Financie v manželstve
Dobrý večer, ženy. Prišla som sa asi len posťažovať, resp. opýtať sa ako by ste to riešili vy. Som na RD s 1,5 ročnou dcérou, staršie 2 deti chodia do škôlky ( chodia ako chodia stále sú doma lebo sú choré ) manžel pracuje. Jeho plat je cca 2700€. On zaplatí školku ( na konci roka mu trištvrte vrátia ) inkaso a dá mi ako kedy, cca na mesiac 100-150€. Ja mám len RD(nižší). A tu nastáva problém, stále mi vykrikuje, že z toľkých peňazí musím vyžiť ( potraviny, drogéria, plienky, Nutrilon mlieko pre všetkých troch a zimných mesiacoch veľa miniem na lieky) jemu ostane cca 1500 €, ktoré minia na hlúposti, doslova hlúposti, ale sú to jeho peniaze. Ja už neviem. Včera mi vykričať, že mi nedá nič. Dostal 4 000(zdravotník) z z tých peňazí som nevidela nič! Teraz dostane dane , zasa si bude žiť jak pán a my ako žobrác. On drahé veci, ja si nakupujem v sekacoch, on najdrahšie telefóny, hodinky... Ja ? Čínsky šit! Deti tak isto, topánky z bazárov, oblečenie detto .Viem mám ísť do roboty ...ale keď mu poviem, čo s detmi, tak jeho to nezaujíma... Hovorím od začiatku roka boli dokopy možno mesiac v škôlke, dať ich nemám kde ... Ako to riešiť?
@maciatkolulu ako som spomínala, žiadosť som dala a do nejs on si žiadala konkrétnu právničku, ona je naša rodinná známa, je už o všetkom informovaná, čiže nebudeme už čakať za formalitami, schválenie žiadosti, ale ideme to riešiť hneď, kvôli tomu mám šťastie ...
Co je to za hlúposť?! Ste manželia a teda “jeho”peniaze nie sú jeho, ale patria do BSM, teda sú spolocne. Ak by sa moc štorcoval, mozes žiadať výživné na seba a deti súdnou cestou. Súd ti ho pridelí s bude to urcite viac ako tych smiešnych 150e.
@maciatkolulu niekedy sa uvoľní termín a nový žiadateľ je poruke, tak ho vybavia, nech nie je okno.

No vidíš, aspoň omrvinka dôkazov. Prehľad aj dôkladne všetko, možno sa ešte zadarí