Financie v manželstve
Dobrý večer, ženy. Prišla som sa asi len posťažovať, resp. opýtať sa ako by ste to riešili vy. Som na RD s 1,5 ročnou dcérou, staršie 2 deti chodia do škôlky ( chodia ako chodia stále sú doma lebo sú choré ) manžel pracuje. Jeho plat je cca 2700€. On zaplatí školku ( na konci roka mu trištvrte vrátia ) inkaso a dá mi ako kedy, cca na mesiac 100-150€. Ja mám len RD(nižší). A tu nastáva problém, stále mi vykrikuje, že z toľkých peňazí musím vyžiť ( potraviny, drogéria, plienky, Nutrilon mlieko pre všetkých troch a zimných mesiacoch veľa miniem na lieky) jemu ostane cca 1500 €, ktoré minia na hlúposti, doslova hlúposti, ale sú to jeho peniaze. Ja už neviem. Včera mi vykričať, že mi nedá nič. Dostal 4 000(zdravotník) z z tých peňazí som nevidela nič! Teraz dostane dane , zasa si bude žiť jak pán a my ako žobrác. On drahé veci, ja si nakupujem v sekacoch, on najdrahšie telefóny, hodinky... Ja ? Čínsky šit! Deti tak isto, topánky z bazárov, oblečenie detto .Viem mám ísť do roboty ...ale keď mu poviem, čo s detmi, tak jeho to nezaujíma... Hovorím od začiatku roka boli dokopy možno mesiac v škôlke, dať ich nemám kde ... Ako to riešiť?
Inak on musí byť asi sprostý, to v takomto prípade necháva valat daňové len tak.... Šikovný muž a ty máš neuveriteľne šťastie, že ideš jeden deň na cpp a na druhy deň máš termín s právnickou. Fakt neuveriteľne.
@maciatkolulu ako som spomínala, žiadosť som dala a do nejs on si žiadala konkrétnu právničku, ona je naša rodinná známa, je už o všetkom informovaná, čiže nebudeme už čakať za formalitami, schválenie žiadosti, ale ideme to riešiť hneď, kvôli tomu mám šťastie ...
Super, fakt rýchlo to rieš, moment prekvapenia voči nemu ti veľmi pomôže.
@evamarek77 no zaujímavé.....zo dňa na deň pridelia právnika každému kto príde a požiada? Tak to je potom skvelé.
Co je to za hlúposť?! Ste manželia a teda “jeho”peniaze nie sú jeho, ale patria do BSM, teda sú spolocne. Ak by sa moc štorcoval, mozes žiadať výživné na seba a deti súdnou cestou. Súd ti ho pridelí s bude to urcite viac ako tych smiešnych 150e.
@maciatkolulu niekedy sa uvoľní termín a nový žiadateľ je poruke, tak ho vybavia, nech nie je okno.

No vidíš, aspoň omrvinka dôkazov. Prehľad aj dôkladne všetko, možno sa ešte zadarí