Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu
Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.
@mk22 uz svoje prispevky zmazala, ak si nepostrehla. v jednom pisala, ze aj ona si bude narokovat od muza na svoje deti polovicu vydavkov, alebo bude musiet muz znizit zo svojich zivotnych standardov. proste tie peniaze ocividne doma podla autorky chybaju. a co podla teba autorka v tejto teme riesila?
Tak povedzme si, z 2000€/2100€ + RP + rodinné prídavky platiť výdavky na 2 dospelých a 4 deti (alebo 3,5 keďže aj matka najstaršieho platí) pravidelne cestovanie zo zahraničia a nejaké výdavky tam, je to na knapp
Kočky, porucam sa🌺🌺 ďakujem za diskusiu
Pekný den🌷
Autorke veľa šťastia a nervov
@buffinko fakt zmazala svoje príspevky? ani sa nečudujem. písať tu také chujoviny, ako za peniaze jej muža kedysi ex kúpila byty na svojho brata.... klamstvo až hriech. že ju ústa nebolia. aj z toho je možné posúdiť, že nie tej ex, ale autorke ide predovšetkým o peniaze a nenormálne ju škrie, že jej muž dáva peniaze aj "inam".
@chadkroeger jasné, že otec nemá financovať všetko. Majú sa obana podieľať na starostlivosti o dieťa ako aj na výdavkoch s tým spojených. A má sa zohľadňovať aj tá starostlivosť, teda nie že výdavky presne na polovicu, ale ten, čo sa fyzicky výrazne menej stará, niečo viac ako je tá polovica. Plus v súčte výdavkov je zriedkakedy uvedený náklad súvisiaci s bývaním, toto je zarátané pri nákladoch matky co však je zrejmé, že je to aj náklad na dieťa, takže opäť mierny posun z polovice výdavkov. Zo skúsenosti - výživné takmer minimálne, príjem asi dvojnásobok oproti matke, tiež práca v zahraničí - takže je spravodlivé, aby otec vo finančnom vyjadrení prispieval v miere vyššej ako je polovica vyčislenych výdavkov.
Ešte raz, prosím @admin o vymazanie tejto diskusie
Autorka, ja sa ti divim, ze si sa nechala takto zahnat do kuta.
@drahomirrra ja nechápem kde je teraz admin, somariny pytanie zliav na ploche hneď maže ale toto nedokáže.
Nie vzdy zmazu diskusiu, niekedy nechavaju, kedze nic neporusuje. Plus si anonym, nikto ta nepozna.
@drahomirrra dosť smutné.
@drahomirrra raz som tak nahlásila jednu diskusiu a mi aspoň odpísali, že nie je dôvod. Teraz nič
@drahomirrra Smutna si akurat ty. Ani ja, ani @panelacikova sme nedali ani jeden komentar smerom k autorke, ze rozbila rodinu. To kde si vzala? Skor v prispevkoch od autorky bolo toho popisaneho na adresu prvej manzelky take veci, ze keby sa mohla branit, tak cela diskusia vyzera urcite inak. A pritom autorku do toho nic nie je. Nech si toto vybavi jej muz, chudak. A nazyvat niekoho svinou, je daleko za ciarou.
@dadis prestaňte sa tu hádať, toto nemá význam. Už len kvôli tomu chcem zmazať tu diskusiu, lebo to nikam nevedie.
Nehadame sa. Kazdy do tej diskusie vnasa svoje zazitky a skusenosti a kazde napisane slovo si berie na seba. Ja som sa snazila uznat aj tvoje argumenty, chybu vidim na oboch stranach, ale to obuvanie do ex sa mi nepaci. Aj ja som ex, aj mna "osiera" nova partnerka mojho ex na kazdom kroku, tak je to citlive.
@dadis Dobre.
@dadis A btw, pre mňa hentaká ženská sviňa je. Proste si za tým stojím. Keď sa niekto nevie upratať po rozpade vzťahu, nech chodí na terapiu a neničí decku život tým, že si myslí, že otca bude vydierať cez syna. Otras.
@drahomirrra nestihla som prečítať celú diskusiu, ale si asi jediná, možno dve, ktoré sa zastali autorky, ostatné si tu riešia snáď komplexy, či čo. Neverím vlastným očiam, ako môžu byť niektoré ženy, matky také úbohé, dokážu zraziť ženu na kolená. Veď raz sa môžu ocitnúť v jej koži. Nikdy nevedia, čo sa môže stať, koho si ich partner vezme za ženu, aký budú mať vzťah. Nerieši že sa majú zle, alebo nezvláda deti, že im nemá z čoho dať jesť. No čo robí jeho bývalá, je otras. Mám pocit, že väčší otras a hnus je tu však táto diskusia a tie ženy.
@autorka držím prsty nech sa všetko upokojí a hlavne majte radi toho chlapca a nedajte mu pocítiť že ste takí istí ako jeho vlastná mama.
A nahlásila som dvakrát túto tému, žiaľ, adminovi asi robí taketo čítať.
@chcemradu Ano, suhlasim. Ja sa na rozdiel od nich pozeram na problem komplexne a nepretavujem do neho svoje vlastne mindraky z toho, ze ma muz opustil a ma novy vztah, ci nove dieta. Zas a znova som sa tu utvrdila v tom, ze racio je mnohym zenam na kilometre vzdialene, idu prvou signalnou, proste druha manzelka=zarucene mrcha, ktora okrada a chce okradat dieta z prveho vztahu a podobne dristy. Pritom sama autorka pise, ze chlapceka ma rada, a su stastni ked je pri nich.
Vlastne Komplexy tvoria 99% komentarov zien tu.
@drahomirrra druhá manzelka=dôvod rozpadu vzťahu, autorka aj vysvetlila, ako sa dali dokopy, čo nemusela.. A to prekrucanie toho, čo povedala.. To sa nedalo čítať.
Verím ze autorka si dobre rady a názory nasla a nájdu zlatú strednú cestu pre všetky strany.
A teda ex 7r od rozvodu.. Ma slušnú výdrž, pretocim list a žijem život ďalej.. Už dávno mohla mať nový vzťah, nový život.. Treba zrejme psychológa nech jej pomôže prijat, spracovať a hlavne pochopiť ze dieťa ako zbraň je choré..
@drahomirrra Tak asi ty tu budes mat komplex. Lebo ja som sa vyjadrovala k vyske vyzivneho a k stretavaniu a vyrieseniu ridicovskeho konfliktu a navrhovala kolizneho, lebo tento stav nie je dobry kvoli dietatu. A aj ja som nenazrana ex, lebo mojmu byvalemu a jeho priatelke nevyhovuje vyska vyzivneho (lebo by si chceli zalozit rodinu), ale kazda matka si bude svoje deti chranit..co mna je do toho, ze im ostane malo (to je konstatovanie bez emocionalneho naboja)
@dadis Ale mne je uplne jedno, co ty a kde ty a ako ty. Spomenula som ta niekde? Jeminko, ako mna toto vycerpava, ked si ktosi mysli, ze sa okolo neho toci svet. Riesim autorku a jej problem. Ked napises ty do fora, budeme riesit teba. Ked mas pocit ze vyzivne je malo, bojuj o vyssie na sude. Inak to ani nejde.
@drahomirrra aký je problém autorky, čo jej pomáhaš riešiť? pýtala som sa včera aj @mk22 a akosi mi neodpovedala. čo teda autorka rieši podľa teba v tejto téme, môžeš mi prosím priblížiť? ďakujem.
@buffinko Ako vyriesit spravanie exmanzelky jej muza tak, aby to sedelo aj financne, aj aby chlapec mal s otcom normalny vztah a aby sa otec nenechaval ozobracovat nenazranou trubou.

@buffinko tu máš úvodný príspevok
de o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Nikde som nedocitala ze autorku výdavky stvu.