icon

Ako riešiť stretávanie syna s otcom?

Včera o 08:02

Dobry den, mam problem s otcom mojho syna. nezijeme spolu, sme rozideni. Syn zacal pred mesiacom chodit do skolky, chodi tam dopoludnia di 12:00. jeho otec sa s nim zrazu chce stretavat vylucne v dopoludnajsich hodinach, a narusat tak adaptacny proces. ako to riesit? zatial nemame urcenu starostlivost sudom. rozisli sme sa len nedavno, doteraz som sa prisposobovala neustale. teraz chcem dohodu o stretavani ale on sa dohodnut odmieta. odmieta sa dohodnut na case kedy si syna vyzdvihne, napise "uvidim rano", odmieta sa dohodnut na case kedy mi ho vrati "uvidim ako sa budeme bavit". a teraz ho chce naschval dopoludnia, aby nechodil do skolky. mam pocit ze chce za kazdu cenu robit len zle.

sissy27
Včera o 08:08

@anonym_autor chciet moze, proste povies nie. Dieta je v skolke, nie je sa o com vobec bavit. A ak nechce dohodu tak nech sa paci na sud a urcit cas kedy sa budu moct stretavat. Nechapem, na co este cakas.

anonym_c7da94
Včera o 08:08

Hádam nebudeš narúšať dieťaťu adaptáciu v škôlke. Ak sa nechce dohodnúť tak si daj návrh na súd a súd určí dni a hodiny. Ja by som s ním ani ďalej nedebatovala
Toto je zase otec roka

anonym_c47ed5
Včera o 08:11

Cim skor ries sud.
Stretavanie aj vyzivne.
S nim sa nijak inak nedohodnes.

mogaa
Včera o 08:11

no jedinou cestou je súd a určenie styku otca s dieťaťom.....v opačnom prípade si teraz môže vziať dieťa kedykoľvek keďže nie je určená starostlivosť.....takže povedať síce môžeš že dieťa je vtedy v škôlke, ale on si ho môže vyzdvihnúť tam....a ak dieťa nemá 3 roky a ty si doma, môže sa to dokonca považovať za účelové.....

anonym_fbbf6b
Včera o 08:18

chce ti len urobiť zle a vynervovať ťa.. to je taký posledný výkrik do tmy od zúfalých mužov čo sa zrazu hrajú na vzorných otcov a snažia sa mať akú takú kontrolu. Poľa mňa keby si mu aj dovolila sa stretávať v dopoludňajších hodinách, tak ho to veľmi rýchlo prejde. Reálne možno aj on zbiera "dôkazy" aby na súde mohol argumentovať, že mu nechceš dovoliť stýkať sa so synom. Treba mu najbližšie napísať, že má syn adaptáciu v škôlke a môže ho vyzdvihnúť o 12 zo škôlky a stráviť s ním čas. Učiteľkám tiež povedať, že keby otecko prišiel skôr, tak nech povedia, že adaptácia je dôležitá a že otec vymýšľa. Väčšinou sú učiteľky chápavé a držia s mamami. Kamoška mala tiež ten problém ;)

ivik4
Včera o 08:23

Je mi na vracanie z rodicov ktory si potrebuju honkat ego a trpia tym len deti . Hlavne ze on bude v pohodicke a vcase kedy sa jemu zachce 😡.
No smola, ked nie dohoda tak sud a urcit styk s dietatom. Mozno bude pánko spokojnejsi

mogaa
Včera o 08:24
@anonym_fbbf6b

chce ti len urobiť zle a vynervovať ťa.. to je taký posledný výkrik do tmy od zúfalých mužov čo sa zrazu hrajú na vzorných otcov a snažia sa mať akú takú kontrolu. Poľa mňa keby si mu aj dovolila sa stretávať v dopoludňajších hodinách, tak ho to veľmi rýchlo prejde. Reálne možno aj on zbiera "dôkazy" aby na súde mohol argumentovať, že mu nechceš dovoliť stýkať sa so synom. Treba mu najbližšie napísať, že má syn adaptáciu v škôlke a môže ho vyzdvihnúť o 12 zo škôlky a stráviť s ním čas. Učiteľkám tiež povedať, že keby otecko prišiel skôr, tak nech povedia, že adaptácia je dôležitá a že otec vymýšľa. Väčšinou sú učiteľky chápavé a držia s mamami. Kamoška mala tiež ten problém ;)

@anonym_fbbf6b ale učiteľky mu ho predsa musia dať aj keď je vtedy v škôlke a v adaptačnom procese...veď je jeho otec a starostlivosť nie je určená....otec rovnako môže na súde argumentovať že matka dala dieťa do škôlky a je doma, že to bolo účelové aby mu ho nemusela vtedy dávať.....

simonahra
Včera o 08:25

ako toto nechape, tak jedine, co ostava je to sudne urcenie navstevnych hodin.

biba_18
Včera o 08:30

@mogaa som netušila že matka dieťaťa nemôže byť doma keď je dieťa v škôlke 😒

anonym_fbbf6b
Včera o 08:37
@mogaa

@anonym_fbbf6b ale učiteľky mu ho predsa musia dať aj keď je vtedy v škôlke a v adaptačnom procese...veď je jeho otec a starostlivosť nie je určená....otec rovnako môže na súde argumentovať že matka dala dieťa do škôlky a je doma, že to bolo účelové aby mu ho nemusela vtedy dávať.....

@mogaa veď nikto nehovori o tom, že ho maju učiteľky držať v škôlke nasilu, len nech otcovi povedia, že nie je vhodné aby ho vyberal počas adaptačného procesu. Treba riešiť súd, ale niektoré ženy sa boja ísť na súd, lebo ex platí nadpriemerne na dieťa napríklad a vedia, že na súde môžu dostať menej. Ak je toto prípad autorky, tak chápem, že sa môže zdráhať dať ex na súd. Ak platí málo alebo nič, tak by som to riešila čím skôr. Ak sa chce stretávať so synom v dopoludňajších hodinách tak buď podniká alebo robí poobedné/večerné smeny čo tiež asi nebude pravda, lebo autorka píše, že môže aj poobede, ale chce vyslovene dopoludnia sa stretávať

januska12323
Včera o 08:38

Rieš stretávanie aj výživné cez súd.

melanta
Včera o 08:38

Máš dieťa súdom určené do tvojej starostlivosti? Ak nie, okamžite to podaj na súde vrátane návrhu na stretávanie sa. Zároveň okamžite požiadaj o neodkladné opatrenie, aby do súdu bolo dieťa zverené tebe a určené aj stretávanie.

Ak totiž súdom nemáš dieťa zverené do tvojej opatery, má otec nároky rovnaké ako ty. Môže si dieťa zobrať kedykoľvek a na ako dlho chce. Úplne rovnaké práva ako ty. Tak ako býva s tebou, má nárok bývať s otcom, ak nemáš súdom určené dieťa vo svojej starostlivosti. Takže toto rieš ešte dnes, nech čím skôr máš neodkladné opatrenie a čím skôr ti stanovia termín pojednávania. Mimochodom, ak dieťa nie je súdom určené do tvojej starostlivosti, nemôžeš ani v škôlke riešiť nič voči otcovi.

Nerieš žiadne dohody. Ak by aj bol zrazu ochotný, rieš to súdne. Tak sa nebude môcť kedykoľvek rozhodnúť l, že už s dohodou nesúhlasí. Spolu so zverením do starostlivosti a stretávanie podaj v žiadosti aj návrh na výživné. Okrem bežného výživného trvaj na tom, aby ste v súdnom rozhodnutí mali aj to, že sa bude podieľať polovicou na neočakávaných nákladoch (napríklad ak by dieťa potrebovali v budúcnosti strojček na zuby, okuliare a pod). Rozhodne nesúhlas s výživným len na základe dohody medzi vami. Vtedy nemáš také páky ak prestane platiť.

anjelicek26
Včera o 08:52

Skolka je proste pravidelny cas, kedy tam to dieta je, vobec o tom nediskutovat... vikendy, odviest ho rano do skolky ci vyzdvihnut, ved to vsetko moze...

anonym_32170a
Včera o 10:06

@anonym_autor tvoj ex s tebou zametá, lebo doteraz u teba pochodil. Je načase mu dať najavo, že s tebou zametať nebude. Keď ste ešte boli spolu, bola si vždy takáto submisívna?

anonym_2d91b4
Včera o 12:54

rieš to čím skôr cez súd, aby si mala na papieri čo môže a kedy. Škôlku určite dodržuj, neustupuj mu, to, že on si zmyslí, že chce ráno, nuž chcieť môže.

anonym_1a022a
Včera o 13:14

@anonym_autor my mame pisomnu dohodu stretavania sa zo sudu. Casy aj dni. Je to ale uplne jedno lebo otec to dodrziavat nemusi ale ja musim byt pripravena a dieta vydat ak on bude chciet. On nema cas...naladu atd....Zatial co ja lietam ako blazon a padam na hubu on si ho obcas vezme "na zmrzlinku"

anonym_4861e0
Včera o 15:11

@anonym_autor podala si na sud?

anonym_6abfda
Včera o 15:24
@anonym_c47ed5

Cim skor ries sud.
Stretavanie aj vyzivne.
S nim sa nijak inak nedohodnes.

@anonym_c47ed5 lenze s takym hlupakom sa aj to natiahne.

anonym_6abfda
Včera o 15:26

@anonym_autor Som kolizna. V ziadnom pripade nenarusat dietatu rezim!!! Otecko sa ma prisposobit dietatku. Ak si ho ziada, na co ma pravo, tak jedine po skolke, resp. kazdy druhy vikend bez prespavacky.

anonym_c7da94
Včera o 15:30
@anonym_6abfda

@anonym_autor Som kolizna. V ziadnom pripade nenarusat dietatu rezim!!! Otecko sa ma prisposobit dietatku. Ak si ho ziada, na co ma pravo, tak jedine po skolke, resp. kazdy druhy vikend bez prespavacky.

@anonym_6abfda dúfam, že raz a navždy zmizne tento komunistický výmysel, že otec sa môže stretávať s dieťaťom len cez víkend a bez prespavacky
Je to tiež rodič a prečo by mal vidieť dieťa 4 dni v mesiaci ?

mogaa
Včera o 15:54
@anonym_6abfda

@anonym_6abfda tak teda ako kolízna máš asi zlé info...kým nie je určená straostlivosť tak otec môže mať dieťa kedykoľvek chce....ak si ho vezme zo škôlky a vezme si ho domov, matka nezmôže nič, lebo stáe je starostlivosť rovnocenná....

anonym_6abfda
Včera o 16:08
@anonym_c7da94

@anonym_6abfda dúfam, že raz a navždy zmizne tento komunistický výmysel, že otec sa môže stretávať s dieťaťom len cez víkend a bez prespavacky
Je to tiež rodič a prečo by mal vidieť dieťa 4 dni v mesiaci ?

@anonym_c7da94 vobec to nie je komunisticky vymysel! Matka pise, ze dieta sa nestratavalo s otcom. To znamena, ze nie je na neho zvyknute. Aj ked je otcom, je este prilis malicke na to, aby hned prespavalo. Na zaciatku ano, BEZ PRESPAVACKY. BEZ NATLAKU NA DIETA!!!!! Potom mozme zas veci prediskutovat.

anonym_6abfda
Včera o 16:10
@mogaa

@anonym_6abfda tak teda ako kolízna máš asi zlé info...kým nie je určená straostlivosť tak otec môže mať dieťa kedykoľvek chce....ak si ho vezme zo škôlky a vezme si ho domov, matka nezmôže nič, lebo stáe je starostlivosť rovnocenná....

@mogaa preco by mohol mat kedykolvek chce? 😀 to je prilis obsirny pojem. Narusit denny rezim dietata, ktore sa adaptuje prave na skolku nie je rozumne. Takze nie, nemoze mat dieta kedykolvek. A ako spominam vyssie, dieta malicke, nestretaval sa otcom pravidelne, treba ist postupne. Dieta nie je stroj. Treba si to uz konecne uvedomit!!!

bomba36
Včera o 16:14

V žiadnom prípade mu neustupuj, robila si to doteraz tak si myslí že si môže stále viac a viac dovoľovať. Inak ako súdne to už asi nevyriešite. A on nechodí do práce keď chce stretnutia výlučne dopoludnia?

anonym_331236
Včera o 16:17
@anonym_fbbf6b

@mogaa veď nikto nehovori o tom, že ho maju učiteľky držať v škôlke nasilu, len nech otcovi povedia, že nie je vhodné aby ho vyberal počas adaptačného procesu. Treba riešiť súd, ale niektoré ženy sa boja ísť na súd, lebo ex platí nadpriemerne na dieťa napríklad a vedia, že na súde môžu dostať menej. Ak je toto prípad autorky, tak chápem, že sa môže zdráhať dať ex na súd. Ak platí málo alebo nič, tak by som to riešila čím skôr. Ak sa chce stretávať so synom v dopoludňajších hodinách tak buď podniká alebo robí poobedné/večerné smeny čo tiež asi nebude pravda, lebo autorka píše, že môže aj poobede, ale chce vyslovene dopoludnia sa stretávať

@anonym_fbbf6b pokiaľ to nemajú ošetrené súdom, poviem ti úprimne, ja ako učiteľka sa s otcom hádať nebudem. Keď si preňho príde, nemám dôvod mu ho nedať. A to hovorím ako rozvedená žena s dieťaťom zvereným do výlučnej starostlivosti. Rozumiem matke a jej obavám, avšak kým to neporieši súdne, nezmôže nič a už vôbec nemôže preniesť zodpovednosť na učiteľku a vyčítať jej, ak dieťa dá otcovi.

autor
Včera o 17:31
@anonym_6abfda

@anonym_6abfda dakujem za odpoved. Ano, nebranim mu v styku so synom, ma cas denne od 12:00 ked ho vyzdvihujem zo skolky az do vecera ked ide spat. ale to jemu nestaci, on ho potrebuje zrovna doobeda. vzdy potreboval robit presne opak toho, ako bolo najlepsie pre dieta, lebo chce robit napriek mne. zrazu uz ani do prace nemusi ist dopoludnia ako vzdy. ale toto je uplny nonsens. ohana sa pravami rodica na dieta a tym, ze skolka nie je povinna a nemusi tam chodit, a ze synovi chcem robit len traumu so skolkou.

anonym_d186cf
Včera o 18:11
@anonym_6abfda

@anonym_c7da94 vobec to nie je komunisticky vymysel! Matka pise, ze dieta sa nestratavalo s otcom. To znamena, ze nie je na neho zvyknute. Aj ked je otcom, je este prilis malicke na to, aby hned prespavalo. Na zaciatku ano, BEZ PRESPAVACKY. BEZ NATLAKU NA DIETA!!!!! Potom mozme zas veci prediskutovat.

@anonym_6abfda to kde si vyčítala, že dieťa sa nestretavalo s otcom? Autorka jasne píše, že sa rozišli len nedávno, predpokladám, že dovtedy s nimi žil a naďalej sa somsynom stýka.
Kde si prečítala, že je príliš maličké? Ja vek nikde nevidím, ak chodi do škôlky bude mať okolo 3 rokov. To nie je bábätko. Osobne nevidím dôvod, prečo by u otca také veľké dieťa nemohlo spať, nie je to cudzí človek, je to otec dieťaťa.

Či je stretávanie výhradne len cez víkend, 4x do mesiaca komunistický výmysel neviem, ale viem, že je predpotopný, už dávno majú vo vyspelých krajinách otcovia rovnaké právo žiť s deťmi ako ich matky.

K téme - styk by som si nechala upraviť súdom, keďže otec sa snaží robiť napriek. Dieťa trávi v škôlke len doobedie, pravdepodobne otec nemôže byť s dieťaťom každé doobedie, takže ak by chcel raz za čas mne osobne by to nevadilo. Na stráženie dieťaťa mi dokonca pride vhodnejší otec ako nejaká inštitúcia, v prípade, ak otec je ako otec normálny a trávi čas so synom kvalitne.

anonym_dd5406
Dnes o 09:53
@anonym_6abfda

@anonym_6abfda čo to píšeš za hlúposti?Má rovnaké práva ako matka to, že ona ho nedala na súd, aby im určili stretávanie je jej chyba a on to teraz využíva.Aky víkend a bez prespania kto to urcil?Keď chlap na súde povie, že ho chce 2x za týždeň a každý druhý víkend, alebo každú nedeľu vyhovejú mu Nedala chlapovi žiadne hranice a tu je výsledok.Ked ju on tlačí do veci, ktoré jej nevyhovujú na to slúži súd, keď sa dvaja rodičia nevedia rozumne dohodnúť.Okrem toho aj 3r dieťa je bežné v striedavke tak pozor na také vyhlásenia, že otcovi stačí víkend bez prespania.Moj kolega je s 3,6 r deťmi streda, štvrtok s prespanim býva blízko ex, plus každá nedeľa.Chcel ešte viac, ale potom ustúpil.Povedal, že počká, kým pôjdu do školy a chce ich viac aj cez víkend.Nie je žiadna norma mať deti iba cez víkendy je to na dohode rodičov.Niektore kolízne sa zasekli v roku 1989.Otec vie byť rovnako dobrý rodič vie navariť, objednať, učiť sa s deťmi.Jeho ex argumentovala, že nevarí, ale objednáva, že sa s nim učí jeho priateľka, pokým je v práci nič na súde neprešlo.To nie je problém, že deti jedia objednané jedlo, že su s novou partnerkou...

mamatroch
Dnes o 11:20

@anonym_autor podat na sud, aby upravil styk otca so synom. syn je teraz skolkar a tatko sa tomu tiez musi prisposobit. zaujmy dietata su nad jeho potrebou si nieco dokazovat. ked bude chodit do skoly, tak tiez hocikedy nepojde, lebo tatko sa rozhodol, ze ma na neho cas?
jednak adaptacny proces a druha vec je, ze teraz Ty budes za zlu, ze ho "nutis" chodit do skolky a tato nie, on na neho ma namiesto skolky cas.

gabrielka94
Dnes o 11:39
@anonym_autor

@anonym_6abfda dakujem za odpoved. Ano, nebranim mu v styku so synom, ma cas denne od 12:00 ked ho vyzdvihujem zo skolky az do vecera ked ide spat. ale to jemu nestaci, on ho potrebuje zrovna doobeda. vzdy potreboval robit presne opak toho, ako bolo najlepsie pre dieta, lebo chce robit napriek mne. zrazu uz ani do prace nemusi ist dopoludnia ako vzdy. ale toto je uplny nonsens. ohana sa pravami rodica na dieta a tym, ze skolka nie je povinna a nemusi tam chodit, a ze synovi chcem robit len traumu so skolkou.

@anonym_autor Takto u nas oteckovia zacinaju, ked chcu striedavku..takze predpokladam, ze striedavka bude jeho dalsi navrh a bude sa hrdit tym, ze ved kazdy den je so synom, tak predsa jeden tyzden da v pohode. Vacsinou im ide o to, aby neplatili vyzivne, resp. aby bolo co najnizsie.