Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu
Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.
@panda21 toto sú slová autorky. prečítaj si úplne celú diskusiu a zistíš, že si tam protirečila v niektorých veciach. plus písala bludy na entú.... prenajíma byty, bože..... neviem aké.... 🙄
ale zrazu sa to preháňa? a nepreháňala si to ty s tými klamstvami, ako tvoj muž, keď žil s ex, mal také úžasné príjmy, že ona za ne kúpila byty na svojho brata? a potom zrazu o tie príjmy prišiel a ona ho vyhodila? a tebe sa ho uľútostilo a už máte rozprávkový život a 3 deti?
také báchorky, ako si písala napríklad s tými bytmi, to si prosím ťa nechaj na dobrú noc. pretože toto je naozaj totálna hlúposť.
alebo tá elektrická kolobežka pre malého chlapca....? 2x som sa ťa pýtala, či naozaj tvoj chlap kupoval synovi, ktorý nemal ešte ani 8 rokov elektrickú kolobežku? neodpovedala si.
čo sa týka tých plaviek, na jednej strane plačeš, koľko eur jej muž posiela a zdá sa ti to veľa, na druhej strane urobíte natruc, len aby ste išli s chalanom na bazén a kúpite mu výbavu za 50 eur. keby bol jún, pochopím. je november.... takže celé toto je jedna fraška z tvojej strany, tvoj muž je s tým ok, pretože doteraz sa neohradil, riešiš to len ty jediná. ktovie, keby toto celé čítal práve tvoj muž, či by mal totožný názor, ako tu prezentuješ ty.
Prosím o vymazanie diskusie. @admin
@panelacikova kde písala ze sa jej ho ulutostilo? Ona nie je povinná ti dookola vysvetľovať Véd ty si ideš svoje prifarbis si zvelicis.. Nikto ho na truc na bazén nebral..
Písala ze majú rozprávkový život?
Prečo ju urazas?
Prekrutis všetko ako ti sedí.. Co teba je po tom ako sa dali dokopy.
Ved to je jedno a tebe úplne.
@mk22 prosím, nahlas túto tému, mne sa nedá
Nahlásila som.
Držím palce, nech sa ti podarí.. Alebo tvojmu mužovi poriešiť, zmeniť nadstaviť veci tak, aby boli spokojné všetky strany.
@mk22 ďakujem
@mk22 ja neprekrúcam nič. ona písala, že jej muž predtým super zarábal a kúpili za to byty jeho švagrovi. nič som neprekrútila. aj tú kolobežku tvrdila ona, že muž kúpil aj s ex-kou malému chlapcovi. ja som nič neprekrúcala.... všetko je tak, ako písala ona. ale zrazu potrebuje zmazať diskusiu, zvláštne, že? 🙂
Nahlásené
@panelacikova píšem konkrétne
Kde ona píše ze sa jej ho ulutostilo?
Kde ona píše ze majú rozprávkový život?
Kde napísala ze vzali malého kúpať na truc?
Tam napísala ze ex vedela ze sa chcú ísť kúpať a schválne ho poslala bez plaviek ktoré mu kúpili.
Trosku si to po zmenila.
Ja neriešim kolobežku a to ako jej muž zarábal s ex.
Úvodný príspevok bol o inom.
@mk22 ex vedela, ze sa idu kupat, lebo pytali od nej plavky. povedala, ze nesuhlasi, lebo je november a dieta moze ochoriet. kto sa bude o chore dieta starat? otecko v zahranici? nie, matka. respektovali ju? nie, urobili po svojom. pravda tu bude niekde uprostred. kazdopadne, peniaze pojdu aj na prve dieta tak ci tak a postupne viac, ako bude rast. s tym autorka nic nespravi, akokolvek ju to hneva. lebo cim viac odhalila z tohto pribehu, tym viac je jasne, ze ma pocit krivdy, ze otec prispieva na dieta privela.
@mk22 čo sa týka života, ak ho nemám rozprávkový a neviem financovať ani syna z I.vzťahu, tak nemám ďalšie 3 deti, nanajvýš 1 alebo 2. čo sa týka trucu.... matka povedala, že nech sa nejdú kúpať, lebo malý môže ochorieť. osobne poznám presne tento prípad z môjho života... predpokladám, že očr by znášala opäť matka. matka zakázala, lebo vie, že chalan je náchylný, preto nenabalila plavky. ale otecko s novou ženou zatrucovali a just ho vzali kúpať. samozrejme, zakúpili na poslednú chvíľu výbavu a dali za ňu nekresťanských 50 €. čo sa týka uľútostenia? nuž, to mi už tak z jej rečí príde. chudáčik, vyhodený bol z bytu, narozprával jej bohviečo a dali sa dokopy. podľa jej rečí určite nebol zabezpečený a sebavedomý. ale úbohý chlap, ktorému ukradli peniaze, aby mohli švagrovi nakúpiť nehnuteľnosti.... a potom ho vyhodili.... takže asi uľútostilo...
@buffinko presne tak
Ja len k tej zápletke, že ako budú tie 4 deti rast, zvýšia sa náklady na ne ešte podstatne. Argument bol, že vtedy autorka pôjde do práce a prispeje svojim príjmom. Snáď áno. Lebo ja som už počula aj také logiky od žien, ako že ako budem pracovať, keď z 3 deti stále jedno choré... Keď nie pracovať tak ešte uvažujeme nad štvrtým. Vážne. Tak dúfam, že autorka uvažuje inak, aj keď zatiaľ nemyslí, že sa tie výdavky tak zvýšia. Všetko dobre, škoda, že je diskusia za chvíľu preč. Bolo by zaujímavé si prečítať o taký rok alebo 2, či sa im podarilo dostať do nejakého mieru.
@bluka2 výborný postreh. možno preto má už 3....
@buffinko išli sa kúpať min mesiac, bol október 20C a kúpali sa vo vnútri!!
A opakujem otec si v case kedy ma dieťa on, urobí program aký chce on.
Vy nechodíte nikde v zime?
Mate aktivity len keď je vonku ôk počasie?
Tak ne h nechodí chlapec na tréningy tam si môže zlomiť nohu!!!!
A ak by ochorel.. A Ex by bola rozumná tak nemusí čerpať OCR keďže druhá mama je na materskej.
Ale ona chlapca nedá mimo jedného víkendu určeného súdom.
Ako psa ho drží ani sekundu na viac.
A take scenáre ze môže ochorieť.. Tam písala ze ani von nie, lebo fuka vietor.
Co ju po tom co otec bude robiť.
Že fúka? Tak sedme doma, môžeme ochorieť.
Baby, v tejto téme ste to totálne prehnali. Úplný hnus a grc.
Nahlásené.
@drahomirrra normálne ziram co tu popísali a už urazat autorku?
@mk22 veď samozrejme, ja to vidím rovnako, je to ľudské právo mať deti podľa vlastného úsudku. Len ak autorku štvu výdavky na 1. dieťa manzela, bude to z časti spôsobené aj tym, že by sa jej tie peniaze zišli pre jej deti. Na tom sa snáď zhodli všetci, že každá z nich si hľadí na svoje deti. Oni v tomto príbehu potrebujú mimo iného odstrániť aj tento finančny stres, to je všetko.
Ak by to pre nich nebola téma, bolo by jej to jedno, že sa manžel skladá na každé pero jeho synovi - ani by to nespomínala.
@mk22 ked si precitas uvod, zistis moj nazor. plne suhlasim, ze otec nemusi hlasit svoj program. nemusi sa podielat na kupe darcekov 50:50. nemusi davat veci, ktore kupi on k matke. ale robi to. a autorka si s tym nevie rady a stve ju, ze dava podla nej na dieta privela. to uz je medzi nimi. a nie, my nesedime doma. a nerobime si napriky cez deti.
@buffinko dostala x rad, prečítala si veľa postrehov. Ale netreba nikoho urážať ci bude mat štvrté a prečo.. Mne je srdečne jedno.. Nech ma aj 10deti.
Tak keď ona podľa teba niekde urazila ex, automaticky sa treba do nej pustiť a splietat tu už úplne veci kt sú mimo témy?
Prečítala si rady, názory, niečo si z toho vezme porozmýšľam hodí reč s mužom a bodka.
Na čo tu riešiť počet detí a ci ešte bude mať a to ako sa dala dokopy s mužom.
Každa jedna sa nejako dala dokopy, že.
Nahlásené.. Nech sa vám s mužom a deťmi darí.

@panelacikova Ona má 900€ v čistom, plus 200€ plus prenajíma byty z toho má mesačne zisk dokopy 600€, platí nájom 170€ dokopy s energiami