Finančné zneužívanie - zlatokop alebo mne hrabe
Ahojte všetky 🙂 Som totálne zlomená a totálne izolovaná, že už mám pocit, že neviem čo je dobré správne, či ja som normálna alebo sa proste niekde stala chyba. Minulý rok, skoro presne pred rokom v januári som odišla prvý krát do zahraničia. Prvé tri mesiace boli pre mňa náročné keďže som popri 12 h práci každý deň ešte každý druhý mala online hodiny anglického jazyka na koľko som pracovala v office a moja angličtina bola katastrofálna. Po troch mesiacoch boja, tiež som tu bola úplne sama ,nepracovali tu ženy v office iba jedna ktorá bola podstatne staršia 60 rokov, upratovala a mala problém s alkoholom. Ale mala som aspon ju. Po troch mesiacoch prišiel do kancelárie chlapík, ktorý nebol na prvý pohľad fešák ale vedel zaujať spôsobom komunikácie, bolo ho počuť, bol zábavný. Začali sme sa rozprávať, nejak sme si sadi a ja som mala pocit, že je mi jediná opora. Bol o 10 rokov starší, rozvedený /ex však nežila z dôvodu problému z drogami žial zomrela/ a mal syna o ktorého sa staral. Boli sme spolu tri krát na rande a potom sme sa stetli v aute kde po mne "vyštartoval" nebola som pripravená na sex, necítila som sa na to, ostalo to len pri puse. Bol s tým v poriadku a neskôr došlo aj k sexu po ktorom sme si museli vyjasniť, pretože pre mňa to bolo dôležité čo ďalej. On to mal tak že nevedel, ale ja som nechcela chlapa len na sex, pre mňa to nie je emočne možné. Na koniec došiel do mojej kancelárie a povedal že ma miluje a chce byť so mnou. Začali sme vzťah, krásny no i náročný,je žiarlivý, tažke veľa krát to bolo naozaj ťažké no bol a je pozorný, hovorí mi ako ma miljue, proste dokáže aby som sa cítila ako bohyna (to som nikdy necítila :( ) A teraz kde nastal problém. Po ukončení projektu v zahraničí som sa rozhodla že odíde k nemu do krajiny. Už v zahraničí som sa naučila jeho reč dostatočne na to, aby som si našla v jeho štáte práce, našla som si bývanie, vytvorila vzťah s jeho synom tak zrazu som nadobudla pocit, že ma trošku finanšne zneužíva. Po prvé som v krajine, kde plat dostanem z VŠ 500 € a z toho 200 € platím byť. Boli sme dohovorení, že mi bude platiť polovicu , keďže i celé víkendy trávi on i jeho syn u mňa a ja platím aj stravu aj všetko ale tak podrobne. Postupne sa začalo čoraz častejšie objavovať to, že sme išli i so synom do kina alebo na večeru alebo on chcel ísť napr. do fitka ale popýtal si, či to môžem zaplatiť. Teraz to došlo do štádia, že napr cez víkend chcel ísť aj so synom do kaviarne nemal však peniaze a zaplatila som ja. Taktiež za solárium a darček pre druhé dieťa, na ktorého jeho syn išiel na oslavu. Večer keď sme išli do kina, som prisahala že už to nebudem platiť ja. On mi však v hale povedal že nemá peniaze, film už začal a bolo mi blbé povedať že ani ja. Vo štvrtok minulý som mu požičala 4000 eur lebo kupoval auto a potreboval rychlo vyplatit. Vedela som že mu maju poslat vyplatu zo zahranicia kde sme spolu robli vpiatok. Ja som tie podklady k vyplate robila tak som vedela ze dostane 7500 eur a vedela som ze mi ich bude mat z coho mat. Avak dnes je pondelok, a on sa akosi nema k tomu aby mi to vratil. Teda, cakam, ze mi to sam od seba vrati. Ale povedala som si, ze je to cudne a takto to nejde. Dnes mu chcem povedat ze ma zranuje ze to takto mame. Je mi luto preco nemôzem byt v rovnocennom vztahu, kde minimalne partneri platia vydavky fifty fifty. Pred tym som bola vo vzthaju 6 rokov kde som partnera ktory zarabal lepšie ako ja zivila :( Mozno Vam to pride divne ale mna to tak strasne zlomilo mam deprsiu, prejedam sa, uz ma nebavi o seba sa starat, a nebavi ma starat sa ani o domacnost moju, nemumyte riady... Cely vikend sa venujem jemu a jeho synovi ktory ma uz tiez zacal financne cicat. V sobotu som chcela aby si partner pospal tak som zobrala chlapca 12 r vonku nech sa pohrame a boli sme v obchode kupit si horucu cokoladu. Zacal robit acirkus, ze maam peniaze ze videl ze potrebuje ciapku, rukavice a sal. Alebo v kinde videl ze som kupovala listky ja a on si od teti eštše vypytal pokorn, celu tasku. Zjedol ho sam a v polke filmu mi povedal ze on je este hladny a ze mu mam dat peniaze na dalsi. Uz som bola nasrata tak som sa nahas v kine spytala priatela, ze syn zjedol sam celu tasku pokornu a ze chce dalsi. Cakala som ze zareaguje nejak ze dost. ON MIKOL PLECAMI tak som mu tie posrane prachy dala a zozral este cely jden plny sacok pokornu a opat sa rozdelil .../ironia/ proste nedavam to ..mozno som ja divna ale citim sa ako hovno:/ Najhorsie je ze som tu uplne sama, nemam kamaratky, nemam rodinu, nepoznam tu nikoho :/ co robit ... Je sanca ze sa znormalizuje.....skustče nieco poradit ...Mam 28 on 38
Ten konflikt v aute vyvolal cielene a umelo. Bola to manifestacia moci, aby si videla coho je schopny, ked ho "nahnevas" a zabezpecil si tvoju poslusnost v strachu. Cakal lahsiu a poddajnejsiu obet, a ked sa obet brani a robi starosti, predator je z toho vazne nasrany 😖
Som nemyslela doslova ze si sa balila pred nim,chcela som tym hlavne povedat ze si to mala zahrat do toho piatku ked uz mas naplanovu cestu.Ja by som to zahrala po dobrom,zavolaj mu,sprav mu scenku s placom ako velmi lutujes ze si o ñom pochybovala ,ze sa citit strasne ,ze chces byt s nim a odist kludne na dovolenku.V piatok pekne sa rozlucit a nevratila by som sa nikdy.Urcite v ziadnom pripade by som sa mu nevyhrazala ist na policiu ani by som na policiu nesla ako ti niektore radia.On ked chce tak ti tie peniaze nevrati aj keby si sa na hlavu postavila,skus to po dobrom a odid po dobrom!Neriskovala by som mat take napatie a sceny v inej krajine...
@srbskaprincezna tiež by som rád spoznal konečne takú Ťapu ako si ty. Jednoducho ho pošli do prdele .
Proste nauc sa hrat jeho kartami.Nech sa citi vinny on,a ty chudatko ze si sa zmylila.Ja to vidim ako najlepsiu cestu ako dostat peniaze spat alebo aspoñ cast ,aj ked si myslim ze nevrati.....
Ja ti vôbec nerozumiem autorka, že čoho sa bojíš? Ty sa bojíš od neho vypýtať tvoje peniaze? Nemalo by to byť naopak, že on sa bude báť ak ich nevráti? Po ďalšie a čo ak na teba hádže vinu. Nech hádže, veď je manipulátor. On nechce byť za debila, tak obviňuje teba. Si vyprdni na tie reči, nastav ruku, vyžiadaj peniaze a chod preč. Nič mu nemusíš vysvetľovať. Či z čoho máš ešte strach?
Je to tak ze mozno ked si v krajine EU si mozes prenajat byt... Ale ked si v cudzine mimo prve tri mesiace dostanes len bielu kartu a s nou nemas pravo na nic. Dokonca musi clovek pod ktorym si v krajine vsetko vybavovat. Bola som na ambasade, dokonca sa so mnou ani nechceli rozpravat, nechai ma pred dverami a rozpravali len s nim. Po troch mesiacoch je obcia but ostat v krajine tak ze sa vidas tu alebo si najdes pracu. Ja pracu mam ale aby to spolocnost nestalo vela penazi, kontrakt mam v polskej firme /tazko vysvetlit je to jedna velka spolocnost co ma pobocky po celom svete/ takze ano pravda, pracujem tu v podstate na cierno aj nie na cierno... Na ambasade o tom vedia, a je totakto pre nich OK
@0silvia0 ano uniklo mi to. Pochybujem ze ako cudzinka nemoze vziat byt na seba. Sestra byva v zahranici a normalne ma podnajom. Sice to nie je srbsko ale myslim ze aj tam by sa dalo ak by sa tam prihlasila na prechodny pobyt. Zas az taku moc by som hentomu nedavala nad svpjim zivotom
@srbskaprincezna no s takymi obstrukciami a postavenim v cudzej krajine by som musela zarobit nasobok toho co v EU ci na SK, aby som taketo podmienky prijala.
ale zrejme tebe stacil pocit "bohyne" aby si sla za maly plat a byť zavisla prakticky na cudzom clovekovi. Pekne si sa dala zblbnut.
Prajem ti stastie. Uz sa konecne spamataj. Zle detstvo sme tu mali viaceri. ale to nikoho nezavazuje zo seba robit obet a mat pocity viny pri kazdom cloveku. Zapataj si konecne, ziaden iny clovek tebe nedava hodnotu ako cloveka. Ziaden jeho nazor, postoj, laska, ci odsudenie, ci manipulacie do pocitov viny.
Urob tak aby si konecny sucet...bezpecia a penazi mala co najvyssi. Ak budu peniaze ohrozovat tvoju bezpecnost, radsej sa ich vzdaj. Zdravie netreba obetovat pre par tisic eur. Este si tolko v zivote zarobis. skoro kazdy clovek co ho poznam, presiel nejakym pruserom, vztahovym ci financnym...nik nie je dokonaly. Treba sa otriast a ist dalej, poucit sa z toho co sa ti stalo. Nabuduce budes asertivnejsia.
@srbskaprincezna prosim Ta, zisti si, ci Ti nieco neleti uz dnes. Alebo zajtra, kym bude v praci. Normalne mam strach aj za Teba. Je to kus chuja a manipulator, co Ta potrebuje mat pod kontrolou. Vsak sa ho bojis, tak co Ta k nemu este viaze??!
@bosorka2302 ani vo Švajčiarsku si cudzinec nemôže vziať byť do prenájmu kým nemá určitý druh pracovného povolenia. A tie sú rôzne. Takže možné to je.
Prepac, ale ja sa o teba normalne bojim 😢 Neostavaj s nim nikde sama,ani v byte ani v aute. V piatok chod a uz sa nevracaj. Zablokuj ho vsade kde sa da. A ked ti aj zavola z ineho cisla,tak hned zloz. Proste s nim uz nijakym sposobom nekomunikuj
"kontrakt mam v polskej firme /tazko vysvetlit je to jedna velka spolocnost co ma pobocky po celom svete/ takze ano pravda, pracujem tu v podstate na cierno aj nie na cierno... Na ambasade o tom vedia, a je totakto pre nich OK"
A v akom štáte teda platíš dane? Ja len, aby si nemala ešte problém väčší než 4000 euro vyhodených do vzduchu. Ale ok najprv pories debilka
Atorka: svoj odchod považuje za definitívny
Nech ťa ani nenapadne sa nechať prehovoriť či obmäkčiť.
Jednoducho si to zakáž!!!
Inak to nejde.
Bože môj,... Dievča získaj naspäť svoje peniaze a utekaaaj od neho.. Tento človek ta nemiluje... Ma rad tvoje peniaze.. A takúto sprostu, prepáč mi, asi nenájde
@srbskaprincezna ja uz mam pocit, ze si z nas robis srandu, lebo nik nemoze byt taky...ale nic.
@vilma7 presne to som chcela napísať 👍🏻👍🏻 vdaka ze si to napisala predo mnou. 👍🏻 Poniektorí tu si myslia ze vedia vsetko o vsetkom... A tak vyspela krajina ako je Swiss a clovek chce ako cerstvy cudzinec podnajom a moze len pod perinou snivat😂😂 takze verim ze aj v inych krajinach mimo EU je to zlizite...
@srbskaprincezna pozri na fb skupiny Nikdy viac a Kralovne svojho zivota. Mozno ti to pomoze.
Si na dobrej ceste. V piatok domov a nevracaj sa!!! Das to!
Najhoršie sú ale tie peniaze. Ak by mi mal vrátiť niečo do 100 eur, tak fakt nad tým mávnem rukou len aby som sa ho zbavila. Ale 4000 eur je celkom pálka. To sú také peniaze, čo budú veľmi chýbať do budúcna. Ach dievča, verím, že sa ti ich podarí získať späť.
@srbskaprincezna Ja normálne nechapem, ako dlho poznas toho človeka, že mu das len tak 4 tisícky na jeho pekné slovo..nikdy, nikdy by som toľko prachov nedala cudziemu človeku a ešte také, že na auto !! Nemám na auto, tak nebude. Sila akože fakt a ked si mu ich uz dala, tak si mala hrat do piatku čo odchadzas riadne divadlo, byt k nemu aspon trochu mila, rychlo si vymysliet nejakú smrť, pohreb blizkeho, proste riadny dôvod aby ti uveril a nie hrájkat sa s nim, ze tak ok das potom a potom online atd ,prepáč ale co si naozaj hlúpa? Ja tie peniaze na tv mieste od neho vymaknem aj keby neviem čo, ved to nieje sto, 5sto eur
A ze ta odmakci na návrat? Sa zobud, už budíček dievča,ved maj hrdosť
@srbskaprincezna Moja ty čo potrebuješ psychiatra asi áno alebo budeš čakať pokiaľ ti niečo neurobi alebo na teba niečo nenašije a skončiš niekde v base aj to sa môže stať tak nebud naivná a daj si povedať to z jeho strany nieje žiadna láska ale čista vypočitavosť .Ty svoje vlastne peniaze pytáš a máš pocit viny.Ty akože čo nerozmyšľaš citiš sa zlé mánipulátor je to ako vyšity a obyčajný bulo to mánipulátori tak robia že chce v tebe vzbudiť pocit viny že na vine si ty a ON je super dobrý .Co sa citiš zlé len aby si nedopadla tak ako moja kamarátka ktorá mala takého kulturného macedonca žila s nim tam asi rok a pol napožičiavala mu peniaze manipuloval ju a hlúpa to nechcela vydieť čosi podobne ako máš TY a ked chcela vrátiť peniaze tak ju tak dobil že skončila na vozíku už je doma na SR ale s trvalými následkami na celý život treba ti toto.Ty nevieš čo je v navale hnevu schopný urobiť o to mu ide aby si citila pocit viny.Ešte som nikdy nepočula bojim sa že si nikoho nenájdem 28 ročna žena si nikoho nenajdeš och prebud sa a prestaň byť naivná. Naozaj si odkazana na 28 ročného chlapa s 2 detmi.Na Slovensku nebehajú dobrý slobodný chlapi alebo rozvedený poprípade vdovci. Môže sa stať že ostaneš tehotná a to až potom uvidiš rošambo ked nebudeš robiť to čo ON ti bude diktovať ked ti bude brať všetky peniaze pokiaľ si ON svoje peniaze šetri spori a uklada ty svoje všetko namiňáš ja len nechápem jedno ako môže byť niekto taký hlúpy a naivný a len tak dať bez papiera niekomu 4000 ved to ju už len čo toto. ON ťa ešte zderie s penazi neboj sa ešte to bude vesele a o to mu išlo vzbudiť v tebe pocit viny že sa ti už neozve ved nech neozve pre teba lepšie lenže ty si veľmi zaslepena láskou ktorú máš akurát k nemu iba TY. ON ťa len využiva a žmyka s teba peniaze a nič viac a ma ťa za handru a ešte za bankomat a na sex toto s láskou nema nič spoločne. Sorry za úprimnosť ale ked ty 28 ročna si necháš toto ak by to bol niekto 17-18 ročný pochopim v živote poriadne nič neprežil a popálil sa ale TY 28 ročna z VS to by som sa ani nepochvalila že mám VS na tvojom mieste s takým chovanim.Pekne sa zbáľ všetko nechaj tak a odid.Tie dve ženy pred tebou s ktorými ma deti by ti vedeli porozpravať že čo je zač.Si si ista na sto percent že je vdovcom lebo nejakom sa mi to nezdá.Peniaze ti nevráti to mi ver chce v tebe vzbudiť manipulátorsky pocit viny že ešte TY budeš zlá. Preto akože s tebou prerušil kontakt ako aby si o tom porozmyšľala a aby si povedala že vieš čo no dobre tak si tie peniaze nechaj iba o to mu ide o nič iné toto s láskou nema nič spoločne.Vráť sa domov ako ti tu pišu aj ostatne nájdi si chlapa tu doma a ser na toho vyjebanca čo by ťa roky zdieral s penazi.Ty si asi fakt veľmi naivna druhý vzťah a taký ako ten prvý no asi niekde je chyba a toho jeho zdebilneteho nenažratého pažravca syna neidem ani komentovať otecko mu natlačil kaleraby do hlavy že rob tak ako TI ukazujem ja ten model a berie si vzor od hajzla aby využival tak ženy. Ešte bud rada že ťa nenahovori a nedá ti podpisať nejake papiere na veľku pôžičku a ON si bude uživať tvoje paniaze a TY to budeš platiť a nič si nekúpiš lebo budeš splacať jeho dlhý..Zober veci a maj rozum skôr než bude neskoro.Pouč sa s chyb že už nikdy z rúk nedáš tak veľa penazi nikomu ani vlastnej rodine by som nič nedala bez papiera a nie to ešte cudziemu bulovi.Ved jemu je s faganom sveta žiť nažrať sa majú kde, bývať tiež,umyť tiež nič neplatia tak ako by im bolo zlé neblázni im je sveta žiť. Ked nebudeš mať peniaze pôjde o dum dal ako sa povie a tebe ostánu dlhý láska žiadna a oči pre plač.Prečitaj si niečo o manipulátoroch a ti garantujem že toho tvojho tam najdeš vo všetkých bodoch a a spoň sa chráň aby si s nim deti nemala lebo budeš mať zo života v cudzej krajine peklo na zemi.Nezabudaj že ON je na koni vždy lebo je doma vo svojej krajine vo svojej vlasti.Ze ak by ste mali spolu deti tak ti ho môže zobrať lebo ON je doma. A TY ked budeš chcieť od ňeho odisť tak ťa bude vydierať cez dieťa.Rozmýšľaj skôr než nieje neskoro a nebud naivna.Prepáč za uprimnosť ale je to tak.
@srbskaprincezna Kým Ti dlží peniaze, myslí si, že Ťa má ako "rukojemníčku" a ak by aj nie, dostal, okrem iného, od Teba hodnotný 4000 Eurový "dar". Zbytočne ho však neprovokuj, nikdy nevieš, ako takýto psychopat môže zareagovať, môže Ti fyzicky ublížiť, buď opatrná.... Každopádne, ako Ti tu bolo už XY-krát povedané, zbav sa ho - rýchlo a bez milosti!
@srbskaprincezna moja len či to naozaj tak bude čo ked kuje nejaký plán aby ti nič nenarobil.
@mimi1237 myslim, ze velky problem takychto ludi je, ze nevedia predstierat, zaklamat. Musia mat vsetko podlozene niecim aspon trochu realnym.
Ak si nieco vymyslia, tak sa zamotaju. A nielen to. Necitia sa opravneni ziadat o cosi na zaklade vymyslenych faktov. Hoci by aj ziadali o vec, na ktoru maju narok (nehovoriac, ze nie je dovod si nieco vymyslat, aby mali "argument". Uplne staci, ze maju pravo na to sami o sebe. ALe nedokazu to ani takto.).
Citia sa vdaka tomu vymyslenemu este previnilejsie, nekomfortne, neisto. Tak iba tak chodia okolo horucej kase.
Hlavne mu tych 4000€ nenechavaj...napis mu ze ich potrebujes do štvrtka a davaj si pozor na pas. Aby ti ho nezobral, ked ma kluce od bytu.
@moonlight1210 toto, ze tie rady zien typu buchni si po stole, vymysli si dovod, vymackni z neho peniaze... su od zien ktore by sa do takej situacie ani nedostali - lebo su dost papulnate, asertivne a obozretne aby len tak cudziemu cloveku bez zabezpeky ci zmluvy peniaze nedali.

@srbskaprincezna co si v krajine nacierno, ked nemozes mat na seba byt? to je aka blbost. Kolki tu na sk prenajimaju nehnutelnosti cudzincom.