icon

Financie v manželstve

14. apr 2023

Dobrý večer, ženy. Prišla som sa asi len posťažovať, resp. opýtať sa ako by ste to riešili vy. Som na RD s 1,5 ročnou dcérou, staršie 2 deti chodia do škôlky ( chodia ako chodia stále sú doma lebo sú choré ) manžel pracuje. Jeho plat je cca 2700€. On zaplatí školku ( na konci roka mu trištvrte vrátia ) inkaso a dá mi ako kedy, cca na mesiac 100-150€. Ja mám len RD(nižší). A tu nastáva problém, stále mi vykrikuje, že z toľkých peňazí musím vyžiť ( potraviny, drogéria, plienky, Nutrilon mlieko pre všetkých troch a zimných mesiacoch veľa miniem na lieky) jemu ostane cca 1500 €, ktoré minia na hlúposti, doslova hlúposti, ale sú to jeho peniaze. Ja už neviem. Včera mi vykričať, že mi nedá nič. Dostal 4 000(zdravotník) z z tých peňazí som nevidela nič! Teraz dostane dane , zasa si bude žiť jak pán a my ako žobrác. On drahé veci, ja si nakupujem v sekacoch, on najdrahšie telefóny, hodinky... Ja ? Čínsky šit! Deti tak isto, topánky z bazárov, oblečenie detto .Viem mám ísť do roboty ...ale keď mu poviem, čo s detmi, tak jeho to nezaujíma... Hovorím od začiatku roka boli dokopy možno mesiac v škôlke, dať ich nemám kde ... Ako to riešiť?

anonymous87
16. apr 2023

@tenerifka ano aj ja si myslim, ze to bude nejaka porucha

autor
17. apr 2023

Ženy kde vybavím to neodkladne opatrenie ? Cez CPP? ešte som tam neposlala žiadosť, bude to dlho trvať kým to schvália atď... Dá sa to aj cez úrad ? Upsvar

katkine_terapie
17. apr 2023

Autorka: Neodkladné opatrenie sa podáva na súde a súd pri ňom rozhoduje spravidla najneskôr do 30 dní. A nie, cez UPSVaR sa to nedá podať.

cacianka
17. apr 2023

Kľudne choď na upsvar, vysvetli situáciu, mali by ti kolízne pracovníčkay pomôcť, poradiť, niekde sú ochotne a aj napíšu.
Ale napísať to zvládneš aj sama, na nete sú vzory, len to upraviš podľa vašich okolností .
Aj tak sa potom pod koliznu dostanete, bude zastupovať práva dieťaťa/ detí.
Kľudne oslov aj CPP, všetko si nájdeš na nete na ich stránke čo treba, aby ti schválili. Môžeš natrafiť aj na dobrého právnika, ako jedna žienka v diskusii Odchod od manžela. Ten ju zastupuje na súde a je tvrdý.
Keby si bola blízko, kľudne sa s tebou stretnem a pomôžem ti to napísať. Vôbec nemaj obavy, že keď to napíšeš ty, a podaš na súd , že to nebude ok, bude to ok, len napíš čo najtvrdšie dôkazy - komentár ako a koľko " platí ", uved v navrhu výživné 500 na deti a príspevok 200 na seba.
Tu na MK je super skupina Právne poradenstvo, pozor nie poradňa, kde v úvode nájdeš všetko vysvetlené, aj nejaké vzory podaní, v príspevkoch je tiež veľa rád a postupov, odborných, lebo admini všetky blaboly mažú.
Len ťa prosím - nečakaj , naber konečne odvahu a rieš problém v prospech deti.
podaj konečne ten návrh.
🍀🍀🍀

autor
17. apr 2023

@cacianka idem akurát do CPP aj keď niesom objednaná, žiadosť mám vyplnenú, v nej si žiadam právnickú ktorú poznám ... Skočím potom asi aj na ten úrad, keďže to neodkladne opatrenie chcem podať čím skôr a nechcem čakať kým mi CPP schváli právnika

katkazuz
17. apr 2023

Drž sa!!!!

autor
17. apr 2023

Tak som to podala, teraz budem čakať na schválenie... Dnes som sa ho pýtala , že akú mal výplatu, a on hneď začal vyskakovať, že sa nemá starať, že mi nič nedá, že on aj tak dáva deťom najviac , a že prejedia Max 100-150€ a zvyšok všetko ostáva mne, a veci kolo toho. Pohádali sme sa , povedala som mu , že ešte bude plakať, a že je špina, že sa takto zachová, a on mne začal vulgárne nadávať a mám byť rada že mi nedá facku... Samozrejme teraz utekal k mamičke sa posťažovať....

iv007
17. apr 2023

No konecne si sa odhodlala nieco spravit, uz len vytrvaj a nedaj sa zlomit

katkine_terapie
17. apr 2023

Autorka: Povedz na čo je toto dobre? "Pohádali sme sa , povedala som mu , že ešte bude plakať, a že je špina, že sa takto zachová, a on mne začal vulgárne nadávať a mám byť rada že mi nedá facku..." Prečo si dobrovoľne naskakuješ na vidly? Keď už si sa rozhodla odísť a žiadať výživné, načo sa mu vyhrážaš? Čo myslíš, že ti povie, keď mu šplechneš, že "ešte bude plakať"? Aj keby to tak bolo, tebe to môže byť jedno. A aj keby to tak nie je ti to môže byť jedno. Šetri si svoje psychické zdravie a vyhľadaj aj odbornú pomoc - psychológ, psychoterapeut, naučia ťa, ako komunikovať s manželom v čase rozvodu a po ňom.

tenerifka
17. apr 2023

autorka, nerobis dobre v tom, ze psychopata provokujes. Nic mu nehovor, zariad sa, ale nevyhrazaj sa mu ani sa ho nepytaj na jeho financie. Uz to je jedno, ci?

cacianka
17. apr 2023

@katkine_terapie pozri sa na to tak, že už nervy praskli. Je dlhý čas frustrovaná, založila tu diskusiu, naštartovali sme ju (konečne), začala konať (konecne), a všetko toto nazbierané sa dnes nakopilo a buchlo. Stáva sa to častejšie akoby sme chceli.
Aspoň sa jej uľavilo, preteceny pohár a odpaleny dekel sa ukľudní a teraz už bude kľudná a postupovať oveľa rozvaznejsie a hlavne kľudne. To nahromadené , ten vred už praskol, teraz bude liečiť.

dharmasanata
17. apr 2023

Držím ti palce, bude to horšie obdobie, ešte si vypočuješ o sebe krásne veci, ale na to kašli, hlavu hore a drž sa plánu. Želám ti krásny život ♥️

riyadh
17. apr 2023

Tebe Bude lepsie samej ak mas kde ist, plat +vyzizvne+bonus si budes zit ako kralovna, a panko sa len potom zbada. Pre teba super ze robi v nemocnici, ozaj prosim ta to v ktorej davaju taky plat😊, kludne v sprave. Drximmplaec

autor
17. apr 2023

@katkine_terapie vybuchla som, priznám sa ... Mála som toho naozaj dosť a tak to zomna išlo áni sama neviem

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
katkine_terapie
17. apr 2023

@cacianka suhlasim s tebou, iba som jej napisala, na co si musi dat bacha, inak bude ublizovat sama sebe.

cacianka
17. apr 2023

@katkine_terapie rozumieme si. Ja som raz tak buchla s exom, fakt scéna, nadávky, vulgárne slová. Hrdá na to nie som, ale aj som, že som sa mu postavila a dala ho do laty. Teda že sa ohromený, so sánkou od údivu až na pupku, bleskovo obliekol, zbalil igelitku a zmizol ako gafor. Mne sa uľavilo, on konečne pochopil že už si srat na hlavu nenechám, a už sa nikdy nevrátil.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
momoqui
17. apr 2023

Uz sa stalo, nabuduce nic nehovor. Uvidis ako dopadne to neodkladne opatrenie - hlavne mu nehovor ze si ho podala

autor
17. apr 2023

@momoqui nie nepoviem, aj tak ešte nemôžem ísť z domu preč lebo mi treba niečo súrne vybavovať, a potrebujem mať deti v škôlke, čiže budem to hrať len na tichú domácnosť. Už začal tie svoje hry, prišiel domov hral sa s deťmi, umyl ich a teraz ich dáva spať, to sa stalo maximálne 2x ...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
18. apr 2023

@mamula20 zajtra mám stretnutie s právnickou... Je mi smutno, že takto sme dopadli

mamula20
Odpoveď bola odstránená
derdia
18. apr 2023

Prepac tu plati... Co mu dovolis, to si dovoli.... 🙊
Niektori chalpi su magori...

kristinapetronela
18. apr 2023

@derdia netreba si nechať zo seba robiť s prepáčením chuderu a slúžku .raz vypýtať kartu ,keď nedá ,ísť na sociálku riešiť to .veď to je trestný čin týrania blízkych osôb keď nemáš možnosť nakúpiť a on si kupuje hovadiny . 😞

kristinapetronela
18. apr 2023

Ľudia žijú všelijako .niekto má všetko čo chce ,niekto pije a fajčí alebo pomina peniaze ale vtedy ma zasiahnuť ten druhý rodič a bojovať za seba a deti mtak je to správne .nie každý má čo chce ale všetko financovať z 500 eur. Ako to ťa obdivujem ,že si toľko vydržala

veronicka1901
18. apr 2023

Toto je hrozné, veľmi mi ťa je ľúto. Ja som tiež na rodičaku (tom vyssom), ale máme už dve školáčky. A teda manžel zarobí menej ako tvoj, ale investuje len do rodiny.

autor
18. apr 2023

Baby ja som mu dnes našla daňové priznanie papiere, on v priemere má mesačne 3 000€ čiže ešte viac ako som si ja myslela ...

pandusica
18. apr 2023

A nemal viac v priemere kvoli tomu stabilizacnemu, ale tak v podstate je jedno ci 2700 alebo 3000. Drzim prsty

autor
18. apr 2023

@pandusica veď áno aké to je jedno aj tie 80percent premárnil na seba