Finančné napätie v manželstve po zmene príjmov
Dobré ráno/ deň. Tak teraz napíšem ja príspevok na diskusiu lebo som ozaj už vytočená do vývrtky! O mesiac máme len 2 výročie sobáša a máme 10 mesačné dieťa a myslím si že aj posledné výročie pokiaľ sa manžel nespamätá. Zo začiatku vedenia chodu domácnosti sme si zaobstarali spoločný účet. Od tej doby čo na ten účet chodí odomňa len rodičovský príspevok,tak manžel začal počítať ako strááášne veľa rozhadzujem keď som reálne prispela len veľmi malou čiastkou!
Môžem minút len do výšky môjho rodičovského príspevku. Keď som zarobila dajme tomu 1100euro tak som mohla minút len do výšky môjho zárobku.
Mali sme ostrú výmenu názorov a tak som si nas*atá otvorila naspäť vlastný účet na ktorý mi chodí rp. Samozrejme teraz vychádzam len s odratými ušami. Auto máme len jedno a i to bolo moje pred svadbou a samozrejme s PHM sme sa striedali každý mesiac sme dali plnú nádrž čo bolo tak 90 euro,ale teraz z rp to dosť pociťujem. Prišiel autom domov a tam prázdna nádrž - pretože teraz mám byť na rade ja kto má zaplatiť 90 za plnú nádrž - vravím to si nemohol kvapnúť aspoň za pár eur? Nie nemohol pretože ON teraz bol prezuť pneumatiky a umyl ho !!!!!!!
Akože to čo je toto za správanie úplná otočka o 180°
Ide teraz kupovať ešte jedno auto - podľa jeho slov - ide SI kúpiť auto a bude si len to jeho financovať!!!!!!! No čo vy na to 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
@staryjarec nemusí sa hneď rozvádzať, zatiaľ stačí podať návrh na súd vo veci určenia výživného a príspevku na matku dieťaťa. zatiaľ má totiž status manželky, teda aj právo bývať v obydlí, po rozvode by musela odísť. rozvod môžu riešiť neskôr, zatiaľ iba urgentne výživné.
@cacianka No a keď jej muž začne zo života robiť peklo? ako si dovolila podať na súd o výživné? ved jej platí strechu nad hlavou, dá 200 eur na stravu mesačne, robí nákupy...vieš, muži zmýšľajú ináč ako ženy...a ja osobne by som taký život nechcela...veď to by aké napätie medzi nimi bolo...
Myslím si, že autorka neurobí nič, je mladučká, v podstate je rada ze ma kde bývať a muž chodí do roboty. Prišla si sem vyliať iba frustráciu a tým to aj skončí....ako aj mnoho iných žien . Neodsudzujem ju, tiež v jej veku som si nechala veľa vecí srať na hlavu a dnes by som nikomu nedovolila ani polovicu z toho. Rady nás skúsenejších dostala, už je na nej ci sa vzoprie alebo pôjde v zabehnutých koľajach.
@earlgrey my sme už staršie, ja už fest, tak inak sa nám machruje, lebo máme životné skúsenosti a už nás tak ľahko nikto neopije rožkom.
Keby pred 35 rokmi bola sila MK a žien ktoré poradia ako teraz, tak aj ja by som bola na tom lepšie, ako vtedy. pred tými 35-40 rokmi som nemala také povedomie, nikto to neriešil tak ako teraz, nebola taká podpora a rozhľad.
Aj práve preto, že som sa dostala do sračiek , lebo neboli také možnosti, sa teraz snažím mladšie ženy podporiť, usmerniť a pomôcť, aby sa im nestalo to čo mne.
@cacianka Veď áno, ako som spomínala, každý robí chyby, ja som ich tiež urobila a tiež až s odstupom času si uvedomujem, že nič lepšie, ako vziať moje ročné dieťa do kočíka, kúpiť letenky a odísť domov, som nemohla urobiť...aj keď to bolo ťažké, predsa len 11 ročný vzťah...ale nabrala som silu a spravila som ten krok...lenže u nás financie nikdy problémom neboli, dokonca aj teraz, čo s otcom dcéry nie som už viac ako 5 rokov, mám prístup k jeho účtu, k jeho peniazom....proste tak si to prial, tak to je...
@cacianka áno, v jej prípade jedine podpora rodiny, nakoľko sama nemá nič nasetrene, skôr ma len dlhy. Ale ak je rodina stará škola.....nepije, nefajčí, nebije ťa, tak čo vymýšľas. ...Tak to nebude radšej ani skúšať.
Moj otec je taka stará škola, viem ze on by toto nepovažoval za nič extrémne , takže ani by som za ním s tým nešla
Mozes uviest ekonomicke tyranie a zanedbanie dtarostlivosti o blizku a zverenu osobu.
Niečo neuveriteľné toto čítať....mi to pripomína bývalých susedov manželov, ktorí vo všetkom išli úplne napoly. Keď sa išlo do kina, platba napoly, keď na večeru to isté. Nájom, energie, napoly...a potom ona išla na materskú a on nechápal prečo mu nedáva polovicu zo všetkého ..reálne to nechápal a bol rozčúlený že ako si to ona predstavuje... Smutno mi z toho bolo... Ale poradiť ti neviem...snáď nejaká mediácia kde by milostivemu pánovi niekto racionálne vysvetlil situáciu...
S tým sa človek musí narodiť inak neviem čo to má vlastne znamenať......to aj voľakedy boli takí muži alebo čo? Čo je toto za trend?
Toto trend nie je..len skrátka ste si takto naučili chlapov ....si myslím ..ale môžem sa mýliť samozrejme
Moj takto zacal machrovat prvy rok spolocneho byvania....pokial som neoddelila ucty a idwme 50 na 50....len moj sa preratal kedze zarabam o dost viac....tak skrotol a je to zlaticko😀
@mischy00 ja dufam ze nejako sa jej podari vymanit z toho kde ... Smutne je ze ma bud rodicov/kamaratov ktori o nu nejavia zaujem alebo nehovori o svojich problemoch. Osobne si to neviem predstavit...ja ju mam v obraze ako 20-21rocnu kocku ktorej by som mohla byt mama (mam 48r) a rozhodne by som svojej dcere poradila a pomohla ako rodic a nenechala ju trapit sa - s takym pakom by som ani nechcela aby zila ani bez dietata, nieto este s nim. Je to ubijajuce pre nu.
@autorka co myslis volakedy? Aka vekova skupina? Moj dedo (uz by mal teraz cez stovku) tiez zastaval oddelene financovanie ale v tej dobe sli zeny do prace uz pri polrocnom dietati - teda aspon moja babka tak sla (bola instrumentarka v nemocnici) a kedze mala fakt dobry plat a podmienky tak jej to bolo jedno. V tom 53-67mom v akom rozpati mala deti boli zeny schopne viest dostojny zivot i same. Moji rodicia mali spolocnu kasu (brali sa v 1970tom roku) a neskor spolocny ucet. Mama s nami - sme dve sestri ako chorlavymi detmi bola dokonca 6r zena v domacnosti. Tiez ale v tej dobe nebol taky problem ako je teraz aby zena uzivila deti i sama s uplne beznou pracou. Ak pozeras Slub je to blbost - zabudni. Moja krstna mala 2 deti, pracovala ako radova krajcirka/sicka a sice o hubu, ale vychovala svoje dve deti bez manzela (neprispieval ani korunu), obe skoncili SS. Proste zena to dala i sama bez toho aby obchadzala charitu. Coz je v dnesnej dobe problem a prave preto sa tu pytas co robit. Ak zrovna zozenies sukromne jasle za 250-350e (to je zrejme taka priemerna suma), zaplatis 400e najomne za jedno-pri velkom stasti dvojizbak tak mozes byt rada. Este stale ti to neriesi problem ako vyzit, prezit a dostojne zit z platu ktory mas. Ako si pisala vyssie 1200e nie je tak zly plat, ale v pripade ze na vsetko si sama je to, povedzme si nejaka hranica kde sa neda vyskakovat.
Ak máš sa kde vrátiť ako do Práce myslím a mala si dobrý príjem tak dala by som dieťa do jaslí a ja by som išla do prace. A pre dieťa by sme chodili raz on raz ja. Bude choré tak ostaneš doma týždeň ty a týždeň ja.
A keď nie dala by som ho rovno na súd aby mi platil vyzivne!!
Všetky ti tu píšu len pravdu. Mala si si to uvedomiť skôr nie keď je neskoro .. doma si vybíjaj zlosť na tom lakomcovi nie na ženách čo ti hovoria pravdu
niekedy su ťažkosti motivačné, ked človeku tečie do bot, tak začne hľadať v sebe skryté možnosti,, ktoré predtým nevyužíval..aj ja som po navšteve MK inač začala hľadieť na kariéru
@miska1997 ja som si nevybijala zlosť tady na vás, nechápem ako ti to napadlo 😔
Ja som teda nikdy nebola za spoločný účet a ani manžel. Tiež som bola na rodičaku,manžel splácal hypo,energie atď a ja stravu a okolo malého. A keď nevydalo, normálne mi dal. Môj muž je každý deň pred prácou na káve, ranajky, obed si kupuje.. veď by ma porazilo keby mi stále chodil výpis a videla koľko každý deň ide preč z účtu 😁 a zase ja si tiež hocikedy môžem kúpiť čo chcem zase zo svojho účtu. A to sme normálne priemerne zarábajúci,nič extra. Život s lakomcom je strašný,prešla som si tým v minulosti. Myslím,že to je začiatok konca,lebo toto sa len tak zmeniť nedá,to je spros.a povaha... Ja som musela dať byvalemu priatelovi aj polovicu pokuty,ktorú on dostal za rýchlosť 🙉
Vždy vždy vždy sú signály na začiatku. Len mnohé ženy ich prehliadajú. Tu už bolo povedané všetko.
Ja doplním na pobavenie. Keď som mala 20, išla som na rande. Dali sme si kávu a ten chlap stále točil len o zlatokopkách, ako sú všetky ženy na peniaze. Tak som mu povedala, že toto fungovať nebude, postavila som ss a extra som išla zaplatiť LEN moju kávu. On za mnou ešte rozčuúlene zakričal, že mohla som zaplatiť aj jeho kávu a tak mu dokázať, že nie som zlatokopka ako všetky ostatné. Úprimne, je mi nesmierne ľúto ženy, ktorá si ho možno vzala a urobila si s ním decko.

@earlgrey často sa to nedá, aj tento sa v podstate ukázal až ked jej klesol príjem a on prišiel do reality, že ups teraz musí on zastrešiť finančne celú rodinu.