 pozri, je mi luto, ale to su tvoje osobne traumy. fakt mi je luto, ale nemozes preto odsudzovat vsetkych rozvedenych chlapov cakum prask.tento na syna prispieva, financuje aj to, co nema, a matka chce zamedzit styk so synom.

lula313
28. júl 2018

@eva112014 aj ja som sa na to niekedy tak dívala, že rodičia kamaratiek im porozdavali byty, auta, naši nám nič, ale potom som sa uvedomila. Napr. Naši rodičia Predali jeden byt, ktorý sme podľa tvojej logiky mali podeliť, ale oni si zan kúpili Mercedes za 50tisic, postavili bazén na dome, okolo neho mramorovú dlažbu za 20tisic.. a mne je to jedno. vieš, peniaze rodicov, sú ich peniaze, oni ich podedili, zarobili, takze je len na nich, ako s nimi naložia a ty ich nemas dôvod a ani právo za to odsudzovať.. keď chceš peniaze, tak si ich zarob a nespoliehaj sa, že ti budú padať pečene holuby rovno do huby..

eva112014
29. júl 2018

@ukulela pozri, nemám traumu, ale názor takýto. Aj ty máš názor, že radšej rozvod ako nefunkčné manželstvo ...atď. Nepíšem Ti, že to máš traumu z detstva, alebo naklusaj do manželskej poradne a snaž sa manželské problémy si vyriešiť, predtým ako sa rozvádzaš .... Písala som, že nevieme, nepoznáme názor autorovej ex-manželky! Prečo sa chová ako sa chová!Tiež sa nedá písať autorovi, že je dobrý otec, iba z týchto viet, čo napísal. Autor si má sadnúť so svojou ex, ako vyššie bolo spomenuté .....

eva112014
29. júl 2018

@lula313 Neboj sa, s mojím bratom sme sa naučili v živote sa poriadne obracať! My sme si
na svoje vzdelanie zarobili, zarobili na svoje nehnuteľnosti, veď mamka naša bola výborným príkladom!A za to aj jej ďakujem. Páči sa mi na živote, že karma je zdarma. A toto platí až dvojmo!Dieťa nemá právo odsudzovať rodičov, kam si dá, nedá peniaze, ale ani rodič nemá právo odsudzovať svoje dospelé dieťa kam si dá a nedá svoje zarobené peniaze. To, čo "investuješ" na výchovu a starostlivosť o svoje dieťa, to sa Ti vráti! Smutné bude to, ak budeš čakať viac!(toto platí pre aj pre autora).

ukulela
29. júl 2018

@eva112014 viac krát som autorovi napísala, čo sa mi na jeho vyjadreniach napaci. Neoznacujem ho za naj otca. K lekárovi ani do poradne ťa neposielam. Ak ťa urazilo slovo trauma, prepáč, poviem negatíva skúsenosť. Ale ty na základe svojej negatívnej skúsenosti hodnotia iné prípady. Viď dedičstvo.

eva112014
29. júl 2018

@ukulela Nemyslela som konkrétne - teba, že si ho označila za naj. Sorry, je pravda, že som toto písala pod tvoje meno, myslela som to všeobecne. Takže vďaka Pánu Bohu, že mám aj pozitívne skúsenosti, lebo by som každého ohodnotila zle.😃Pozri, názory sa formulujú aj zo skúsenosti, či takých, či onakých. Píšem, že aj, nie to, že len!To je normálna ľudská vlastnosť.

777januska777
1. jún 2021

@krokodil_schnappi môžem sa spýtať ako si dopadol? Ako sa to vyriešilo?

monka105
1. jún 2021

@krokodil_schnappi ad 1 nový manžel tvojej ex nie je oprávnený podať na súd návrh na zmenu rodičovských práv a povinností teba k svojmu synovi. Ad 2 príjem manžela tvojej ex manželky je irelevantný. Ad 3 aj keby si pokryl výdavky na školu už 100 eur mesačne je na 8-ročné dieťa žalostne málo, nie ešte 50. Ako raz povedala jedna pani sudkyňa na pojednávaní oteckovi, ktorý mal nízky príjem a spravil si druhé dieťa, tak chcel ušetriť na tom prvom - Mali ste si spraviť uzlík.

andigab
19. júl 2023

@extempore mala som súdom určené 50€ na syna a 60€ na dcéru. Pán otec má zamestnanie v ozbrojených zložkách a deti súdom určené každý druhý víkend. Nebral v úvahu, že som na materskej s jeho najmladším. Drobcov si vzal nie na noc, na pizzu alebo koláč. To.j. cca 4 hod do mesiaca. Keď im kúpil na viac tak to, čo on sám uznal za vhodné. Jasné, že sa rokmi pekne nabalil a dnes už pubertálna dcéra je dva mesiace u neho. Lebo má všetko lepšie 🥴 tak ak to má u nich dobre dopadnúť, najlepšie je spísať rozumnú dohodu. Nový manžel matky môže mať problém s výživovaním cudzieho dieťaťa. Bohužiaľ, nepoznám muža čo by s tým nemal aspoň malý problém.

sasa1983
19. júl 2023

@krokodil_schnappi za 50e? Hociaké výživné na Slovensku menej ako 350-400 e je výsmech . Aj pri striedavej starostlivosti

andigab
19. júl 2023

@sasa1983 Saša, neviem odkiaľ si, ale u nás je bežný plat v čistom 800 - 900€. Mať tak dve deti na platenie alimentov a každé po 400€, to už chlap bude mať ozaj len na cestu do práce. Nezastávam sa mužov, ale mať trocha súdnosti by aj ženám nezaškodilo. Detí nie sú zárobková činnosť, tak funguje menšina.

adrianka2606
Autor odpoveď zmazal
sasa1983
19. júl 2023

@andigab tak rátam s iným platom. Keď ma niekto dieťa a zarobí 800eur, tak si ani zdravotnú starostlivosť nemôže zaplatiť. Málo odvádza do systému..vzdelanie..

kvetinka75
19. júl 2023

ak chceš striedavku, podala by som návrh. To, že ex s tým nesúhlasí, nemusí znamať, že nebude schválená. Pokiaľ má dieťa vytvorené podmienky u teba. V prípade, ak by bola schválená, tak by si výživné žiadne nemusel platiť, keďže pol mesiaca by bolo dieťa u teba a pol u nej. Veď tebe tiež nikto neprispeje na stravu, elektrinu, vody, keď bude u teba. Ale nákupy - oblečenie, školské výlety, tábory,.... by som v tom prípade riešila na polovicu.

andigab
19. júl 2023

@sasa1983 to nie je o vzdelaní, máme VŠ. Len je to tu inak nastavené. Avšak ceny tovaru ako v BA, nehnuteľnosti to pomaly doťahujú takisto. Aj tak je smutné, že toľko lások končí naťahovaním sa o peniaze.

sasa1983
19. júl 2023

@andigab a zdravotníctvo ? Kto nebude mať peniaze, tak zdravotnú starostlivosť mať nebude. Za 50eur si zaplatí nič. Keď nemá chlap príjem, načo si robia obaja ďalšie dieťa? Keď toto nezvládajú spoločne, ani osve finančne...

simca06022011
19. júl 2023

@sasa1983 rok 2018...

andigab
19. júl 2023

@sasa1983 nechcem byť hnusná, ale naše zdravotníctvo nech ide do hája. Či si platíš odvody alebo nie, starostlivosť je rovnaká. A to ako živnostníčka som platila takmer 100€ mesačne. Ročne 1200. Myslíš, že som mala lepšiu stravu než rómky v pôrodnici ,že ma k detskej vzali pred nimi, čo sedeli s kŕdľom zasoplených deciek v čakárni? Mne na výplatu nik nevyrobil a na nich makáme všetci! A teraz sa podrž, berú štipendium na strednej, problém s dochádzkou majú až po 33 dňoch. Vieš koľkým rodičom by takéto stredoškolské štipendium na deti pomohlo? Z tohto systému mi je zle, takže na čo si nenašetríš, nemáš. Keďže podrbaný systém ti viac zarobiť nedovolí, ledaže vycestuješ od rodiny, nemáš mať deti??? Kopec chlapov chodí otročiť do DE, možno preto sa rodiny rozpadajú.

kvetinka75
19. júl 2023

@sasa1983 ja tiež toto nechápem. Deti si narobia a potom sú len doťahovačky za všetko.

sasa1983
19. júl 2023

@andigab 12000 ročne odvody je výsmech. Aj keby to celé išlo len na zdravotníctvo. Malo by sa tu zaviesť platené zdravotníctvo a celé by sa to vyriešilo samé. Snáď to skoro príde. Ale to asi k téme nie je

vikiki29
19. júl 2023

@sasa1983 jasné, keď sa chlap rozvedie a nemá plat minimálne 3000€ tak si to môže rovno hodiť. Podľa teba nemá nárok na žiaden život, žiadna priateľka, manželka, dovolenka, nedajbože ďalšie dieťa - lebo to všetko pôjde finančne na úkor chuderky ex a prvého syna. Čo tam po tom, že sa otec chce o syna starať - to nie je dôležité, dôležité sú peniaze!!! A tučné výživné, nech chlap už chodí do konca života len do roboty a domov a celý plat nech odovzdá exmanželke!!! To, že ona má novú rodinu a žije si svoj život je Ok. Ešte dobre, že dnes už súdy zohľadňujú aj záujmy detí, nie len pomstychtivé exmanželky, čo majú deti ako zárobkovú činnosť ako bolo spomenuté vyššie. Dufam, že to autor nakoniec vyriešil tak aby bol on aj syn spokojný.

simca06022011
19. júl 2023

@andigab takmer 100.. :DDD si predstav ze platim 1400EUR mesacne a nie su schopni riesit nic. NIC:D ako pises, okolo ciganky lietali vsetci ako potentovani, ja som sa nevedela ani lekara dockat, som nevedela ci mam plakat alebo sa smiat tam... keby zacalo sa brat do uvahy kto ake poistenie ma uzavrete, mozno by sme sa niekam pohli. NEexistuje aby ludia co zarabaju statu peniaze, sa nedostali k zdravotnictvu a nevedeli rychlo vyriesit zdravotny problem ked nastane.

sasa1983
19. júl 2023

@vikiki29 nie nie. Práveže sa divim aj žene, že si tiež pravidlá ďalšie dieťa. On nemá, ona nemá .veď nie 3000..ale 800 plat a výživné 50 je fakt na zamysleanie na ďalšie dieťa

andigab
19. júl 2023

@simca06022011 až mi tvoj odvod vzal dych! V Španielsku to majú geniálne, rovnaká starostlivosť je len v život ohrozujúcich stavoch. To ostatné podľa výšky toho, koľko platíš štátu. Teda tak to mali v roku 2007, keď sa mi tam narodila dcéra. V pôrodnici mi bolo super a to som bola priemerný zamestnanec z pohľadu príjmu. Ale ako nechodia a kúpeľ na lôžku každý deň vrátane kolínskej, denne čistá posteľ a minerálky vo fľaši na chodbe, kde sme si brali, koľko sme chceli. Samozrejmosťou bola moja ošetrujúca gynekologička pri pôrode. Tak som sa s týmto tu ťažko zmierovala a jasné, že som sa dostala do nežiadúcich konfliktov.

vikiki29
19. júl 2023

@sasa1983 ale veď 50€ nie je jeho výživné a koniec. Autor písal, že chlapec je u neho 5 dni a u ex potom 9 dni a takto sa striedajú. Platí všetky výdavky okolo školy, výlety… polovicu dáva na oblečenie a obuv. A hlavne - dieťa nemá pocit, že rozvodom stratilo jedného rodiča. Nie ako niektorí čo zaplatia čo musia a myslia si že tam ich povinnosti končia. Sú preto že zarobia a zaplatia viac lepší? No viem, že pre niektoré ženy áno, ale čo deti?

Strana
z3