Ako sa finančne pripraviť na budúcnosť?
Ahojte priatelia moji už poslednej dobe mi nedá pokoj a stále len premyšlam nad zbytočnosťami a neviem sa stoho vymotať pretože ta myseľ pracuje na plne obrátky preto sa k vám obraciam lebo už neviem kde mi hlava stoji neviem sa stým vysporiadať a zastaviť to ide mi o to,že keď príde ku najhoršiemu keď zostanem úplne sam bez rodičov toho sa najviac obávam tak nezvládnem to brat mi stále prizvukuje ako sa mam pripraviť a školí ma tak aby som ten dvojgeneračný rodičovsky dom utiahol sam.Už teraz pociťujem v sebe ten nátlak,zhon,stresy,nervozitu a psychika na dne 😢...nerátal som to,že takto dopadnem dosť často chodím po nákupoch pretože mamka ma na účte v Poštovej Banke len 10 eura príde jej dôchodok tak s toho dôchodku ledva potiahne a na stravu nemá nič tak ja chodím na miesto nej do mesta na nakúpi,snažím sa starať o nich investične tak aby niečo mali aj oni na učte našetrené na nejakú stravu pre seba rodičia...mam strach čo bude ďalej či to utiahnem sam finančne....A ja sa vas chcem opýtať ako ste vy na tom s prispievaním za platenie,kto riadi domácnosť??kto je samoplatca živiteľ rodinný?...kto platí za SIPO??...stravu? mate to podelené tak že jeden mesiac manžel,druhy mesiac manželka,zostane vám niečo na učte????......
Načo ti je taký dom? Predaj ho a kúp si maly byt.
Keď ostaneš sám dvojgeneračný rodičovský dom neutiahneš, predáte ho a kúpiš malý byt alebo garsónku, tam sú nižšie náklady na bývanie a starostlivosť.
@anonym_563050 ale tie nehnuteľnosti neskutočne rastu hore byty a bungalovy sú nehorázne vysie s cenami než som predpokladal a na účte mam malo ušporene
Načo ti je taký dom? Predaj ho a kúp si maly byt.
@anonym_7a1d80 ahoj ale kde??...šak každý v meste mi prizvukuje nepúšťaj sa do kúpu bytu keď nemáš dobrého makléra inač sa ocitneš na ulici
@anonym_7a1d80 ahoj ale kde??...šak každý v meste mi prizvukuje nepúšťaj sa do kúpu bytu keď nemáš dobrého makléra inač sa ocitneš na ulici
@stelly652 zbav sa stareho velkeho domu a kup si maly, nizko nakladovy byt. Budes rad, ze mas kde byvat. Robit nikdy nebudes, tak co chces mat usporene? Ved len vymyslas...
@stelly652 nemysli na najhorsie, setri si do buducna ...a preco by si mal tahat dvojgeneracny dom sam? Alebo nesetri, zober si teraz hypo na garzonku ci 1izbak, ktory budes potom prenajimat ...moznosti mas vela, nevieme co si ale mozes dovolit a kde byvas a aku mas pracu ...a rodicov si este nepochovavaj...ak mas tak velky stres uz teraz, vzdy je moznost zdedenu nehnutelnost predat, a kupit si za to svoje..
@stelly652 to je dobra hlupost, kto ti take hovori a co s tym ma makler? Jasne ze realitka chce za kazdu cenu predat, ale tak snad si vies aj nastudovat aj pomoc AI na co si pri kupe mas davat bacha..a pri byte najhorsiu ostaru robia susedia alebo ked je barak moc stary, potom sa vela plati do fondu oprav...
@stelly652 kto každý?
@stelly652 nemysli na najhorsie, setri si do buducna ...a preco by si mal tahat dvojgeneracny dom sam? Alebo nesetri, zober si teraz hypo na garzonku ci 1izbak, ktory budes potom prenajimat ...moznosti mas vela, nevieme co si ale mozes dovolit a kde byvas a aku mas pracu ...a rodicov si este nepochovavaj...ak mas tak velky stres uz teraz, vzdy je moznost zdedenu nehnutelnost predat, a kupit si za to svoje..
@anonym_65f33b a ked by že sa predal ten dom a odkúpil by ho ako to je dostanem ja zato peniaze??....
@anonym_65f33b a ked by že sa predal ten dom a odkúpil by ho ako to je dostanem ja zato peniaze??....
@stelly652 myslis kebyze neskor dedite, tak vy s tym, co zdedite, mozete robit co chcete, a mozete dom aj predat..Len teraz sa menil Obciansky zakonnik a dieta uz nebude neopomenutelny dedic, to bude este riadne bordelu v dedeni...Ale k veci, ak podedite dom, predate ho, a budete len dvaja dedici a nebude urcene inac ale tak ze ste 1/2 a 1/2 tak ano, z penazi, co dostanete za dom, sa podelis spolu s bratom ( ak nie je este daky iny dedic alebo nebude spisany zavet a podobne..)....to je nadlho, co my sme si zazili pri dedeni, to je na roman
@stelly652 to je dobra hlupost, kto ti take hovori a co s tym ma makler? Jasne ze realitka chce za kazdu cenu predat, ale tak snad si vies aj nastudovat aj pomoc AI na co si pri kupe mas davat bacha..a pri byte najhorsiu ostaru robia susedia alebo ked je barak moc stary, potom sa vela plati do fondu oprav...
@anonym_65f33b a ved o totu ide že treba stále investovať do oprav mame ešte starší dom po mojej prababičke do toho sme kopec investovali a nikto ho nechce odkúpiť lebo je ešte pôvodnom stave zachovaný starší tip vidieckeho štýlu do slova do písmena povedané
@stelly652 myslis kebyze neskor dedite, tak vy s tym, co zdedite, mozete robit co chcete, a mozete dom aj predat..Len teraz sa menil Obciansky zakonnik a dieta uz nebude neopomenutelny dedic, to bude este riadne bordelu v dedeni...Ale k veci, ak podedite dom, predate ho, a budete len dvaja dedici a nebude urcene inac ale tak ze ste 1/2 a 1/2 tak ano, z penazi, co dostanete za dom, sa podelis spolu s bratom ( ak nie je este daky iny dedic alebo nebude spisany zavet a podobne..)....to je nadlho, co my sme si zazili pri dedeni, to je na roman
@anonym_65f33b dedenie je to najhoršie čo môže byť už sa mi veľa ľudí otom posťažovalo už sa nato pripravujem aj tak mi nejde o peniaze o dom ale mi ide oto aby ho niekto zdedil s potomkov
@stelly652 ty len ostan v dome, nic nepredavaj, lebo teba naozaj niekto oklame, ked budes sam vykuris si iba jednu izbu a budes platit menej. Na co sa pytas ako to maju manzelia, ked ty manzelku nemas, samozrejme si mozes nejake dievca najst.
@domkakvet ale tak musím pozerať aj spätne nene dievča nemám som tu jedináčik ved samemu mi je dobre len mi ide o jedno na čo sa mam pripraviť a čo ma čaká

Keď ostaneš sám dvojgeneračný rodičovský dom neutiahneš, predáte ho a kúpiš malý byt alebo garsónku, tam sú nižšie náklady na bývanie a starostlivosť.