icon

Finančné zneužívanie - zlatokop alebo mne hrabe

srbskaprincezna
13. dec 2021

Ahojte všetky 🙂 Som totálne zlomená a totálne izolovaná, že už mám pocit, že neviem čo je dobré správne, či ja som normálna alebo sa proste niekde stala chyba. Minulý rok, skoro presne pred rokom v januári som odišla prvý krát do zahraničia. Prvé tri mesiace boli pre mňa náročné keďže som popri 12 h práci každý deň ešte každý druhý mala online hodiny anglického jazyka na koľko som pracovala v office a moja angličtina bola katastrofálna. Po troch mesiacoch boja, tiež som tu bola úplne sama ,nepracovali tu ženy v office iba jedna ktorá bola podstatne staršia 60 rokov, upratovala a mala problém s alkoholom. Ale mala som aspon ju. Po troch mesiacoch prišiel do kancelárie chlapík, ktorý nebol na prvý pohľad fešák ale vedel zaujať spôsobom komunikácie, bolo ho počuť, bol zábavný. Začali sme sa rozprávať, nejak sme si sadi a ja som mala pocit, že je mi jediná opora. Bol o 10 rokov starší, rozvedený /ex však nežila z dôvodu problému z drogami žial zomrela/ a mal syna o ktorého sa staral. Boli sme spolu tri krát na rande a potom sme sa stetli v aute kde po mne "vyštartoval" nebola som pripravená na sex, necítila som sa na to, ostalo to len pri puse. Bol s tým v poriadku a neskôr došlo aj k sexu po ktorom sme si museli vyjasniť, pretože pre mňa to bolo dôležité čo ďalej. On to mal tak že nevedel, ale ja som nechcela chlapa len na sex, pre mňa to nie je emočne možné. Na koniec došiel do mojej kancelárie a povedal že ma miluje a chce byť so mnou. Začali sme vzťah, krásny no i náročný,je žiarlivý, tažke veľa krát to bolo naozaj ťažké no bol a je pozorný, hovorí mi ako ma miljue, proste dokáže aby som sa cítila ako bohyna (to som nikdy necítila :( ) A teraz kde nastal problém. Po ukončení projektu v zahraničí som sa rozhodla že odíde k nemu do krajiny. Už v zahraničí som sa naučila jeho reč dostatočne na to, aby som si našla v jeho štáte práce, našla som si bývanie, vytvorila vzťah s jeho synom tak zrazu som nadobudla pocit, že ma trošku finanšne zneužíva. Po prvé som v krajine, kde plat dostanem z VŠ 500 € a z toho 200 € platím byť. Boli sme dohovorení, že mi bude platiť polovicu , keďže i celé víkendy trávi on i jeho syn u mňa a ja platím aj stravu aj všetko ale tak podrobne. Postupne sa začalo čoraz častejšie objavovať to, že sme išli i so synom do kina alebo na večeru alebo on chcel ísť napr. do fitka ale popýtal si, či to môžem zaplatiť. Teraz to došlo do štádia, že napr cez víkend chcel ísť aj so synom do kaviarne nemal však peniaze a zaplatila som ja. Taktiež za solárium a darček pre druhé dieťa, na ktorého jeho syn išiel na oslavu. Večer keď sme išli do kina, som prisahala že už to nebudem platiť ja. On mi však v hale povedal že nemá peniaze, film už začal a bolo mi blbé povedať že ani ja. Vo štvrtok minulý som mu požičala 4000 eur lebo kupoval auto a potreboval rychlo vyplatit. Vedela som že mu maju poslat vyplatu zo zahranicia kde sme spolu robli vpiatok. Ja som tie podklady k vyplate robila tak som vedela ze dostane 7500 eur a vedela som ze mi ich bude mat z coho mat. Avak dnes je pondelok, a on sa akosi nema k tomu aby mi to vratil. Teda, cakam, ze mi to sam od seba vrati. Ale povedala som si, ze je to cudne a takto to nejde. Dnes mu chcem povedat ze ma zranuje ze to takto mame. Je mi luto preco nemôzem byt v rovnocennom vztahu, kde minimalne partneri platia vydavky fifty fifty. Pred tym som bola vo vzthaju 6 rokov kde som partnera ktory zarabal lepšie ako ja zivila :( Mozno Vam to pride divne ale mna to tak strasne zlomilo mam deprsiu, prejedam sa, uz ma nebavi o seba sa starat, a nebavi ma starat sa ani o domacnost moju, nemumyte riady... Cely vikend sa venujem jemu a jeho synovi ktory ma uz tiez zacal financne cicat. V sobotu som chcela aby si partner pospal tak som zobrala chlapca 12 r vonku nech sa pohrame a boli sme v obchode kupit si horucu cokoladu. Zacal robit acirkus, ze maam peniaze ze videl ze potrebuje ciapku, rukavice a sal. Alebo v kinde videl ze som kupovala listky ja a on si od teti eštše vypytal pokorn, celu tasku. Zjedol ho sam a v polke filmu mi povedal ze on je este hladny a ze mu mam dat peniaze na dalsi. Uz som bola nasrata tak som sa nahas v kine spytala priatela, ze syn zjedol sam celu tasku pokornu a ze chce dalsi. Cakala som ze zareaguje nejak ze dost. ON MIKOL PLECAMI tak som mu tie posrane prachy dala a zozral este cely jden plny sacok pokornu a opat sa rozdelil .../ironia/ proste nedavam to ..mozno som ja divna ale citim sa ako hovno:/ Najhorsie je ze som tu uplne sama, nemam kamaratky, nemam rodinu, nepoznam tu nikoho :/ co robit ... Je sanca ze sa znormalizuje.....skustče nieco poradit ...Mam 28 on 38

dilino
14. dec 2021

Ved čo zarobiš tam to zarobiš na Slovensku skoro všade ak by to bolo aspoň 4 krát viac nepoviem ale toto.Len dúfamže ťa nepostrašuje že niečo na teba má že už som bola rozhodnuta odisť a nemám silu namiesto toho si si dala lieky na spanie tak s achova dospela žena fakt ked naozaj domov prideš vyhľadaj odbornu pomoc nieje to hamba.Lebo toto je je úplne chore správanie.

bosorka2302
14. dec 2021

@negymama neviem ci si spominas na taku babu co zila v srbsku a riesila anal a take kraviny, ci sa dokaze pekne obliect a ci je pekna a pod. Nechce sa mi verit ze nie je to ta ista osoba. Zeby az dve take pripecene boli v srbsku? Vsak to nie je ani lukrativna krajina na zivot, plat maly....nechapem co tam tie zeny taha

kiwi3
14. dec 2021

to su fakt vsetci srbi takyto pridrbani? 😠 mame taky pripad v rodine, zenu, co si zobrala srba. kvoli nemu skoncila na psychiatrii a ajtak ho nevie stale kopnut do zadku. spravil si popri nej nemanzelske dieta, chudacik. lebo ona nemohla mat a on tak velmi chcel... miesto toho, aby sa ho zbavila, tak ju este vyuzivaju na staranie sa o to dieta. myslim, ze sa velmi boji samoty. a o tom, co pri nej drzi toho chlapa fakt netreba dlho rozmyslat. obrovske dedicstvo a rakusky dochodok...

brembo
14. dec 2021

nehnevaj sa na mna,čo ti napíšem,a viem ako sa asi budeš cítit. Od začiatku mu šlo o sex,to je jasné. 6e ti povedal,že ta miluje bol zastierací menéver pre pravidelný sex. Po čase si zrejme povedal,že prečo by z toho nemohol mat i niečo naviac-tvoje peniaze. S velkou pravdepodobnostou si prišla o balík penazí,ktoré nebude príliš ochotný ti vrátit. Jeho syn je jeho presná kopia sebeckého vydierača. Na tvojom mieste by som si nejako tie peniaze vypýtal spat,a poslal ho preč.

bosorka2302
14. dec 2021

@kiwi3 zrejme slusni rodinne zalozeni srbi si najdu srbku..tito co behaju po zahranici asi skor niekoho kto ich bude sponzorovat

lula313
14. dec 2021

@kiwi3 aj ja poznám podobný pripad. Srb má dve deti a ženu, s ktorou býva cez vikend a popri tom má v Bratislave frajerku, s ktorou zije cez tyzden. Prečo ho tá zena nakopne do riti, tomu nerozumiem, že mu toleruje milenku, s ktorou trávi čas, ale určite to musí vediet. A to nie je ani pekný, ani bohatý a tiež mi pripadá vyciciavac.

brembo
14. dec 2021

som zvedavý,ako sa to skončí. V každom prípade dievča 500 v čistom zarobíš i tu,tu budeš doma,tu budeš mat svoje práva,tu máš rodinu. Tu si nájdeš i priatelov. Prepáč za 500 zárobok by som do cudzina nešiel,to by mi museli dat minimálne 4000. Do zahraničia by som šiel len za 2x násobok toho,čo by som zarobil tu.

brembo
14. dec 2021

ja som bol v Srbsku len raz a stačilo mi. Dakujem, so Srbskom a hlavne Srbmi už nechcem mat nič spoločné. Sme na tých ich zasratých hraniciach v pekelnej horučave trčali 4 hodiny,nič sme neprevážali aj tak nám prešacovali uplne všetko a ked to skončilo,tak zase prišli s tým,že musíme mat nejaku minimálnu hotovost a nesmieme mat plné nádrže.lebo pašujeme benzín. Tak sorry a v 20l nádrži to bude teda riadny kontraband,biznis storočia.

brembo
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
14. dec 2021

Dievca moje zlate, ty si si to tymto "odchodom" pokazila... Ale ze ceeeeele zle. Ked teraz zbadal, ze chces odist, tak si fakt myslis, ze v piatok ta necha v pokoji len tak odist? Aby ti nepovedal, ze ide s tebou... Kasli na 4000e, ber to ako investiciu do seba, aby si sa oslobodila a nakopla. Tie prachy neuvidis... Zbal pas, penazenku a len spodne pradlo na 1 noc, nejaky pulover rezervny a hybaj domov... Vasim posli sms, ze potrebujes akutne pomoc, aby ti sli naproti (ak maju auto), ze im to vysvetlis... Potrebujes sa dostat na hranice s eu. Neviem kde si, ktoru krajinu mas najblizsie. Ak budes za hranicami a uz v eu, tak na svk sa dostanes... Aj keby si mala cakat na benzinke v madarsku alebo chorvatsku na vasich...

ailiba
14. dec 2021

@srbskaprincezna zvládneš to... Vykaslaj sa naňho, hneď odid a uvidíš zrazu, koľko budeš mat energie. Ten chlap ta len zneužíva. Sekni to.
Máš len 28, cely život pred sebou. Držím palce

mar.80
14. dec 2021

@srbskaprincezna napis nam,ozvi sa co je nove...myslime na teba predsa

cajomila
14. dec 2021

@brembo Čakali úplatok ( i keď tam sa to ako úplatok ani nepovažuje 🥴).
Tiež nás raz takto držali na Ukrajinskych hraniciach
A potom nám domáci vysvetlili prečo.

samanta44
14. dec 2021

@srbskaprincezna prepáč ale jednoducho si sprostá!! Zbal tašky nikomu nič nepovedz a odchod zatiaľ na sk

karolinakr
14. dec 2021

Počúvaj načo tu táraniny vypisuješ, že máš výčitky svedomia, že si najhoršia...on ma veľa kecov a skutek utek, dal ti peniaze na stôl? robí cirkus a peniaze ti neda? o čom to je? veľa tára a peniaze nikdy, dnes si už do práce nemala ísť, čiže rad sa ťa zbaví, aby nič nemusel platiť, možno ťa aj na stanicu zavezie veľmi rád v novom aute a zamáva na rozlúčku, keby vystrájal, volaj políciu mamu, aby všetci vedeli , kde si

lenusiatko
Autor odpoveď zmazal
luccija
14. dec 2021

@ingush616 čo Ta viedlo k tomu ísť do Srbska s VS a zarobiť 500 eur?srbi sú tým známi, že všetko preseru a nájdu niekoho z koho majú profit.Moja kamarátka ma z takého vzťahu dieťa tiež ju opantal žil na SK ako kráľ chodil kupovať do Parndorfu značkové veci a v Srbsku predával.Pokym tu ona robila on celé dni oddychoval , keď otehotnela zduchol sa, lebo jej povedal, že nebudú kupovať pre dieťa drahé veci, že v Srbsku si ženy vystacia s malom.Pockaj na svoje peniaze snáď ich uvidíš a začni si veriť.Isla si do cudzej krajiny hlúpa a nesamostatna nebudeš....aký Ta čaká život s vdovcom bez peňazí so synom?...vrat sa domov toto nepotrebuješ.Mas veľa času ako môžeš písať, že Ti utiekol vlak??

karolinakr
14. dec 2021

Inak sranda, isť žiť do cudziny za polovičnu mzdu ako na Slovensku, to musí byť ozaj velka laska alebo nejaky extra benefit, len čo z takej lasky, ked ešte z našetrenych peňazí zoberie aj tie..

tafita
14. dec 2021

@srbskaprincezna nemas doma nejaku kamaratku alebo aky mas vztah s rodicmi, surodencami? Mala by si o tom niekomu povedat pre pripad, ze sa po Vianociach budes chcieť vratit, aby ta mohol niekto stopnut.
Moze sa stat, ze ti pride smutno, zacnes spominat na pekne chvile, povies si, ze nie je zly clovek, este budes mat vycitky svedomia, das mu druhu sancu a vratis sa. Vtedy by si mala mat pri sebe niekoho blizkeho, kto ta privedie do reality.
Uzi si Vianoce a zacni na sebe pracovat.
Sama si pisala, ze sa to cele zacalo v detstve, tak si toto cele vyries, oddychni si, najdi si novu pracu, prihlas sa na nejaky kurz (napr kurz asertivity). Novy rok, novy zaciatok.

sidicek
14. dec 2021

No ja by som sa tam aj bala do piatku zostávať, ved ten agresívny človek má kľúče od tvojho bytu, kedykoľvek tam môže prísť a dobiť ta ako sirotu. Peniaze už nevidíš, to je už snáď aj tebe jasne, pre teba je teraz priorita bezpečnosť. Zbal si saky paky a chod domov.

andrea_ff
14. dec 2021

@sidicek tiez by som brala caky baky a rano skocila na prvy vlak smer domov.... a uz by som sa ani neobzrela....
Peniaze nie su vsetko..... tu uz je ohrozena tvoja bezpecnost......🤔☝
A on uz mozno nieco tusi.
PS: keby si bola moja dcera, uz ta beriem domov.

lujza123
14. dec 2021

Bože môj normálne mi je tej baby ľúto, chúďa naivne, bohvie či dostane vôbec domov.

jaaadu
14. dec 2021

mila moja peniaze uz neuvidis, nevracaj sa spat, zmen tel. cislo,kasli na pracu, doma najdes lepsie platenu, nemam nic proti, ale tieto balkanske typy obchadzaj zdaleka, paar rokov som pracovala v medzinarodnom kolektive, mala som koleginu, ktora toto urobila 2x jej sa uz pomoct nedalo mala skoro 60. prvemu pozicala 25000e a druhemu 20000e, domov na dochodok sa vratila s paar eurami. Naozaj skus psychologa, popripade akmas neikoho s kym by si sa mohla porozpravat, surodenec, kamoska v pripade ze mas vycitky, aby si to zvladla, budem ti drzat palce a vela sil. Ja ta aj chapem aj ja som prisla kde som nikoho nepoznala, ale s vlastnej skusenosti viem, ze clovek rad pokeca aj s ludmi ktorych by doma normalne obisiel. tych pribehou za tie roky co som zila vonku bolo velmi vela aj peknych, ale vela aj smutnych. Si mlada zivot mas pred sebou, len to naraz skonci a nevrtaj sa v tom, inak si stratena.

tetasa
14. dec 2021

tak zeny ja si myslim ze napriek vsetkym komentarom,autorka s tym muzom este ostane.Okrem toho ze je zalubena nevidi realitu ako my,rozmysla uplne naivne a hlada vinu v sebe.Ma nejaky strach z rodicov a z rodiny povedat im pravdu a neuvedumuje si ze ziadna matka by nechcela mat dceru v takej situacii aj keby sa mala vratit domov bosa naha a bez penazi.Som zvedava ci sa tu vobec este ozve.@srbskaprincezna aspoñ nam napis nieco lebo tvojimi komentarmi si dosiahla ze vela z nas sa normalne o teba bojime.

guiseppinka
14. dec 2021

@tetasa no presne. Ako uprimne poviem, ze nepoznam ju, ale mam o nu strach a najradsej by som sadla do auta a doviezla ju do bezpecia...

zuzi56
14. dec 2021

@srbskaprincezna no, pekne sa vzchop, namiesto zivenia toho tvojho lakomca si zajdi na kozmetiku a ku kadernicke, potom si vypytaj peniaze naspäť, a utekaj kade ľahšie.
Ak ho máš už prekuknuteho a viez, že peniaze ti nebude chcieť vrátiť , čo si myslím, že nebude, musíš vymyslieť niečo na čo ich zeako potrebuješ !!!!
Držím ti päste , si mladučká , to zvládneš.

janage
15. dec 2021

Tiež sa prikláňam k tomu, že peniaze už asi neuvidíš. Však ak si ich už požičal, aby Ti ich mohol vrátiť, nie je dôvod Ti ich nedať.
Od začiatku si mala tvrdiť, že ich potrebuješ pre svoju rodinu a dodať, že to on isto chápe, že rodine treba pomôcť.
Teraz už ako radia baby, nečakaj, zbaľ okamžite najnutnejšie veci a odchod.
Rodinu informuj,
A nebuď s ním za žiadnych okolností sama.
Nesadaj do auta, do bytu na 3 dní nastahuj kamošku, kolegyňu (povedz, že sa pohádali s frajerom, tak si ju prichylila na deň, dva) ak už trvas na piatku.
Inak na akú onú si do auta sadla. Keď zastal debilne, nech si ide zaparkovať a stretnete sa v kaviarni oproti o 15min.
Zaujímavé, že keď za tebou do bytu došiel, tak už problém nemal.
Ty fakt nevidíš čo my všetci. Vykrikuje, že peniaze má a Ti ich vráti a potom cirkus ty taká a onaká. Keby naozaj bol urazený, svacne Ti ich do tváre ďalší deň. Reálne Ti ich dá.
On opačne nič Ti nedal, ale cirkus kolo toho na 4 dejstvá.
Keby bol hrdý hoci by to auto predal, len aby tebe vrátil prachy.
A tiež si nemyslím, že by taký zdroj obživy pustil len tak.
Bude ešte určite predstavenie.

janage
15. dec 2021

A zapni rozum. On chudáčik ukrivdený, dotknutý peniaze si zohnal len, aby tebe zlej neveriacej mohol vrátiť, ale pozor nie je zas dotknutý až toľko, aby to reálne urobil.
Keď ich chcel všetko nechal bokom a letel za tebou. Keď ich má vrátiť, tak 1000 dôvodov prečo sa nedá.
To divadlo čo hrá tebe,nech hra tomu, kto mu mal poslať prachy, aby tebe mohol tvoje vrátiť.
Nie na teba vieska, že svoje chceš spať.
Vidíš ten rozdiel?

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
ingush616
15. dec 2021

@luccija ja nie, asi autorku si chcela označiť vo svojom komente :D