icon

Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu

21. nov 2022

Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.

mirka438
24. nov 2022

@dadis nepisem, ze ty, ale niektore to tu brutalne prehnali. Zhadzuju a urazaju autorku, aku to tu uz ktosi napisal, kyber sikana ak si o takom uz pocula. Sama prosila o zmazanie, oznacovala adminov, niekto to tu uz aj nahlasil a stale to tu je. Zacala si sama mazat na co mala dosah a aj to jedna nemenovana "hejtuje". Chudina autorka, toto si urcite nezasluzila nech je situacia a ihc pomery AKEKOLVEK ..dennodenne tu mame prispevky, kde citame len 1 uhol pohladu.ziarnu druhu stranu. Preco je toto ine? Preco by si mala autorka citat taketo srajdy na seba ?

chcemradu
24. nov 2022

Alebo aquapark? Keď ide s otcom, zaplatí on, keď ide s mamou, nech platí mama.

mk22
24. nov 2022

@dadis co ma tvoj ex spoločne s aktivitami ktoré máš ty s deťmi?
To hádam nie.
Obratom on keď ich ma, dáva ti preplatiť vstupné, alebo kino.. Čokoľvek?

kristinapetronela
24. nov 2022

Ja nemám žiadneho ex ...normálne žijem v rodine ale tak isto som na všetko sama ... Tí dvaja sa musia dohodnúť a hotovo neriešim už ...si myslím že k čomu som chcela ,som sa vyjadrila

dadis
24. nov 2022

@chcemradu A co si pipi do kina s pubertakmi? To bolo na zaklade zdokladovanych blockov a vreckove dostacaju 8eur tyzdenne..

chcemradu
24. nov 2022

@kristinapetronela zase asi to tak doma robí? A prečo by aj nemohla. Nepísala to v zlom, len že keď navarí kurča, ten chlapec to má na tri dni

dadis
24. nov 2022

@mirka438 Mozno par tu bolo takych prispevkov, no aj sama autorka sa nie velmi korektne vyjadrovala, jej prispevly su zmazane...mne pride kybersikana, ked na nas, co sme chceli pomoct svojimi radami oznacuju za sikanatorky a zakomplexovane zeny..

mk22
24. nov 2022

@dadis vieš čo.. Zmazala by som aj ja.. Rad radom všetko.. Tak ako ona.
Vbc sa, jej nečudujem.
Niektorým tu chýbala lampa posvietit jej do očí a dávaj odpovedaj.. Ešte tu niektorá prízvukovala ze neodpovedala si mi.. Odpovedz.. To kde sme????

kristinapetronela
24. nov 2022

@chcemradu ja neviem ale tri dni to isté ... Ok keby aj ale ja tak nevarim a keď už raz mám deti snažím sa.

mirka438
24. nov 2022

@dadis a ako podla teba mala reagovat na take utoky? Usmiat sa a podakovat? ak ti pride v pohode, co tu chrlili na tu zenu niekore tak 👌 nemam o com ..

chcemradu
24. nov 2022

@kristinapetronela ty tak nevaris, niekto áno.

mk22
24. nov 2022

@dadis sama si napísala ze si v pozícii ex, kde na druhej strane je byv muž s novou.. Takže ty si sa vzila až moc.. A keby takto útočia na teba, za tlačia do kúta, obvinia Prekrutia..ano budeš sa spokojná usmievať ako ti tu nakladajú ženy, ktoré nevedia.. Nič by to s tebou nerobilo ze?
Pozri co to s tebou robí, a áni si není autorka ani to nie je tvoj problém 🙂 proste v nej vidíš novú ženskú tvojho ex😒

dadis
24. nov 2022

@mk22
@chcemradu Spisala som moje naklady, predlozila sudu a videl ich aj kolizny, mal moznost sa k nim vyjadrit aj ex aj preukazat, kolko nakladov vynalozil na deti on (zohladnuje sa to, sudcovia chcu, aby sa otcovia svojvolne podielali na nakladoch). Moj exmanzel vsak taketo naklady preukazat nevedel, lebo ich nemal..

dadis
24. nov 2022

@mirka438 Myslela som utocne vyroky na adresu ex

chcemradu
24. nov 2022

@dadis tak skús okrem toho, čo máš spísané, povedať ex, že musí dať deťom po 200€ lebo chcú nové bicykle. Príklad. Asi nebude nadšený. Alebo bude tiež "šašo" ako ste nazvali jej manžela, že prispeje.

mk22
24. nov 2022

@dadis autorkin ex by preukázal, posiela aj mimo, doplatí na čokoľvek co kúpia.. Tiež by preukázali napr bločky za vstup niekde, plus nákupy oblečenia potrieb do školy.. Poplatok za obedy..
On je opak tvojho ex a aj tak si sila do autorky

chcemradu
24. nov 2022

@dadis a koľko teda platí ex na jedno dieťa, keď máte aj s mimoriadnymi výdavkami 523€?

mirka438
24. nov 2022

@dadis ex keby chcela, tak si poda na sud navrh na zvysenie vyzivneho. Tam by ale asi vyslo najavo, co si ona predstavuje pod pojmom mimoriadne vydavky... pero to asi nebude, ci? Mozno preto sa tam tak nehrnie..alebo pre nieco ine.. uplne je jendo preco, nejaky dovod ale na to ma. 4ro topanok na sezonu by jej neodklepol ziadny sudca totizto ..nech sa syna otcovina dlhsie, ten sa bude musiet zariadit a hotovo. A nie riesit krach vztahu 7 rokov!!!! cez dieta ..vlastne dieta este podotknem

dadis
24. nov 2022

@mk22 Ano, presne tak. Autorkin muz je ok. Preto som navrhovala nech jej daju 300 a netahaju sa o kazdy blocek, najma nie cez dieta..
@chcemradu nie, neprispieva nic navyse a vyzivne mu dali dokopy 32% jeho cisteho prijmu

oblecenie99
24. nov 2022

Ja fakt neviem... chceli striedavku, ex nesúhlasila. Majú výživné, s ktorým ex súhlasila. Zvyšovať oficiálne nechce. Berú dieťa k sebe, vypľňajú jeho čas rozumne, ex z toho času bežne ukracuje. Otec preplatí náklady, zaplatí navyše, zase zle. Kde je chyba na strane autorky, neviem. Názor druhej strany by ma tiež zaujímal, AK by som nebola na fóre, kde sa diskutuje a v 99,9 percent prípadov sa vyjadruje stále len len jedna strana, ale napr. v pojednávacej sieni v talári v strede medzi účastníkmi.. ale takto? Autorka nenapísala útočné veci voči exmanželke, ani voči dieťaťu. Stále hľadám ten problém..

chcemradu
24. nov 2022

@dadis z akého príjmu, veľmi podstatné. Z 1000€, z 3000€?

dadis
24. nov 2022

@chcemradu Z 1250eur

dadis
24. nov 2022

@oblecenie99 Asi bol problem v tom, ze riesila prilis byvalu - jej pomery, co kupuje sebe, synovi, kolko dovoleniek, co by mohla varit, kde by mohla nakupovat a pod..kym zo zaciatku bol prispevok o tom, ako ex vydiera cez syna, diskusia sa zmenila na sumarizaciu "pohodlneho" zivota ex.. takze myslim si, ze toto vyvolalo vasne a nedoveru voci autorke. Keby vecne hladala riesenie, ako najlespie to riesit.. dostala dost rad ohladom riesenia..no preslo to do dost osobnej roviny. A zo striedavou ex predsa suhlasit nemusi..ak ma otec o nu zaujem, podla mna mu nic nebrani o nu ziadat

mk22
24. nov 2022

@dadis nepísala kde by mohla nakupovať.. Ona písala ze nakúpi drahé značkové chrániče a chce preplatiť polovicu.. Ex nemusí nie je povinný, môže nesúhlasiť a ma pravo sa vyjadriť ze 60e vec sa dá kúpiť aj za 30e ale chlapec by sa hanbil.. Áno 8r to bude prežívať a hanbiť sa.. Tiez písala ze vykrikuje ze nech mu nekúpia v oeocu.. Ale keď príde k nim je v oblečení z peoca ktoré kúpila ona.
Takúto herečku by inychlap kopol do zadku a upratal.
Ale to už je chyba v mužovi ze nevie.

mk22
24. nov 2022

@dadis skôr diskusia sa zmenila ze ona matka 3 deti ani len netuší co je to starať sa o skolaka😀 mne to bolo až smiešne ja neviem ci niektoré okolo svojho jedného dieťaťa tancujete plazite sa alebo co tým mysleli.
Menovali doktor a voziť na krúžky Véd to sú úplne bežné činnosti každej jednej matky a je úplne jedno či jch ma dve tri.. Ex skáče okolo jedného ale tu niektoré opisovali aká ťažká náročná je ta starostlivosť o skolaka.
Mam 15ricnu ja ani neviem ze ju mam.. Od 1.triedy max samostatná niekt komenty s musela prečítať 2x..

dadis
24. nov 2022

@mk22 Nebudem s k jej vyjadreniam vracat, pretoze ich zmazala a uz to nema vyznam, ak sa nevieme na ne znova pozriet

mk22
24. nov 2022

@dadis dobre urobila, že zmazala
Označená za rozbíjacku rodiny, za chamtivu macochu.. V polovičke sa to zvrhlo proti nej.

dadis
24. nov 2022

@mk22 Prispevky boli rozne, teraz som si to presla a ozaj len par tych prispevkov bolo, co autorke otvorene take veci pisali (mozno aj viac tych nenavistnych prispevkov bolo na ex) ale hlavne vela zbytocnych stran diskusie o nicom.. mohli ste tie prispevky oznacit adminom ako nenavistne..

oblecenie99
24. nov 2022

@dadis Chápem ako to myslíš, len ja som zase mala pocit (ale presne, pocit, teda je to subjektívne), že autorka to začala vymenúvavať a porovnávať až potom, keď sa už išlo veľmi do detailov a riešilo sa, koho koľko stoja vlastné deti, že ona ich má malé, tak ešte nevie a pod., tak chcela poukázať na to, že tak ja mám 3, ona má jedno, a dala príklady, v čom to má aj tá ex napr. v porovnaní s ňou jednoduchšie. Ale je to subjektívne, veľká škoda, že to zmazala, lebo takto sa k tomu už nevieme vrátiť, ale nám je to v podstate aj jedno. Ja sa snažím pozerať na vec tak pragmaticky, a napr. ja nikdy nikomu nezvyknem radiť mať v rozsudku výrok typu "do budúcna podľa dohody" - tuším takto písala autorka, že tá časť o rozdeľovaní si nákladov tak naformulovaná bola.. . AJ keď by to boli neviem aký fajn kamoši exmanželia. Lebo potom je to také ech, keď sa to nedodrží, nedohodnú sa a pod. Radšej mať niečo zafixované, čo nateraz vyhovuje nám obom, a mimo toho sme normálni a vieme sa dohodnúť, a keby nie, tak aspoň je to tam presne uvedené a vieme sa čoho držať. Samozrejme, nedá sa to nikdy striktne zadefinovať, chce to riadnu dávku príčetnosti na oboch stranách a musia sa vždy nejako dohodnúť. Nemôžeme predsa napísať, že za mimoriadne náklady sa považuje len to a to.... Je to totiž vysoko individuálne. Keď je rozpor, tak na to je už potom zase súd, ktorý sa opiera o nejakú judikatúru a z toho bude vychádzať. Len tak ďakujem ja pekne naťahovať sa na topánkach na súde.. čo je mimoriadne, čo je nevyhnutné? Som milionár, musí moje dieťa chodiť na napr. drahý hokej? Čo keď ja sa rozhodnem, že dieťa chcem viesť iným hodnotám, možno k skromnosti (nemyslím chudobe!) a nechcem, aby mal 4 topánky.. ako rodič mám právo sa rozhodnúť aj takto - na toto dokonca už existuje česká judikatúra, keď sa riešilo, čo sa považuje za "nárok na rovnakú životnú úroveň ako rodič"... Alebo naopak, prečo by nemohol chodiť na ten hokej ak chce a na to máme? Na to sú už tí rodičia, ako sa rozhodnú a zhodnú, toto je už o ich prístupe, výchove.. sťaženej takto na diaľku, ale musia to zvládnuť. Tu to zlyháva na plnej čiare. 7 rokov.

dadis
24. nov 2022

@oblecenie99 Uplne suhlasim 🙂