Financie v domácnosti
Dobry deň, rada by som sa chcela s niekým Poradiť...mam stvorrocneho syna a s biologickym otcom syna som rozvedená ..po dvochodvrozvodu rozvodu so si nasla priateľa, ktorý. Je u mna každý zdy víkend od piatku do nedele, niekedy pride aj cez tyzden..problem je vtom, ze mi za pol roka nášho. Vztahu urobil. Dva nakupy potravin malemu kúpil dve knizky a boli sme raz v kine. Pred dvomi tyzdnami som zistila Ze jeho mesacny prijem je styri tisic eur...nvm ako mu mam povedat aby mi zacal Prispievat kedze U mna trávi. Dosť. Čase a neprispieva na nič ...prosim o radu ako ho nakopnut a naozaj blbe kom2ntare. Si neprosim...
@marseillefan Tak ja robim vikendovy nakup (len vikendovy) tak cca za 50 eur, takze ani nie
@ramzes1980 on je zameatnanec..naozaj tolko zaraba..vacsina tu riesite jeho plat...
Závidíte, čo? 🙂 No čo, mali ste sa buď lepšie učiť, alebo lepšie vydať 🙂
@ramzes1980 kľudne toľko môže zarábať aj v hlavnom zamestnaní , je to normálny plat u audítorov , teda ka sa bavíme o tých klasických .
Senior audítor v BA zarobí priemerne okolo 1700 €, mimo BA asi o dve stovky menej. Je šikovný, ak súbežne stíha tri úväzky.
pretože z mojej skúsenosti , všetkých týchto ľudí volajú audítori , ale ani jeden z nich nie je , teda nemá licenčné skúšky .
@ronny311 ja som mala tiež dieťa keď som si našla priateľa.on mi sám povedal že mi bude dávať nejaké peniaze keďže je u mňa celý víkend.ja som nechcela aj keď by sa mi to zišlo ale dohodli sme sa na Tom že zaplatí nákupy cez víkend.to si snim vydiskutuj aj normálnebez kriku že tu si sama s dieťaťom nech sa nehnevám ale ty ho chovať nemôžeš ak sa mu nevidí nech chodí sa najesť do reštaurácie.preber si to snim čím skôr lebo keď začnete spolu žiť bude to to íste on to nezmení a ty to budeš mať ešte horsie.zisti skôr či je ochotný vás financovať
"ano presne aj na to som myslela, že pre mna by bolo optimalne keby mi dal cca 150 - 180 eur...z jeho prijmu by to nemal byt problém"
Takze od "neurobi nakup" sme presli k jadru problemu, ake je primerane vyzivne vzhladom na jeho plat pri vikendovom spoluziti. 🙂
aj keby zarábal minimálnu mzdu a každý jeden víkend trávil u slobodnej/rozvedenej mamičky, aj tak by ho malo samého trknúť. Keď zarába podstatne viac, mala by ho pri takom správaní hanba sfackovať. Že mu za pol roka myšlienka prispieť nenapadla......
Teraz asi len hodiť reč, ako si predstavuje vašu ďalšu budúcnosť, vrátane finančného fungovania. V rámci toho spomenúť, že už v súčasnosti máš zvýšené výdavky, plynúce z vášho víkendového spolunažívania a bola by si rada, ak by sa na nich podieľal (či už finančne alebo výpomocou s nákupmi).
Určite na niečo prídeš, držím palce (buď si to vyjasnite a bude všetko ok alebo sa dotyčný preukáže v plnej kráse a ty sa budeš vedieť lepšie rozhodnúť, či s ním vôbec chceš ostať).
Auditor v pohode tolko zarobi urcite by mal urobit kazdy vikend nakup 70 - 100 eur v pohode za kazdy nakup plus vylety a darceky a je to uplne normalne a nie si ziadna zlatokopka
@ronny311 písala si, že víkendy trávite hlavne u rodičov. Ak by si navrhla, že by si rada išla na výlet/kúpalisko/nejaký víkendový pobyt, mal by nejaké námietky alebo by išiel? Veď to skús a uvidíš aj v tejto situácii, ako sa zachová, či bude mať tendenciu zatiahnuť výlet alebo bude čakať že sa budeš finančne spolupodielať. Mala by si ho spoznávať aj v takýchto situáciách, situáciu vy traja spolu u rodičov už poznáš, tam vás mamy z oboch strán obskakujú a varia. Inak sa naozaj čudujem, leto v plnom prúde a vy nikam nechodíte, pri polročnej známosti by som si predstavovala zaujímavé aktivity, výlety, a vy sedíte u rodičov ako dlhoroční znudení manželia.
@ronny311 kludne by som mu povedala, nabuduce ked pride a pojdete spolu na vikendovy nakup, ze nechcem platit kazdy nakup sama, lebo sa stravujete/sprchujete/periete/.. spolocne, tak ci je ok so striedavym platenim. A teda v ramci toho nakupu, by sa nakupili potraviny aj kozmetika, cistiace do domacnosti, atd. Podla jeho reakcie sa vies zariadit. Vodu a elektrinu by som zatial neriesila, ale co ma viac zaraza je, ze ste cez (kazdy?) vikend u rodicov (??). To by som sa snazila obmedzit a vyuzit cas pre vas 3 (obcas 2) na spolocne vylety.
keď čítam príspevok od marseillefana, napadá ma podobné uvažovanie jedného chlapa, ktorý sa chystal so ženou na prvé rande. Tiež predpokladal, že ona ho má automaticky pozvať a úhradu zaplatiť. Však on mal predsa výdavky, aby sa na to rande dostavil - niečo minul na benzín a tak Ona by sa mala v tichosti radovať, že došiel a nejaké prízemnosti bez jeho zaťažovania vybaviť.
No ved normálne mu povec, aby prispel. No a co? Ak sa bude vykrucat aspon virs ze je to trtko a mozes sa rozist a najst si niekoho schopneho, nie trtka a este aj vyzierku. Mozno mu len nedoplo a povie jasne a je vybavene. Netreba robit zo vsetkeho bedu ;)
keby by zil este u mamicky doma /co teda tiez ziadna vyhra/ ale aspon by sa dalo pochopit ze nema ponatia o nakladoch. ked ma ale on vlastnu domacnost , velmi dobre vie ake su ucty a co obnasaju nakupy stravy a do domacnosti. Nemyslim , ze mu nedochadza, skor to ma ekonomicky vykalkulovane /vsak ekonomicky expert/ , milenka u ktorej sa este aj naje, vydomacni, u jej rodicov sa naje. Jaky sikovnik. A to ze sa pri nacati temy o podielani na nakladoch, hned zmeni temu svedci, ze velmi dobre vie, ze ju vyuziva, len to chce takto nechat. vyhovuje mu to. vsak jej ma stacit ze je mily. to nestoji peniaze.
ze mu nedotukava su len take vyhovorky, ja som sa zoznamila s mojim muzom...neprakticky trulko ...programator , kybernetik... naklady, ceny v obchodoch strielal odboku horem dolem, a napriek tomu ho od zaciatku napadlo niecim prispiet, obdarovat, kym sme spolu nebyvali, a chodil len na navstevy ku mne do bytu, tak ja som ho pohostila vystravovala, on zase platil vylety, vstupenky, jedlo vonku. Hned ako sa ku mne nastahoval, pytal sa kolko platim za byt, daval mi polovicu najomneho a nosil nakupy.
a ci tam skor rodicom nedosli nervy? Kolko pocut uz "ked si si nasla chlapa, ta nech sa stara o teba"....a ona chuderka, nevie ako mu ma povedat, ze nech prispieva na domacnost. Polrocny vztah a nikam sa neposuvaju.. tu keby navrhla, ze vylet, tak jej povie, ze nech najde a kazdy cvaka svoju cast a ona ledva vyzije nema z coho potom cvakat....a tak radsej je ticho a trapi sa ze ako dalej...ze?
@bolavyzub Len tak zo zvedavosti, ako by to správne malo byť? Chlap by mal platiť aj za benzín, aj za večeru, lebo má medzi nohami pipíka? 🙂
@marseillefan no pipík je veľká vymoženosť. Ja myslím, že žena nech mu zacvaká aj ten benzín a nech sa neštorcuje. Keď už, tak už, povedzme si.... 🙄
@bolavyzub no to by bolo ideálne rande 🙂
@marseillefan to ti verím chlape 🙂 Už len nech sa tie ženy spamätajú čím skôr, všakáno...
Aka plamenna diskusia
@marseillefan odjziva muz dobija zenu, nie opacne...aby sa chlap chodil ku mne domov kazdy vikend vysulozit, dobre najest, oddychnut a nic pre nas vztah by neurobil, nikam nepozval, no taku este nehrali...nechapem naco ho autorka temy k sebe pozyva.

@marseillefan ale pocas leta ma viac volna, ciže si to zober že viac casu travi u mna, takže isto to vela nie je