icon

Odsúhlasia stretávanie s otcom bez matky?

2. feb 2024

Ahojte pri sude o urceni styku s maloletym dietatom odsuhlasia pri dietati do jedneho roka stretavanie s ocom aj bez pritomnosti matky? Alebo nedajboze nejake prespavanie u oca cez vikend? Dieta bezomna nikdy nebolo viac nez 2 hodiny cize nedokazem si to predstavit... navyse otec sa nikdy o dieta nestaral ani jeden cely den sam

palicka
•
2. feb 2024

Pokial otec nie je delikvent, ktory dietatu ublizuje, nie je v trestnom stihani...a nesiahli mu n rodicovske prava, podla mna ano. Teda aspon podla skuseností z okolia,ano.

autor
•
2. feb 2024

@palicka preboha ved to je hrozne vsak to si neviem predstavit akoze ako on bude varit prikrmy alebo podobne... a myslela si ano aj na to prespavanie? Lebo z toho som teda zdesena uplne

palicka
•
2. feb 2024

Zvycajne pokial dueta sud pridelí do starostkivosti matky, tak otec ma 2 navstevy tyzdenne ?na cca 2 hodiny) a kazdy sruhy vikend. Sviatky kazdy druhy rok (Vianoce- Silvester na striedacku). Netvrdim, ze aj u Vas to tak bude, no v mojom okoli to rakto dostali vsetci, ktori neboli dohodnuti dopredu inac

autor
•
2. feb 2024

@palicka o tomto rezime viem len som netusila ze to tak funguje aj pri babatku

palicka
•
2. feb 2024

Rak jedine, ze ide o dojcené dieta..Ale kedze riesis prikrmy, tak otec sa berie ako plnohodnotny rodic. Teda prikrm zvladne..

deti95060810
•
2. feb 2024

nám povedali len v prítomnosti matky. dieťa malo 18 m. žiadne víkendy, len každý týždeň po jednej hod.

autor
•
2. feb 2024

@palicka no on nezvladne ani prd.. v zivote este neurobil ani jeden. O vychovnej metode ze babatko zacne plakat tak ho dam do postele a zabuchnem za nim dvere a odidem ani nevravim.

tamitamitami
•
2. feb 2024

Určite nie je štandard že také malé dieťa dostane otec hneď zo začiatku na víkend alebo na noc. Ja nepoznám ani jeden taký prípad v svojom okolí kedy by súd takto rozhodol.
Napíš si do návrhu ako si to predstavuješ ty a napíš aj dôvody prečo. Hlavne tak aby to bolo čo najlepšie pre dieťa, nie pre teba, nie pre ex partnera.

mandarinka555
•
2. feb 2024

Neboj, sám s ním nebude, odnesie ho k matke.

autor
•
2. feb 2024

@deti95060810
@tamitamitami chvalabohu a ano presne tak mne ide hlavne o dobro dietata. Keby mi islo o dobro mna tak mu supnem decko na cely vikend a mam cas pre seba lenze ja mu nedoverujem v tom nechat mu na cely den a noc dieta

autor
•
2. feb 2024

@mandarinka555 to by som bola kludnejsia ale nema tu moznost

palicka
•
2. feb 2024

Pozri, urcite zalezi os sudu. Co mna prekvapuje, nasim znamym tak rozhodli zeny sudkyne. Urcite ich bude zaujimat, ako ste zili pred rozvodom.

mandarinka555
•
2. feb 2024

Tak potom stačí, že dieťa zamrnčí a donesie ti ho hneď naspäť.

autor
•
2. feb 2024

@mandarinka555 nie on ho zatvori do izby a necha tak

mogaa
•
3. feb 2024

tak záleží naozaj na sudcovi...on bude tvrdiť že sa o dieťa postarať vie, ty opak - bude to tvrdenie proti tvrdeniu....okrem toho ak má matku alebo priateľku, môže v čase s dieťaťom byť u nej a tá mu pomôže s príkrmami....ak by tam aj súd určil stretávanie v prítomnosti matky, po pár mesiacoch môže požiadať o zmenu - aby to bolo bez matky....si si istá že sa budeš chcieť stretávať s ex pravidelne na pol dňa?lebo to bude tvoja povinnosť rovnako ako keby sa stretával len s dieťaťom..... ty mu nemôžeš povedať je mi zle alebo nechce sa mi....

autor
•
3. feb 2024

@mogaa ked bude dieta starsie som tomu naklonena nech si buduju vztah a nech su spolu kludne sami ale kym je taketo male radsej pre jeho dobro toho pol dna pretrpim ako by sa malo nase dieta trapit

janka27101988
•
3. feb 2024

Určite chod na kuratelu a poinformuj sa tam. Ja som tak tiež išla. Tým že manzel deti neuspava, mi povedala, že prvé mesiace staršieho 4r nemusím s otcom nechávať ani na obedny spánok. Až postupne. Mladší ma 1,5r a tam mu dam len 1,5hod doobeda a 1,5hod poobede. Odkomunikované aj s právnikom. Ak si to vieš obhájiť, nieje problém.

autor
•
3. feb 2024

@janka27101988 dakujem

kiksina_21
•
17. feb 2024

Mne je až zle keď toto čítam. Idem dávať ex na súd ohľadom výživného a stretavania sa...viem že on malu by chcel aj na noc k sebe, má síce ešte len 7mesiacov a stále ju kojim ale potom neskôr. Navariť neviem či by vedel malému dieťaťu a prebaliť? Keď príde na návštevu ku malej a začne plakat tak mi ju hneď dáva lebo nevie čo s ňou. A mohol by potom neskôr povedať že ju berie k rodičom napríklad na víkend - on alkoholik, obydvaja rodičia alkoholici. Oni tvrdia opak. Pomohli by záznamy polície? Že riešili takého priestupky aj u nich doma aj u mňa? Keďže som v minulosti volala na ex políciu? Normálne teraz neviem či nenechať všetko tak.

autor
•
18. feb 2024

@kiksina_21 zaznamy by podla mna urcite pomohli.. nenechaj to len tak

kiksina_21
•
18. feb 2024

Dnes od rána len samé nadávky na mňa, chcel ísť s malou do kostola, má len 7mesiacov a závislá na mne.

mondolina
•
18. feb 2024

@kiksina_21
načo mu vôbec odpisuješ? 🤔

zana147
•
18. feb 2024

@kiksina_21 neodpovedaj,ignoruj

tamitamitami
•
18. feb 2024

@kiksina_21 Ja by som mu na tvojom mieste neodpisovala a už vôbec negatívne nereagovala (sms si samozrejme odložila). Raz za týždeň by som mu napísala kde a kedy môže prísť pozrieť malú samozrejme pod podmienkou že sa pred dieťaťom bude správať normálne ak nie stretnutie ukončíš.

kiksina_21
•
18. feb 2024

@mondolina
@zana147
@tamitamitami už mu neodpisujem. Posielala som žiadosť na centrum pomoci, dúfam že mi pomôžu ohľadom dcéry aj či by sa nedalo niečo spraviť s jeho komentármi na mňa a moju rodinu. To už je dosť na psychiku toto...

mondolina
•
18. feb 2024

@kiksina_21
ja som to zažívala tri roky. správy nečítať, nereagovať.