icon

Financie v domácnosti

ronny311
23. júl 2018

Dobry deň, rada by som sa chcela s niekým Poradiť...mam stvorrocneho syna a s biologickym otcom syna som rozvedená ..po dvochodvrozvodu rozvodu so si nasla priateľa, ktorý. Je u mna každý zdy víkend od piatku do nedele, niekedy pride aj cez tyzden..problem je vtom, ze mi za pol roka nášho. Vztahu urobil. Dva nakupy potravin malemu kúpil dve knizky a boli sme raz v kine. Pred dvomi tyzdnami som zistila Ze jeho mesacny prijem je styri tisic eur...nvm ako mu mam povedat aby mi zacal Prispievat kedze U mna trávi. Dosť. Čase a neprispieva na nič ...prosim o radu ako ho nakopnut a naozaj blbe kom2ntare. Si neprosim...

negymama
26. júl 2018

@ramzes1980 pozri ja zijem v zapadnutej diere na vychode sk, pohybujem sa v spolocnosti ludi, kde nikto nema 4000 prijem v cistom ani hrubom.... napriek tomu nemam blok pochopit, ze ano najde sa aj tu v nasej diere ci o par km na zapad, dost ludi zarabajucich takyto a vyssi plat, aj tu ziju riaditelia firmiem, zamestnanci nadarodnych spolocnosti, obchodnici.... proste tak to je. to ze ja ich konkretne platy pochopitelne nepoznam, neznamena ze ich nemaju, staci vidiet ich zivotnu uroven.

kapustovafliacka99
26. júl 2018

@ramzes1980 zial nepoznam ITckara na SLOVENSKU, co ma 9000eur mesacne - to ze nepoznas,neznamena ze neexistuje.
Ani ja nepoznam rektora na EUBA,predsa viem,ze nejaky musi existovat.uz chapes_?

dai
26. júl 2018

Tak ja zase nepoznam nikoho kto ma plat pod 1000 euro... to ako bydem tvrdit ze taky ludia v sr neexistuju?:-/

kapustovafliacka99
26. júl 2018

@dai ona vyslovene utoci a pyta dokaz.Lebo ona nema,tak preco ini maju.Chapes.

negymama
26. júl 2018

@ramzes1980 ale teraz som si spomenula, predsa len takeho cloveka poznam, pracuje ako programator pre nadnarodnu nemecku spolocnost, on ma len odvody vyssie ako tu spominany pre teba nerealny plat.

matazirafa
26. júl 2018

@dilino no vsak napíš nejaký ďalší skvost kludne. To je typické u zatrpknutych ženských nemám ja toľko tak aspon závidím a ponadávam na kazdeho co dokáže zarobit o niečo viac.

hettinka
26. júl 2018

@dai majú toľko učiteľky tvojich deti. Hoci možno v BA na súkromnej škole zarobia malo nad 1000.

dorottka
26. júl 2018

@ramzes1980 moj ex pracoval ako IT konzultant pre belgicku pobocku poistovne a dennu mzdu mal 900e, pracoval pre nich vyse 5 rokov nepretrzite zo Slovenska, cize ano, za mesiac mal 18000e, obcas aj viac, pokial robil nadcasy. Dane mu samozrejme nieco zobrali, naklady mal ale minimalne, tak ci tak ostalo mu az az az, mesacne urcite viac ako rocny plat vacsiny ludi. Kebyze to nie je moj ex, tak mozno tu sumu spochybnim, ale zila som s nim, tak hovorim naisto 😃

miadi
26. júl 2018

@saslavka73 to je ale trapne o tych 50centov sa doladovat ved u nej je pol roka vareny pečeny na vikend .. urcite nanho ona dala viac $ ako on co urobil dva nakupi a dal polku na darcek pre jej syna. Velky gentleman ani tych 50centov naviac uz nemohol dat. Akoze sorry to ze ma ona dieta este neznamena ze si nezasluzi viac chlapa na urovni. Prave naopak tym ze ma dieta by mala byt este prieberčivejšia a naročnejšia pri vybere partnera.

cuttina
26. júl 2018

@ramzes1980 Tak ja neviem, ale 4000 v hrubom nie je nic vynimocne (a nikde tu nebolo napisane, ze pan to ma v cistom). V mojom okoli v BA ma dost ludi takyto plat. Dovolujem si povedat, ze aj 4000 v cistom a je to ITckar na vyssej pozicii. Len ludia s nizsimu prijmami velakrat nechapu, ze pri tychto vyssich prijmoch, su aj velmi vysoke odvody, kedy sa cloveku az plakat chce. A dalsia vecje, cim vyssi pmat mame, tym vyssie naklady, vidim to vsade okolo. A potom avat sa s Kiskom.... No to uz je len....

ronny311
autor
26. júl 2018

@ramzes1980 nie je to blud...muzi ktori maju dobre pozicie zarabaju aj viac...

negymama
26. júl 2018

nakoniec plat spominaneho pana, je len ceresnicka na torte v danej situacii, Lebo akykolvek zarabajuci muz, hoci aj s minimalkou, by bol maximalne trapny, ak by sa dal zivit matke s dietatom , vyjedat ju na vikendy, vyjedat u jej rodicov. a jest pokazene potraviny, riesit centy v bufete ci pri nakupe hracky...to uz je na hlavu.

miadi
26. júl 2018

@negymama presne tak.

ostorha
26. júl 2018

@dorottka Ale predpokladam,ze nie preto je tvoj ex , ex ze bol lakomec ako tu zakladatelkyn priatel.Hadam sa s tym nadstandartym prijmom aj vedel podelit,ci?

dorottka
26. júl 2018

@ronny311 aj zeny, ja som tiez v IT, hoci na vychode a zarobim obdobne, treba sa ale samozrejme vymakat, nejde to zo dna na den, @cuttina nie vzdy ma clovek vacsie vydavky, moje napriklad nie su vacsinou vyssie ako u ostatnych ludi, minimalne v IT je najvacsi vydavok asi poriadny pocitac. Skor by som povedala, ze ludia s vyssimi prijmami obetuvavaju stale nieco ine - bud su to tie zvysene vydavky (ak niekto musi reprezentovat alebo cestovat), alebo ako v mojom pripade, je to cas, pretoze mimo pracovnu dobu sa treba neustale vzdelavat, a to zerie dost casu.

dorottka
26. júl 2018

@ostorha jasne, ja to tu len zato spominam, lebo sa tema zvrhla na to, ze vyssi plat mozny nie je, a to nie je pravda. A ano, vedel sa podelit, aj ked pri rozchode sa bil o kazde eurko (kedze sme mali pomerne velky spolocny majetok) 😃 U neho mi to prislo tak, ze cim viac mal, tym u neho pomaly narastala ta lakomost - alebo to mozno bolo tym, ze sme si uz viac liezli na nervy, neviem 😃

miadi
26. júl 2018

Uz mi zhnedli banany dajte adresu pošlem mu ich 😆Kym dojdu budu aj plesnive ale zadarmo to poteši

obsadenemeno
26. júl 2018

@miadi dziiizs, a ja dnes vyhodila plesnivy chlieb....tolka skoda, tiez ho mohol "zchasnovat"..... 😖

ostorha
26. júl 2018

@obsadenemeno Ze schasnovat😂Ale inak znamy francuzsky syr Rokfort vznikol tak ze pastier zabudol v jaskyni kusok ovcieho syra a chleba v nejakom platienku,no a po nejakom case sa pastier vratil a vzbral ten syr ,ktory sa dotykal chleba ktory medzicasom splesnel a ta chlebova plesen urobila v Rokforte to zname modre mramorovanie a priznacnu chut.Samozrejme dneska sa pouzivaju pri plesnivych syroch slachtene mliecne kultury ,ale povest hovori ze syr vynikol takto.Tak mozno zakladatelkyn priatel tiez nieco ,,vyslachti,,....prinajmensom nejaku crevnu pliagu..

obsadenemeno
26. júl 2018

@ostorha zchasnovat je nadherne vychodniarske slovo.....

a myslim, ze vela dnesnych lahodok vzniklo nahodou ci ludskou zabudlivostou...napriklad pri vyrobe cokolady, ked nachmeleny (vraj) ucen zabudol vypnut miesaci stroj a ten miesal cely vikend....a v pondelok rano zistili, ze cokolada je nadherne leskla a ze sa nadherne rozpusta na jazyku... (conching)

ivka185
26. júl 2018

@dai Oni si na svoje bezne vydavky zarobia, ale ostatne my im platime, lebo pre nas ako rodicov je samozrejme dat deti vystudovat pokial chcu a to aj financne podporovat, a pokial este mame z coho tak to budeme robit, su to moje deti a ja to berem ako samozrejmost, radsej sa ja uskromnim ale na skolu musim mat.

saslavka73
26. júl 2018

@miadi Neviem k čomu tento tvoj komentár, samozrejme súhlasím s tebou. Myslím že na ten môj tip, ja to nemyslím v zlom, skrátka je to tip.

kapustovafliacka99
26. júl 2018

@miadi :D

dorottka
26. júl 2018

@0silvia0 suhlasim, presne, presne, moj oco bol strasne lakomy alebo skor by som povedala setrny a tiez to zanechalo na mne nasledky, vkuse sa riesili len peniaze, a to pritom zarabal dost dobre. Tiez som ani doma radsej nepovedala o lyziaraku a ked zo skoly pytali 700Sk na opravu strechy, tak som na to dala peniaze, ktore som mala mat na obedy v skolskej jedalni a mesiac jedla na obed doma chleba, len aby som nemusela doma pocuvat tie neuroticke nareky. Za to som echt narocna prave na toto u muzov, akykolvek naznak lakomosti a koniec, aj keby to bol najlepsi muz sveta. Povazujem sa za maximalne setrneho cloveka, ktory nemina zbytocne, sama so sebou mam co robit, aby som sa az prilis nekrotila, nepotrebujem za zadkom este dalsiu kontrolu 🙄
Ale niektori chlapi si fakt neuvedomuju a su v tom nevinne, moj priatel bol tiez taky druk zo zaciatku, vkuse sme boli u mna a ked som mu povedala po par mesiacoch, ze prepac, ale nie, uz sa u mna nebudes sprchovat a veceriat, lebo mna to fakt nieco stoji a pride mi to uz podozrive (len cisty princip), vtedy ostal normalne prekvapeny, ze jemu to nedoslo, mali sme o tom pokec a odvtedy je vsetko uplne inak. Je z rodiny, kde bol vedeny k totalnej pasivite a za neho sa aj myslelo a kazdy ich obskakoval, najprv sa mi to zdalo ako vyhovorka, ale kedze poznam jeho familiu, uplne chapem, ze mu to nedoslo, bol z domu len par mesiacov a potreboval proste zistit, kde je sever :D.

yanni
26. júl 2018

@obsadenemeno Tak tak, aj tie luhove? (neviem ci sa to po slovensky tak vola) pracliky vznikli nahodou, ked plech s pripravenymi praclikmi spadol do vani s luhom a ucen (ci kto) to chcel "zamaskovat" nic nepovedal, znovu ich poukladal na plech a mlcal. Potom ich strcili do peci a po vybrati boli hnede a chutneeeeeee. No a je to to najlepsie co mam z bavorskych pekarni najradsej mnam

dilino
26. júl 2018

@matazirafa ja niesom žiadna zatrpknuta žena som normálna a toto pokiaľ ja viem je diskusne forum pre každeho tak nezadrapuj a neobťažuj ma

obsadenemeno
26. júl 2018

@dilino ale vies o tom, ze existuju bodky na konci vety, ciarky a ze kazda veta sa zacina velkym pismenom?

matazirafa
26. júl 2018

@obsadenemeno prosím ta neobtazuj ju 😂😂😂 inak urážať sa na nick ktorý si sama zvolila je riadny level schizofrénie, ale nebudem tu trollovat debata je o inom.

obsadenemeno
26. júl 2018

@matazirafa mozno nevie, co dilino znamena..... 😉

dilino
26. júl 2018

nie neviem hlavne že ty vieš hlasiť ťa adminovy ja sa uražať nenechám matazirafa