icon

Existujú podľa vás duchovia vo forme vykĺbených žien?

aranel16
28. okt 2016

Ahojte...hladala som tu nejake info ohladom duchovna, kedze moja 8 mesacna dcerka casto pozera do steny na to iste miesto ale inak sa nijak zvlastne nesprava, no a nasla som jeden prispevok, tu ho kopirujem: ,,Dobre tak ste chceli vediet o co ide napisem no ...
S mojim manzelom som chcela babo ale akosi to neslo 6 rokov lekary povedali ze babo mat nebudeme koly mojim zdravotnym problemom. Vela som sa naplakala a ked som sa z tym uz ako tak zmierila tak ma napadlo ze si aspon psika mozme kupit nech mi nieje tak smutno. Tak v jeden den sme kupili 2tyzdnove steniatko Yorshie teriera takeho malinkeho. Ked mal asi 8 mesiacov mne sa medzitym uz podarilo otehotniet bola som v 4tom mesiaci ked to zacalo.
Moj psik ma mal velmi rad kazdy kto ho poznal vie ze ma pocuval na slovo vsetko a stale sa vrtil okolo mna a v jeden vecer siel ku schodom a brechal na schpdy pricom pozeral hore. Tak sa to opakovalo niekolko dni a moj psik uz od vtedy na schody nevkrocil. Raz sme spali v izbe a som sa zobudila na to ze sa zle citim posadila som sa a vedla manzela na kresle som videla sediet dievca chide vysoke zhrbene cierne dlhe vlasy ruky mala polozene na stehnach. Oblecene na sebe malo bielu nocnu koselu na hrudi z fodrickami ako kedysi davno sa nosilo. Zlakla som sa ale prvu noc som myslela ze to je len sen ale oka som nezazmurila bala som sa. Rano ako kazda zena hrba prace a na to som si nespomenula takze manzelovi som nic nepovedala. Na druhu noc som sa zobudila sz tym ze potrebujem na wc a ked som otvorila dvere z izby tak som ju videla stat pri schodoch zase z hlavou dole bola hrozna. Nebol to duch videla som ju zivo ako ked manzela vidim jej pyzamo svietilo zatial co ona bola tmava a siel s nej strach. Na zachod som bezala a tam som ostala dlho doslo mi ze ta noc predtym nebol sen a ze moj pes stale brese na to miesto kde ona stala. Bala som sa vijst zo zachodu no po dlhom case som sla z tym ze uy musela odyst no ked som otvorila dvere ona stala hned za nimi. Priznavam bola som tak vzdesena ... utiekla som do izby buchla dvere a budila manzela ale on sa nezobdil. Pastou som ho udierala do nohy chcela som aby sa prebral ci to uvidi ale nic ako keby ni nedychal bolo to divne. Ostala som schulena sediet na postely a stale som pozerala zo strachu na dvere potom som sa na chvilku ukludnila ked som videla ze ostala za nimi ale po chvilke zase som sa zacala bat ked som si spomenula ze noc predtym bola v izbe a ak chce moze tam prist zase. Celu noc som nespala a rano manzel ked sa zobudil som mu vystrasena povedala vsetko. On len ze preco som ho nezobudila a ja som mu povedala ze som z nim triasla udierala ho a on nic. Na nic sa neoamatal. Na dalsi den mal nocnu bala som sa ostat sama ale co som mu mala povedat ostan doma bojim sa? Ked siel do prace povedal aby som si vzala psa k sebe do izby ked sa budem bat a siel. Ked sa zacalo stmievat opat som sa zacala bat a tak som vzala psika na ruky pritisla ho k sebe a sla ku schodam. Moj pes zacal plakat knucat mikal sa nechcel ist hore ale ja som sa bala a tak som si ho pritisla k sebe a vzniesla hore do izby. Zavrela som zvere dala mu tricko aby bol stastny aby citil moju vonu mal to rad ale on bol nestastny knucal a v kuse skrabal na dvere ... to ma vystrasilo este viac. Neviem ako dlho som mlcky pozerala co roby no napokon som mu otvorila dvere a on utiekol ja som sa zavrela a cakala som manzela do 2.30 rana kym sa vrati. Ked prisiel domov nasiel ma v izbe unavenu sediet a ja som mu povedala co sa stalo. Sly sme spat bolo asi 3hodiny rano a neviem ako dlho som spala no prebudila som sa ze niekto namna dych a bola to ona. Mala vlasy spustene namne tvar asi tak na 15,20 centimetrov odomna. Niekolko krat som zavrela a otvorila oci bola tam. Nemohla som sa hybat bala som sa dychat bol to akysi pocit bezmoci. Neviem sok od strachu neviem. Nechala som oci zatvorene ale citila som ten strach ju primne. Opat som nespala a rano ked strach pominul a ona bola prec som povedala manzelovi ze nevladzem. 3 dni som nespala bola som mimo vystrasena ... zmenili sme izbu a moj pes zacal chodievat hore a ja som ju nevidela viac v tom dome. Predtym sme v nom byvali niekolko mesiacov a nic nechapem. Neskor sme sa museli prestahovat do vacsieho podnajmu. Medzi tym som psika dala prec lebo citil ze som tehotna chodil cmuchal mi brucho a zacal sa spravat zle. Mala som rizikove tehotenstvo a on ma zacal hrizt trhal decke vecicky atd tak siel. V siedmom mesiaci bol manzel v praci a ja som pozerala televizor bolo pol 8smej to si pamatam a ja som chcela ist do kuchyne no ked som prechadzala po chodbe citila som zlo pozrela som sa na schody a bola tam zase ona. SLa dole po rukach ako keby ich mala vzklbene ci polamane vydavala hrozne zvuky a 1x som videla jej tvar. Bola biela a oci cierne ten pohlad nikdy nezabudnem. Utiekla som do kuchyne a tam zavreta som cakala manzela ktory prisiel domov o pol hodinku ale mne to tvalo vecnost. Do dnes nechapem co to bolo a preco ale tak to zacina ludia si myslia ze sen potom ze im preskocilo a nakoniec si uvedomia ze to je realne a je zle. V starom dome som myslela ze tam zomrela alebo bola tehotna a potrebovala pomoc ale preco by ma potom strasila ... a vdaa Bohu ze sa ma nikdy nedotkla alebo neprehovorila lebo by som asi umrela. Po porode som ju uz nevidela ale stale ked je tma a prechadzam okolo schodov pozeram hore na ne. Byvame teraz v dome kde pred nami nikto iny nebyval novy dom a dcerka ma ten problm co som pisala hore.,,
Ako som dost citliva a casto vecer sama doma... a teraz na to nemozem prestat mysliet? hlavne ked tam uzivatelka velmi presvedcivo tvrdila ze urcite neklame... je toto podla vas mozne?????? 😒

sam2
29. okt 2016

@aranel16 lebo ludia sa radi boja 😉😊
Priznam sa aj ja... videla som aj dvojku filmu Nenavist 🙈
Neboj sa, duchovia medzi nami su bud zbludile duse, ktore potrebuju pomoct alebo su to duse, ktore maju niake poslanie, pripadne sa prislo rozlucit alebo nas len navstivit 😊

liliar
29. okt 2016

Ahojte. Ja vám tu napíšem o dosť dlhšiu správu. Ale má to zmysel. Na ukrajine chodí už nejakú dobu - pár rokov relácia, nemôžem to nazvať show, reality show ani nijak podobne, lebo princíp tejto relácie je v tom, že najprv to bolo iba v rámci UA, potom aj RU, nakoniec z celého sveta (bola tam jedna skvelá češka), vyberajú ľudí s nadprirodzenými schopnosťami, ktorí dostávajú úlohy, ktoré dokážu vyriešiť, iba ľudia s takými schopnosťami. Napr. v hangári je 25 áut a v jednom z nich v kufri je človek a ni majú 10 min, aby našli toho človeka bez toho, aby nahliadli do auta. Alebo dostanúfotku neznámeho človeka a majú o ňom povedať čo najviac. Raz dokonca bol úrivok z tejto relácie v tv novinách JOJ, kde boli v Kyjeve na dialnici a štáb nasadil jedného šoféra, ktorý vypil poldeci koňaku a oni mali vycítiť, ktorý vodič vypil, podotýkam za plnej premávky (min10 násobne viac áut prejde na dialnici v Kyjeve, ako v BA, a jeden súťažiaci to dokázal a keďže tam boli aj skeptici, tak mu ešte dvakrát nasadili takto ďalších dvoch mužov v rôzných autách a on ich zase našel a nakoniec zastavil jedného šoféra, ktorý nemal absolútne nič spolločné so štábom a s reláciou, ale aj ten mal vypité a tak dostal pokutu 🙂 a vzali mu vodičák na mieste, lebo všetky dychové skúšky robili policajti. Nebudem už viac omáčok písať okolo toho, ale!!! Nakoniec zistili, že títo ľudia majú naozaj dar a urobili novú reláciu, v ktorej víťazí tej predošlej pomáhajú ľuďom a policajtom pri riešení kriminálnych zločinov, prípadne rodinných nešťastí. Napr. Matke vzali syna do väzby za vraždu, ale ona je presvedčená, že on to neurobil a tak to vyšetrujú a vždy ukážu pravdu. Policajti ich už berú za dôveryhodný dôkaz. XY zločinov takto vyriešili. Dokonca si ich volajú práve na takéto situácie, kedy majú ľudia duchov v byte a verte mi, že som videla každú jednu časť a toto by sa nemalo nechať len tak, že to prejde, zmizne. Nie, nezmizne. Duchovia vedia urobiť naozaj hrozné veci a dokonca vziať život, nechcem strašiť, ale je to tak. Dokonca bola jedná časť, kde riešili Bátoričku. Je to na dlho, ak by som vám mala všetko napísať, ale ja, čo nemám skoro vôbec strach, tak pri tejto relácii som ho mala. Ak by niekto rozumel po ukrajinsky, rusky, tak kľudne pošlem link. Verím na duchov, démonov, škriatkov (tých si dokonca môžete pritiahnúť na svoju stranu, aby vám v dome pomáhali). Táto relácia nie je žiaden marketing, ale skutočné ľudské životy.

liliar
29. okt 2016

a propo - Bátorička sa nekúpala v krvi. 🙂 Tam o nej povedali pravdu, lebo mala jeden zámok na ukrajine a tam strašila, nakoniec jej dušu upokojili 🙂

aranel16
autor
29. okt 2016

@sam2 resp. ti co strasia su radi ked sa ich obete boja, lebo ja sa nerada bojim 😅 no ja som bola mala a videla som po tu scenu so schodami a stacilo mi doteraz 😀 Ale jedno nechapem, ked niektori maju skusenost s rozluckami a tak... mne zomrel velmi velmi blizky clovek ktory ma velmi lubil, a nic take som nezazila a som si ista ze keby bola hocijaka moznost aby sa ten clovek so mnou rozlucil ze by ju urcite vyuzil.. bola som v tej dobe sice mimo SR ale o par dni som prisla a aj spala v tom prazdnom byte a nic sa nedialo...tak potom som na duchov prestala verit, no ale co tu baby opisuju tak zasa nemyslim zeby klamali..

kikikat
29. okt 2016

@liliar aj škriatkov? Zišiel by sa nejaký na výpomoc v domacnosti

liliar
29. okt 2016

@kikikat Volá sa Domový. Mal by ho mať každý v byte, ale je ho ľahko nahnevať. Udobrýš si ho tým, že niekde v byte/dome necháš v pohári mlieko a pár keksíkov. Títo škriatkovia milujú sladké. Ak sa ti v byte vždy niečo stratí, aj ked to odložíš na svoje miesto, tak to robí on. Vtedy mu povedz - pohral si sa a teraz to vráť. Ale vždy mu daj sladké. Ak máš v byte/dome echo, tiež je to príznak toho, že už odišiel. Domový musí byť vždy doma, lebo on ochraňuje dom/byt.

aranel16
autor
29. okt 2016

@liliar hmmm.. a urcite nieje moznost zeby to bolo zinscenovane? Dneska uz vymyslia vselico aby ludia pozerali tv.. nevravim ze to tak je...

aranel16
autor
29. okt 2016

@liliar keksiky a mlieko? jeden taky chodi tusim 6. decembra 😝 aj to potom zjedia?

sam2
29. okt 2016

@aranel16 vies, mozno ten duch nasiel pokoj a nemal potrebu ta rozrusovat... neviem, tazko povedat kedy a preco sa s nami duse lucia....
Mne minuly rok 20.12.umrela babka. Na pohrebe som dostala taky blok, ze som vobec neplakaka. A ani potom. Proste akoby sa ma to netikalo. Strasne vycitky som mala a aj mam. Nikdy za tie roky sa mi s babkou nesnivalo. Az po jej smrti. V snoch ju vidim ako sa na mna usmieva, kyva mi a potom vzdy niekam odide. Myslim, ze mi tym dava najavo, ze nevadi, ze som vobec neplakala. Ze je vsetko v poriadku

liliar
29. okt 2016

@aranel16 Nie, nie je to zinscenované, ale to by si pochopila, keby si to videla, keby si videla tých ľudí, ktorí na kolenách ich prosia o pomoc a keď im pomôžu, tak ich tváre sú naozaj úprimne šťastné. Ale ťažko sa to vysvetľuje, keďže na slovensku sú iba stupídne relácie o ničom a seriály bez hlavy a päty. Ani jedna normálna vzdelávacia relácia.

mamulka211
29. okt 2016

Manzela nemohla zobudit, duch sedel celu noc v izbe,na dalsi den siel muz na nocnu a ona kludne s duchom ostala v dome....ani smrad by po mne po takom zazitku v dome viac neostal.

monika2012
29. okt 2016

Je to jednoduché. To nie sú duchovia, nie sú to mŕtvi. Sú to démoni. Zjaviť sa môžu v najrôznejšej forme, napríklad ako fialový papagáj s 25-timi nohami... To bol iba žart.
Žijeme v posledných časoch a ide do tuhého. Diabol síce už dávno prehral, ale snaží sa zničiť, čo sa ešte dá, kým príde koniec. Je to zlodej, vrah a klamár. Prichádza, aby zabíjal, klamal a škodil. Aj so svojou "armádou" bol zvrhnutý na zem, a tu robí šarapatu. Žiadny zosnulý nemá možnosť vrátiť sa na zem. To démoni berú na seba podobu zosnulého, v snahe ľudí zmiasť a odovzdávať im falošné posolstvá. "Nezabúdajte, že aj diabol sa vie prezliecť aj za Anjela svetla".
A teraz k veci, keď sa niečo podobné stane (môže sa stať kedykoľvek každému z nás). Nezľaknúť sa. Treba to poslať v mene Ježiša Krista preč, rázne, s autoritou. Sme Božie deti a na meno Ježiš to MUSÍ odísť. Na meno Ježiš MUSÍ pokľaknúť každé koleno na Nebi aj na zemi, a aj pod zemou.
Je to všetko pravda, a fakt, že tieto veci sú zväčša neviditeľné, ešte neznamená, že neexistujú. Je to iba ďalšia dimenzia, ku ktorej my v hmotných telách nemáme zatiaľ prístup.

liliar
29. okt 2016

@monika2012 Nesúhlasím s tebou, ale každý má právo na svoj názor.

monika2012
29. okt 2016

@liliar Prečo my dospelí máme také predstavy, že keď človek zomrie, stane sa z neho kreatúra, ktorá nemá nič iné na práci, ako strašiť živých? Aký je rozdiel medzi živým a mŕtvym? Rozdiel je jedine v tom, že živý má telo a mŕtvy už nie. Ale podstata človeka zostáva. Tvoja osobnosť, Tvoj charakter. Nestane sa z Teba nejaký zombík podradnej kategórie. Stále budeš iba človek. Po smrti Ťa môže zaujímať jediné - spása vlastnej duše, a nie ako nahnať strach čo najviac ľuďom.
Ja sa riadim Bibliou, lebo je to jediná kniha, ktorá je pravda. A keď človek pozorne hľadá, nájde v nej všetky odpovede, dokonca aj na tieto otázky.

liliar
29. okt 2016

@monika2012 Verím v Boha, neverím v cirkev. Duchovia nie sú iba zlí. Sú aj dobrí, ktorí nás ochraňujú. Bibliu napísali niečo vyše 300 rokov po smti krista a napísali ju pohan. Ja nikomu jeho vieru neberiem a nespochybňujem, ani tlačiť svoju pravdu niekomu inému do hlavy. Ja som napísala svoj komentár so skúsenosti, z dôkazov, od ľudí, ktorí naozaj pomáhajú iným ľuďom a predstav si, že aj v mene božom a často používajú modlitby pri pomoci, svätenú vodu a podobne. Ale duchovia existujú.

sam2
29. okt 2016

@monika2012 to myslis vazne s tou Biblou? A vies o tom, ze Bibliu napisal clovek a nie Boh? Netreba verit vsetkemu co je v nej pisane. Mnoho je myslene v podobenstvach.... a napr.vies, ze o nesmrtelnosti Jezisa sa rozhodlo az na Nicejskom koncile? V prvotnych pisomnostiach je Jezis popisovany ako prorok, velky clovek, reformator. Ale stale len clovek 😉😊
A co sa tyka duchov: su aj dobri a aj zli. Presne ako ludia... takze dusa dobreho cloveka taka bude aj na onom svete a dusa vraha bude kreaturov aj na druhej strane 😊

liliar
29. okt 2016

@sam2 Ďakujem 🙂 človek s racionálnym rozumom 🙂 Ktorý číta viac, ako Nový Čas 🙂

sam2
29. okt 2016

A podotykam, ze som clovek veriaci. Ale ako tu uz bolo spomenute: verim v Boha a nie v cirkev a ich pokrytecke kazanir a urcovanie 1000 rocnych dogmien. Jediny clovek, ktoreho si vazin je momentalny papez. Ale ten za chvilku pojde. Je az moc liberarny, velmi uprimny, velmi otvoreny

liliar
29. okt 2016

@sam2 Ja si vážim ľudí v mojom blízkom okolí. Všetko ohľadom kresťanstva nemá nič spoločné s logikou a zdravým rozumom. Viď príklad kázanie o rodine od kňazov, ktorí nikdy v živote nemali svoju rodinu a ani ju nebudú mať. Je proti prírode držať celibát a potom znásilňovať deti, lebo mu tlak z nohavíc bije z dolnej hlavy do hornej hlavy a tak to potom dopadne. Proste sú tam naozaj šialené veci, ktoré by sa určite mali zmeniť.

sam2
29. okt 2016

@liliar vies, prvotna myslienka krestanstva na samom zaciatku bola myslena dobre, ale tak ako mnohokrat predtym, clovek z toho urobil frasku. Jezis kazal lasku. A pritom pod zastitou krestanstva sa viedlo tolko vojen a zomrelo tolko ludi. Len preto, ze boli "neverci" a pritom vyznavali viac menej to iste ale nazyvalo To Matka Zem (Pohania), Alah (Moslimovia).... preto su vsetky nabozenstva pokrytecke, lebo nieco ine kazu a inac konaju.... a to si uvedomuje velmi malo ludi

sam2
29. okt 2016

Napr. Jezis sa narodil v marci. Ale jeho narodenie oslavujeme 25.12.v den zimneho slnovratu. V tento den Pohania tento sviatok oslavovali. A pretoze ich chceli prvotni krestania preonacit na svoju vieru, mnoho sviatkov prisposobili ich datomom. Treba citat aj faktografiu a vidiet veci v sirsich suvislostiach. Svet nie je len cierny a biely. Biblia k nam neprisla z neba faxom. Napisal ju clovek, ktore si mnohe veci prisposobil na svoj obraz. Dejiny pisu vitazi ☺️
@monika2012

liliar
29. okt 2016

@sam2 Všetkému by mala byť zdravá miera. Páčia sa mi určité náboženské rituály ako svadba, krst, pohreb, ale niektorí sú naozaj fanatici. vieru treba mať v srdci a nemusí o tom vedieť každý a už vôbec o tom netreba presviedčať iných ľudí o ich pravde. Nechodíš do kostola = si zlý človek. Hlúposť. Neveriací, alebo ľudia, ktorí nechodia sa kláňať, dokážu oveľa viac pomôcť, ako tí, ktorí denno denne chodia do kostola. Kvôli viere bolo naozaj viac, ako dosť vojen, násikla, nenávisti. Žijeme v miltikultúrnej krajine a mali by sme rešpektovať každého.

monika2012
29. okt 2016

@sam2 Nečítam Nový čas 😉
Pochybuješ o Biblii, áno, písali ju ľudia, ale pod vedením Ducha Svätého.
Mám tiež vlastné zážitky a skúsenosti.
Mám krst vo vode na biblický spôsob a krst Duchom Svätým s hovorením jazykmi. To všetko je v písme a to všetko sa naplnilo aj pri mojom krste. Bolo to pre mňa potvrdením o tom, že všetko, o čom sa v Biblii píše, je pravda.
A evanjelia poznám veľmi dobre. Je veľmi veľa statí v Novom zákone, kde Ježiš hovorí, že je Boží syn, a kde to Boh aj potvrdzuje. Na to všetko boli v minulosti svedkovia, nepočul to iba jediný človek.
Ja som sa tomuto začala venovať podrobnejšie, až keď mi veľmi vážne ochorela mamina a potom nám aj zomrela. Hľadala som pravdu.
Mimochodom, je napísané aj to, že nikoho nebudeme volať Otcom, iba toho na Nebesiach. A ako voláme Pápeža? Svätý Otec. No to je rúhanie nadovšetko. A to, ako toleruje islam a doslova pozýva moslimov do Európy, je podľa mňa megazrada. Ale na toto si vytvorte každý vlastný názor.

Ani ja nechcem nikoho urážať ani presviedčať, no aspoň sa nad tým zamyslite. I keď mnohé veci dokáže človek v určitom období svojho života pochopiť a akceptovať hlavne svojim srdcom. Mudrovať vedeli aj farizeji, ale to, čo im chýbalo, nebol rozum, ale práve to srdce.
A teraz to asi zaklincujem a Vy ma tu ukameňujete, ale Ježiš je živý. Počula som ho. Prehovoril ku mne. Povedal mi dve vety, cca pred rokom (ešte pred krstom). A to nie som ani žiaden náboženský fanatik, jednoducho to bolo v období, keď som prežívala najväčšie psychické trápenie a hľadala som pravdu. Nemusíte mi veriť, ale ja viem, čo som zažila 🙂 A bolo to v bdelom stave, nemala som v sebe ani drogy, ani alkohol, ani žiadne iné opiáty. Psychicky som na tom tiež veľmi dobre 😉 Takže - za mňa jednoznačne - Ježiš žije a je to Boží syn.

sam2
29. okt 2016

@liliar tak tak.... ist do kostola a potom do krcmi a doma bit svoju zenu a deti, to je bohuzial casty obraz.... a je tento clovek lepsi ako ten, co kostola nechodi ale zije podla viery a pomaha kde sa da? 😊

liliar
29. okt 2016

Kristus sa narodil, ako človek, žil 33 rokov, ako človek a ako človek mal svoje potreby, lebo vtedy celibát nebol (ved aj kázal - milujte sa a množte sa), v tom čase nebolo manželstvo, ale žilo sa vo vzťahu druh-družka a z toho plynuli isté povinnosti, napr. iba družka=maželka mohla umývať manželovi nohy a kto umýval Kristovi nohy? Nebola to Mária Magdaléna? V čase ukrižovania bola tehotná. Je naozaj dosť dôkazov, dokonca, prvá žena nebola Eva, ale to je na dlhoooo, tiež je to vedecky podložené 🙂

sam2
29. okt 2016

@monika2012 ja nepochybujem o Biblii, pochybujem o jej vyklade.... Ale vies co, ver si comu sama uznas za vhodne... ja som tiez po tychto veciach isla.... ale asi z inej strany a dozvedela som sa par zaujimavych veci.... nebudem rozoberat uz viac tuto temu, lebo je to aj tak zbytocne.... kazdy rozumny a uvedomely clovek vie ze 2+2 su vzdy 4....
Pekny den

monika2012
29. okt 2016

@sam2 Áno, každý vie, že 2+2 = 4, ale ako do tejto matematickej rovnice spadá napríklad to, že keď som sa pred pár týždňami modlila v mene Ježiš za dcérku, ktorá mi v noci chytila 40 stupňovú horúčku, tak po tejto modlitbe do piatich minút horúčka klesla na normálnu teplotu? Podotýkam, nepoužila som žiaden liek. V minulosti Nurofen zabral za cca 15 minút a účinkoval cca 4 - 5 hodín. Po tejto modlitbe horúčka klesla do 5 minút a už sa nevrátila. Na toto už asi matematická rovnica nie je. A toto je ten fakt, čo hovorím, že niečo sa dá prijať iba srdcom, nie rozumom. Lebo tu rozum skutočne zostáva človeku stáť 🙂

sam2
29. okt 2016

@monika2012 pozri, ja som nehovorila ze nadprirodzeno neexistuje. Viem, ze existuju veci, ktore nevieme rozumom vysvetlit. Sama mam nadprirodzene zazitky. Reagovala som na tvoj prispevok o Biblii.... a sila mysle je velmi velka.... ci to nazyvas Boh, Jezis, Vesmir,..... Ja nepopieram existenciu Boha, sama som veriaca, ale odmietam sa podriadit organizacii, ktora z viery urobila frasku a z ludi otrokov, ktora v mene Boha vrazdila (a stale vrazdi), znasilnovala (a stale znasilnuje), ponizovala a utlacala (a stale to robi), ktora v celych svojich dejinach vlastne vela dobra nevykonala....To je cele

susanne6
29. okt 2016

@monika2012 ja s tebou súhlasím...presne toto som už počula 🙂

aranel16
autor
29. okt 2016

taak bolo by fajn keby nam autorka toho prispevku @annastevko napisala, ci sa jej to teda naozaj stalo 🙂