icon

Ex mi chce zobrať dieťa

sue1818
8. jan 2017

Maminky prosim pomozte mi, poradte, prosiiiim.
Rozisli sme sa s priatelom po neprekonatelnej krize. Zajtra by si mal pobalit veci a odist. So sebou chce vsak vziat aj nasu dcerku. Si zmyslel, ze ideme mat striedavu starostlivost tyzden/tyzden. Len tak z brucha. Rozhodol sa, ze ju rano zanesie do skolky (ma od zajtra 2 tyzdne dovolenku, ja musim do prace nakolko som na plny uvazok nastupila len minuly tyzden) a ze popoludni ju vezme a pojde s nim k jeho rodicom. Dcerka a ja mame trvaly pobyt u mna, on s nami sice byval. ale trvaly pobyt ma inde. Zosobaseni nie sme, v RL je uvedeny. Ja chcem vediet ci ma pravo zobrat miju len tak. sice s mojim vedomim, ale bez suhlasu. Ja by som to chcela riesit vsetko sudnou cestou, aby som mala dcerku oficialne v osobnej starostlivosti a taktiez si myslim, ze mam sancu aby ju mal menej sko cely tyzden, napr.len vikendy alebo tak. Ja bez nej tak dlho nevydrzim. ma este len cerstve 3 rocky. Poprosim vase rady i skusenosti. dakujem baby

Strana
z2
miriam11
Odpoveď bola odstránená
bluka2
9. jan 2017

@tova Ako vidim, domyslela si si to velmi spravne 😉

mandala77
9. jan 2017

pre tie zástankyne práv otca a striedavej starostlivosti. Trochu schopnosti rozlišovať by nezaškodilo. Ako píše zakladateľka diskusie "Si zmyslel, ze ideme mat striedavu starostlivost tyzden/tyzden. Len tak z brucha. Rozhodol sa, ze ju rano zanesie do skolky (ma od zajtra 2 tyzdne dovolenku, ja musim do prace nakolko som na plny uvazok nastupila len minuly tyzden) a ze popoludni ju vezme a pojde s nim k jeho rodicom."

V tomto prípade ide jednoznačne o jeho pomstu. Mám dojem, že v dnešnej dobe muži striedavú starostlivosť berú ako svoju zbraň proti žene. To dieťa má tri roky. Potrebuje väzbu pevnú k jednej osobe a áno, k matke. Nie, že dieťa zoberie zo škôlky do iného prostredia. Kde on myslí na záujem tak malého dieťaťa? Vychcaný hajzlík čo sa žene chce pomstiť cez dieťa, lebo vie, že tak ju najviac zraní.

btus
9. jan 2017

otec má také isté právo na dieťa ako matka. Veľakrát je rozdiel medzi otcom a matkou jedine v tom, že ho otec nemal 9 mesiacov v bruchu. Obidvaja sú rodičia. Len náš právny systém pozná len matku. Ja by som odporučila každej z vás čo tu píšete "bež na úrad a atď", aby ste boli v pozícii otca vy a vám by bolo bránené byť s dieťaťom, alebo ho mali len vtedy, keď partner uzná za vhodné. A kľudne sa do mňa pustite.

dzjanetta
Odpoveď bola odstránená
cawes
9. jan 2017

Neviem ci ti poradim vyber si z toho to co povazujes za podstatne.
Som skoro 3roky od otca maleho.
Pri rozchode nikdy neprisiel s temou striedava starostlivost az kym sme nemuseli ist k socialnemu pracovnikovi tam zrazu z neho vyslo ze ziada o 50:50starostlivost, ako aj o podstatne znozenie alimentov, dali mi precitat listy ktore posielal na urady hm docitala som sa viac nez zaujimave veci ako mu branim atd. Pritom byval u mna lebo nemal kde, vsetko vyvrcholilo ked mi pred malym nadaval do k...
Pri pracovnikovi som vtedy pvedals jednu jedinu veru s bolo mi naozaj uplne jedno ako to dopadne : zo striedavou starostlivostou nesuhlasim ak sa tak stane odchadzam z malym spät na Slovensko.(zijeme v zahranici) a ze zaujimave ze co sa inych veci tyka idu nas sudit podla sk zakonov ale co sa doetata tyka podls ich.
Teraz z mojej strany ja odobne som za striedavu starostlivost ak by moj ex bol uzasny chlap na ktoreho sa da spolahnut, ktory bol vzdy pri mne ale proste nevysiel nam vztah ale vieme si vychadzat, tak ok. Moj ex ma pocas vztahu velmi urazal, lebo sak ako je mozne ze som nemala po porode hned 50kg, vadila mu moja rodina, to ze citam konika, to ako chodim ako dycham, samozrejme moj ex je stelesnena dokonalost, ked bol maly chory tak obcas vstal ved som nekojila, ale ked som isla 120km do nemocnice kde maleho operovali uspavali tak nemohol musel spat., a takychto veci bolo viacej. Ja osobne si myslim ze moj ex nevie co je to sa starat sam o dieta vzdy aj doteraz ked nieco je tak mi pise vola a pyta sa co robit.
My to mame teraz tak ze maly zije so mnou a chodi k nemu od piatka do pondelka. Je to fajn aj ked teraz vidim na malom ze to pre neho neni najlepsie riesenie. Ako sa to ukazuje no zacina byt panovacny vymaha si veci a presne vie ze tam sa mu nieco zakaze ale tam uz mozno nie a hotovo. Cize je to kontra pre mna. Ale tak snazime sa ako vieme.

stastnablcha
9. jan 2017

neboj sa nieje ot tak jednoduche hlavne ked je mala tak mala.. aj ked teraz sa sudy dokazu priklonit ku comukolvek, pekne ot ries sudnou cestou. ani ja si neviem predstavit ze by mi zobrali dieta... drzim palce

katpizur
9. jan 2017

Pokial si zachovas chladnu hlavu a zacnes to riesit normalne cez sud, tak by nemal byt problem. Ked je dieta male tak je len velmi mala pravdepodobnost ze by ho zverili otcovi, ved o com by to bolo predsa len matka je matka

sardinka32
9. jan 2017

@sue1818 Ako Ti to dnes dopadlo?

maminuska
10. jan 2017

Paradoxne u mňa... na súde som súhlasia s jeho stykom akých chcel a že teda mal mať tie deti veľmi často, deti som mu ponúkala a výsledok ..skoro 7 rokov deti už nevidel. Nuž možno keby som mu bránila, tak by deti asi aj otca vidieť mohli 🙂 . Asi som urobila chybu .

lujza123
19. jan 2017

@sue1818 mame takmer striedavku od malej 1,5 roka - ma 7,5 teraz. Cca 20 dni je u mna, 10 u neho, cez skolske prazdniny je to naopak, je viac u tatka. Uplna pohoda, mala ziadno netrpi, boli sme aj u pychologicky ked mala 5 a ta ju zhodnotila ako vyrovnane a stastne dieta, netreba sa striedavky bat, pokial ma otec zaujem o vychovu dietata je len a len dobre.

Urcite neodporucam zacat tyzden/tyzden to je prilis vela na take male dieta, lepsie striedat po dnoch a castejsie, napr 4 dni u teba a 2 dni u otca,

Ten system kazdu druhu sobotu u tatina nieje dobry, otec nema sancu vychovavat len rozmaznavat, este sa to potom obrati proti tebe lebo tatko bude ten naj co vsetko dovoli (aj ty by si dovolila keby ju mas len 2 dni v mesiaci) Ked bude s malou castejsie bude aj vychovavat

Neviem akeho si mala tatina ty, ja si bez toho mojho detstvo neviem predstavit a moja dcera tiez nie, som rada ze ma tu moznost aj ked nam dvom to nevyslo

nanina7
30. jún 2024

@sue1818 Ako to dopadlo?

Strana
z2