Financie v domácnosti
Dobry deň, rada by som sa chcela s niekým Poradiť...mam stvorrocneho syna a s biologickym otcom syna som rozvedená ..po dvochodvrozvodu rozvodu so si nasla priateľa, ktorý. Je u mna každý zdy víkend od piatku do nedele, niekedy pride aj cez tyzden..problem je vtom, ze mi za pol roka nášho. Vztahu urobil. Dva nakupy potravin malemu kúpil dve knizky a boli sme raz v kine. Pred dvomi tyzdnami som zistila Ze jeho mesacny prijem je styri tisic eur...nvm ako mu mam povedat aby mi zacal Prispievat kedze U mna trávi. Dosť. Čase a neprispieva na nič ...prosim o radu ako ho nakopnut a naozaj blbe kom2ntare. Si neprosim...
@dai presne tak
Tak skús varit jednosuchšie jedlá,spagety,kolienky s kakaom atd. nakúp najlacnejšie mydla namiesto sprcháčov a kup šampon v tube,ak sa bude pýtat že to čo tak mu môžeš povedat že si sa musela uskromnit lebo nevládzeš zivit 3ludí..bude to trápne ale zaberie to.
@pokerface5843 - na tom príjme je zaujímavé to, že, že chlap pracuje v troch zamestnaniach a kamarátka má prehľad o všetkých z nich.
@dai súhlas a keď som RAZ na modrom koníku napísala, aké máme mesačné výdavky na chod domácnosti (tieto témy teraz už len vlažne odignorujem), tak 2 strany hejtovania, či žijem v zámku a že som vlastne fejk účet 😕 nuž tak ja neviem, ale tu sa aj jednému ockovi (v inej téme) zdá 50e/mes na syna tak akurát lebo však vlastne on tiež platí synovi jedlo a tieto peniaze má podozrenie, že manželka míňa na seba - chlap zarába 800e 👎 oboje zle, aj výška výplaty, aj "horibilné" výživné... a táto diskusia celá zle 😝
@zuzanka.zuzu hej, tu je to o Tom, že kto vyzije z čo najmenej peňazí je hero.pokial si schopná vystavovať rodinu za 200 eur mesačne a menej si star.... nechcem sa zamýšľať nad kvalitou.uspech a pekný príjem su trnom v oku
Vystravovat
@pokerface5843 plat ma isto taký aký som uviedla a nie je pohyblivý ako tu niekto spominal...
velmi pekne dakujem za mnohe dobre mienené rady, včera večer som začala s priatelom temu financie rozoberat, opat sa akosi "nechytal"..ciže chcem mu dať na výber buď sa zamyslí nad tým, že bude s nami existovať s tým, že by mal prispievať alebo nech hľadá inú..inak to už nevidím
@obsadenemeno co mi hovori intuicia? no skor mam pocit, že to nie je muž, s ktorý by som rátala do buducna..ono sa to začina ukazovať postupne, nemôžete hned človeka prekuknúť, možno ja to neviem a iné ženy su tak sikovné, že muža a jeho povahu odhalia hneď, mrzí ma, že ja sa snažím a on žiaľ nie..takže tu je čiastočna odpoveď
@ronny311 Je to normalne, ze ho hned neprekuknes. Moj sa na zaciatku velmi snazil - chcel zaposobit, vsetko platil on (rozhodne mal z coho). Nie som typ zlatokopky, prave naopak, som zvyknuta sa o sebe postarat sama, tak som tvrala na to, ze sa aj podelime.
Postupne - a to sa prejavilo az neskor som zistila, ze to je uplne inak. Vzdy ked prislo na platenie tak vyhovorka zaplat, potom ti dam, nemam u seba a podobne. Nakupy detto. Vyhybanie sa rozhovorom na tuto temu - cielene.
Takze davaj si na to pozor, ptetoze mne to vychadza, ze je to proste lakomec.
Tito ludia neskutocne trpia, ked musia minut co len 50 centov. Nemyslim, ze sa s tym da nieco robit, je to proste nastavenie mysle, bud to mas alebo nie. Nezmeni sa to. Vo sa tyka platu mal skoro 5000 v cistom (fixne, nie pohyblivy plat), ale lakomost neskutocna. Ja som stedry clovek (nehovorim, ze rozhadozvacny), cize mne je take myslenie totalne cudzie
@zuzanka.zuzu 🙂 to nemozes... ja som nase radsej nepisala len som si dovolila velmi vseobecny koment a bola som za nenormalnu, arogantnu snobku🙂
@mircalla vies co... neviem. Ja aom mala tiez jedneho kamarata co definitivne biedou netrpel a nechaval sa vzdy pozyvat vo velkom... on si ale nasiel babu co ho dala do laty a on jej odovzdava vyplatu🙂
Ja mam niekwdy pocit ze ta nasa sebestacnost moze byt aj na skodu veci .. chlapi si vsimnu ze zena sa postara o seba sama a potom si neuvedomia ze napr. Na materskej je to ine... ja napr. Matersku / rodicovsku velmi silno muzovi komunikujem- jasne som mu dala najavo ze ak chce este babo tak ja chcem byt na materskej a ak budem na materskej tak vydavky ktore som platila ja prebera on ....ale boli to dlhe rozhovory...
Keby sme boli putky domace ( bez urazky) a zivene chlapom od zaciatku vztahu tak by vlastne materska ziadna zmena nebola. A ani financne ocakavania smerom k nam...moj muz nie je vobec lakomec ale tiez si na toto musi zvykat - proste on financie neriesi a nema v nich prehlad:-/ a keby som mu nepovedala ze hallo som uz na rodicaku tak uz hypo platit nebudem , tak jemu to nikdy samemu nenapadne.
@ronny311 Vies co ten moj setril aj na sebe - ale kedy ako. Niekedy si kupil topanky z Londyna za 500 libier inokedy mu bolo luto dat 50 centov na WC na pumpe (kedy ako). Ale princip bol vzdy rovnaky - ked zaplati cokolvek niekto iny, je to super!
Skus sa s nim este raz porozpravat. Ak bude vyhybavy, tak nie je o com. To su take premyslene taktiky, ako sa vyhnut konverzacii, ale su lahko prekuknutelne. Ja ta chapem uplne. Praveze pretoze si nastavena, ze rada davas (ja tiez), tak ocakavas ciastocne podobny pristup od ineho, nielen za berie
@dai Nie kazdy sa dat do laty, alebo asi nie som ten typ, co to dokaze. Podla mna oboje v mojom pripade, ale nikdy sa mi to nepodarilo. Jednoducho su veci, kde viem byt asertivna a su veci, s ktorymi neviem pohnut, co je tento pripad. Priznavam to narovinu
@mircalla presne vsimla som si, ake drahe topánky vždy nosi, kosele tiež...ale neriešila som to, ale ked sme boli na jednom z dvoch spomínaných výletov a zistil, že v jednom bufete stoja hranolky o dvadsat centov menej ako v prvom tak už aj sme museli ist kupit tie...keby som mala pisať na com vsetkom setri je mi z toho zle, napr. banany, ktoré su už totálne hnede (pomaly až hnilé) a ja ich idem vyhodiť, tak on ich zje, hoci mne by sa už z toho žaludok obracal...ja nesetrim za každu cenu, ved by som sa nikam nepohla a žili by sme so synom dokola len na lacných potravinách...
@mircalla ked sme pre syna na narodky kupovali darcek tak sme chceli kolobežku a teraz sa podrž najprv mi písal že kolobežka stoji 60 eur a nech ja dam na polovicu tých tridsat ( s čím som samozrejme problém nemala) a o chvilu mi písal, že kolobežka stoji 61 eur a že mu mám poslat 30 eur a 50 centov!! cele choré
@ronny311 Nuz to je uz myslim dostatocny dokaz. Ako som napisala - nebude to dobre. A nebude sa chciet na tu temu bavit, ja som to skusala milion krat - skoncilo to hadkou alebo zahranim do autu. mam aj horsie historky ako ty, ale to tu ani radsej nebudem pisat. Nie je nahodou znamenie panna?🙂
@mircalla
@dai ja to mam doma opacne, ten moj druk chce platit vsetko vsade. Prave sme boli na dovolenke na Slovensku, kedykolvek a kdekolvek sme si sli sadnut so znamymi, furt sa drilal platit. Vsetko!!! Moja sestra sa normalne urazila, aj kamoska s muzom ho normalne museli odtlacit od baroveho pultu, ked treti vecer siel platit za vsetkych. 🙄🙄 vysvetlujem mu, ze ono takto moze normalnych ludi aj urazit, samozrejme ti, co su lakomi to len privitaju.
Ja si musim davit pozor v obchodoch, poviem, ze je nieco pekne a na druhy den mi to dotrepe domov.
Aj ked som ho uz trosicku "naucila", ze nie vsetko, co je pekne musime hned kupovat. Ja som clovek, co dam radsej na zazitky, ako veci.
@obsadenemeno Ja som tiez radsej na zazitky, ale aj tie nieco stoja a vzdy sa z toho vyzuje.
@ronny311 no tak po tychto hranolkovych a kolobezkovych pribehoch uz snad mame vsetci jasno, to si mala hadam na zaciatku napisat 😀 ako nic v zlom, ale myslim, ze mas odpoved.. mne osobne sa takyto ludia hnusia, mne by to bolo neskutocne trapne, keby odomna niekto pytal alebo riesil pri akejkolvek prilezitosti centy.. a aj by ma to vytacalo.. takze ja by som s takym clovekom nevedela byt, uz len pre tie nervy do vyvrtky, co by mi to sposobovalo a to si este predstav, co za pribehy prijdu neskor, ked vazne bude treba sa bavit o nejakych financiach typu spolocne byvanie, pripadne dieta a materska.. by ta hnal na druhy koniec mesta, lebo tam su pomarance v akcii o 5 centov lacnejsie 😕
@obsadenemeno taky typ ako je tvoj muz som ja🙂 nastastie moj je normalny - stedry ale tak normalne - co som ja rada lebo ja by som dokazala minut vsetko na druhych ( pre seba ma to nebavi aktualne ( som este stale tucna po tehotenstve a nechce sa mi chudnut😀 ale na detoch a blizkych dokazem dost ulietat😞)

@pokerface5843 plat 4000 euro je stale normalny zamestnanecky plat... riaditelia vacsich firien zarabaju okolo 10k ( s roznymi priplatkami a pod. ...) naozaj bohati ludia maju prijmy niekde uplne inde. Aj s tym platom 4000 zijes normalny zivot - na sr pomery trochu nadstandartny ( neriesis nakupy ci dovolenky ) ale tiez nejak zvlast vyskakovat nemozes ( nekupis si vilu za miliony )