icon

Financie v domácnosti

ronny311
23. júl 2018

Dobry deň, rada by som sa chcela s niekým Poradiť...mam stvorrocneho syna a s biologickym otcom syna som rozvedená ..po dvochodvrozvodu rozvodu so si nasla priateľa, ktorý. Je u mna každý zdy víkend od piatku do nedele, niekedy pride aj cez tyzden..problem je vtom, ze mi za pol roka nášho. Vztahu urobil. Dva nakupy potravin malemu kúpil dve knizky a boli sme raz v kine. Pred dvomi tyzdnami som zistila Ze jeho mesacny prijem je styri tisic eur...nvm ako mu mam povedat aby mi zacal Prispievat kedze U mna trávi. Dosť. Čase a neprispieva na nič ...prosim o radu ako ho nakopnut a naozaj blbe kom2ntare. Si neprosim...

miadi
25. júl 2018

Mala som kamosku od zs taku ..išla s otcom na dovcu k moru (uz dospela ) do chorvatska kupili si grilovane kura a to jedli tyzden nic ine.. k narodkam si vypytala drahu knihu horoskopov a este som jej ju musela poslat do anglicka kde vtedy žila.. a ked sa vratila na sk mne k sviatku uz neviem ci vianoce či narodky dala kancelarsky papier co ukradla v robote (robila v Dell )ked k nam prišla na navstevu vypytala si posledne ovocie zsleninu co našla v chladnicke u mojej mami ( bola som študent) vzdy nam šla drzo do chladničky. Este aj wc papier nam ukradla z wc. Sama sa priznala ked sme šli od nas na devin cez les a potrebovala som papier ešte bola na seba hrdà že ma "zachranila"našim papierom ako dobre že ho zobrala..Ale takto si v mladom veku nasyslla na byt. Raz ma k sebe pozvala.. prespat a v chladničke mala 3citrony a morske riasy (že fo je zdrave) nic ine.to ponukla na ranajky ze si mozem vybrat😆A v robote zvykla kolegom vyjedat ich obedy co si doniesli dokonca aj celu tortu im zožrala a potom vygrcala lebo bola bulimička.. oblečenie vačinu mala veci ešte zo zsky co jej kupila mama vyprane bezfarwbnw 10+ rokov stare obcas nieco zo sekaca ale bola pyšna na tie stare veci asi že to obleče.. sadnut si snou v meste do kaviarne ci na pivo ..ona si nekupila nič len sedela a tešila sa ze neminula 2e šampon šetrila mastne vlasy v cope vzdy.. no pripad to je už diagnoza. Lakomost u ženy je ešte neatraktivnejšia ako u muža.

saslavka73
25. júl 2018

Zaujímavá téma. Ja mám tiež muža lakomca, resp. šetrivého. Tak čítam ako je to inde. My máme oddelené účty, lebo deti by asi ani nejedli, neobliekali sa, krúžok nič. Všetko ofrfle. Ináč je to dobrý chlap, pracovitý, usilovný, keď náhodou nemám prachy aj mi pošle. Peniaze nemáme roky poriešené. Proste ja mám svoje a on má svoje. Väčšie veci sa dohodneme čo kto kúpi zaplatí, ale inak o prachoch doma radšej ani nezačínať, to sa vždy povadíme. Preto hneď na začiatku toto rieš, nie je to dobre.

saslavka73
25. júl 2018

@ronny311 To ma zarazilo, že ani ste nikde neboli. Výlet, reštika, nič? Malý keď má napr. meniny nič mu nedonesie?

negymama
25. júl 2018

@0silvia0 tak on vicemene za to nemoze, on by bol aj zlaty chalan pri inej vychove. ale nie toto som chcela rozoberat, to by bolo na dlhy pribeh ta moja rodina. bohuzial niekde tie korene chorobneho lakomstva byt musia, bud ten clovek zazil podobnych skupych rodicov, alebo v rodine prevladala tvrda prisnost chlad, vsetko si dieta musela zasluzit, odpracovat, nic nedostalo len tak , z lasky...

ronny311
autor
25. júl 2018

@saslavka73 malému som pisala že dal dve knižky...a tu kolobežku sme na jeho narodky platili na polovicu...a v restike sme boli raz platil stravnými listkami on, na to som zabudla, že raz sme s nim boli..a písala som že sme boli na dvoch výletoch za pol roka

saslavka73
25. júl 2018

@miadi Taký smutný život, nie? Napr. my máme v rodine, že muž nekupuje žene darčeky, lebo ona to nechce, vždy mu vynadá, že minul peniaze, ona si kúpi sama. Ale ja byť tým mužom, by ma bolelo, že milovaje osobe nič nemôžem kúpiť. No však ani môjmu nekupujem.🙂

luzzia
25. júl 2018

@miadi toto uz nie je lakomstvo, ale drzost doslova.. ukradnut na navsteve toaletak, to ani neviem ako by som zareagovala.. ako vazne.. 😵 a kolegom obedy jest 😲

saslavka73
25. júl 2018

@ronny311 Čakala by som, že tú kolobežku normálne cvakne. Však to je mini suma. Stravné lístky? Pri jeho príjme? Proste ja by som lístky nevytiahla. To mám na obed do roboty.

saslavka73
25. júl 2018

@luzzia Sú ti takí ľudia.

saslavka73
25. júl 2018

Ja som to skúšala s mojím mužom. Nič som nevarila, nič v chladničke, on bol normálne hladný a tváril sa ako nič.

ronny311
autor
25. júl 2018

@saslavka73 presne pri tých gastro listkoch to napadlo aj mna a nakup u neho ked sme boli tiež platil gastro listkami..kolobežku mal zacvakat on, nie preto že on ma peniaze ale preto aby možno aj mne dokázal, že ked mne nic nekupi tak dopraje môjmu synovi a to co "ja usetrim", že nedám na kolobežku tak za to si kupim malickosť pre seba, ale toto jemu nedopina

negymama
25. júl 2018

@miadi zlodejka drza, ze vyzierat kolegom obedy, to co su za sposoby, by som jej po paprci tresla, keby som ju pristihla

saslavka73
25. júl 2018

@ronny311 Ja viem, že ťa to mrzí, ale ja by som ho asi zobrala do reštiky a robila sa, že nemám peňaženku, čo urobí.

ronny311
autor
25. júl 2018

@saslavka73 myslim že on by sa tvaril že tiež nemá penaženku

ronny311
autor
25. júl 2018

@saslavka73 a ano mrzí ma to

saslavka73
25. júl 2018

@ronny311 Skús to. A keby takto tak sa dohodni s personálom. Alebo choďte tam kde ťa poznajú.

negymama
25. júl 2018

@ronny311 alebo by vytiahol stravne listky a dal by si od teba neskor preplatit, presnu polovicu na centy

saslavka73
25. júl 2018

@ronny311 Vieš čo som sa ja natrápila pre môjho muža. A dodneska som na to neprišla či je taký tĺk alebo proste lakomí, skôr šetrný, no.

saslavka73
25. júl 2018

@negymama Ale asi by to bolo jasné.

negymama
25. júl 2018

@saslavka73 to je jasne aj teraz, ono ta hranica je niekedy tenka medzi skupym a setrnym, aj moj muz je setrny, ale zase urcite nie je skupy, to ze on chce setrit skor z takych ekonomickych dovodov aby sa neplytvalo, nevyhadzovalo, ale zase vie, ze tie radosti zivota treba si dozicit, a na detoch nikdy nesetril, to ho ja musim krotit, lebo on ked im nieco kupi uz to stoji za to, jednak kopec penazi a jednak ze kde tu dalsiu haraburdu v malom dome mame...take ako autodraha zaberajuca celu izbu, velky stolny futbal do pol obyvacky. on ked mu prepne ze chce nieco detom kupit, uz ani tu cenovku nevnima...

saslavka73
25. júl 2018

@negymama U nás nekupuje nič. Vyjadril sa, že ja im kúpim všetko a že predsa to kupujem za spoločné peniaze. Teda moje sú jeho.

miadi
25. júl 2018

@saslavka73 ona mala dost šibnutu chladnu mamu tak som ju vzdy lutovala..bila ju za znamky a vecne ziapala pre nič..ale ked jej mladsi brat ukradol 20tisic este korun 13ročny z učtu to bolo ok .Pri takej mame by z každeho vyrastlo čudo. Uz som snou ukoncila kontakty pred par rokmi vždy ma len deptala kritizovala dlho som ju chcela vymazat zo života len ma citovo vydierala ze som jej jedina kamoška nikto ju nemal rad..ale taky človek len berie a nedava to nie je kamaratka

saslavka73
25. júl 2018

@miadi To je už choré.

saslavka73
25. júl 2018

Preto tvrdím, že to treba teraz na začiatku vyriešiť, lebo časom sa to už ani nedá.

0silvia0
25. júl 2018

@ronny311 a nieco nadhodit v tom zmysle ze: dnes som nevarila, mozme sa ist niekde najest(pizza, kebab...), pozyvas?
To by sa nedalo? Co ti povie ze nepozve?

negymama
25. júl 2018

@saslavka73 taky clovek sa podla mna nezmeni, urcite nie zasadne, smolu maju len ti partneri, partnerky, co to nezistia hned. a potom musia tomu prisposobit svoj zivot, alebo v extremnych pripadoch znasat ek. tyranie.

bodka70
25. júl 2018

tiež si myslím, že je to už jasné a je v podstate jedno, ako sa to kategorizuje, či je len šetrílek, alebo chorobný lakomec alebo vypočítavec a vyžírka - je dokonca možné, že túto svoju lakomosť prejavuje len voči autorke, možno pri inej žene by až taký nebol. Skrátka nie je ochotný investovať do nej, nie je ochotný jej dávať, len brať a využívať, je to buran skrátka ☹-

ukulela
25. júl 2018

baby, ale platit gastracmi je predas normalne ... ja napr v obchode platievam kartou, lebo sa mi nechce rozdelovat na potreavinovy a nepotravinovy tovar a niekde maju z toho pokladnicky nervy, tak jednoduchsie zaplatiti kartou a hotovo. na obedy nechodim pravidelne, tak gastrace nemam sancu minut ... tak preco nie v restike? za to nie som chudera?
odhliadnuc od toho, ze tento chlap sa javi ako drzgros - po polrocnom vztahu (kde ralne spolu neziju, len vikenduju a mnohe by ste v inej diskusii povedali, ze ste prilis kratko atd) ocakavat nejake spolocne zdielanie financii je asi dost skoro. ze by mal urobit nakup, to ani, darcek pre syna, ano, ale pravidelne prispievat - to by som necakala, len pri spolocnom byvani. a teda riesit to az potom, ako som sa nie celkom koser sposobom dozvedela vysku platu ... co mu povedat? viem, ze zarabas 4 litre a chcem na tom participovat?

saslavka73
25. júl 2018

@ukulela No ja keby som bola s niekým polroka a som do neho zamilovaná, tak by som určite nevytiahla gastráče. Gastráče sú na obedy do roboty a on ako slobodný isto nevarí a nenosí si v krabičke, takže tie gastráče by mal mať minuté a nie nazbierané pri 4000 príjme.

saslavka73
25. júl 2018

@negymama Nezmení. Ja som rada, že môj je šetrný, lebo ja niesom. Takže ok, len stále neviem kde tie ušetrené prachy sú.🙂