Existujú podľa vás duchovia vo forme vykĺbených žien?
Ahojte...hladala som tu nejake info ohladom duchovna, kedze moja 8 mesacna dcerka casto pozera do steny na to iste miesto ale inak sa nijak zvlastne nesprava, no a nasla som jeden prispevok, tu ho kopirujem: ,,Dobre tak ste chceli vediet o co ide napisem no ...
S mojim manzelom som chcela babo ale akosi to neslo 6 rokov lekary povedali ze babo mat nebudeme koly mojim zdravotnym problemom. Vela som sa naplakala a ked som sa z tym uz ako tak zmierila tak ma napadlo ze si aspon psika mozme kupit nech mi nieje tak smutno. Tak v jeden den sme kupili 2tyzdnove steniatko Yorshie teriera takeho malinkeho. Ked mal asi 8 mesiacov mne sa medzitym uz podarilo otehotniet bola som v 4tom mesiaci ked to zacalo.
Moj psik ma mal velmi rad kazdy kto ho poznal vie ze ma pocuval na slovo vsetko a stale sa vrtil okolo mna a v jeden vecer siel ku schodom a brechal na schpdy pricom pozeral hore. Tak sa to opakovalo niekolko dni a moj psik uz od vtedy na schody nevkrocil. Raz sme spali v izbe a som sa zobudila na to ze sa zle citim posadila som sa a vedla manzela na kresle som videla sediet dievca chide vysoke zhrbene cierne dlhe vlasy ruky mala polozene na stehnach. Oblecene na sebe malo bielu nocnu koselu na hrudi z fodrickami ako kedysi davno sa nosilo. Zlakla som sa ale prvu noc som myslela ze to je len sen ale oka som nezazmurila bala som sa. Rano ako kazda zena hrba prace a na to som si nespomenula takze manzelovi som nic nepovedala. Na druhu noc som sa zobudila sz tym ze potrebujem na wc a ked som otvorila dvere z izby tak som ju videla stat pri schodoch zase z hlavou dole bola hrozna. Nebol to duch videla som ju zivo ako ked manzela vidim jej pyzamo svietilo zatial co ona bola tmava a siel s nej strach. Na zachod som bezala a tam som ostala dlho doslo mi ze ta noc predtym nebol sen a ze moj pes stale brese na to miesto kde ona stala. Bala som sa vijst zo zachodu no po dlhom case som sla z tym ze uy musela odyst no ked som otvorila dvere ona stala hned za nimi. Priznavam bola som tak vzdesena ... utiekla som do izby buchla dvere a budila manzela ale on sa nezobdil. Pastou som ho udierala do nohy chcela som aby sa prebral ci to uvidi ale nic ako keby ni nedychal bolo to divne. Ostala som schulena sediet na postely a stale som pozerala zo strachu na dvere potom som sa na chvilku ukludnila ked som videla ze ostala za nimi ale po chvilke zase som sa zacala bat ked som si spomenula ze noc predtym bola v izbe a ak chce moze tam prist zase. Celu noc som nespala a rano manzel ked sa zobudil som mu vystrasena povedala vsetko. On len ze preco som ho nezobudila a ja som mu povedala ze som z nim triasla udierala ho a on nic. Na nic sa neoamatal. Na dalsi den mal nocnu bala som sa ostat sama ale co som mu mala povedat ostan doma bojim sa? Ked siel do prace povedal aby som si vzala psa k sebe do izby ked sa budem bat a siel. Ked sa zacalo stmievat opat som sa zacala bat a tak som vzala psika na ruky pritisla ho k sebe a sla ku schodam. Moj pes zacal plakat knucat mikal sa nechcel ist hore ale ja som sa bala a tak som si ho pritisla k sebe a vzniesla hore do izby. Zavrela som zvere dala mu tricko aby bol stastny aby citil moju vonu mal to rad ale on bol nestastny knucal a v kuse skrabal na dvere ... to ma vystrasilo este viac. Neviem ako dlho som mlcky pozerala co roby no napokon som mu otvorila dvere a on utiekol ja som sa zavrela a cakala som manzela do 2.30 rana kym sa vrati. Ked prisiel domov nasiel ma v izbe unavenu sediet a ja som mu povedala co sa stalo. Sly sme spat bolo asi 3hodiny rano a neviem ako dlho som spala no prebudila som sa ze niekto namna dych a bola to ona. Mala vlasy spustene namne tvar asi tak na 15,20 centimetrov odomna. Niekolko krat som zavrela a otvorila oci bola tam. Nemohla som sa hybat bala som sa dychat bol to akysi pocit bezmoci. Neviem sok od strachu neviem. Nechala som oci zatvorene ale citila som ten strach ju primne. Opat som nespala a rano ked strach pominul a ona bola prec som povedala manzelovi ze nevladzem. 3 dni som nespala bola som mimo vystrasena ... zmenili sme izbu a moj pes zacal chodievat hore a ja som ju nevidela viac v tom dome. Predtym sme v nom byvali niekolko mesiacov a nic nechapem. Neskor sme sa museli prestahovat do vacsieho podnajmu. Medzi tym som psika dala prec lebo citil ze som tehotna chodil cmuchal mi brucho a zacal sa spravat zle. Mala som rizikove tehotenstvo a on ma zacal hrizt trhal decke vecicky atd tak siel. V siedmom mesiaci bol manzel v praci a ja som pozerala televizor bolo pol 8smej to si pamatam a ja som chcela ist do kuchyne no ked som prechadzala po chodbe citila som zlo pozrela som sa na schody a bola tam zase ona. SLa dole po rukach ako keby ich mala vzklbene ci polamane vydavala hrozne zvuky a 1x som videla jej tvar. Bola biela a oci cierne ten pohlad nikdy nezabudnem. Utiekla som do kuchyne a tam zavreta som cakala manzela ktory prisiel domov o pol hodinku ale mne to tvalo vecnost. Do dnes nechapem co to bolo a preco ale tak to zacina ludia si myslia ze sen potom ze im preskocilo a nakoniec si uvedomia ze to je realne a je zle. V starom dome som myslela ze tam zomrela alebo bola tehotna a potrebovala pomoc ale preco by ma potom strasila ... a vdaa Bohu ze sa ma nikdy nedotkla alebo neprehovorila lebo by som asi umrela. Po porode som ju uz nevidela ale stale ked je tma a prechadzam okolo schodov pozeram hore na ne. Byvame teraz v dome kde pred nami nikto iny nebyval novy dom a dcerka ma ten problm co som pisala hore.,,
Ako som dost citliva a casto vecer sama doma... a teraz na to nemozem prestat mysliet? hlavne ked tam uzivatelka velmi presvedcivo tvrdila ze urcite neklame... je toto podla vas mozne?????? 😒
dievčatá, ale keď to tak vezmeme, aj filmy vznikajú na základe niečoho. Strašidelné historky sa rozprávali už pri páraní peria, na priadkach a podobne. Filmy, aby mali šmrnc sa zveličia a upravia podľa fantázie autora a schopností režiséra.
@annastevko nic v zlom ale nemohli to byt halucinacie?
ono tie duchovne veci.. vela co som citala tak praskanie nabytku, mihotanie, zapinanie vypinanie veci atd atd maju aj logicke vysvetlenie, aj u nas sa samo stlmuje svetlo a nejak to suvisi s tym ked je sucasne zapnuty napr sporak ale dalo by sa to na duchov hodit.. teta ktora kradla kvety na cintorine, zavadila sa jej sukna zozadu o konar a nevedela utiect a od strachu odpadla lebo jasne ze duch ju drzal nie.. ludia poculi kroky na povale a zvieratko im tam pobehovalo a znelo to jak clovek... hracky na baterky sa zapinaju, no ked sa zapnu bez bateriek potom sa da o niecom uvazivat alebo neviem ked sa stolicka do vzduchu dvihne. Ako tu bolo pisane clovek ked sa tym zaobera a sa na to sustredi tak bude pocut a vidiet divne veci. Len je mi velmi zvlastne ze v dnesnej extra modernej dobe by to nebolo vedecky dokazane ze duchovia existuju ked ich uz tolki videli ...
Pozor! Túto tému už zakladala autorka viac ako pred rokom pod iným menom!
@aranel16 vedecky sa nedá dokázať napr. ani existencia p. boha. Vo vede je mnoho teórií a hypotéz z rôznych oblastí a niektoré hypotézy sa postupom času buď dokážu alebo vyvrátia. Podľa môjho názoru všetko je energia. Tak isto ako hmotná vec dokáže vyprodukovať energiu (neviem či dobrý príklad) - voda pôsobí silou na mlynské koleso a prenesie sa na mletie múky, veterné elektrárne.... A tak isto to funguje i opačne - elektrická energia spôsobí mixovanie mixéra, zvuky a pohyby hračiek.... rádiový, televízny obrazový signál - prenos vlnenia, telefóny, mobily, hologramy.... Veda ide ďalej, postupne krok za krokom.... Aj kvantová fyzika - častice sa môžu naraz vyskytovať na dvoch miestach??? A naraz "nikde"??? Nepredstaviteľné. Mnoho výpočtov - Einšteinova teória, ktorá sa brala ako "dogma" bola prednedávnom zachytená - myslím, že niečo také ako čierna diera vo vesmíre. Mnoho prejavov "duchov" má logické vysvetlenie, napriek tomu, že fantázia dokáže úžasné veci - zveličovanie, snaha o vyvolanie senzácie. Ale fantázia nás poháňa i vpred - vedcom dopomáha k rozuzleniu nevysvetliteľného. Wšte dávno, myslím, že v osemdesiatych, deväťdesiatych rokoch min storočia sa začalo rozprávať o mentiónoch, ktoré spôsobovali niečo také ako prenos myšlienok, ak sa dobre pamätám. Áno, myšlienka má tiež svoju energiu. A tak ako zo živého organizmu sa po smrti uvoľní energia, podľa mňa existuje aj proces "zhmotnenia" energie za istých podmienok. Na pohrebe som p. farárovi povedala o zosnulom "On je tu s nami" A odpoveď, že až v súdny deň sa všetci stretneme. Ja sa nezamýšľam nad nebom, peklom, prípadne očistcom. Existuje mnoho nevysvetliteľných javov. Z biblického hľadiska nemáme zasahovať do takých oblastí, človek je zvedavý. Sú "neviditeľné" lietadlá, kt. majú istý ochranný štít, aby nemohli byť zachytené radarmi. Teda je celkom možné, že sa nedá prístrojmi zachytiť prípadný "duch", pričom zmyslami áno. Čiže asi tak 🙂
@aranel16 na zaklade vlastnych skusenosti som absolutne presvedcena o tom, ze "zivot po zivote" pokracuje ( velmi proste, priam detinsky povedane 😉 )..ale to, co je opisane v prispevku je namet na nejaky slaby horor, alebo svedci o dusevnom rozpolozeni toho, kto ten pribeh pisal
nie, nie, takto to urcite nefunguje, ziadni demoni neexistuju, iba ak ti v nasich hlavach
@nadineqq prosim ta naco sa miesas do debaty ked tomu neveris? Ano ja som.neverila pokial sa to nestalo a ja som ozaj tuhy korienok. Clovek neuveri pokial neuvidi. Nepochopi pokial nezazije a to ti neprajem.
@monika2012 a ty, pokial skutocne veris v Boha, tak sucastne never v demonov..lebo prave to je ono "ducharcenie" pred ktorym Boh varuje
ak si presvedcena v moc svojho Boha, ktory je absolutne zvrchovanou energiou lasky, ako mozes co i len pripusti existenciu nadpozemskeho demona? my ludia mozeme byt ti zli demoni, a aj pred nimi by si mohla byt chranena, keby si v Boha skutocne verila, ale to je na dlhsie
A co sa biblie tyka, netreba ju brat doslovne, je metaforicka a vyjadrena v podobenstvach, biblicky demon je synonimum cloveka zleho a zakerneho, pachajuceho nepravost a krutost, a to tu, v tomto zivote, na tejto planete...demon nepoletuje po pekle a nestriehne na svoje obete tu na zemi 😅
@annastevko ja sa nikde nemiesam, miesat sa moze akurat tak vareskou, ja na miesanie nie som usposobena 😝
a oprav ma sa mylim, ale autorka chcela vediet nas nazor, tak som ho podala
a prave preto, ze mam urcite veci prezite, neverim, ze demoni v tejto podobe existuju
a to, ze ty si to prezila, je tvoja skusenost, a ja ti ju neberiem, ani ti nebudem predkladat svoju pravdu, ty mas skusenost svoju a ja zas svoju 🙂
@eva8 su take domy co sa hovori ze v nich strasi, tam by sa mozno dalo nieco natocit... to este nemame take kamery ktore by zachytili energiu? :-O Kde by sa vsetky duse tak mohli nachadzat kedze nebo je vlastne vesmir hm.... ci su medzi nami a pozeraju co robime cez den cez noc? :D
@annastevko precitala som si este raz ten uvodny prispevok, pises ze nebola duch, ale hmotna, nemala si chut ju udriet v sebaobrane ? zavolat policiu? ved by ti mohla ublizit tehotnej...s tym psikom je to dost zvlastne zeby sa tak spraval , ked ste ho mali od steniatka a vo vsetkom ta pocuval, kam prec isiel ? A ked stala za dverami alebo sa nad tebou sklanala, tak vyklbena nebola, len ked isla dolu schodmi ... zvlastne zeby duch menil podobu, hmotna osoba by po rukach zo schodov asi nesla..a vydavala pritom priserne zvuky, naozaj si nevidela film Nenavist? Ako je mozne ze tam tiez ,,schadza" ciernovlasa zena s vyklbenymi koncatinami dolu schodmi a vydava pritom divne zvuky? Ja len k tomu ze AK si robis srandu, je to nepekne voci tym ktori su citlivi a naozaj sa potom boja.
@slivocka4 u nas nadranom by sa nie jednemu cloveku vlasy dupkom postavili, ze nam isto niekto beha po streche. zvuky krokov, behu, podivne buchoty, klopanie ako na dvere. ale su to vrany. to uz mam odsledovane.
no obcas ale vo vedlajsej budove (mam jej mur asi meter od muru nasej spalne) sa ozyvaju zvuky, ako ked tam niekto chodi alebo beha a zvuky ako ked sa otvaraju a zatvaraju dvere (niekedy s rachotom ako v prievane, alebo akoby nimi niekto v hadke trieskal) a naisto tam nikto nie je, ani sa nema ako dostat lahko dnu, zeby tam zabludilo nejake zvieratko, alebo bol naozaj prievan.
kedze pocas dna su v tej budove ludia (je prenajimana), viem ako presne tie zvuky zneju, ked tam niekto zatvori dvere alebo nimi buchne. ako zneju zvuky, ked tam niekto klopka opatkami alebo ak bezi z jednej miestnosti do druhej. a presne take iste sa obcas ozyvaju v noci. ale naisto tam nikto vtedy nie je, uz som tam parkrat zasla (ta budova patri nam, mam kluce).
vzdy to vsak trva len chvilu, takze kolkokrat som uz vybehla z postele (vo vedlajsej budove som za menej ako minutu), nepodarilo sa mi zistit nic. ked tam pridem, vsade je ticho, zhasnute, nicim nepohnute, dvere pozatvarane. ta budova ma len dva vychody, vidim na oba. ak by tam niekto bol, robil buchot a hned vybehol von, musela by som ho vidiet (oknom sa odist neda).
tak neviem. mozno raz zistim, ze to bolo nieco prirodzene, ako tie vrany na streche. alebo kto vie.
@moonlight1210 no mozno, ak by si tam narusila duch-party zrejme by ta nejako potrestali, vylakali :P necitila si tam chlad alebo pritomnost niekoho ako ludia zvyknu hovorit? skus tam nechat zapnutu kameru na dlhsi cas, mozno nieco-niekoho zachytis, ktovie
Pukanie podlahy, zapinanie hracky atd neprikladam duchom. No pocut kroky a potom zistis, ze je vyhodene vsetko so skrinky v kuchyni, bez jedineho buchotu to mi ako vysvetlite? 🙂 Otazka pre tie co neveria 😉 V noci vsade tma a zrazu vedla v izbe svetlo akoby niekto halogenkou zasvietil do okna a v tom momente sme obaja s muzom vstali ( otvorili oci) no ked sme sa pohli zrazu to zhaslo. Podotykam, ze mame zaluzie+hruby neprehladny zaves, takze z vonku by take svetlo neprislo a nasa ziarovka tiez nie je schopna spravit takeho svetlo. Dialo sa to takmer kazdy den, skoncilo to az po vysvateni fararom. Este dodam, ze sme v bytovke po romoch, ktorych mesto oklamalo, ze sa vratia spat. Den co den tu chodili a preklinali nadavali. Takze tak kto nezazil neuveri, moj muz bol tiez v tychto veciac neveriaci pokial to sam nezazil.
@slivocka4 ja na duchov verim (mam s nim svoje zazitky), ale vzdy si preverujem, ci neexistuje aj realne vysvetlenie (ako sa ukazalo s tymi vranami).
v pripade týchto zvukov tam uz nebeham. uz sa snazim vzdy iba do tych zvukov zapocuvat a skumam odkial inakadial by este mohli zniet a co ine by mohli pripominat. ze by slo len o nahodnu podobnost s tymi, co cez den zneju odvedla. ze v skutocnosti ich vydava nieco ine.
ako dieta som mala ale ine zazitky. takze verim aj na to, ze tam nieco moze byt. navyse sused o par domov dalej sa akurát vcera stazoval, ze aj u nich doma sa v poslednej dobe zacali diat divne veci, ktore si nevedia vysvetlit a dost im uz vadia (podobne tym u nas). mozno mame zaducharenu celu ulicu 🙂.
tu kameru neviem. mozno skusim. ale ono sa to tam neozyva kazdu noc. skor nahodne obcas. niekedy aj mesiac a viac nic, a potom zrazu zas. takze by som musela tam kameru chodit tajne vecer davat a rano zas tajne brat. lebo nasi nájomníci by asi nepochopili, preco im ju tam davam. mozno by sa urazili, ze ich z niecoho podozrievam. 🙂 a na toto som zas leniva, takto tam kameru stale nosit, kym sa to zas neozve.
snad to jedneho dna omrzi aj same tam chodit a da pokoj. 🙂
Poviem ti ako to vnimam ja uplne z pohladu mojej viery ... Male deti sa zahladia hocikam a mozu vidiet hocico trebars aj anjelov usmievaju sa na strop kyvu rucickami su ciste a nevinne nevedia povedat to co vidia Boh miluje deti a urcite by nedopustil aby videli take hrozostrasne veci ... Vsetko je tto o psyychike kedze zijeme na tomto svete kde este stale zije zlo mozu ludia vidiet aj podobu mrtvych napr svojej rodiny co vsak je len zdanie kedze skutocneho mrtveho nemozeme vidiet ... Ak clovek zije s hriechom ci neodpustenim moze v nom prebyvat strach a preto prave clovek cokolvek vidi... Ja si tiez zvyknem namyslat ze mi niekto svieti do okna ze je niekto vo vedlajsej izbe budim sa zo spanku ku dvojrocnemu dietstu ci dycha chodim na wc kazdu noc bo musim ale zo spanku moc nevnimam akurat raz sa mi zdalo ked som sadla na wc ze mam nohy cele vyrazkove ako bublinkova folia svrbive a uplne vsade na dotyk tam boli a rano vstanem a ani stopa po nich clovek si namysla nie nie je to podla mna pravda mozno nieco ale to skor ako horor pripada nie ako realita neboj sa nevude to tvoj pripad odmietaj to
@slivocka4 bola som doma len ja a mamka, sedeli sme už v spálni, popod dvere sme počuli chôdzu a keď sme prišli do kuchyne všetky veci so skrinky podotýkam skrinka bola vysoko, ak som sa chcela do nej pozrieť musela som ísť na stoličku boli vonku. Nepotrebujem to vidieť, ako my vysvetlllš, že sme boli doma len my a toto sa stalo? (toto sa stalo u mamky doma)
To so svetlom sa dialo tu kde bývam už teraz mužom. A nie neplatila som farárovi nič.
@katka2602 vysvetlit sa to neda. Toto su veci ktore sa deju a len tazko budeme hladat nejake logicke vysvetlenie. My sme minule boli u rodicov mojho draheho, zostali sme tam spat a v noci som isla na wc a mala som furt pocit, ze jak idem ku kupelni tak niekto sa za mnou pozera. Otocila som sa a mala som pocit, ze na stolicke sedi male dievcatko. Tak ako som sa vtedy zlakla som sa uz davno nebala. A az potom som sa dozvedela, ze prisiel o mladsiu sestru 😖
@slivocka4 a inak čo sa týka videnia...písala som to aj vyššie sa mi zdá v tejto téme, keď som s malou videla ako niečo prebehlo cez postel a postieľku, ťažko sa to opisuje, keď sa to stalo, muž na nás pozeral, že čo to...on to síce nevidel, ale cítil, bolo to ako cca 2 ročné dieťa ktoré po štvornožky preskakuje, prechádza. Keď mi zomrel ocko, brat ho vídaval (brat bol tatíkov miláčik) v zrkadle v sekretári, mal svoje miesto na gauči a oproti bol sekretár so sklom a brat videl ako tatík sedí pri nás, no toto sa dialo len do pohrebu, po pohrebe ho už nevidel.
@hildicapupu ja viem, že sa to nedá vysvetliť 🙂 preto som sa pýtala tých čo neveria, ako to vysvetlia. Lebo aj ja aj mamka sme psychicky v poriadku 😀 a niečo medzi zemou a nebom proste existuje.

@slivocka4 tým, že som sliedila tam kde som nemala.... a veci dala mylne do súvislostí.