icon

Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu

21. nov 2022

Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.

katka_1102
23. nov 2022

Tiež mám partnera, ktorý má syna . Platí výživné, na začiatku školského roka platí nadramec kvôli vyšším výdavkom. Oblečenie má u nás komplet, mama ho k nám nikdy nebali. Príde v tom, v čom bol v škole napr. Partner mu platil strojček na zuby,chodí s nim len on k zubarovi,berieme ho na dovolenky a v pohode, ak niečo potrebuje do školy, tak sa mu kúpi.

panelacikova
23. nov 2022

nie. ty si napísala, že manžel počas prvého manželstva skvelo zarábal, peniaze ale jeho žena použila na kúpu bytov na svojho brata a teraz ich prenajíma a je to súčasť jej príjmov. čiže akoby tie peniaze z manželského účtu v podstate ukradla bez jeho vedomia a dala ich bratovi, nech kúpi nehnuteľnosť. alebo?

autor
23. nov 2022

@panelacikova "čiže ako by tie peniaze ukradla z jeho účtu" zase prekrúcaš. Ešte raz...napísala som že ho okradla?

panelacikova
23. nov 2022

autorka: písala si: použila tie peniaze, aby nakúpila byty na brata.... ako ich mohla použiť bez jeho vedomia? jedine "krádežou".... ako inak?

autor
23. nov 2022

@panelacikova a kde som napísala že použila tak aby o Tom nevedel?

drahomirrra
23. nov 2022

@panelacikova Uz sa stopni. Seriozne.

panelacikova
23. nov 2022

autorka - tak to bol naozaj taký sprostý, že toto dovolil?

autor
23. nov 2022

@panelacikova a ty si taká sprostá, že potrebuješ riešiť tak nepodstatnú vec celej tejto diskusie? Áno bol taký sprostý. A ja tiež že som založila diskusiu a nikto ju nezmaze

bluka2
23. nov 2022

Tak povedz, ako sa to dá, za manželské peniaze (si písala jeho peniaze, ale v realite asi boli spoločné s ex, nie?) ako sa dá nakúpiť byty z ktorých on nič nemá, legálnym spôsobom: vzdal sa ich dobrovoľne v prospech brata ex alebo ako je to možné? Ten pôvodný príspevok si písala ako nejaký podfuk jeho ex. Táto story fakt budí záujem, lebo znie tak nepravdepodobne

panelacikova
23. nov 2022

autorka.... fakt sa vymaž. lebo už neurážaš iba seba, ale aj svojho muža. normálne mi ho je ľúto. ak by aj bol býval taký sprostý, mal dostať rozum, kým sa dal dohromady s tebou.
@bluka2 áno, presne, písala to štýlom, ako ho ex obabrala o tie peniaze. teraz tu bude robiť chrumkavú....

bluka2
23. nov 2022

Na každu situáciu povedzme bazén, plavky si viem predstaviť možnosť A,B,C a rôzne odtiene toho a na toto proste nič

bambinomio99
23. nov 2022

@oblecenie99 nie jej 🙂 ja som to napísala všeobecne ...rady ostatných mne môj ex nedáva tak nech nedáva ani tvoj

drahomirrra
23. nov 2022

Opat nam tu zacina kybersikana. Admin, halo. Toto uz nie je sranda, toto je normalne honba.

chcemradu
23. nov 2022

@drahomirrra však? Až mi je ľúto, kde ten svet speje.

panelacikova
23. nov 2022

@drahomirrra kyberšikana tu začala presne vo chvíli, keď začala autorka urážať a útočiť nám neznámu ex svojho muža. tá ex je nám rovnako neznáma, ako aj samotná autorka. je zvláštne, že na toto si nepoukazovala na prvých stránkach 🙂

cacianka
23. nov 2022

@panelacikova fakt necitas s porozumením ani si nepamätáš.
Spomenula že napr. majú podľa súdneho rozhodnutia chlapca vyzdvihnúť v piatok o 15.00, ex to naťahuje lebo medveď, a pustí ho von o 18-19.00, čiže nestihnú nejaký program.
A v nedeľu ho majú vrátiť o 16.00, lenže ex vyvádza, že musí prísť už ráno o 9.00 lebo iba ona a len ona a chce ísť s chlapcom do kostola. Otec sa nesmie v kostole predvádzať so synom, lebo ex si to nepraje. Lebo ona chce byť videná v kostole so synom.

drahomirrra
23. nov 2022

@panelacikova Ex jej muza netusi, ze tu niekto riesi jej osobu, vsetko je anonymne. Co oci nevidia, srdce neboli. Ale autorka je osoba sediaca za pc, takze vsetko co cita v nej zakonite vyvolava emocie a priamo sa jej dotyka a toto, co v tejto diskusii predvadzas vyzera, akoby si bola ta ex jej muza. Sikanujes ju a to Doslova. Prekrutila si polovicu jej vyjadreni, co si neprekrutila, to si vytrhla z kontextu a zasadila do vlastneho. Ja som na koni este nevidela taketo uprene zasadnutie si na osobu, s vymimkou ked anjelicka26 sikanovala ista Alica. Robila presne to, co v diskusii robis ty.

drahomirrra
23. nov 2022

@cacianka Presne. Vsetko prekrutene a vyrvane z kontextu.

lienka.7
23. nov 2022

@drahomirrra
@cacianka panelacik sa totižto vzila do role ex... tiež ma asi nejakú traumu 🙈
Lebo vybera si len to co ona chce a paci sa jej.
Absolútne nevidí ze ex je jedna nenazrana zakomplexovana chudera, ktorá si svoje mindraky riesi cez syna. Btw, snáď ten syn nou tiez nie je zmanipulovany

kristinapetronela
23. nov 2022

Nikto tu nikoho nesikanuje ale to sa nedá čítať ako autorka ide a ide a nedá sa zastaviť ,furt si niečo nové povymysla... Neverím tomu že to tak je .nech sa trochu vciti do pracujúcej mamy ktorá sa s dieťaťom učí hra,vozi na kruzky,stará sa ,nakupuje ,varí a hlavne rieši choroby a doktorov ...

drahomirrra
23. nov 2022

Akože, ja len pozerám. Kým nás zmažú:
Autorka začala tému s tým, že aj keď z duše nemám rada milenky a rozvracačky rodín a podobne, táto nenapísala nič zlé. Normálne uviedla, že majú chlapca radi, on je s otcom rád, so súrodencami si rozumie. Nepýtala sa na názory na druhú rodinu, na založenie si rodiny tým, že muž niekoho podviedol, ani na názor báb na druhé manželky. Kto som ja, aby ma trápilo, ako si založila rodinu, to nebola téma jej otázky. Pýtala sa, ako na chlapcovu mamu s tým, aby im nerobila prieky, že otec platí, otec sa zaujíma, otec sa stará. Možno áno, trošku z toho vyplynulo, že má pocit, že hoci platia pomerne veľa "nemajú nič na revanš". Matka im chlapca nedá, pýta ho zavčasu, posiela neskoro. Diktuje otcovi kedy dieťa môže kam a kam nemôže, na čo nemá podľa rozsudku právo, lebo súd mu neoklieštil rodičovské práva, iba upravil styk. Na to nemá matka právo, bez ohľadu na to, čo otec platí.
Ženy, súd im odklepol 200Eur! Iný tatko by nedal navyše ani cent! Ste si vedomé toho, že súd rozhodol na základe nejakých faktov ?? Že z nejakého dôvodu nedal 400, ani 300?
@kristinapetronela Ale však matka mohla na súde navrhnúť striedavku! Neurobila to, ešte proti bojovala, keď to otec navrhol. Toto nie je otec, ktorý sa vyzúva zo starostlivosti, autorka sa dokonca vyjadrila, že ona je ochotná zastať starosltivosť o dieťa, keď je muž v práci, že má chlapca rada.
Len tu ženské zase šli ako býk za červeným súknom kvôli tomu, že sem píše "milenka" ergo druhá manželka. Nič iné ich už netrápilo, škoda. Pritom takýchto rodín je na SK extrémne veľa, žiadna výnimka.
@panelacikova Ty si začala úplne šialene, keď ti autorka napísala, že s mužom ani nežiješ a nemáš s ním deti. Odvtedy ideš ako píla.

cacianka
23. nov 2022

@lienka.7 je zmanipulovaný nevie že by to mal riešiť inak, lebo je ešte malý a od malička naučený aby pýtal € od otca, lebo mamička ho uci iba to, nič iné.
Starší nezmanipulivany by povedal, mami veď tato mi kúpil už 2 topánky , prečo mám zase pýtať.
Celá táto diskusia je úplne zmagorená, autorka sa chcela porozprávať o manipulácii exky s chlapcom a cez neho s mužom/otcom, nie o tom že ona mu závidí €, nechce niečo kúpiť, platiť. Ale že ex cicia € z pleziru.
A s tou pani máš pravdu. Trauma je sviňa.

cacianka
23. nov 2022

@drahomirrra super si to zhrnula
Neviem či si ešte precitame niečo, znovu som nahlasila

chcemradu
23. nov 2022

@kristinapetronela kriste pane, veď ma tiež deti, neučí sa s nimi a nenosí na krúžky možno, ale zato ich musí prebalovať a vstávať v noci a čo, také malé deti nebývajú choré? Alebo sa nepotrebujú hrať? Ty vieš koľko majú jej deti rokov? Čo keď má aj predškolaka alebo škôlkara? Alebo nemá nárok na trošku úcty? Len ju urážate, ani sa jej nečudujem, že všetko vymazala, keď si tu idete stále svoje

chcemradu
23. nov 2022

@kristinapetronela mne sa zdá, že svoje si tu ide @panelacikova

mk22
23. nov 2022

@kristinapetronela ona ma tri malé deti.. O co menej je matkou?
V čom je ex, matka 1 dieťaťa iná..ona je viac matkou ci ako?
Tie tri deti predpokladám tiež hádam boli, budú choré.. A treba sa im ináč venovať..
Si to opísala ako keby ex okolo 1 dieťaťa podáva nejaký nadludsky výkon.

drahomirrra
23. nov 2022

Autorka, dufam, ze to nejako vyriesite s muzom tak, aby bola ovca cela, aj vlk syty. Drzim vam palce. Vela stastia. Je od teba velmi pekne, ze chlapceka beries skoro ako vlastneho. To sa malokedy vidi 🙂

minenkas
23. nov 2022

Čistý hon na čarodejnice 🤮🤢🤮🤢🤮

kristinapetronela
23. nov 2022

Vôbec ste to nepochopili ..ale možno pochopíte keď si ostanete na všetko sami a naozaj budete prosiť aj o polovicu ceny za topánky pre dieťa .
Kto chce pochopil ,kto nie bude písať bludy .mne je jasné že prebaluje ale tak sa sama rozhodla .zato ex ostala sama s dieťaťom a je na všetko sama

chcemradu
23. nov 2022

@kristinapetronela zjavne aj ex sa tak rozhodla, byť sama, keďže podala o rozvod ona ako prvá. Či si myslela, že jej partner sa jej vrhne k nohám a bude ju uctievať, keď ho v ťažkej chvíli poslala do prdele? Vtedy ona jeho živiť a pomôcť mu nemusela, teraz on jej má dať všetko?
@autorka snáď som dobre prečítala, že sa rozišli ešte ste sa nepoznali.