Financie v domácnosti
Dobry deň, rada by som sa chcela s niekým Poradiť...mam stvorrocneho syna a s biologickym otcom syna som rozvedená ..po dvochodvrozvodu rozvodu so si nasla priateľa, ktorý. Je u mna každý zdy víkend od piatku do nedele, niekedy pride aj cez tyzden..problem je vtom, ze mi za pol roka nášho. Vztahu urobil. Dva nakupy potravin malemu kúpil dve knizky a boli sme raz v kine. Pred dvomi tyzdnami som zistila Ze jeho mesacny prijem je styri tisic eur...nvm ako mu mam povedat aby mi zacal Prispievat kedze U mna trávi. Dosť. Čase a neprispieva na nič ...prosim o radu ako ho nakopnut a naozaj blbe kom2ntare. Si neprosim...
Dziiiiiizs, toto setrenie mi pripomenulo eskapady- vymeravanie reznov na gramy (a heslom najstarsi dostanu najvacsie, detom- to je jedno, ze maju 20- vela netreba), vymeriavanie pasteky ci horalky na pocet obyvatelov domacnosti, kupanie sa v jednej vani po x clenoch ci minutovky na sprchu v ramci setrenia vody , vymedzenie presneho poctu stvorcekov na malu, velku potrebu, vymedzenie poctu vloziek, setrenie elektrikou a la ziarovky s najnizsimi wattmi......ALE najnovsie auto pred barakom ci najnovsi telkac s milion funkciami v obyvacke a kilo zlata , aby susedia videli🤯🤯🤯🤯Ci coraz castejsie objavujuce sa v okoli- na chleba nie je, ale porsche pred domom troni😱😱
Môj otec mal tak lakomého kolegu, že kúpil trom deťom jeden balíček cukríkov v piatok a v pondelok sa sťažoval, že ti zasrani ho zjedli za víkend 😂
@vevesh to ja este vacsi extrem poznam, moja mamina pracuje v statnom zariadeni (nebudem konkretna), ale maju takzvane "na pridel" v praci hajzlak a mydlo a taketo veci pre personal a jasne, ze najlacnejsi hajzlak a najlacnejsie riedene mydlo im kupuju, tak sa zeny v kolektive dohodli, ze sa skladaju raz za cas do obalky a kupuju si normalny toaletak a dostatok a normalne mydlo a tak.. ja neviem jak casto sa skladaju a aku sumu, ale nie je to vela, ved to je len vyslovene na toto.. a maju jednu kolegynu medzi sebou a ta chuderka, ani zato nemoze ona sama, ale jej muz ju tak kontroluje a jej vydavky, ze jej povedal, ze ona prispievat nebude, lebo jej staci si umyt ruky cistou vodou a miesto toaletneho papiera ma pouzivat servitku, v ktorej si nosi zabaleny chlieb na obed alebo desiatu.. chapete?
a tato zena nema nikdy pri sebe doslova ani cent, lebo ze vsak na ceste do prace a z prace proste nema na co minut peniaze, tak on je proste neda, nema co mat peniaze pri sebe, ked nic neplanuje kupit..😨
a raz sa stalo, ze potrebovala peniaze na listok na autobus, lebo si zabudla doma spiatocny alebo neviem presne ako to bolo, to je fuk.. a nemala pri sebe ani tych 70 ci 90 centov ci kolko to stoji, tak si musela od mojej mamy pozicat, lebo proste ona pri sebe peniaze nenosi.. taky despota muz. ze s takym vobec nejaka zostane. ta uz musi byt tak ovladnuta a zblbnuta, ze jej to snad pride aj normalne. a som sa aj pytala nato mamy, ze ci ona s tym je akoze v pohode.. a ze ona je take teliatko tiche, utiahnute, ze ona ani nepipne, poslucha, kam ju polozis, tam ostane.. 🤐 pre mna uplny des iba ta predstava..
@luzzia ja ani svoje deti bez par eur nepustim, vzdy maju aspon drobne pri sebe, keby dosiel kredit na busovej karte, alebo surne potrebovali nejaku drobnost kupit, zosit do skoly, pitie, ci vyhladli by... a nieto dospela osoba aby bez centu chodila. ona je uz spoluzavisla, nechcem vediet co ten ch*j stvara doma
@negymama vsak jasne, aj my sme ako deti mali vzdy pri sebe aspon 20 korun na tu dobu 🙂 hocikedy v skole..
no vyzera, ze ju akoze fyzicky netyra, ze by ju tlkol alebo tak, on je proste zase takto uhnuty.. neviem, co je horsie.. 😠 ale urcite su doma pravidla, co nas snad ani nenapadnu 😒
neviem ci sa take osoby uz od detstva tak vyvijaju, ale ja mam takeho "zlateho " synovca, ked mal asi 10 rokov, prisli sme na navstevu a svagrina zacala kolac krajat, tak sa postavil k plechu a na plnu hubu zahlasil. "mama, nekrajaj im ten kolac, a my co budeme mat???"
ale u nas si kolacik da... aj duplu
@ronny311ty si bola u neho doma?
@saslavka73 ano bola som, má velký dvojizbový byt, je to novostavba, boli sme so synom u neho na tri dni, vtedy urobil nakup, ale videla som ako mal vsetko na tie tri dni rozpocitane

@negymama Ano toto som si aj ja na lakomcoch vsimla ked uz nieco kupuju musi to byt vidiet a ak je nieco zadarmo ,alebo to plati niekto iny nemaju dno.Vsak nech aj creva potrha ked to je zadarmo.V svajciarsku bol 1 august velky statny sviatok a kazda komuna organizovala jedlo a pitie pre obyvatelov zadarmo.My sme tam nechodili ale co nam nasi zamestnávatelia vraveli tak ze tam ludia chodili vyhladnuti aj den nejedli cele rodiny aby tam toho dostali do seba co najviac a ze tam bolo vzdy natrieskane,tak museli zriadit taky len maly symbolicky poplatok,tak zrazu sa navstevnost enormne znizila a pritom jeden zo statov s najvyssou zivotnou urovnou....