Finančné zneužívanie - zlatokop alebo mne hrabe
Ahojte všetky 🙂 Som totálne zlomená a totálne izolovaná, že už mám pocit, že neviem čo je dobré správne, či ja som normálna alebo sa proste niekde stala chyba. Minulý rok, skoro presne pred rokom v januári som odišla prvý krát do zahraničia. Prvé tri mesiace boli pre mňa náročné keďže som popri 12 h práci každý deň ešte každý druhý mala online hodiny anglického jazyka na koľko som pracovala v office a moja angličtina bola katastrofálna. Po troch mesiacoch boja, tiež som tu bola úplne sama ,nepracovali tu ženy v office iba jedna ktorá bola podstatne staršia 60 rokov, upratovala a mala problém s alkoholom. Ale mala som aspon ju. Po troch mesiacoch prišiel do kancelárie chlapík, ktorý nebol na prvý pohľad fešák ale vedel zaujať spôsobom komunikácie, bolo ho počuť, bol zábavný. Začali sme sa rozprávať, nejak sme si sadi a ja som mala pocit, že je mi jediná opora. Bol o 10 rokov starší, rozvedený /ex však nežila z dôvodu problému z drogami žial zomrela/ a mal syna o ktorého sa staral. Boli sme spolu tri krát na rande a potom sme sa stetli v aute kde po mne "vyštartoval" nebola som pripravená na sex, necítila som sa na to, ostalo to len pri puse. Bol s tým v poriadku a neskôr došlo aj k sexu po ktorom sme si museli vyjasniť, pretože pre mňa to bolo dôležité čo ďalej. On to mal tak že nevedel, ale ja som nechcela chlapa len na sex, pre mňa to nie je emočne možné. Na koniec došiel do mojej kancelárie a povedal že ma miluje a chce byť so mnou. Začali sme vzťah, krásny no i náročný,je žiarlivý, tažke veľa krát to bolo naozaj ťažké no bol a je pozorný, hovorí mi ako ma miljue, proste dokáže aby som sa cítila ako bohyna (to som nikdy necítila :( ) A teraz kde nastal problém. Po ukončení projektu v zahraničí som sa rozhodla že odíde k nemu do krajiny. Už v zahraničí som sa naučila jeho reč dostatočne na to, aby som si našla v jeho štáte práce, našla som si bývanie, vytvorila vzťah s jeho synom tak zrazu som nadobudla pocit, že ma trošku finanšne zneužíva. Po prvé som v krajine, kde plat dostanem z VŠ 500 € a z toho 200 € platím byť. Boli sme dohovorení, že mi bude platiť polovicu , keďže i celé víkendy trávi on i jeho syn u mňa a ja platím aj stravu aj všetko ale tak podrobne. Postupne sa začalo čoraz častejšie objavovať to, že sme išli i so synom do kina alebo na večeru alebo on chcel ísť napr. do fitka ale popýtal si, či to môžem zaplatiť. Teraz to došlo do štádia, že napr cez víkend chcel ísť aj so synom do kaviarne nemal však peniaze a zaplatila som ja. Taktiež za solárium a darček pre druhé dieťa, na ktorého jeho syn išiel na oslavu. Večer keď sme išli do kina, som prisahala že už to nebudem platiť ja. On mi však v hale povedal že nemá peniaze, film už začal a bolo mi blbé povedať že ani ja. Vo štvrtok minulý som mu požičala 4000 eur lebo kupoval auto a potreboval rychlo vyplatit. Vedela som že mu maju poslat vyplatu zo zahranicia kde sme spolu robli vpiatok. Ja som tie podklady k vyplate robila tak som vedela ze dostane 7500 eur a vedela som ze mi ich bude mat z coho mat. Avak dnes je pondelok, a on sa akosi nema k tomu aby mi to vratil. Teda, cakam, ze mi to sam od seba vrati. Ale povedala som si, ze je to cudne a takto to nejde. Dnes mu chcem povedat ze ma zranuje ze to takto mame. Je mi luto preco nemôzem byt v rovnocennom vztahu, kde minimalne partneri platia vydavky fifty fifty. Pred tym som bola vo vzthaju 6 rokov kde som partnera ktory zarabal lepšie ako ja zivila :( Mozno Vam to pride divne ale mna to tak strasne zlomilo mam deprsiu, prejedam sa, uz ma nebavi o seba sa starat, a nebavi ma starat sa ani o domacnost moju, nemumyte riady... Cely vikend sa venujem jemu a jeho synovi ktory ma uz tiez zacal financne cicat. V sobotu som chcela aby si partner pospal tak som zobrala chlapca 12 r vonku nech sa pohrame a boli sme v obchode kupit si horucu cokoladu. Zacal robit acirkus, ze maam peniaze ze videl ze potrebuje ciapku, rukavice a sal. Alebo v kinde videl ze som kupovala listky ja a on si od teti eštše vypytal pokorn, celu tasku. Zjedol ho sam a v polke filmu mi povedal ze on je este hladny a ze mu mam dat peniaze na dalsi. Uz som bola nasrata tak som sa nahas v kine spytala priatela, ze syn zjedol sam celu tasku pokornu a ze chce dalsi. Cakala som ze zareaguje nejak ze dost. ON MIKOL PLECAMI tak som mu tie posrane prachy dala a zozral este cely jden plny sacok pokornu a opat sa rozdelil .../ironia/ proste nedavam to ..mozno som ja divna ale citim sa ako hovno:/ Najhorsie je ze som tu uplne sama, nemam kamaratky, nemam rodinu, nepoznam tu nikoho :/ co robit ... Je sanca ze sa znormalizuje.....skustče nieco poradit ...Mam 28 on 38
@0silvia0 vsak prave, potom to tak aj v zenskom spolocenstve vyzera, zeny by mali drzat vzdy spolu. Aj slepice sa drzia pohromade a kto ich chova vie, ze su inak dost inteligentne.
@cubo2 👍👍👍
Som doma, v poriadku, nemala som cas ani priestor sa ozyvat
@srbskaprincezna a vratil ti tie peniaze ? a zajtra teda odchadzas na Slovensko
@loginexistuje ja som pochopila tak, ze uz je na Slovensku ci nie? A dobra otazka na autorku, vratil ti peniaze?
@srbskaprincezna Na Sk? peniaze Ti vrátil?
@srbskaprincezna super. Tesime sa. Napis viac
@srbskaprincezna uzi si Vianoce a ostan uz tu. Si v poriadku?
@srbskaprincezna super!
Pochybujem ze je na slovensku.
Už neodpise , už tu nemá účet .
Aaaaaa dokelu,,, zlomil ju". Takato situacia sa stane este x-krat a potom sa dievca bude po kuskoch zbierat. Zatial ju vycucia aj psychicky, fyzicky, financne, ako dojnu kravu.
Ono, je to vymyslené, inak by si netušila účet, bola dosra..,ze sa vážne bude kontaktovať polícia.
Ty kokos, to vážne? To si ako robila prdel, alebo za akym učelom tato tema? Že je doma a v poriadku a potom si zruší učet ...keby bola tak odpiše, ako letela, že diky baby dali ste mi odvahu, konečne mam slobodu žiť, ked si ho zrušila, tak asi nikam nešla a je uplna trubka, zrejme šetrí dalšich 4000 aby mohla niekoho pozvyvať. Vadi mi na tom len to, aby nebola obetou (mrtvou) ako to v niektorych pripadoch byva..ak nahodou vojde do bankrotu a pojde po žobrote, neni dovod lutovať, sama sa rozhodla a korunu tomu nasadila zrušenym učtom...žeby ju zas prehovoril Jedine ma mrzi,že tu 10 stran jej ženy pomahaju a ona takto...nevadi, nemam rada slabochov..život ide dalej
@maciatkolulu aj tak sa da zistit IP adresa
Hmmmmm, Stokholmsky syndrom...
ona vobec nemala v plane uz nic odpisat,som si bola ista ze ked napiseme ze nahlasime IP lebo je v "nebezpecenstve" odpise na 100% 🙄len aby sa nas zbavila...Je jasne ze ma psychicke problemy lebo normalny clovek takto nereaguje,je to az chore,tema vymyslena alebo nie chore spravanie v kazdom pripade.
@maciatkolulu myslim, ze mas pravdu. Ked sa na to pozriem spätne, toez mi to tak pripada. Vymyslela si hluposti a ked to islo do tuheho a niektore ho tu uz chceli nahlasit, zlakla sa, tak jednou vetou z toho nenapadne vykorculovala, aby nahodou nemala opletacky.
Teraz predpokladam pride s novym nickom a bude to tu citat a tvarit sa akoby nic. Dost ubohe, takto sa zabavat.
@slavomira1980 tentkorat pride s historkou, ako je na Malorke a musi nejakemu opalenemu Španielovi splácať hypotéku 🙂
Najsmutnejsie na tom je, ze raz napise podobny prispevok niekto komu sa to skutocne deje a namiesto rady a podpory to nikto nebude brat vazne.
Tento pribeh bol pravdepodobne vymysleny, ale co ak sem(alebo hocikde inde) raz napise skutocne baba s vaznym problemom a bude potrebovat realnu pomoc a nedostane sa jej, pretoze si ostatni povedia, a ved co dalsia vymyslena tema.....
Niektori si neuvedomuju dosledky svojho spravania. Nechcem moralizovat, ale z takychto veci sa sranda nerobi.
@bambulka1122 konik malokedy niekomu pomoze. Skor zeny potrebuju dostat svoje problemy zo seba ked im je tazko a ziju dalej. Maloktira ktora tu pise dokaze urobit zasadnu zmenu vo svojom zivote najma co sa rodinnych problemov tyka. Napisu, ulavi sa im a idu dalej svpjou liniou
@bambulka1122
@bosorka2302 Problém fora je, že nikto okrem autorky nevie či je to pravda a v 99% je uvedené že téma je vymyslená. Pred x rokmi som bola v srackach. Bývalý mi zlomil ruku a nevedela som čo robiť. Plánovali sme že budeme spolu, veľa sme toho prežili a stalo sa toto. Potrebovala som radu, jasné že všetci komentovali že sa máme rozísť a boli komentáre že určite je to cele vymyslene, však to nemôže byť realita. Ale život je kadejaký a stávajú sa rôzne veci. Jasné že som sa s ním na základe mk nerozišla. Až o rok keď som zistila že ma podvádza a už som aj ja mala svojho terajšieho manžela, a až potom som našla odvahu urobiť hrubú čiaru...Čiže je jedno kto tú čo napise. Ak ten človek nemá na to silu aby zmenil svoj život, tak mu nepomôže ani 1000 povzbudivych komentov...Pre niekoho je veľmi ťažko odstrihnúť sa od toho druhého aj keď vie že ubližuje sám sebe. Ale niektoré sme trpitelky ktoré si myslia že svojim trápením spasia svet 🤣.
Aj ja sa ospravedlnujem, ale musim reagovat, lebo @brembo to ma dost popletene. V kontexte celosvetoveho internetu je sledovanie podla MAC adresy nemozne, pretoze MAC adresa zariadenia sa nedostane za najblizsi (spravidla domaci) router. Okrem toho, ten program tvoju IP adresu nemeni. Ona ti stale zostava, akurat so vzdialenymi servermi komunikujes cez este jeden bod (v japonsku / madarsku). Tie servery v japonsku a madarsku ale tvoju slovensku IP vidia 🙂 bola o tom aj afera s NordVPN, kde tieto IPcky zazamenavali a pouzivatelia tak stratili sukromie.
Ale o inom som chcel - sledovanie podla IP vo vacsine pripadov bohato staci. Ked ides cez mobilny internet, operator zaznamenava, ktora SIM karta pouziva ktoru IP v danom case. Ak ides cez wifi, tvoj internetovy provider si tiez zaznamenava IP adresu priradenu tvojmu routeru v danom case. Sledovanie cez IP ta vysoko pravdepodobne dostane k domacnosti alebo priamo k SIM karte. (nutne podotknut ze tieto zaznamy nie su verejne, ale policia ma pravo si ich vyziadat).
Vymyslená téma? Možno áno, možno nie. Ja si skôr myslím ze je to reálny príbeh. Nieje ani prvá, ani posledná ktorú osklbal chlap. Takých žien je veľa, stane sa to veľmi ľahko. Manipulatorov a vychcancov beha po svete vela. Baba je zamilovaná, ružové okuliare, ani vo sne by ju nenapadlo ze by ju jej milovaný mohol nejako podviest. A keď sa tak stane aj tak odmieta vidiet reailtu, častokrat popiera sama pred sebou co sa vlastne stalo, ospravedlňuje to, verí že bude ako povedal... Peniaze na ceste, banka si pomýlila účet, vyplata bude až na budúci rok...
Mozog je sviňa, vie poprekrucat realitu, niekedy sa stane ze aj toho najlogickejsieho človeka zradi.
Podľa mna je kočka stále tam a dúfa, čaká na svoje peniaze, vie ze keby ide preč už ich nikdy neuvidí. Možno jej čosi vrátil, možno zahral srdcervucu scénku o tom ze vo firme sa pomýlili a poslali jeho vyplatu inému atd
@srbskaprincezna ved to je cisty manipulator. Ked si uvedomil, ze ti ma vratit peniaze, rozbil auto, za ktore ti je dlzny a potom sa rozplakal, aby si sa ty citila zle, aby si mala pocit viny.
Dievca, maj sa rada a bud rada, ze odisiel. Ale on sa vrati a bude chciet dalsie peniaze...kym sa vrati, ty odid a vymahaj tie peniaze. A uz mu nikdy nepozicaj, maj rozum. Ak nebudes mat rozum, raz ta to bude zozierat, aka si bola, ked si bola mlada...a ze si mohla zit inak.
Btw nemas nikoho komu by si sa s problemom zdoverila aj v realnom zivote? Urcite mas rodinu alebo niekoho blizskeho, tak sa vykecaj aj osobne, urcite ta povzbudia k odchodu od neho, co ti velmi pomoze. Musis si zachovat chladnu hlavu, ved i tie city, co k nemu citis pri jeho spravani nemozu byt uprimne. Tak vela sil. Zvladnes to.

@lenusiatko tiez som dala tu istu otazku, tak ked sa empaticky clovek zaujima o ineho cloveka tak je slepica (berme do uvahy, aj keby bola tema vymyslena) a clovek ked sa vysmeje z temy a napise, ze autorka je blba a ma co chcela tak je co? Ten spravny charakter?