Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu
Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.
Z toho co píšeš, tvoj muž sa jej boji, ma strach nesúhlasiť, urobiť si po svojom.. Proste odsúhlasi všetko čo si povie.. Ale ty sa môžeš aj rozkrajat, tu musí zakročiť jedine on. Ak teda chce.
Zbytočné sa tu budeš rozčuľovať.
Nevesat jej na nos nič.. Riešiť zákl podst veci.. Počas víkendu keď je u vás.. Nie ste povinní s nou riešiť nič.
Ona vie kde dieťa je, s kým je a môže ísť s ním aj cez pol republiky, nemusí jej hlásiť nič.
Odovzdať ho v čase ako mate určený keď o 18hod tak o 18hod pred dom. A hotovo.
200eur vyzivne nie je velmi vysoke, ale teda obuv a oblecenie spada do vyzivneho, aj ked asi skromnejsie. Ale ked hovoris, ze to je len cca 100eur mesacne navyse, tak to zas je celkom ok, netobila by som z toho dramu (to vydieranie matky - nie, s tym nesuhlasim) Inak nemozete ho mat viac ako raz za dva mesiace? Mne to pride brutalne malo sa len tolko stretavat..
@autorka, tvoj muz by nemal nadavat, ale riesit situaciu s matkou / socialkou atd. ona je povinna mu dieta odovzdat primerane pripravene, ziadne take, ze nemoze ist k nemu, lebo nema co obut. riesit. peniaze na darcek kamaratovi by som dala. tvoj muz sa proste musi postavit k situacii celom.
V rozsudku je napisane ( by som jej to odfotila) ze matka dieta na styk s otcom riadne pripravi. To znamena ze ho OBUJE ! vyzivne dostava aby mal co na nohy nemusi mat 80€ staci aj 30€
Nebojte sa jej
@deti95060810 ale dieta sa nedá vydedit, či áno?
Je doma 10dni a môže ho vidieť víkend?
Zakazuje dieťaťu styk s otcom?
Toto by som riešila ako prvé.
Návrh na súd upraviť styk na neobmedzený.. A vysvetliť doplniť prečo.. Ze mu zakazuje stykat sa, že jemu ako otcovi to je žalostne malo.. Ze chlapcovi je u vás dobre, chce chodiť ale viac ako víkend nemôže.
To mu odklepnu hneď, kolizna keď uvidí ze platí, stará sa, kúpi.. Chlapec je spokojný a chce.. Zmenia úrceny styk na neobmedzený.
Ona nepredloží nič prečo by mu to neodklrpli.. Nefajčí nepije pracuje, nie je fetak.. Toto zmeňte aj chlapec bude rad.
@mk22 na neobmedzený mali ale bolo tam napísané po dohode s rodičmi. A ona nikdy nesúhlasila, resp.vzdy mala nejaký program, vždy niekde išli...aby ho nedala. Tak dal na súd, a oni odklepli každý druhý týždeň. To vychádza raz za 10 dní 🙄
Ono názory sú také ako sa prezentuje diskusia...ak by tu napísala dotyčná pani,že manžel nechce prispieť na topánky... chcela by som vidieť Vaše reakcie 😁😁😁😁 každá minca má dve strany....tu druhú žiaľ nepoznáme.....😉
Poziadajte o rozsirenie styku - za 10 dni vyjdu aj 2 vikendy alebo rozsireny styk od strvrtka do utorka pod..A vyzivne, pokial muz robi v zahranici, tak je vyzivne velmi nizke (aj ked uz ma dalsie vyzivovacie povinnosti), ak by dala matka vyzivne na sud, tak 300 eur by mu asi dali..tak by som do toho velmi nerypala.
No lebo konecne ste jej ukazali ze mate na nu paky! Jasne ze zablokuje, ale pointa ostava.
Zelam vela trpezlivosti a nrrvy zo zeleza,jednoduche to s nou mat nebudete. Ty to nevyriesis musi muz. Jasne jej napisat email ( aby mal dokaz) v buducnosti ze tymto dnom konci bezduche financovanie ktore si ona zmyslela. Vyzivovaciu povinnost si plni v zmysle rozsudku 200€ . Nic navyse kupovat nebudete, co nepatri do mimoriadnych vydavkou.
Ak napise opat syn,ze posli peniaze - poslat chlapcovi screen z platby 200€ ze mojko mame som uz poslal. Koniec. Aj by opakujte chlanovi,ze nemate z coho kupovat, nemozte si to dovolit.
Dieta si mysli,ze mate kopec penazi tak pyta.
@irusa irusa, mam 240e na dve deti, ziadne vydavky navyse ex neplati, deti vidi 2x rocne. keby som mu povedala, ze chcem preplatit topanky, vysmeje ma 🙂 drzi sa rozsudku, okrem teda stretavania. moze kazdy druhy vikend, ale povinnost nema. napriek tomu moje deti nikdy nenecham ist bose, skor mu pol kufra naspet neprinesu, lebo zabudnu u otca. neriesim. prvorade su deti.
Nech to riesi muz s koliznou. Nie tie peniaze, ale ten styk..dieta sa stalo rukojemnikom :(
Dajte to na súd ak úpravu styku aj výživné, a jej treba povedať nech si dá o zvýšenie na 300 a navyše neplatiť nič Max darček pre chlapca a veci čo bude mať u vás. Chlapec vyzerá rozumne tak vysvetliť miláčik tu máš topánky, aké musíš ich mať u nás lebo nabudúce zase tvoja mama povier, že nemáš čo obuť tak nemôžeš ísť. A trvať na dodržiavaní času máme od piatku 15:00 chlapca zobrať a vrátiť v nedeľu 18:00 nedvíhat nereagovať na ňu nech sa aj rozkraja.
@cacianka súhlasím s tebou až na jednu vec, že matku je šumafuk, či sa otec pôjde so synom kúpať alebo nie. áno, v prípade, ak syn má neprestrieľnú imunitu. sama si však výborne podotkla, že predpokladáš, že OČR so synom a všetkých lekárov ťahá matka. ja tiež tak predpokladám. a potom teda má plné právo sa vyjadriť, či sa syn pôjde v novembri kúpať alebo nie. ja to poznám z vlastnej skúsenosti, dcéra mi chodila od otca stále chorá, stále vymyslel nejaké chujoviny, lebo však prečo nie, mal ju 4 dni v mesiaci dokopy, tak nevedel, čo od rozkoše. to, že vzápätí ochorela, ho už vôbec netrápilo. veď blbá matka (to ako ja) ostane s ňou doma, prečo on by mal byť ukrátený na plate? takže ak to funguje aj u nich takto, že o všetko sa stará matka, ale otecko vymýšľa super program, tak dovi-dopo
a ešte autorka: koľkože to ten otecko zarobí? lebo aj od toho sa odvíja výška výživného ako takého. mimochodom, prikláňam sa k jednému z prvých názorov, že v tomto období sú fakt dôležitejšie teplé topánky než plavky.
@dadis aj ja tuzim po takom "nevysokom" a "iba" 200 eurovom vyzivnom! To, ze by sa mojim detom iba obcas kupilo nieco navyse, je akcia zabudni. Ta opisana matka dietata dostava na to 1 dieta pre mna nepredstavitelný nadštandard.
@irusa no presne... autorka to určite uvedie tak, ako jej vyhovuje. mimochodom, až teraz som sa dočítala, ak som to správne pochopila, že ho majú 1x za 2 mesiace?? a aj to vymýšľajú bazén? žasnem. namiesto toho, aby sa otecko so synom porozprával, možno aj poučil čosi, veď nech vie, čo je to škola... namiesto toho, aby sa pokojne zahrali, vymýšľa výlety a bazén v novembri. no konečná. a potom ak chalan ochorie, zavesia ho späť na krk matke, typické...
@kassandra25 vieš, ono záleží od toho, koľko ten otec zarobí. ak zarobí 500 eur, lebo pasie kravy, tak 200 by bolo excelentné výživné, ktoré nikto neodklepne. ale ak zarobí 4000 lebo je v IT oblasti, tak 200 je smiešne málo. či sa ti to páči alebo nie.
predstav si situáciu, ak matka zarobí 500, otecko 4000, ale synovi pošle 200, no novej rodine ostane 3800. nesralo by ťa to? 🙂

A tvoj muz ma vycitky svedomia,sa jej boji alebo preco skače tak ako ona piska ?
Tak ako bolo pisane, to co kupujete je uz vo vyzivnom zahrnute. Pride mi,ze vas vyuziva. A posuva hranice viac a viac lebo ved muz stale plati. znasate pre nu zlate vajce a len tak nepresta pokial to nezatrhnete. Lebo vekom len budu naroky rast takym stylom moze pytat zvysenie vyzivneho lebo ved bezproblemovo posielate kazdy mesiac +100€ takze budete platit 300€ + znovu bude drankat.
Potrebuje 8 rocny 80€ topanky? Ved noha mu rastie ani nevynosi. Nosi vobec take topanky ake su na blocku? Lebo poznam taky pripad kedy zena pozhana od znamych blocky s vyssou sumou a tiez takto ziada polovicu aj ked realne kupujr lacnejsie. Aj take sa najdu. Takze dala by som si pozor.
Komunikacia s dietatom je na prvom mieste. Uz ste sa poucili,ze ona o vas pekne nehovori, spolocny dar prezentuje za svoj. Kazdy dalsi spolocny dar dopadne rovnako,bude od nej. Takze uz nic take nerobte, darceky priamo od vas. A ked na drahy dar nema,neh ho nekupuje.
Nehovorit o spolocnom programe nech ho nesabotuje. Vyzdvihnut dieta v case podla sudneho nariadenia. Opravte ma,ak poradim zle ale nie je povolene mat aj policajnu asistenciu ak rodic brani druhemu ?
Tak isto do kostola. Kde mas v sudnom rozhodnuti napisane ze ho musis vratit matke? Nikde,takze len vy ste ustretovi jej a ona sa vam smeje do tvare