Ex partner a jeho večný boj

essinna
7. sep 2015

Ahojte , už som tu písala o svojom partnerovy ... bol aky bol , našiel si milenku vyhodila som ho ... ale k veci
poprvé ex poriadne neplati na dieta , zajtra mám stretnutie s pravničkou a davam si dieta do svojej opater + vyzivne ... dieta si berie kazdy druhy vikend .
teraz keď prisiel domov , zacal mi rozpravat že ma nelubi lebo som neposlusna a ze lubi iba tata ... tak som pisala ex , vraj to nie je pravda a ze to dieta vyciti koho lubi takze si za to mozem sama ... potom zacal ze sa nestaram atd .. to dokedy chce tak bojovat ? Dietatu sa nevenoval cele jeho dva roky , pred dvomi tyzdnami ked ho mal , tak siel do prace a drobca nechal z matkou . a on mi rozprava ze je sa nestaram ... mohol to nabulikat dietatu , ked prislo s tym ze ma nelubi ? Vysvetlovala som ex , ze nech na mna pred dietatom nekyda , ze ja to nerobim . Co mam robit ? to co nema rozum ? Prečo si nezije svoj zivot a neda pokoj , preco stale na mna utoci . Nechcem od neho nic , len nech plati vyzivne a kazdy druhy vikend nech si vezme drobca . Baby preco to robi , preco mi neda pokoj ?

cacianka
7. sep 2015

lebo chlap, každý druhý dutá hlava

libka1
7. sep 2015

@essinna odpoved mas vo svojej prvej vete: vyhodila si ho. Ked je komplexak, nikdy sa s tym nezmieri zial 😅

essinna
autor
7. sep 2015

@libka1 ale ved v ten den ked som prisla na neveru tak mi tvrdil ze aky je z nou stastný ... ta sak mi este ma dakovat ze som ho posunula rychlejsie k nej .

libka1
7. sep 2015

@essinna 😀

barushkaaa
7. sep 2015

@essinna riešim presne to isté, čo ty. Tak som zvedavá, čo ti ostatné poradia, lebo sama neviem.

Môj ex mi povedal, že on sa s naším rozchodom nikdy nezmieril a ani nezmieri - toľko odpoveď na tvoju otázku, prečo to niektorí ex robia....

ivett1
7. sep 2015

@essinna prečo to robí?...veď preto, aby ťa naštval a ponížil...a okrem toho, nemusí to robiť len on, môže aj jeho mama, tvoja exsvokra a babka malého ...asi by som mu povedala, že ešte raz príde malý od neho s takými rečami, požiadaš o psychologické vyšetrenie malého a zmenu stretávania na súde a ...a áno máš pravdu, asi sa ten tvoj rozhodol, že ťa bude aspoň takto trápiť ...lebo vie, že to na teba zaberie ...tak držím palce a so synčekom sa vždy pekne porozprávaj a povedz mu ako veľmi ho ľúbiš ... a mňa by aj zaujímalo, prečo si myslí, že ty si "neposlušná" (čo tým vlastne ten tvoj synček chce povedať ... že si na neho zlá ako mama, že ho biješ alebo len, že mu niekedy niečo nedovolíš urobiť napr. keď sa chce večer hrať a ty mu povieš, že už musí ísť spať...?) a vyzvedieť, či mu to niekto "nepošepkal" a hlavne kto...

moonlight1210
7. sep 2015

@essinna dvoma vetami: ego je velkeeee. a svetom hybu peniaze (na ktore si siahla - takze si obycajna zlatokopka - pre neho. dost vela chlapov ma obrovsky problem pochopit, ze peniaze su pre dieta. vidia v tom nastroj pomsty voci nim a obohacovania sa lenivej panicky.).

takze svoj hnev na teba si sebecky vyburuje kydanim na teba pred dietatom. uplne detinsky si z neho robi spojenca, butlavu vrbu, dokonca ma pocit spolupatricnosti, ak dieta prikyvuje. az je to smiesne, ze dospelak potrebuje uistenie od malého spunta.
ale kolko ludi toto robi. strasne vela.

ty bud dalej normalna mama. dieta aj tak vacsinu casu travi s tebou, takze si o tom urobi nazor samo.
logicky bude spociatku preberat nazory podla toho, kto mu co nakuka. ale vekom sa taketo automaticke preberanie strati. tak si to nepokaz.
podla veku zvol sposob, ako sa s malym porozpravas o tom, ci si on naozaj mysli, ze si taka, ako hovori tatino. prived ho k vlastnemu nazoru. nech pouvazuje a sam rozhodne.
je mozne, ze spociatku sa bude drzat nakukaneho, akceptuj to. nerob sa smutna, urazena, nevynucuj si zmenu nazoru citovy vydieranim. co ja viem, tak taketo nieco dietatu vydrzi kratko, lebo rodicov lubi.
za chvilu bude zase maminkin maznacik.
mozno mu skus aj vysvetlit, ze dospeli sa obcas chovaju ako male deti a ked sa hnevaju, porozpravaju hluposti. neskor ich to aj mrzi.

s ex nema teraz zmysel o tom diskutovat, iba hras jeho hru. davas mu spatnu vazbu, ze jeho reci funguju a ucinkuju. nevolaj mu nic, nic mu nevysvetlis, nech by si ako argumentovala, ze robi zle hlavne vasmu potomkovi. on teraz vidi seba a svoje ego. a cez toto posudzuje vsetko. on je teraz ako male decko.
ty povies A, on pocuje B.
daromna namaha.

adalea
7. sep 2015

Môj exšvagor bol taký istý. Synovec mal 2/5 roka, otec mu hovoril, že ho mama nelúbi, už ho nechce a pod. Malý bol úplne zmätený, sestra s ním skončila u psychológa, ťahalo sa to roky, kým sa ten magor umúdril 🙄 Medzitým sme na ňho volali aj policajtov, sestra podala tresné oznámenie (vyhrážal sa jej fyzickou likvidáciou). A milý pán "otec" si nedal vysvetliť, že tým ubližuje najmä dieťaťu, bolo mu to jedno. Teraz má synovec 12 a vôbec sa s otcom nestýka. Niekedy sú tí chlapi jak vymetení 😢

mihula
7. sep 2015

@essinna lebo medved

cecil36
8. sep 2015

@essinna z vlastnej skusenosti, neboj sa dieta si casom spravi nazor same, len treba trpezlivost...

aninenka
8. sep 2015

no hlavne si ho daj do svojej starostlivosti. Tak budeš rozhodovať ty, tiež si určite styk. Výživné bude musieť platiť, aj to stanoví súd, ak nebude sú na to iné páky, je to zdlhavé ale predsa len tvoj ex bude mať nad sebou vyššiu moc súdu....
Čo sa týka bulikania mu do hlavy a to je závažnejšie....sleduj to trochu, ak sa to bude opakovať, ak tvoj syn bude vystresovaný a bude na teba hovoriť zle veci s tym ze mu to povedal ocko treba zakrociť. Vtedy je mozné požiadať o psychologický posudok a dať návrh na obmedzenie styku s otcom....toto sú padne dôvody....

radkovadanka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
olga_jeziskova
8. sep 2015

Nezávidím ti vôbec, toto je večný a vopred prehratý boj pre všetkých troch. Ubližuje tým najviac svojmu dieťaťu. Môj ex to robí tiež aj horšie veci na mňa hádže ☹ Vláčime sa po súdoch už 3 roky a k ničomu to nevedie. Dcérka ho zbožňuje, lebo keď si ju konečne raz za dva mesiace vezme na víkend, tak ju rozmaznáva najviac ako sa len dá a ona má potom predstavu, že s ním je lepšie... to je pochopiteľné, on ju ani neokúpe, keď ona nechce, lenže ja MUSÍM! Nemôžem ju nechať špinavú dva mesiace a nikto iný to za mňa neurobí (jeden z mnoha príkladov). On ju nemusí nútiť sa každé ráno obliekať do škôlky a potom som v jej očiach iba ja tá "zlá". Môžeme len VYDRŽAŤ a modliť sa, aby si naše deti uvedomili neskôr ako to vlastne je.
Držím ti palce!!!

guinevre
8. sep 2015

@essinna @olga_jeziskova Presne tak, ten kto sa citi opusteny, tak ego si lieci takto cez manupulaciu, ci je to muz alebo zena.

solidadesol
8. sep 2015

@moonlight1210 presne ako pises.....ja mam podobny problem a keby len ten s mojim ex...☹
mne detsky psycholog povedal, ze tieto typy ludi budu ublizovat dovtedy, pokym mi sa tym budeme trapit, jeho zivis tym, ze sa trapis, dobre slovo na taketo typy neplati....!
Ja som tiez pekne nervozna z toho, ze toho cloveka musim znasat, je mi cely den zle, ked si ma prist po dieta....dokonca nasmu dva a polrocnemu synovi zacal ropzravat, ze ho ja bijem, ze som zla a ze ku mame nemusi ist....to dieta ho zacalo okamzite pocuvat, raz pri odovzdavani ku mne nechcelo a bola pri tom svinstve este aj jeho frajerka, ktorej vobec nedoslo, ake divadlo ten ex stvara....tokamzite som to riesila aj so sudmi, socialkou......a vysledok? Nic, ja nemam pravo mu zakazovatvidat syna.....OK, ale aj on nema pravo likvidovat vztah medzi matkou a dietatom, tu plat pravidlo "POMOZ SI SAM AJ BOH TI POMOZE".....BOHUZIAL......snazim sa mysliet na slova mojho psychologa, ze zacat ignorovat pokusy mojho ex mi ublizovat cez dieta, ze on ma raz pusti a nehca na pokoji a mozno aj maleho, ale musim ja zmenit postoj....nemat ho plnu hlavu a nenechat sa vyprovokovat......a halvne, nemam dietatu nic hovorit o ocinovi, nech je akykolvek, lebo raz bude mat 15r a bude nas mat oboch plne zuby a povie si....DAJTE MI POKOJ OBIDVAJA"....HM.....viac ti neporadim, tiez si tym prechadzam a je mi z toho zle.....hold platime za chyby...ze sme lubili a nevideli KOHO!

solidadesol
8. sep 2015

a este mi psycholog povedal, ze dieta potrebuje vidiet aj zdravy svet, aby mohlo porovnavat, kto robi dobre a kto zle....cize najst si partnera/co samozrejme nie je len tak, postavit na stred cesty a hups tu ho mam/, proste raz mu ukazat aj to, ze rodina vie byt normalna, ked uvidi, ze budem mat partnera, ktory ma lubi aj jeho, bude aj dieta smerovat touto cestou, vraj sa nemam pre dieta velmi obetovat, lebo to je tiez nezdrave, na jednej strane ma otca,ktory mu vytvara chaos v psychike, na druhej strane matka, ktora sa snazi celou silou dieta branit, aby mu nebolo ublizovane, ktora je cele dni len utrapena atd.....dieta potrebuje vidiet stastnu mamu a vraj, ked raz budem mu moct vytvorit naozajstnu rodinnu pohodu, kde bude vidiet mamu stastnu s inym....to je to, co dietatu pomoze, nie mu vytvarat dva chore svety, ja matka,ktora sa len trapi a otec, ktory si riesi svoje komplexy cez dieta......dufam, ze som to napisala tak, ze sa to da pochopit, lebo sa ponahlam a ospravedlnujem sa ze preklepy....

solidadesol
8. sep 2015

@aninenka bohuzial, mojmu ex na sude /ktorystale nie je ukonceny/ sudkyna povedala,ze ziadny zakon ho nepripravi o to stykat sa so synom....a to ani nebrala do uvahy, ze moj ex ma chcel zabit, ze som na neho podala asi 5 t.ozn.behom roka...od rozchodu....ze to riesi uz sud, bol obzalovany.....nic take s nou nepohlo, ani ze pri vsetkych incidentoch bol nas syn pritomny a plakal, bal sa.....cize mu sudkynu dala tymto sprostym vyjadrenim nepriamo povolenie dalej robit, co robi a nikdy nikdy o dieta nepride....mozno sudnou cestou nie, ale o dieta pride raz sam....ty, ako sa chova...

aduuus
8. sep 2015

ah boze baby, mna caka to iste az mala zacne viac vnimat a rozpravat...uz teraz sa bojim, hlavne toho , ked ex zacne na mna pred malou kydat a pod... :(

olga_jeziskova
9. sep 2015

@aduuus Neboj sa, vsetko zle sa mu raz vrati! Len sa zeny neprizerajte mlcky a bojujte za svoje prava a za svoje krasne deticky! Ony to raz pochopia a ak nie, my budeme mat ciste svedomie aspon, ze sme urobili maximum 😉

barushkaaa
9. sep 2015

@olga_jeziskova ja už neverím na to, že každému sa raz všetko vráti. Poznám dosť príkladov z môjho okolia. Ludí, ktorí v živote porobili neskutočné svinstvá a karma ich nijako nedostihla. (niektorí z dotyčných sú už po smrti, takže žiadne také úvahy že možno raz za xy rokov sa im to vráti).

olga_jeziskova
9. sep 2015

@barushkaaa vies, to je jedine cim sa mozeme ukludnovat 😉 ja tomu tiez neverim a mame predsa kazdemu priat len dobre veci vsakze 🙂 alebo sa stanu aj z nas svine, ktore nebudu pozerat napravo-nalavo a brat ohlady ako doteraz... uvidime...