Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu
Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.
@drahomirrra tvoj slovník je skutočne "obdivuhodný". ďakujem, s Tebou nemám chuť diskutovať 🙂
@buffinko ak si nájdeš, na prvých stranách diskusie, je viac komentov k tomu, že chyba bude v otcovi a autorka to musí poriesit najskôr s nim. Ja nemám veštec ku guľu, nepoznám toho pána, a tak prepáč, netuším ani ja, prečo skáče na jej rozkazy.
Možno sa jej boji, možno je to zmija.. Ktorá si neželá aby syn s vlastným otcom netravil ani o sekundu dlhšie.
Už toto mi stačilo.. Iná normálna žena by bola rada, že otec chce, vezme ho a venuje mu čas.
A nie oháňať sa rozhodnutím a časom kedy ho ma vrátiť.
Ten chlapec tu bude mať otca do konca života.
Pani exsi mysli ze áno doplatiť na všetko prispieť na všetko to áno.. Ale byť s ním fyzicky to už nie co ten chlapec je nejaký kus, pes ci co je.
K zdravému vývinu potrebuje aj kont s otcom, to ze ho ma zverené ho nerobí z nej nič extra.
Nič.
@buffinko nepíšem ze veľmi dobre viem.. Píšem že pani ex podľa opisu autorky.. Žije aj 7r po rozvode v tom ze, chlap je povinný doplácať na všetko co ona kúpi.. Nie, nie je.
Aj on sa môže vyjadriť ze nedoplati na70e boty.. Extra značkové.
Ja som sa vyjadrila k tomu, čo napísala autorka.
Iba k tomu.
A neskôr k tomu ze tu ženy začali písať ako sa dali dokopy, že rozbila vzťah a v číslach koľko stojí jeden kus dieťaťa 😃 a ako pre krútili ze chlapec chodí bosy dokonca tu jedna išla kupovať topánky.
Chuderu ste z nej urobili.. A riešili veci na ktoré sa ani nepýtala.
Dokonca tu zaznelo ze aby ona od neho nepýtala výživné na tri deti.. To je co?? Ona tu prišla pre radu ako to urobiť, dohodnúť sa.. Aby ex neriešila doplácanie na všetko cez 8r dieťa.
S týmto tu prišla.
A doplnila ze otec platí, aj nad rámec, kúpia mu, vezme si to domov lebo chce.. Vezmú ho vždy keď je u nich..
Keby bol otec taky zlý, hľadí si novej rodine.. Pošle 200e a bodka.
Takých je milión.
A ex sa môže aj roztrhať neurobí nič, neprinuti chlapa jedine ťahať po súdoch.
Tu je chlap ochotný a platí..
Mam radu pre ex tvojho partnera. Nech si 3 mesiace odklada uplne vsetky blocky - uplne. Aj za stravu, oblecenie, vylety, obuv,... elektriku, vodu (aj to sa zohladnuje pri vyzivnom), potom to moze zratat a dat navrh spolu s podkladmi na zvysenie vyzivneho. MOze zahrnut aj sporenie aj vselico ine....
@buffinko Môj slovník je primeraný situácii. Ďakujem, na verejnom anonymnom fóre to nebudem hrať na paňulku, ktorá sa tu tvári, že nepozná slovo "sviňa" a ide si obuť papučky s labutienkou a ovinúť okolo krku boa 😀 😀 Z tohoto som dávno vyrástla.
A ďakujem na druhú, ani ja s tebou, keďže nevieš dedukovať z prečítaného a musíš sa na pätnásťkrát pýtať, aby si mala pocit, akože robíš z druhého hlupáka, a akože nedostatočne vysvetľujeme, aj keď si hlupaňu urobila akurát sama zo seba.
@drahomirrra 🙂
@drahomirrra To ty tu riesis, ako tu zeny autorke nakladaju 🤦♀️
@buffinko ja neviem, čo si myslí pani ex.. Podľa toho čo napísala autorka a to bolo predmetom diskusie.. Problém s ktorým prišla..
Pani ex si neželá aby sa otec zaujímal o vlastného syna v škole.. O jeho výsledky.. Ale na všetko musí platiť a platí.
Pani ex si neželá aby sa syn stretával s otcom mimo času kt stanovil súd ale želá si aby jej ho otec, v jeho čase, dal s nou do kostola.
Ide im dirigovat program, keď ho ma otec.
Ide príkazovat doplácať na všetko co kúpi.. A keď nie hovorí synovi ze nekúpi nepôjde lebo otec nedal peniažky.. Toto ti príde ôk?
A pýtaš sa na x krát zodpovedanu vec, ved čítaš diskusiu od samého zaciatku.
A ty si sa prva ozvala s tym, ze slovo “svina” je daleko za ciarou, tak nechapem teraz, co riesis ty.
Nakladaju jej rozvedene, ktore maju deti s ex a vidia sa v exmanzelke jej muza. A projektuju do nej svoje vlastne mindraky. Eta vsio.
@chcemradu Ano, je to moj charakter a nehanbim sa za to. Ze oni dvaja si predstavuju, ze moje deti budu chodit v pepco obleceni, ze nebudu chodit na kruzky, vylety a sustredenia je ich vec. Deti maju mat aj po rozvode zachovany svoj zivot. Tak ich predsa nezacnem odhlasovat z kruzkov. Su to moje deti a chcem pre nich prirodzene to najlepsie. Ze dcera ide na pobyt zo skoly za 1200eur a neprispeje? Spytam sa ho ci prispeje, ked nechce, je mi u riti. Nech kona ako uzna za vhodne. A ze mu po odratani vyzivneho ostane mesacne 800eur nie je moj problem. A ze z toho neodfinancuje svoju novu rodinu mi je jasne..
@mk22 tiež som rozvedená, mám dvoch synov, ich otec je už 3 roky ženatý a majú dieťa. Moji chlapci tam idú kedy chcú, dokonca ju majú radi a ja som rada za to, že nie je macocha, ale kamarátka. Tiež by sa mi zišlo niečo navyše, ale pozerám aj na to, že ona je bez práce.
Buďme trošku ohľaduplne, pomáhajme si, raz sa nám to vráti.
Veď ten otec pre niečo odišiel od bývalej. A ona ho pustila. Chcela byť slobodná matka, musí sa vedieť postarať a byť vďačná za takého otca, ktorý dá aj posledné.
@chcemradu Ale v zivote som mu nebranila v styku a to zo zaciatku mi posielal vyzivne 96eur na dve deti dokopy..potom sa nechal uhovorit na 200eur, avsak nezaplatil nic navyse...takze zas nemysli si, ze zo zdieram z koze 😂😂😂..teraz plati dokopy 32 % z cistej mzdy..a nie je to ani zdaleka polovica nakladov, pricom deti su u neho minimalne (nechodia k nemu prespavat, cez prazdniny ich mal 4dni na prazdninach)
@chcemradu to sa bavíme o sume 1200e na pobyt kde prispieť by sa vážne patrilo.
Autorka opísala ze chlapec nemohol ísť na oslavu lebo mama mu nedá na darček, keďže otec neprispel.
Toto všetko riešiť cez 8r chlapca.
To co ma ex v hlave.. To si neuvedomuje ze tým škodí iba synovi?? Nikmu inému iba malému dieťaťu.
Prenášať svoje vytrty na dieťa?
Chlapec podrastie, ju uprace hneď.
@chcemradu No ich nesmierne stve a zavidia mi, ze s platom a vyzivnym budem mat 3x tolko ako on. A ja to chapem, ale nemoze na deti neprispievat a sj jeho partnerka musi akceptovat to, ze si nasla muza s detmi a este zo 10rokov bude mat voci nim zavazky. Nevzdam sa vyzivneho preto, aby sa im dobre zilo..ved moje deti maju pravo na tie peniazky..
@mk22 prave preto, ze citam diskusiu od zaciatku sa pytam. autorka zacala tym, ze jej nevadi, ze otec prispeva navyse, postupne vsak v prispevkoch, ktore uz vymazala, riesila, ze aj ona bude pytat od otca polovicu nakladov na svoje deti, lebo na svoje prve dieta prispieva privela. riesila pristup ex, ktora z opisu (spravne uvadzas, ze nevieme ci je pravdivy, nepozname ich) pouziva syna na vydieranie otca. a otec skace ako ex piska, preco sme sa nedozvedeli. rady sme jej dali, myslim, ze rozumne. nestacilo, opisy ex gradovali a gradovali. verim vsak, ze ak otec ma zaujem situaciu riesit tak, aby vsetky strany dosiahli kompromis a bude ochotny svoju zenu vypocut, je mozne, ze rady vyuzije. ak narazas aj na mna, ze sa projektujem do pozicie ex, nie neprojektujem, mam uplne odlisny zivot 🙂 ako som uz pisala, chapem obe strany. aj ex aj matku c. 2 coby matku 3ch malych deti. vo vseobecnosti mi ale vadia urazky, ano, aj na verejnych forach. a tu sa teda uraza statocne. ci uz ex manzelku alebo diskutujuce s inym nazorom. co je skoda, lebo diskusia bola zaujimava a priniesla rozne pohlady. zivot nie je cierno - biely, ten je hnusny , onen uplny cukricek... a pravda byva uprosted. howk 🙂

@buffinko ja som nikde neprečítala ze sa autorka sťažuje ze 200e je veľa, je s tým v pohode.. Nemajú problém mu kúpiť mimo, doplatiť, prispieť.. Problém je komunikácia ex, vydieranie.. Trápne príkazy zákazy, rozkazy kde ho môžu nemôžu vziať.. Odkazy cez 8r chlapca.. Ten vbc nemá čo riešiť ze nemôže prísť lebo si nemá čo obuť.
Ja som poradila nech to rieši muž, jedine on.
Tiež som poradila ignorovať ex príkazy, nekomunikovat o tom co si ona želá, neželá aby robili v čase keď je s otcom.
Autorka sa tu nepýtala ci je fajn ze ma tri deti, ona tu popísala ze proste matka chlapca si myslí že otec aj 7r po rozvode je povinný skákať ako ona píska.
Môže ju poslať do teplých krajín nie je povinný nič.
Riešiť zákl veci ohľadom syna, rešpektovať súdny príkaz ak chce a ma na to tak prispeje ako uzná za vhodné on.
Je milión otcov ktori sa po rozvode ani len neukazu, nevezmu dieťa nikde a neprispeju na nič.
Tu otec, platí stará sa doplatí a vy ste tu z autorky urobili chuderu ktorá si dovolila mat ďalšie deti.
A opisovali za ňu, ako rozbila rodinu a bude mať z vypoc štvrté dieťa.
Co vás je po tom, je to ich vec.. Prišla sem po radu ako sa dohodnúť s ex.. Pretože ma tu smolu ze bojuje s nejakou nrvyspiriadanou ženou ktorá 7rokov od rozvodu si zjavne stále myslí že jej b v muž je povinný skákať ako ona píska.
A to prekrucanie všetkého co povedala, ved v zavere vyšla ako najhoršia macocha.
A tu už niekto išiel počítať matem koľko cca vyjde 1 dueta😀 Véd to je smiešne, porovnávať jedno.. Kde x už nemá žiadne nové deti, alebo jedno kde ex ma nove tri deti.
Na to sa prihliada, že on má nové vyziv povinnosti alebo ze nech sa vráti a nájde inú prácu.
To sú co za rady, na to sa ani nepýtala predsa. Evidentne on sám dobre vie prečo pracuje v zahraničí.