Ex nerešpektuje dôležité veci
Ahojte baby chcela by som sa dostať ako to funguje a či niečo s tým zmozem. Máme 2 ročného syna. No súdom nemáme určené stretávanie sa (zatiaľ nám to takto vyhovuje) väčšinou sa stretáva s malým aj v prítomnosti somnou, rozišli sme sa v dobrom takže aj pokecame vždy. No mal syna u semä a mal ho prisiest domov. Dala som mu do autá aj moju autosedacku. A on prišiel so synom na kolenách (odviezol ho kamarát) že vraj protestoval. Keby vedel že pri mne protestuje 80% času 🙂)). Ide o bezpečnosť. Je jedno či ide takto 5km alebo 50. Náhoda je blbec. Ale ako to riešiť, keď on v tomto je úplne mimo.
Aj na krátkej trase sa môže stať nehoda. Keď bol na kolenách tak akurát by vyletel cez predné sklo. Ja v tomto ani nediskutujem. Nepôjde v sedačke? Tak nepôjde vôbec. Svokra stále skúša či nedovolím aby ho zobrala na kolená, veď to len tu po dedine. Ale aj tu po dedine ide o bezpečnosť dieťaťa. Našťastie 4 ročný syn už sám povie, že nemôže ísť, lebo nemá sedačku.
Ja by som na tvojom mieste asi po syna chodila radšej sama. Hlavne teraz keď už vieš, že nerešpektuje predpisy. Ale skús sa s ním ešte porozprávať, keď už mu nejde o bezpečnosť vlastného dieťaťa, tak aspoň kvôli zákonom nech ho vozí v sedačke. Nehovoriac o tom, že dieťa má z toho guláš, keďže pri mame musí byť v sedačke a pri otcovi nemusí.
@angel993 ahh presne tak ! Je to 10 minút autom. Čo je pre mňa dosť. Neponáhľal sa nikam. Samozrejme že si po jeho budem chodíš uz len ja. Len mi tak napadlo že keby do budúcna by sme mali určené súdom stretávanie a on by ho stále viezol takto či s tým niečo Zmôžem. Keďže podľa mňa sa to nezmení. Vždy bol ľahostajný v tomto. Neviem prečo som si myslela že by ho dal normálne do sedačky. Ešte povedal že keď nie pôjde busom… nemám slov proste
Určite by to na súde riešili, keďže ide o bezpečnosť dieťaťa a aj o porušenie zákona. Len zrejme budeš potrebovať dôkaz.
Nájdi a pusti mu video ako dieťa v malej rýchlosti preletí cez okno alebo prinajlepšom utrpí poranenia mozgu. Potom sa ho opýtaj či s tým dokáže žiť. "ale ja som dobrý vodič a je to len kúsok" vyletí niekto z dvora a capne rovno doňho, kedy stihne zareagovať?
Plus k tomu vyššie popísanému, mám pocit, že som včera zachytila článok o kontrolách autosedačiek policajtmi a že budú v Tom pokračovať. Takže aj pokuta hrozí.
Teda mna by zaujimal ten zivotny pribeh ako sa dvaja vedia po dvojrocnom synovi rozist v dobrom. Co vas k tomu viedlo a ako ste to zvladli?

Tak ak ste sa “rozišli v dobrom aj vždy pokecame “ tak asi by si si to mala s ním vyriešiť nie ? Mne príde toto cudne , áno samozrejme , bez autosedacky nemá čo ísť take malé dieťatko ani meter , ale možno naozaj ak bola veľmi krátka vzdialenosť bol nejaký problém alebo sa ponáhľal . Ja neobhajujem to určite nie mám k Tomu rovnaký postoj ako ty , ale keď máte dobre vzťahy , vydiskutuj si to najprv s ním že si nezelas , aby sa niečo take opakovalo a ak by, potom ďalej rieš . Držím palce !