icon

Financie v domácnosti

ronny311
23. júl 2018

Dobry deň, rada by som sa chcela s niekým Poradiť...mam stvorrocneho syna a s biologickym otcom syna som rozvedená ..po dvochodvrozvodu rozvodu so si nasla priateľa, ktorý. Je u mna každý zdy víkend od piatku do nedele, niekedy pride aj cez tyzden..problem je vtom, ze mi za pol roka nášho. Vztahu urobil. Dva nakupy potravin malemu kúpil dve knizky a boli sme raz v kine. Pred dvomi tyzdnami som zistila Ze jeho mesacny prijem je styri tisic eur...nvm ako mu mam povedat aby mi zacal Prispievat kedze U mna trávi. Dosť. Čase a neprispieva na nič ...prosim o radu ako ho nakopnut a naozaj blbe kom2ntare. Si neprosim...

marseillefan
24. júl 2018

@natalienka12 no možno autorke padne dobre keď sa ku nej chlap príde vysúložiť.. 🙂

natalienka12
24. júl 2018

@marseillefan no vyzera to tak 😂😂😂

negymama
24. júl 2018

@natalienka12 no takych by bolo, ziadna vzacnost , staci jej zajst na pokec, este by aj zradlo doniesli, nieze odniesli

hettinka
24. júl 2018

@ronny311 písala si, že býva 150km od seba, má svoj byt a len chodí na návštevu na víkend - viac on k tebe, ako ty k nemu. To je podľa mna víkendový vzťah.
A až neskôr si písala, že občas príde sj v týždni. Ja neviem, ako presne zo máte... každopádne je to vzťah v začiatkoch a ty si si ho nasťahovala už do bytu. Hoci len víkendovo a občas cez týždeň.

A aj decko by som frajerovi predstavila až keď by som si 100% istá, že s ním chcem byt. Lebo potom to je tak, raz jeden ujo, potom druhý ujo... a keď sa do toho ešte montujú aj rodičia, tak zbohom rodina.
A podľa všetkého 100% nie si si ním istá, keďže riešiš, že zjedol u teba obed, minul elektrinu a sprchoval sa zadarmo.

0silvia0
24. júl 2018

@marseillefan a kto má platiť chlapovi na benzín, ktorý minul keď sa pánko dostavil na rande? Či to žena má prispieť na benzín keď ona prišla na rande trebárs električkou akože za odmenu, že ju niekto konečne na rande pozval?😨 Ešte kino aj večeru do posledného šestáka rozrátať???
Ja som taká rada že nerandím v dnešnej dobe, toľko prekalkulovaných chlapov a vyžíriek negalantných chodí po tomto svete... to ich mamy naučili aby ženu nikam nepozvali, ale aby pekne na polovicu si hoci romantickú večeru platili? Kde to dnešní chlapi pochytili?

ronny311
autor
24. júl 2018

@ramzes1980 nie je riaditeľ. ..

ronny311
autor
24. júl 2018

@marseillefan
@marseillefan to si co dovoľujete? ? Je to prvy muz po dvoch. Rokoch od rozvodu a vy ppíšeteze mi ti padne vhod?? Trosku sa zamyslíte Co pisete...

obsadenemeno
24. júl 2018

@ronny311 tak zacni chodit na vikendy k nemu, kazdy druhy tyzden. A nechaj ho hostit ta.

A inak, ked vacsinu vikendov travite u rodicov, tak neviem, preco sa tak stazujes na vydavky.... ved pravdepodobne usetris, nie?

ronny311
autor
24. júl 2018

@hettinka je to prvy muz od rozvodu. A synovi som iného i nepredstavila tak nebudte mudra

ronny311
autor
24. júl 2018

@obsadenemeno ved u rodičov trávime Par hodin bud v sobotu alebo v nedelu..a vzdy niečo Donesiem Co sa jedla tyka

obsadenemeno
24. júl 2018

@ronny311 vidis, obranujes seba aj jeho, ale este stale si mi nenapisala, co ti o vas a vasom vztahu hovori tvoja intuicia, vnutorny hlas. Lebo napisat, ze je k tebe mily....no to vela o vasom vztahu nepovie.
Ako som ti uz radila, ked mu odovzdavas telo ale nedokazes sa podelit o to, co ta vnutorne stve, tak si ho preskusaj nenapadne, posli mu sms s tym, aby sa po ceste k tebe zastavil a nakupil, ze ty nestihas. Alebo, ked je u teba cez tyzden a ty v praci, popros ho, nech ide nakupit.
A uvidis. Lebo my tu mozme hadat do aleluja, ze ako to medzi vami je. Len bacha, aby si pre kusok klobasy neprehliadla ine, trosku viac pre zivot dolezite vlastnosti a povahove crty.

negymama
24. júl 2018

@ronny311 v kazdom pripade vidis, ze je to lakomec. to sa asi tazko zmeni.

hettinka
24. júl 2018

@ronny311 ty musíš vedieť... aj byt múdra. My môžeme len poradiť z diaľky.
Máš dieťa, si sama, na jedného nevhodného partnera si už teda natrafila. Neurob chybu zasa. Vzťah musí vyhovovať po každej stránke, ak máš dojem, že ta využíva, tak mu to buď povieš, alebo budeš čakať, že mu zo dôjde samo. Ale asi nedôjde, no..

bolavyzub
24. júl 2018

ženy, v dnešnej dobe byť chlapom, to je ako za odmenu, Však sa čoraz častejšie uplatňuje nasledovné:
- žena musí chlapa zbaliť - keď nezbalíš, nemáš. "Nezdohadala" si sa, ostaneš na ocot. Počas randenia myslieť na škodu, ktorú on utrpel tým, že sa musel dostaviť na miesto činu. Toto mať na pamäti pri úhrade výdavkov súvisiacich s realizovaným rande.
- žena má trpezlivo čakať, či ju chlap požiada alebo nepožiada o ruku. Svoj záujem ísť pod čepiec okato neprejavovať, ani podobnými rečami šampióna nezaťažovať. Ak mu papier netreba, nevŕtať doňho a nekaziť mu náladu - to by bolo pod úroveň.
- počas MD myslieť na to, že muž má nárok normálnu ženu, nie na tlstú osobu, čo chodí po dome ako mátoha.
- ak by sa logicky pritrafila nevera, výčitkami šampióna nazaťažovať. Veď ako by mal on v takom ovzduší v manželstve pokračovať?
- počas MD finančne muža nevydierať. Je predsa emancipácia. Keď je trošku schopná žena, rodičák zgazduje bez neustáleho drankania a šampiónovho ekonomického vyciciavania.
A ďalej sa uvidí, keď práve kvitnúca generácia dôjde do pozdejšieho veku.

Nič v zlom, len pár postrehov.

obsadenemeno
24. júl 2018

@bolavyzub mna stale zarazi, kto tychto sampionov vychoval..... 😒

merlinja
24. júl 2018

1

marseillefan
24. júl 2018

@ronny311 prepáč, ale pointa môjho príspevku sa teba vôbec netýkala, takže to prosím neber osobne. Len som sa natalienke snažil naznačiť, že aj ženy benefitujú zo vzťahov a že sex nie je jednostranná záležitosť, pri ktorej sa muž "vysúloží" (citujem natalienku), ale že z dobrého sexu má pôžitok aj žena. Ak som do niekoho podpichol, tak skôr do nej, že také niečo zrejme nepozná...

bolavyzub
24. júl 2018

@obsadenemeno ktohovie, čím to je...

bolavyzub
24. júl 2018

ešte k tomu poslednému bodu sa mi žiada dodať aleternatívu: keď je trošku schopná žena, neváľa šunky na materskej, ale pratá sa do roboty (prinajhoršom na MD nastúpi šampión, ktorému sa každý večer navarí, vyprace a operie, aby sa mohol plnohodnotne venovať "materským" povinnostiam).

maminuska
24. júl 2018

@0silvia0 kde to pochytili dnešní chlapi ? Bohužiaľ naučili ich ženy. My samé sme si na vine.

natalienka12
24. júl 2018

@marseillefan sex moze byt obojstranne prijemny aj nemusi...vacsina zien by so sexom aj pockala keby chlap netlacil a ty to dobre vies. Lebo ak zena chlapovi hned da vsetko, tak on uz nema zaujem o nic viac. A tento sampion ma okrem sexu aj pohodlie a teple jedlo zadarmo. Aj keby som bola do smrti sama po rozvode, tak by som nechovala doma "prasa pre kus klobasy".
@ronny311 sorry, ale ked ti vadi ze u teba je, mina tvoju kozmetiku, sprchuje sa, naco ho k sebe pozyvas? Ci on uz chodi automaticky????

maminuska
24. júl 2018

@obsadenemeno ja by som skôr povedala kto takéto ženy vychoval , že toto dopustia.

natalienka12
24. júl 2018

@ronny311 Nechapem, preco nezbalis decko a nejdete na vikend k nemu sa vyvalovat, najest, osprchovat...po vikende doma nemusis upratovat a este aj usetris. Nejako som tento vikendovy hotelovy system nepochopila.

pokerface5843
24. júl 2018

@ronny311 Asi preto sa rieši jeho plat, lebo ak je normálny zamestnanec, pochybujem, že má 4tisícky príjem :( A nenatárala ti kamarátka tieto klamstvá, aby si z neho ťahala peniaze? Aj keď ja by som určite každý víkend neživila "zasúvača" 😂

maminuska
25. júl 2018

@pokerface5843 často sa stretávam s ľuďmi , ktorí ako zamestnanci majú plat 4 tis a viac. To len pre nižšie príjmové skupiny je to ťažko uveriteľné .

elaela23
25. júl 2018

@ronny311 mne chlap dava pasku sam od seba.ja narazam na to, ze kamoska to nemoze povedat ma to aj v zmluve.mozes ju pripravit o miesto.

hettinka
25. júl 2018

@obsadenemeno fajn článok na tému, prečo chlapi už nie sú CHLAPI
https://www.dobrenoviny.sk/c/137497/psychologic...

obsadenemeno
25. júl 2018

@maminuska no ine zeny...... vychovali aj tych sampionov aj zeny, co si nevazia same seba... (teraz pisem vseobecne, nemyslim tym autorku)

miadi
25. júl 2018

To je čudny vztah prepac to si ho niekde stretla na prve rande bolo kino a odvtedy chodi k tebe na vikend? Ako bez urazky źiadne večere rande vylet kvetinka? Spoznavanie sa než si ho vezmeš do bytu k dietatu? A po pol roku to stale nemas poriešene? Vraviš ze vikend co vikend travite u tvojich rodičov cize aj tam ma zadarmo elektrinu asi aj wifi urcite aj dačo pos zub .. a to nemyslim ironicky ale mal by aj im nieco doniest., vino alebo tak ( to ze jeho mama robila s tvojou že nie je cudzi sorry smiešny argument,Velmi čudny vztah že je pol roka u teba polku času ako doma a nekupi potraviny, kozmetiku mu povedz "zlato si tu ako doma tak si dones svoj pansky šampon mydlo vonavku krem make up prosim ta ved nemožeš vonat ako kokos a vanilka. Pozri on vie kolko zaraba asi aj kolko ty aj snad vie co stoja naklady na život takže to čo robi este k tomu tebe slobodnej ci rozvedenej matke vobec nie je pekne. Aj keby zarabal tolko čo ty je neslušne že sa pride najest prenocovat užit si a dovi dopo vidime sa v piatok ..kam ten vztah smeruje? Neviem čo je to za chrapuña čo rafsej bude vysedavat u tvojich rodičov ako ist niekde len preto že je to zadarmo.?Aspon je borec v posteli? Lebo inač neviem načo ti je taky chlap co vyžiera chladničku tvojmu dietatu? Aj to je čudne žw s takym platom by chodil vyžierat matku s malym dietatom čo ma dlhy? Alebo je total lakomec? Najhorsie je ze ta asi ani ne miluje len mu vyhovuješ.. takto sa zalubeny muž nechova (btw pochybujem že ten trudik čo tu pisal že by mu mala žena prispiet na benzin ked ide na rande vobec nwjaku manželku mà-kedže ta fiktivna by si nedovolila dat mu zoznam čo ma nakupit) cele zle toto si mala riešit ked u teba zacal existovat ale normalne si to snim vydebatuj aj teraz ..kedze spolu este nebyvate tak peniaze pytat je trochu blbe bolo by lepsie keby jednoducho robieval velky nakup jedla pre vas 3 na tyzden zeby si sa potom netrapila s vyratavanim vodneho a stočnèho +poplatky za vytah atd narovinu sa snim porozpravaj mozno ti radsej da dohodnutu sumu ak sa mu nechce ist nakupit., a ked sa mu nepači ..moze ist vikendovat k svojim rodičom Alebo k inej bed&breakfast dáme

jurio
25. júl 2018

Chyba je vo vasej komunikacii.tu nemas problem povedat cudzim ludom, co ta trapi a vlastnemu priatelovi ano...tak popracuj na tom...inak sa dalej nepohnes.