Financie v manželstve
Dobrý večer, ženy. Prišla som sa asi len posťažovať, resp. opýtať sa ako by ste to riešili vy. Som na RD s 1,5 ročnou dcérou, staršie 2 deti chodia do škôlky ( chodia ako chodia stále sú doma lebo sú choré ) manžel pracuje. Jeho plat je cca 2700€. On zaplatí školku ( na konci roka mu trištvrte vrátia ) inkaso a dá mi ako kedy, cca na mesiac 100-150€. Ja mám len RD(nižší). A tu nastáva problém, stále mi vykrikuje, že z toľkých peňazí musím vyžiť ( potraviny, drogéria, plienky, Nutrilon mlieko pre všetkých troch a zimných mesiacoch veľa miniem na lieky) jemu ostane cca 1500 €, ktoré minia na hlúposti, doslova hlúposti, ale sú to jeho peniaze. Ja už neviem. Včera mi vykričať, že mi nedá nič. Dostal 4 000(zdravotník) z z tých peňazí som nevidela nič! Teraz dostane dane , zasa si bude žiť jak pán a my ako žobrác. On drahé veci, ja si nakupujem v sekacoch, on najdrahšie telefóny, hodinky... Ja ? Čínsky šit! Deti tak isto, topánky z bazárov, oblečenie detto .Viem mám ísť do roboty ...ale keď mu poviem, čo s detmi, tak jeho to nezaujíma... Hovorím od začiatku roka boli dokopy možno mesiac v škôlke, dať ich nemám kde ... Ako to riešiť?
Ženy kde vybavím to neodkladne opatrenie ? Cez CPP? ešte som tam neposlala žiadosť, bude to dlho trvať kým to schvália atď... Dá sa to aj cez úrad ? Upsvar
Autorka: Neodkladné opatrenie sa podáva na súde a súd pri ňom rozhoduje spravidla najneskôr do 30 dní. A nie, cez UPSVaR sa to nedá podať.
Kľudne choď na upsvar, vysvetli situáciu, mali by ti kolízne pracovníčkay pomôcť, poradiť, niekde sú ochotne a aj napíšu.
Ale napísať to zvládneš aj sama, na nete sú vzory, len to upraviš podľa vašich okolností .
Aj tak sa potom pod koliznu dostanete, bude zastupovať práva dieťaťa/ detí.
Kľudne oslov aj CPP, všetko si nájdeš na nete na ich stránke čo treba, aby ti schválili. Môžeš natrafiť aj na dobrého právnika, ako jedna žienka v diskusii Odchod od manžela. Ten ju zastupuje na súde a je tvrdý.
Keby si bola blízko, kľudne sa s tebou stretnem a pomôžem ti to napísať. Vôbec nemaj obavy, že keď to napíšeš ty, a podaš na súd , že to nebude ok, bude to ok, len napíš čo najtvrdšie dôkazy - komentár ako a koľko " platí ", uved v navrhu výživné 500 na deti a príspevok 200 na seba.
Tu na MK je super skupina Právne poradenstvo, pozor nie poradňa, kde v úvode nájdeš všetko vysvetlené, aj nejaké vzory podaní, v príspevkoch je tiež veľa rád a postupov, odborných, lebo admini všetky blaboly mažú.
Len ťa prosím - nečakaj , naber konečne odvahu a rieš problém v prospech deti.
podaj konečne ten návrh.
🍀🍀🍀
@cacianka idem akurát do CPP aj keď niesom objednaná, žiadosť mám vyplnenú, v nej si žiadam právnickú ktorú poznám ... Skočím potom asi aj na ten úrad, keďže to neodkladne opatrenie chcem podať čím skôr a nechcem čakať kým mi CPP schváli právnika
Drž sa!!!!
Tak som to podala, teraz budem čakať na schválenie... Dnes som sa ho pýtala , že akú mal výplatu, a on hneď začal vyskakovať, že sa nemá starať, že mi nič nedá, že on aj tak dáva deťom najviac , a že prejedia Max 100-150€ a zvyšok všetko ostáva mne, a veci kolo toho. Pohádali sme sa , povedala som mu , že ešte bude plakať, a že je špina, že sa takto zachová, a on mne začal vulgárne nadávať a mám byť rada že mi nedá facku... Samozrejme teraz utekal k mamičke sa posťažovať....
No konecne si sa odhodlala nieco spravit, uz len vytrvaj a nedaj sa zlomit
Autorka: Povedz na čo je toto dobre? "Pohádali sme sa , povedala som mu , že ešte bude plakať, a že je špina, že sa takto zachová, a on mne začal vulgárne nadávať a mám byť rada že mi nedá facku..." Prečo si dobrovoľne naskakuješ na vidly? Keď už si sa rozhodla odísť a žiadať výživné, načo sa mu vyhrážaš? Čo myslíš, že ti povie, keď mu šplechneš, že "ešte bude plakať"? Aj keby to tak bolo, tebe to môže byť jedno. A aj keby to tak nie je ti to môže byť jedno. Šetri si svoje psychické zdravie a vyhľadaj aj odbornú pomoc - psychológ, psychoterapeut, naučia ťa, ako komunikovať s manželom v čase rozvodu a po ňom.
autorka, nerobis dobre v tom, ze psychopata provokujes. Nic mu nehovor, zariad sa, ale nevyhrazaj sa mu ani sa ho nepytaj na jeho financie. Uz to je jedno, ci?
@katkine_terapie pozri sa na to tak, že už nervy praskli. Je dlhý čas frustrovaná, založila tu diskusiu, naštartovali sme ju (konečne), začala konať (konecne), a všetko toto nazbierané sa dnes nakopilo a buchlo. Stáva sa to častejšie akoby sme chceli.
Aspoň sa jej uľavilo, preteceny pohár a odpaleny dekel sa ukľudní a teraz už bude kľudná a postupovať oveľa rozvaznejsie a hlavne kľudne. To nahromadené , ten vred už praskol, teraz bude liečiť.
Držím ti palce, bude to horšie obdobie, ešte si vypočuješ o sebe krásne veci, ale na to kašli, hlavu hore a drž sa plánu. Želám ti krásny život ♥️
Tebe Bude lepsie samej ak mas kde ist, plat +vyzizvne+bonus si budes zit ako kralovna, a panko sa len potom zbada. Pre teba super ze robi v nemocnici, ozaj prosim ta to v ktorej davaju taky plat😊, kludne v sprave. Drximmplaec
@katkine_terapie vybuchla som, priznám sa ... Mála som toho naozaj dosť a tak to zomna išlo áni sama neviem
@cacianka suhlasim s tebou, iba som jej napisala, na co si musi dat bacha, inak bude ublizovat sama sebe.
@katkine_terapie rozumieme si. Ja som raz tak buchla s exom, fakt scéna, nadávky, vulgárne slová. Hrdá na to nie som, ale aj som, že som sa mu postavila a dala ho do laty. Teda že sa ohromený, so sánkou od údivu až na pupku, bleskovo obliekol, zbalil igelitku a zmizol ako gafor. Mne sa uľavilo, on konečne pochopil že už si srat na hlavu nenechám, a už sa nikdy nevrátil.
Uz sa stalo, nabuduce nic nehovor. Uvidis ako dopadne to neodkladne opatrenie - hlavne mu nehovor ze si ho podala
@momoqui nie nepoviem, aj tak ešte nemôžem ísť z domu preč lebo mi treba niečo súrne vybavovať, a potrebujem mať deti v škôlke, čiže budem to hrať len na tichú domácnosť. Už začal tie svoje hry, prišiel domov hral sa s deťmi, umyl ich a teraz ich dáva spať, to sa stalo maximálne 2x ...
@mamula20 zajtra mám stretnutie s právnickou... Je mi smutno, že takto sme dopadli
Prepac tu plati... Co mu dovolis, to si dovoli.... 🙊
Niektori chalpi su magori...
@derdia netreba si nechať zo seba robiť s prepáčením chuderu a slúžku .raz vypýtať kartu ,keď nedá ,ísť na sociálku riešiť to .veď to je trestný čin týrania blízkych osôb keď nemáš možnosť nakúpiť a on si kupuje hovadiny . 😞
Ľudia žijú všelijako .niekto má všetko čo chce ,niekto pije a fajčí alebo pomina peniaze ale vtedy ma zasiahnuť ten druhý rodič a bojovať za seba a deti mtak je to správne .nie každý má čo chce ale všetko financovať z 500 eur. Ako to ťa obdivujem ,že si toľko vydržala
Toto je hrozné, veľmi mi ťa je ľúto. Ja som tiež na rodičaku (tom vyssom), ale máme už dve školáčky. A teda manžel zarobí menej ako tvoj, ale investuje len do rodiny.
Baby ja som mu dnes našla daňové priznanie papiere, on v priemere má mesačne 3 000€ čiže ešte viac ako som si ja myslela ...
A nemal viac v priemere kvoli tomu stabilizacnemu, ale tak v podstate je jedno ci 2700 alebo 3000. Drzim prsty
@pandusica veď áno aké to je jedno aj tie 80percent premárnil na seba

@tenerifka ano aj ja si myslim, ze to bude nejaka porucha