Fajčenie suseda
Dobrý deň žienky.
Chcem sa spýtat. Sused zrejme fajci v izbe alebo z okna izby, neviem .Je to pristahovany clovek k susede ,nemam nic proti ale su to poloromovia ,ktorý su za kazdym problemom co sa vyskytne v spolocnych priestoroch . Prasia si aj koberce z okna atd.
Mame v podstate susedne izby .Su to male izby urcene ako detske. U nas to je detska aj čochvíľa sa narodi babatko a po case bude v tej izbe,bude využívana. Staci ze si otvorim okno na vetracku a mam kompletne zasmradenu decku a od tial cely byt ked chcem prevetrat prievanom.
Byvame par rokov len v byte a neviem ci sa da proti tomuto branit.
Ďakujem za rady
"Poloròmovia" toto bolo veľmi dôležité vedieť.Ešte dobre ,že si nam to dala vedieť inak keby si napísala len Ròmovia alebo Neròmovia tak by sme asi reagovali inak.Ale nič to idem k veci ak sú to susedia zaklop im pekne na dvere popros ich pekne ,že ti vadí to čo robia možno sú Poloròmovia iní a aj keď sú takí ako nám ich tu opisuješ,tak ti možno vyhovejú.
Nie nedá sa proti tomu žiaľ nič robiť... Jedine tak ako môj manžel, vysledovať denný/nočný cyklus dotyčného a vetrať vtedy, keď riziko dymu je minimálne (napríklad keď je v práci, alebo keď prišiel smrad pri vetraní, skúsiť vyvetrať 10 minút potom (snáď nefajčí jednu za druhou🤷) atď. Ešte je aj podľa mňa celkom dobrý tip im zakopať a skusiť dohodnúť nejaké časy, ako radi kočka predomnou, možno by to šlo... Držím palce, aby ste našli nejaký kompromis.
A nechce sa ti poliať kvety, keď fajčí a trosku pre liať?
Ja nechápem len jedno , boli nutné podotknúť že sú poloromovia?
Veď toto čo si tu opísala bežné robia aj neromovia....
@levantinka ahoj, prosiiim ta velmi pekne, hodila by si mi do ss link na tie tvoje zazracne (= odpudive) sviecky? 🙂 poslem ti vsetky ❤, co mam, aj pol kralovstva k tomu 🙏🙏🙏🙏😂😂 Dakujem 🙂
@heidi4 Ahoj haha normalne si najdi v googli vonne tycinky a najde ti vselijake vone. Oni byvaju hooodne intenzivne. Mne to voni ale susedovi ne a prestal fajcit na balkone 😂 Kupis to aj v tych obchodoch kde mavaju kamienky a lapace snov. Je to lacne.
@levantinka Ahoj, dakujem Ti pekne za odpoved. 🙂 Presne preto, ze ich je na trhu trilion druhov, som Ta chcela poprosit rovno o konkretny druh - aromu, ktory odradil suseda. 🙂 Lebo teraz skusat stovky sviecok a cihat, ktora zaberie, by ma stala kopec casu, trpezlivosti, dufania, cakania, energie, prachov,... Aj ze na com si ich mala upevnene, v tom pohariku s olejcekom? Ci to je ta palicka, kt. sa len zapali a niekam zastokne? Kolegyna palila vonavy vosk v ''lampe'', no z toho som mala migreny. Indicke sviecky z indickeho obchodu su desne intenzivne, aj ked su este len zabalene, aj tie by mohli zabrat. :D Praveze som uplny laik v tomto a hladam nieco overene a odporucane, co zaberie na susedov. :D Dakujem naozaj velmi pekne, ak by si mi mohla hodit link konkretnej, co ti pomohla (aj ked ano, moze to byt individualne, ze na kazdeho zaberie nieco ine, ale za skusku mi to fakt stoji). 🙂 ♥
@heidi4 Aha jasne, ja som myslela ze si chces ty nejake vybrat len nevies presne co to ja palim 😄 A ano oni sa zastoknu do stojanceku. Ja si vyrabam svoje. Ak nemas tak pouzi hubku na riad kludne alebo zapichni do kvetinaca. Len dalej od kvietkov nech sa nechytia.
Tieto su take silaky celkom a teda nevonaju kazdemu a hlavne tomu susedovi 🤭 Ja ich palim rada, su lacne, netoxicke a este aj komare odhanaju. A mne teda hodne vonaju ♡ Snad som dobre poradila a pomozu aj tebe voci susedom 😄
https://damarashop.sk/vonne-tycinky/vonne-tycin...
https://damarashop.sk/vonne-tycinky/vonne-tycin...
@levantinka DAKUJEM TI velmi pekne, uz aj objednavam. Si poklad! 🙂 ♥
@heidi4 Velmi rado sa stalo 💜💜💜 Dufam, ze pomozu 🙏 Daj mi potom vediet do spravy 😁😀
@levantinka jj dam, dufam, ze zaucinkuju :D dakujem 🙂

127 občiansky zákonník a teraz píšem ako zástupca vlastníkov bytov, viete si toto fajčenie upraviť na schôdzi nadpolovičným súhlasom a upraviť tak váš domovy poriadok.